Datums kiezen

Český Krumlov
Activiteiten in de openlucht

Activiteiten in de openlucht

Český Krumlov Activiteiten in de openlucht: onze aanbevelingen

Vanuit Praag: dagexcursie naar Český Krumlov

1. Vanuit Praag: dagexcursie naar Český Krumlov

Český Krumlov, een middeleeuwse stad in Zuid-Bohemen, heeft haar sprookjesachtige uitstraling tot op heden behouden. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom UNESCO de plaats tot Werelderfgoed heeft uitgeroepen. De gids leidt je door de smalle, kronkelende straten van het historische centrum, waar je de gotische, renaissancistische en barokke gebouwen van de adellijke families Rožmberk, Eggenberg en Schwarzenberg kunt bewonderen. Bezoek het beroemde kasteel, het op een na grootste van Tsjechië (kaartjes kunnen ter plaatse worden gekocht). Je ziet eeuwenoude meubelen, kunstwerken, tapijten en prachtig versierde wapens. Ook bezoek je 's werelds oudste en best bewaarde barokke theater.

Vanuit Praag: Dagtrip Český Krumlov en České Budějovice

2. Vanuit Praag: Dagtrip Český Krumlov en České Budějovice

Bezoek de historisch rijke en schilderachtige steden Cesky Krumlov en Ceske Budejovice tijdens een dagtrip vanuit Praag. Reis door Zuid-Bohemen in een voertuig met airconditioning en een gids. Bezoek het kasteel van Cesky Krumlov (april-oktober) en lunch in een historisch restaurant. Geniet van een schilderachtige rit vanuit Praag door de regio Zuid-Bohemen in Tsjechië. Ga eerst naar Cesky Krumlov, een Unesco-werelderfgoedlocatie met meer dan 300 historische gebouwen. Geniet van het uitzicht op de stad die wordt gedomineerd door een enorm kasteel en de kerk van St. Vitus. Ga verder naar Ceske Budejovice en bekijk het unieke historische plein met renaissance- en barokhuizen. Na een hele dag Zuid-Bohemen te hebben verkend, leun je achterover en geniet je van het schilderachtige platteland op de terugweg naar Praag.

Vanuit Praag: all-inclusive reis Český Krumlov met kinderen gratis

3. Vanuit Praag: all-inclusive reis Český Krumlov met kinderen gratis

Ontdek het beste van Český Krumlov tijdens een dagtour vanuit Praag. Wandel door de charmante straatjes van de stad, leer over de geschiedenis en bezoek het kasteel. Kies uit een verscheidenheid aan touropties die het beste bij uw behoeften passen, inclusief opties voor het ophalen van hotels. Vertrek uit Praag en ga op ontdekkingstocht naar Český Krumlov. Hoor over de geschiedenis van de stad van je gids terwijl je door de prachtige straatjes loopt. Verbeter uw rondreis met de mogelijkheid om het grootste kasteel van Tsjechië te bezoeken. Verken de prachtige barokke tuinen met zijn unieke ronddraaiende auditorium. Geniet 's middags van vrije tijd en krijg tips van uw gids over hoe u deze kunt besteden. Leun na de tour achterover en geniet van het schilderachtige landschap op weg terug naar Praag. Laat je weer afzetten bij je hotel of in het stadscentrum.

Český Krumlov: Boottocht op een houten vlot

4. Český Krumlov: Boottocht op een houten vlot

Ontspan en bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Český Krumlov terwijl je over de rivier de Moldau vaart tijdens een cruise van 50 minuten met aan boord van een houten vlot met live commentaar en een gratis drankje naar keuze. Vertrek vanuit de haven van Parkán en vaar langs de rivier de Moldau en bewonder de joodse synagoge van Český Krumlov, de kerk van St. Vitus, K, het Egon Schiele Art Centrum, het kasteel van Krumlov en de historische brouwerij van de stad. Laat u begeleiden door twee schippers die u live commentaar geven over de plaatsen die u langs de schilderachtige route zult zien. Stop bij de haven van de Krumlovské Benátky, wat zich vertaalt naar Venetië van Krumlov, en geniet van een gratis drankje naar keuze, waaronder bier, wijn, frisdrank, thee of koffie.

Český Krumlov: privéwandeling van 2 uur met gids

5. Český Krumlov: privéwandeling van 2 uur met gids

Verken de meest iconische hoogtepunten van Český Krumlov, met een lokale professionele gids, en leer over de fascinerende geschiedenis van de stad en de intrigerende middeleeuwse architectuur. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van Český Krumlov, waaronder het centrale plein, de Sint-Vituskerk, de Kappersbrug, de Mantelbrug en de Berengracht. Bewonder de ongelooflijke middeleeuwse huizen van de oude stad, de Latrán-wijken en de vele kasteelbinnenplaatsen die verspreid liggen. Geniet vervolgens van het adembenemende uitzicht over de stad vanaf enkele van de verhoogde terrassen langs de tour. Maak een romantische wandeling door de smalle en kronkelige straatjes en zie de middeleeuwse huizen tegen elkaar aan leunen, je kunt je echt de geschiedenis en bezienswaardigheden voorstellen die deze huizen in de loop der jaren hebben meegemaakt sinds ze zijn gebouwd. Na de tour heb je de mogelijkheid om het kasteel van Český Krumlov te bezoeken en je gids zal je helpen bij het kiezen van de juiste tour met de beste tickets.

Vanuit Praag: Cesky Krumlov-tour van een hele dag per bus

6. Vanuit Praag: Cesky Krumlov-tour van een hele dag per bus

U wordt uitgenodigd om het pittoreske middeleeuwse stadje Český Krumlov te bezoeken, gelegen in het schilderachtige Zuid-Bohemen langs de oevers van de rivier de Moldau. De stad werd gesticht in de 13e eeuw en heeft haar vroegere middeleeuwse karakter behouden. Kasteel Český Krumlov is na de Praagse Burcht de grootste van het land. Het was ook de zetel van de machtige families Rozmberk en Schwarzenberg en herbergt nu rijke historische collecties. In de kasteeltuinen mag u het unieke 18e-eeuwse kasteeltheater niet missen. Je hebt ook tijd om even uit te rusten in een van de vele stijlvolle en gezellige kroegen. Tijdens het winterseizoen is de lunch in plaats van de toegangsprijs voor het kasteel inbegrepen.

Cesky Krumlov privé dagtrip vanuit Praag

7. Cesky Krumlov privé dagtrip vanuit Praag

Cesky Krumlov, een van de mooiste steden van Bohemen, is een levende galerij van elegante gebouwen uit de Renaissance met charmante cafés, pubs, restaurants, winkels en galerieën. In 1992 werd het geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed. Maak met het gemak van een professionele chauffeur-gids kennis met Cesky Krumlov. De stad bruist al sinds de middeleeuwen en het historische centrum is prachtig bewaard gebleven. Marcheer vervolgens naar kasteel Krumlov voor een voorproefje van de Renaissance. Het kasteel van Krumlov is het tweede grootste in Bohemen, na de Praagse Burcht. Dit juweel trekt bezoekers van over de hele wereld. (Het kasteel is gesloten van 31 oktober - 21 maart; in plaats daarvan kunnen we onderweg de stad Ceske Budejovice bezoeken). Later kunt u lunchen in een van de plaatselijke pubs of restaurants, waar u kunt genieten van het lokale bier Eggenberg. U kunt de omgeving in uw eigen tempo verkennen, zodat u tijd kunt besparen voor souvenirs als u dat wilt. Als u vroeg klaar bent, heeft u ook de mogelijkheid om de nabijgelegen stad Ceske Budejovice aan uw tour toe te voegen.

Van Praag: dagexcursie naar Česky Krumlov

8. Van Praag: dagexcursie naar Česky Krumlov

Neem deel aan deze dagexcursie vanuit Praag met rondleidingen door het historische centrum van Česky Krumlov en zijn kasteel (in de winter is het kasteel gesloten) en het museum. Bezoek een stad die uit een sprookje lijkt te zijn gehaald. Česky Krumlov, gelegen op ongeveer 170 kilometer van Praag, ligt in het prachtige landschap van Zuid-Bohemen, met prachtige uitzichten langs de rivier de Moldau. Het stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, beschikt over meer dan 300 historische huizen en het op één na grootste kasteel van Tsjechië, compleet met prachtige barokke tuinen. Bezoek het unieke theater met een draaiende zaal. Česky Krumlov heeft zijn middeleeuwse sfeer behouden, zoals je zult ervaren als je door de pittoreske smalle straatjes loopt, waar je winkeltjes vol handgemaakte souvenirs vindt. Ooit was het kasteel de zetel van belangrijke adellijke families, waaronder de Rosenbergs, Eggenbergs en Schwarzenbergs. Ook het oudste baroktheater ter wereld maakt deel uit van het kasteel.

Český Krumlov: nachtwandeling met een professionele gids

9. Český Krumlov: nachtwandeling met een professionele gids

Doe mee aan deze nachttour en zie de "donkere" kant van Český Krumlov. Je zult ontdekken dat het 's nachts bijna een andere stad is dan overdag - ineens lijkt het een beetje spookachtig. Verken Český Krumlov met zijn lange geschiedenis en eeuwenoude huizen. Er zijn geesten en spookverhalen die verband houden met de stad. Sommigen van hen zijn echt gebeurd en sommigen van hen, nou ja, wie weet. De tour begint rond zonsondergang en eindigt na zonsondergang. Kom en hoor over de lokale legendes van Český Krumlov. Geniet van Český Krumlov, een van de mooiste steden ter wereld. Met zijn rijke en beroemde geschiedenis, zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse stadscentrum en geweldige ligging in het landschap, behoort het met recht tot enkele van de kostbaarste juweeltjes van de Tsjechische Republiek. Dit zijn enkele van de redenen waarom Český Krumlov in 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO kwam te staan.

Český Krumlov - Unesco

10. Český Krumlov - Unesco

Onze wandeling voert ons langs veel van de meer dan 300 goed bewaarde lokale historische huizen. De stad Cesky Krumlov was de zetel van de machtige familie Rozmberk. In het zomerseizoen de tour omvat de toegangsprijs voor het kasteelcomplex van Cesky Krumlov met kasteel, dat na de Praagse Burcht de grootste is in Tsjechië. In de winter is het kasteel gesloten. Wij nodigen u uit in het restaurant voor een 3-gangen lunchmenu. Het kasteel van Cesky Krumlov werd in de eerste helft van de 13e eeuw gesticht door de familie Vitkovec. Na 1302 werd het de postzetel van Rozmberks. Het kasteel werd verschillende keren uitgebreid en in de 16e eeuw herbouwd tot renaissancekasteel. Later hebben de eigenaren, de families Eggenberg en Schwarzenberk, enkele barokke wijzigingen aangebracht. Ook de kapel van het kasteel werd herbouwd, de maskeradezaal ingericht en er werd een nieuw landhuistheater gebouwd. De uitkijktoren van het kasteel is een mooi hoogtepunt van de stad.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Český Krumlov

Český Krumlov

Veelgestelde vragen over Activiteiten in de openlucht in Český Krumlov

Welke andere activiteiten dan Activiteiten in de openlucht zijn de moeite waard in Český Krumlov?

Andere onmisbare dingen om te doen in Český Krumlov:

Andere activiteiten in Český Krumlov

Wil je alle activiteiten in Český Krumlov bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.