Kies data
Dingen om te doen

Chachapoyas

Chachapoyas: De beste dingen die je niet wil missen

Van Chachapoyas: Gocta Waterfall Full-Day Hiking Tour

1. Van Chachapoyas: Gocta Waterfall Full-Day Hiking Tour

De tour begint met een pick-up bij je hotel of vanaf het ontmoetingspunt in Chachapoyas om naar de vallei van de Utcubamba-rivier te rijden. Reis een uur naar het dorp Cocachimba vanwaar de wandeling richting de waterval gaat. Terwijl u het dikke groen van het regenwoud bewondert, kunt u stoppen en genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende vallei en een beeld krijgen van hoe groot de waterval echt is. Zie lokale agrarische activiteiten en ontmoet fauna soorten die typerend zijn voor de regio, zoals de nationale vogel van Peru, de Andes-rots, endemische bomen, orchideeën, varens en bromelia's. Bereik de voet van de watervallen en geniet van de pure schoonheid van Gocta van dichtbij voor verbluffende unieke foto's. De Gocta-waterval is 770 meter (2.530 voet) lang - de derde hoogste ter wereld - en bestaat uit twee meerjarige druppels die water in de Cocahuayco-rivier gieten. Na het bezoek aan de watervallen, wandel je de berg af en keer je terug naar Cocachimba om te ontspannen en te lunchen in een lokaal restaurant. U wordt vervolgens teruggebracht naar Chachapoyas en arriveert tussen 17:30 en 17:30 uur.

Chachapoyas: tweedaagse Gocta-watervallen en Kuelap Fortress Tour

2. Chachapoyas: tweedaagse Gocta-watervallen en Kuelap Fortress Tour

Dag 1: Chachapoyas, Gocta-waterval Je toursterren worden opgehaald bij je hotel of ontmoetingspunt in Chachapoyas. Vanaf daar rijdt u naar de vallei van de rivier Utcubamba en reist u 1 uur naar het dorp Cocachimbo. Daar begint je wandeling richting de waterval. Terwijl u het dichte groen van het regenwoud bewondert tijdens de wandeling, kunt u stoppen en breken in heldere gebieden met een prachtig uitzicht op de omliggende vallei. Bereik de basis van de watervallen en geniet van de pure schoonheid van Gocta van aangezicht tot aangezicht voor een aantal fantastische foto's die je je leven lang meegaan. Na uw bezoek aan de watervallen wandelt u de berg af en keert u terug naar Cocachimba om te ontspannen en te lunchen in een lokaal restaurant. Daarna wordt u teruggebracht naar Chachapoyas waar u aankomt tussen 17:00 en 17:30 uur. Dag 2: Kuelap Fortress, Chachapoyas De verkenning van vandaag leidt je naar het majestueuze fort Kuelap. Begin om 8:00 uur vanuit Chachapoyas in een comfortabel voertuig, voordat je stopt om de archeologische vindplaats Macro te bewonderen, gelegen aan de rechterkant van de rivier Utcubamba en op een heuvel omringd door cactus en inheemse flora. Kom later naar Nuevo Tingo, een plek waar je aan boord gaat van een kabelbaan en geniet van een panoramische rit richting Malca. Begin daar een gemakkelijke wandeling van 30 minuten tot Kuelap. Je zult eindelijk de spectaculaire muren van het fort van Kuelap bereiken. Deze plek verbergt een ongelooflijk verleden, gebouwd op de Barreta-berg op 3000 meter. Het wordt omringd door indrukwekkende landschappen en adembenemende uitzichten, en binnen het zijn er drie platforms omringd door cirkelvormige gebouwen versierd met ruitvormige vormen en zigzaglijnen. Na je ongelooflijke verkenning word je teruggebracht naar Chachapoyas.

Van Chachapoyas: dagtour door het fort van Kuelap

3. Van Chachapoyas: dagtour door het fort van Kuelap

Verken de erfenis die door een uitgestorven beschaving is achtergelaten tijdens deze dagexcursie vanuit Chachapoyas. Bewonder geometrische friezen, muurschildering-iconografie en reliëfsnijwerken in de citadel en leer over deze precolumbiaanse cultuur van een deskundige, tweetalige gids. Het avontuur begint om 8:00 uur. Ontmoet de groep in het centrum van Chachapoyas of vraag een ophaalservice van het hotel aan boord van de comfortabele bus met airconditioning voor de reis naar Kuelap. Onderweg stop je om de archeologische vindplaats Macro te bewonderen, gelegen nabij de rivier Utcubamba en bovenop een heuvel omringd door cactussen en inheemse flora. Kom aan in Nuevo Tingo en spring in een kabelbaan, terwijl je onderweg geniet van het spectaculaire uitzicht over de vallei. Bij aankomst in Malca begint u aan de wandeling van 30 minuten naar Kuelap. Eindelijk bereik je de enorme muren van het fort, gebouwd op de Barreta-berg op 3.000 meter boven zeeniveau. Kuelap is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen en wordt aan drie van de vier zijden beschermd door kolossale muren en kliffen. Bezoek het complex met de lokale gids en verken de 3 platforms omringd door ronde gebouwen versierd met ruitvormige en zigzag-friezen, honderden jaren geleden gemaakt door de eerste bewoners, de Chachapoyas. Na het verkennen van het fort, keert u terug naar Nuevo Tingo voor de lunch en arriveert u rond 16:00 uur in de stad Chachapoyas.

Veelgestelde vragen over Chachapoyas

Welke tours in Chachapoyas nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Chachapoyas

Wil je alle activiteiten in Chachapoyas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.