Kies data

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Londen: wandeltocht wisseling van de wacht

1. Londen: wandeltocht wisseling van de wacht

Sluit je aan bij een lokale gids terwijl je een stukje wereldberoemde ceremoniële actie wordt geserveerd met een privé- of gedeelde groepsreis Wisseling van de wacht. Er is zoveel meer aan deze extravagante ploegwisseling dan op het eerste gezicht lijkt. Met je gids om de weg te wijzen, ken je je Welsh al snel van je Grenadier-bewaker en begrijp je wat er aan de hand is met die pluizige berenmutsen. Hoor de verbazingwekkende oorsprong van dit oogverblindende spektakel en krijg inzicht in de betekenis van elke kleur, knop, mascotte, symbool en beweging in deze meest Britse traditie. Vanaf het best mogelijke uitkijkpunt zal je kleine groep zich bij de bewakers voegen op hun reis naar Buckingham Palace terwijl je marcheert op het ritme van hun drums. Kom zo dichtbij mogelijk met de mogelijkheid om een aantal fantastische snapshots te maken.

Londen: rondleiding door Westminster en wisseling van de wacht

2. Londen: rondleiding door Westminster en wisseling van de wacht

De rondleiding door Royal Westminster en de wisseling van de wacht biedt u de mogelijkheid om de beroemdste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Londen van dichtbij te bekijken. Beginnend met Buckingham Palace, de beroemdste residentie van de koning, zullen we de iconische gebouwen, parken en monumenten van Royal London verkennen. Getuige parades door de wereldberoemde King's Guards voordat je verder gaat langs de corridor van de macht die de Big Ben, de Houses of Parliament en 10 Downing Street omvat. Je wordt geleid door een expert in de politieke, koninklijke en culturele geschiedenis van Londen die de beste plekken kent om getuige te zijn van de wisseling van de wacht, waardoor je de beste uitzichten en fotomomenten hebt weg van de drukte . Laat je onderweg vermaken en betoveren door de diepgaande kennis, gedenkwaardige anekdotes en unieke kijk op de geschiedenis van Londen, terwijl je de koningen, koninginnen, schurken en schurken achter deze ongelooflijke stad ontdekt , en zie onderweg iconische gebouwen en betoverende parades. Deze wandeltocht door Westminster en de wisseling van de wacht is geschikt voor alle leeftijden en omvat meerdere verschillende ervaringen in een periode van twee en een kwartier. Het is de beste manier om Royal Westminster in één keer te ervaren dag.

Londen: wisseling van de wacht & Buckingham Palace

3. Londen: wisseling van de wacht & Buckingham Palace

Verken de staatskamers van Buckingham Palace en zie de wisseling van de wacht. Krijg meer inzicht in het koninklijke protocol dankzij de verhalen van de gids en geniet van audiocommentaar in het paleis. Bekijk de wisseling van de wacht in gezelschap van een gids, die de geschiedenis en de betekenis achter de ceremonie uitlegt. Bekijk van dichtbij de precisie van de koninklijke schildwachten terwijl ze marcheren op de klanken van een militaire band. Bewonder de koninklijke cavalerie, schitterend te paard bij de Horse Guards Parade, terwijl de wisseling van de cavalerie plaatsvindt. Als je de tour op een dinsdag, donderdag of zaterdag boekt, maak je de wisseling van de cavalerie mee. Stap Buckingham Palace binnen en bewonder de weelderige appartementen en sprankelende kroonluchters. Ook zie je enkele van de grootste schatten uit de koninklijke collectie, waaronder uitmuntend porselein van Sèvres en enkele van de mooiste Engelse en Franse meubels ter wereld. Geniet binnen van het commentaar van de officiële audiogids en kom meer te weten over de geschiedenis achter de weelderige inrichting en de familiegeschiedenis.

Londen: hop on, hop off-tour in Big Bus met open dak

4. Londen: hop on, hop off-tour in Big Bus met open dak

Ontdek wat Londen allemaal te bieden heeft tijdens een hop on, hop off-bustour door de Engelse hoofdstad. Rijd langs iconische monumenten, waaronder Buckingham Palace, London Eye en de Big Ben met audiocommentaar aan boord. Je hebt keuze uit een 24-uurs Classic-ticket, een 48-uurs Premium-ticket of een 72-uurs Deluxe-ticket, waarmee je de flexibiliteit hebt om de stad in je eigen tempo te verkennen. Ook kun je Londen te voet verkennen met een gids, met keuze uit 3 dagelijkse wandeltochten (inbegrepen in de Premium & Deluxe-tickets). De wandeltochten duren ongeveer 1,5 tot 2 uur. Ontdek Londen aan de hand van drie speciaal ontworpen routes met meer dan 45 haltes: Rode route De Rode route gaat langs de hoogtepunten van historisch Londen, zoals de Big Ben, London Eye en St. Paul's Cathedral. Blauwe route De Blauwe route is een uitgebreide route die het hele centrum van Londen bestrijkt, van Kensington Palace in het westen tot de Tower of London in het oosten van de stad. Haltes zijn onder andere Harrods, de South Kensington Museums en Madame Tussauds. Groene route De Groene route verbindt het prachtige, vernieuwde gebied van St. Pancras en King's Cross met de bedrijvigheid van Covent Garden en komt onderweg ook door Bloomsbury. Boottocht over de Theems Classic, Premium & Deluxe tickets zijn inclusief een rondvaart over de rivier de Theems vanaf de Tower of London naar Westminster, in beide richtingen. De boottocht is inclusief live-commentaar in 8 talen. Bezoek de belangrijkste attracties van Londen aan de Theems, zoals de Tower Bridge, de HMS Belfast, Shakespeare's Globe en Tate Modern. De vertrektijden van de boottocht zijn ongeveer om de 45 minuten. Panoramische avondtour In de Premium & Deluxe-tickets is tevens een panoramische avondtour inbegrepen. Ontdek de magie van Londen wanneer de stad 's avonds verlicht wordt. Stap in voor een panoramische rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen terwijl de zon begint onder te gaan.

Big London Ticket: London Eye, Big Bus & Theems boottocht

5. Big London Ticket: London Eye, Big Bus & Theems boottocht

Ontdek het beste van Londen met een hop on, hop off-tour aan boord van een dubbeldekker met open dak en ontspan tijdens een reis op de London Eye als onderdeel van je ticket. Een hop on, hop off-tour is de ideale manier om de beste bezienswaardigheden en attracties van Londen in je eigen tempo te ontdekken. De tocht geeft je onbeperkt gebruik van 4 routes met haltes strategisch geplaatst op alle plaatsen die je wil bezoeken, waaronder de Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, Westminster Abbey, Tower Bridge en St Pauls Cathedral. Stap uit de bus bij Westminster Bridge voor een onvergetelijke rit op de London Eye. Vanaf de top bewonder je het adembenemende 360-graden panoramisch uitzicht op de indrukwekkende skyline van de stad. Bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Big Ben en de parlementsgebouwen vanuit een ongeëvenaard vogelperspectief. De eerste bus vertrekt om 08:30 uur in de ochtend. Je kunt op één van de 44 haltes van de Big Bus instappen en beginnen met de tour. Populaire vertrekplaatsen zijn: Baker Street Station, Green Park Station, Marble Arch, Victoria Station en Trafalgar Square. Met alle soorten tickets profiteer je van een boottocht over de rivier de Theems. Inbegrepen bij het Classic Ticket is een boottocht in één richting van Westminster naar de Tower of London of omgekeerd, terwijl de Premium en Deluxe Tickets een retourvaart omvatten tussen Westminster en Greenwich met de mogelijkheid om uit te stappen bij de Tower of London. De vertrektijden voor de boottochten verschillen, maar ze zijn ongeveer om de 20 minuten beschikbaar in de zomer en om de 30 à 40 minuten in de winter. Je kunt aan boord van de boot stappen bij Tower Pier (bij halte 16), Greenwich Pier, Westminster Pier (bij halte 18) en de London Eye Pier (bij halte 11). Hoogtepunten van de Big Bus-route zijn Buckingham Palace en de wisseling van de wacht, Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, 10 Downing Street, Whitehall, Piccadilly Circus, Oxford Street, Regent Street, Trafalgar Square, London Eye, London Dungeon, Sea Life London Aquarium, Madame Tussauds, Covent Garden, Bank of England, Monument, St Pauls Cathedral, Tower of London, Tower Bridge, The Shard, City Hall, Lambeth Palace, British Museum, Marble Arch, Mayfair, Green Park, Hyde Park Corner, Harrods, South Kensington-musea, Kensington Palace en Notting Hill.

Londen: wandeltocht langs wisseling van de wacht

6. Londen: wandeltocht langs wisseling van de wacht

Je ontmoet je gids bij Piccadilly Circus en krijgt een inleiding tot de achtergrond van de wisseling van de wachtceremonie. Je luistert naar wat je de komende 1 uur en 45 minuten zult doen. Je gaat dan verder met een groep in de richting van The Mall. Je passeert Waterloo Place, hier kom je meer te weten over het Britse leger en zijn grootste generaal, de Duke of Wellington. Eenmaal in The Mall zie je de buitengewone monumenten voor royals en generaals. Je krijgt zicht op St. James's Park. Je bewondert de mooiste van de koninklijke parken en kijkt naar de majestueuze open ruimte van Horse Guards Parade. Je rijdt door richting St. James's Palace. Je ziet onderweg de Household Cavalry onderweg vanuit hun kazerne in Hyde Park. De belangrijkste focus zal echter zijn om de grondtroepen te zien opduiken uit het St. James Paleis gereed voor hun uniforminspectie. Ze zullen dan naar Buckingham Palace marcheren, soms vergezeld door een band. Als je geluk hebt, kunnen ze zelfs een liedje spelen! Één van de hoogtepunten van je tour zal zijn om samen met de bewakers te marcheren als ze het St. James's Palace verlaten. Je kijkt dan terwijl de New Guard uit de Wellington-kazerne komt. Hij zal vaak worden vergezeld door een volledige ceremoniële band. Je maakt een foto van Buckingham Palace vanaf een verhoogd platform. De tour eindigt in stijl wanneer de band speelt op de binnenplaats van het paleis. Je verwondert je als cavalerie en wachters voorbij marcheren. Je gids helpt je dan om naar je volgende halte te gaan.

Londen: Beleef de wisseling van de wacht

7. Londen: Beleef de wisseling van de wacht

De wisseling van de wacht moet je absoluut ervaren bij een bezoek aan Londen. Tijdens deze tour zal je gids je uitleggen hoe de wisseling van de wacht, ook wel bekend als "Guard Mounting", een van de meest populaire toeristische attracties in Londen is geworden. Je zult zien hoe de soldaten van uit hun positie worden 'ontheven' op een heel bijzondere manier, vergezeld door een militaire fanfare. De soldaten beschermen de Koning of Koningin van Engeland al sinds het bewind van Hendrik VII, die de Koninklijke Lijfwacht heeft opgericht als een permanente instelling. De traditie bestaat al meer dan 500 jaar. Alle bewakers zijn gekleed in een traditionele rode tuniek en een karakteristieke helm met berenvel. De muziek die de wisseling van de wacht begeleidt kan zowel militair als hedendaags zijn, een niet te missen attractie.

Londen: The Changing of the Guard Private Family Tour

8. Londen: The Changing of the Guard Private Family Tour

Ontmoet je gids die je zal begeleiden naar de wisseling van de wacht in Buckingham Palace. Deze historische ceremonie is een van de populairste toeristische attracties in Londen. Zie hoe de soldaten op hun plaats op een heel bijzondere manier worden "ontlast" onder begeleiding van een militaire fanfare. Leer hoe de soldaten de koning of koningin van Engeland hebben beschermd sinds het bewind van Henry VII, die de Royal Body Guard als een permanent instituut heeft opgericht. Deze traditie bestaat al meer dan 500 jaar. Alle bewakers zijn gekleed in een traditionele rode tuniek en een gemakkelijk herkenbare berenhuidhelm. De muziek die gepaard gaat met het wisselen van de wacht kan militair of eigentijds zijn.

Londen: wandeltour wisseling van de wacht

9. Londen: wandeltour wisseling van de wacht

Maak niet de fout die bezoekers - begrijpelijk - zo vaak maken, en laat je niet wijsmaken dat je deze oeroude traditie het beste van buiten Buckingham Palace kunt bekijken. Het enthousiasme van toeschouwers verandert vaak al snel in teleurstelling zodra ze zich na uren gewacht te hebben realiseren dat ze slechts het einde van deze unieke voorstelling gezien hebben, terwijl hun uitzicht daarbij vaak ook nog geblokkeerd werd door de mensenmenigte. Volg in plaats daarvan je gids op een dynamische reis door de volledige wisseling van de wacht, van begin tot eind. Je gids neemt je op deskundige wijze mee door de menigte zodat je het geheel vanaf de beste en meest fotografeerbare locaties kunt bekijken. Omdat je gids een expert is op het gebied van de geschiedenis van deze fascinerende ceremonie krijg je tijdens de tour veel inzicht in en informatie over elk detail van dit Britse spektakel. Dankzij een persoonlijk audioapparaat met koptelefoon, waardoor je je gids makkelijk kunt volgen en van het vermakelijke commentaar kunt genieten, kun je de imposante parade helemaal in je opnemen. Bewonder de precisie waarmee de Queen's Foot Guards naar Buckingham Palace marcheren, gekleed in hun welbekende rode tunieken en hoeden van berenvel, of bewonder de glanzende mantels van de paarden van de Household Cavalry tijdens de Horse Guard's Parade. Met een kleine groep van maximaal 20 personen kun je snel van het ene naar het andere uitzichtpunt gaan terwijl je gids interessante details aanwijst en je onderweg zoveel foto's maakt als je maar wil.  

Londen: Westminster Tour, River Cruise en Tower of London

10. Londen: Westminster Tour, River Cruise en Tower of London

Vanaf het ontmoetingspunt begint u de 3-uur durende wandeltocht door door Green Park naar Buckingham Palace te gaan en onderweg de goed verzorgde bomen en bloemen te bewonderen. Bekijk in het paleis de wereldberoemde wisseling van de wachtceremonie. Bekijk daarna 17 andere iconische Londense bezienswaardigheden zoals Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben, de London Eye, Parliament Square en de Houses of Parliament. Na de wandeltocht ga je naar de rivier de Theems voor een rondvaart waarbij je vele andere iconische gebouwen en bezienswaardigheden te zien krijgt. Stap uit bij Tower Pier en ga naar de Tower of London voor de spannende Beefeater-tour. Loop rond de Tower of London en ontdek de geschiedenis, verhalen en geesten die erin liggen. Bewonder de kroonjuwelen en andere fascinerende historische artefacten, waaronder de harnassen gedragen door voormalige koningen van Engeland. Bekijk de cellen waar ooit gevangenen werden vastgehouden en reis terug in de tijd voor een spannende reis naar het verleden van Groot-Brittannië.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Combi-aanbiedingen
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Wisseling van de wacht

Wil je alle activiteiten in Wisseling van de wacht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wisseling van de wacht

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.785 beoordelingen

de Big Bussen zijn praktisch en talrijk. Een geweldige manier om Londen te bezoeken door gebruik te maken van de aangeboden opmerkingen. Waar voor je geld. ik raad aan

De wandeling was erg leuk en informatief. Onze gids Jay was een hele leuke man die boeiend en met humor kon vertellen. Zeker genoten van deze wandeling.

Als je het beu bent om door Londen te lopen of ondergronds te gaan met de metro. Het is een goed alternatief

Erg leuke ervaring, speciaal voor mijn man en mij die maar een paar uur hadden om Londen te bezoeken.

Was erg leuk met de audio, het was super interessant en vermakelijk. De stad is prachtig.