Ontdek het beste van
Chania

Verdwaal in de kronkelende straatjes van deze oude stad en ontdek de Venetiaanse, Egyptische en Ottomaanse invloeden.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Chania

Alle activiteiten

520 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Chania

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Haven van Kissamos: boottocht naar Balos Lagune & Gramvousa

Maak een dagtrip van de haven van Kissamos naar het onbewoonde eiland Gramvousa en Balos tijdens een rondvaart. Glijd langs kliffen, stop bij ongerepte gouden stranden, zwem in kristalhelder water en bezoek het fort van Gramvousa - een kasteel met een ongelooflijk panoramisch uitzicht. Vertrek vanuit de haven van Kissamos en vaar ongeveer een uur door de baai. Nader het eiland Gramvousa en vervolgens Balos of andersom, afhankelijk van de route. Vaar tegen een prachtige achtergrond van steile kliffen en rotsen, ongelooflijke afgelegen stranden en oneindig blauw. Bekijk een grote grot, waarvan men denkt dat het een oude scheepswerf is. Aan het einde van de baai vaar je tussen het eiland Gramvousa en Kaap Vouxa. Geniet van het schilderachtige landschap tegen de achtergrond van Valenti, Pontikonisi, Balos Lagune en Imeri Gramvousa. Afhankelijk van de route is de eerste bestemming Gramvousa en dan Balos of andersom. Kom aan in de kleine haven van Gramvousa en geniet van de magische omgeving die is gecreëerd door de Kretenzische natuur, de legendes en de turbulente geschiedenis van het gebied. Zie hoe het strand wordt gesierd door een eenzaam scheepswrak. Bekijk het beroemde kasteel van Gramvousa, het hoogste punt van het eiland dat bovenop een steile rots ligt. Geniet van een duik in het gebied naast de kerk van Agioi Apostoloi. Na een stop bij Gramvousa stap je weer op de boot naar de Balos Lagune. Deze exotische strandlagune staat op de lijst van beste stranden ter wereld en ligt tussen het schiereiland Gramvousa en Kaap Tigani. Vanwege de recente wetgeving voor de ecologische bescherming van het gebied, is het verboden om passagiers van boord te laten gaan op de kust van Balos (zowel van schepen als boten). Ons schip zal ongeveer 2,5 uur voor anker gaan in de zee van Balos om te zwemmen. Woorden kunnen de indrukwekkendheid van deze plek niet beschrijven. Niets kan beschrijven wat je gaat voelen als je dit ziet. Als je gaat zwemmen in het kristalheldere, smaragdgroene water, ontspan je aan boord en bewonder je het uitzicht op de zeldzame natuurlijke schoonheid van het landschap, de zee, de kust, de rotsen en kliffen die voor je oprijzen!

Vanuit Chania: trektocht van een dag naar de Samariakloof

Vanuit Chania: trektocht van een dag naar de Samariakloof

Vertrek vanuit Chania voor een dagtrip met gids naar de Samaria-kloof. Arriveer in Omalos, in het hart van de Witte Bergen, en geniet van het ontbijt voordat je een trektocht maakt langs de langste kloof van Europa - 4000 voet boven zeeniveau. Na het ontbijt ga je de Samaria-kloof in. Wandel in je eigen tempo met je Engelssprekende gids aan het eind van de groep om je te helpen als je die nodig hebt. Wandel over rotsen en stenen, door een bos van duizend jaar oude bomen en langs een rivier, onderweg langs zoetwaterbronnen. Geniet van het uitzicht op de mooiste bergketen van Kreta en zie berggeiten in het wild rondlopen. Voel de opwinding van het uitdagen van jezelf met een lange wandeling. Bezoek aan het einde van de tocht het dorp Agia Roumeli, waar je een aantal tavernes, bars en winkels vindt. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen of te lunchen. Er wordt een trefpunt geregeld waar je je tickets voor de veerboot kunt ophalen bij je gids. Laat in de middag ga je aan boord van een boot die je van Agia Roumeli naar Sougia brengt, waar de bus wacht om je rond 19.30 uur terug te brengen naar het beginpunt.

Vanuit Chania: Dagtrip naar het roze zandstrand van het eiland Elafonisi

Vanuit Chania: Dagtrip naar het roze zandstrand van het eiland Elafonisi

Reis naar de zuidwestelijke hoek van Kreta tijdens een dagtour met gids vanuit Chania naar het eiland Elafonisi, inclusief hoteltransfers. Breng een ontspannende dag door met zwemmen in het helderblauwe water, ontspannen op het roze zandstrand en genieten van het unieke landschap van Elafonisi. Begin de tour met een ophaalservice vanaf je hotel en geniet van het weelderige groene landschap op weg naar het eiland terwijl je door de indrukwekkende Topolia-kloof reist en vele traditionele dorpen passeert. Stop voor koffie en ontbijt in het dorp Elos, bekend om zijn kastanjebomen. Na aankomst in Elafonisi kun je 4 uur lang ontspannen op het strand en zwemmen in het kristalheldere water. Geniet daarna van een lunch in een plaatselijke taverne (niet inbegrepen). Elafonisi ligt vlak bij het eiland Kreta, en is gemakkelijk te bereiken door een wandeling door het ondiepe water. Zowel het strand als het eiland zijn beschermde natuurgebieden van een zeldzame schoonheid.

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

De eerste stop is de stad Rethimno, de derde grootste stad van Kreta ten westen van Heraklion aan de noordkust van Kreta. Hier bestaan archeologische monumenten uit de Ottomaanse en Venetiaanse tijd naast elkaar. Geniet van een wandeling door de steegjes van de oude stad, een bezoek aan de Turkse minaretten en de Venetiaanse forten, of een kopje koffie in de prachtige haven. De volgende stop is de stad Chania, de op één na grootste stad van Kreta aan de noordkust ten westen van Rethymno. De stad Chania is verdeeld in de oude stad, met de prachtige haven, en de nieuwe stad, voorbij de Venetiaanse vestingwerken. De oude stad is een van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en wordt ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Je vindt er Turkse minaretten en moskeeën, moslimwijken, Venetiaanse forten, scheepswerven, fonteinen, pleinen, bogen, herenhuizen, Loggia en de vuurtoren. Bezoek de beroemde Agora (markt), waar traditionele winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De laatste stop van de dag is het meer van Kournas, een prachtig leefgebied met natuurlijk zoet water, uniek in zijn soort op Kreta. Het hele gebied van Kournas wordt beschermd onder 'Natura 2000', aangezien het een aangewezen wetland is. Uitgestrekt groen, steile holtes tussen heuvels en zeldzame vis- en vogelsoorten maken van Kournas de ideale plek om te genieten van een vroege middagwandeling.

Chania: Balos Gramvousa Cruise met transfer en ticket voor de boot

Chania: Balos Gramvousa Cruise met transfer en ticket voor de boot

Maak een dagtrip naar het meest westelijke deel van Kreta en bezoek twee van de beroemdste bezienswaardigheden, Balos Lagoon en Gramvousa eiland. Je wordt opgehaald door een bus met airconditioning bij een ophaalpunt in de buurt van je hotel en je wordt naar de haven van Kissamos gereden. Daar ga je aan boord van een grote comfortabele boot met een open dek en een bar-restaurant. Geniet van je cruise langs de kust en bekijk de dramatische rotswanden vanaf het water. Na een tocht van 1 uur nadert de boot het eiland Gramvousa of de lagune van Balos (afhankelijk van de route). Gramvousa eiland was vroeger een piratenbaai. Kies voor een wandeling van 20 minuten naar het Venetiaanse kasteel dat is gebouwd op een steile rots van 137 meter hoog. Geniet vanaf hier van een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee en het unieke landschap. Je kunt ook zwemmen in het gebied naast de kapel van Agioi Apostoloi. Daarna vertrekt de boot naar de lagune van Balos, die je na ongeveer 20 minuten bereikt. Balos wordt gekarakteriseerd als een van de beste stranden ter wereld. Woorden kunnen de wilde schoonheid niet overbrengen. Je zult het witte en op sommige plaatsen het roze zand, het turquoise water en de natuurlijke schoonheid van deze unieke plek bewonderen. Je hebt de mogelijkheid om in dit paradijs te verblijven en te zwemmen. **Dankzij de nieuwe regels voor Natura 2000 gebieden, zal het schip ongeveer 10 meter van het strand van Balos stoppen (afhankelijk van de weersomstandigheden) voor 2,5 uur, waar je kunt zwemmen.

Vanuit Chania/Rethymno: Samariakloof begeleide wandeling met pick-up

Vanuit Chania/Rethymno: Samariakloof begeleide wandeling met pick-up

Ga mee met een begeleide wandeling door de Samariá-kloof tijdens een dagtrip vanuit Rethymnon of Chania. Krijg je dagelijkse dosis lichaamsbeweging, geniet van het panoramische uitzicht en neem een frisse duik.  Verken de langste kloof van Europa, een gebied van verbluffende natuurlijke schoonheid. Bekijk de vele bloemen en kruiden, en het kristalheldere bronwater dat uit de bergen stroomt. Nadat je op de vroege ochtend bent opgehaald vanaf het dichtstbijzijnde punt bij je accommodatie in Rethymnon of Chania, reis je door de bergen langs de hoogvlakte van Omalos. Je komt aan bij houten trappen aan de ingang van de Samariá-kloof. Je kunt ervoor kiezen om meteen te gaan wandelen of eerst rustig te ontbijten in een taverne. Neem het prachtige landschap in je op tijdens de wandeling van 16 kilometer die ongeveer 6 tot 7 uur duurt. Aan het einde van de wandeling is er nog genoeg tijd om te zwemmen of te lunchen in een taverne in Agia Roumeli.

Chania: Boottocht bij zonsondergang met gids

Chania: Boottocht bij zonsondergang met gids

De boot vertrekt vanuit de oude Venetiaanse haven en vaart naar de Golf van Chania. Vaar langs de beroemde vuurtoren van het eiland, die in de 16e eeuw door de Venetianen werd gebouwd en later in 1839 door de Egyptenaren werd aangepast. De boot vaart verder naar het westen richting Lazaretta, een klein eiland in de buurt van Chania vanaf waar je het beste uitzicht hebt op de zonsondergang over het Kissamos-gebergte. Het eiland heeft een enorme geschiedenis die dateert van voor de Venetiaanse bezetting. Luister naar het levendige commentaar van de gids over de geschiedenis van het eiland en zijn vroegere bewoners, terwijl je kijkt naar de zonsondergang en de hemel van kleur ziet veranderen. Ontspan op het dek en verwonder je over de zonsondergang tegen het Kissamos-gebergte of neem een snelle duik en geniet daarna van een traditionele Griekse raki. Bewonder tijdens de terugreis naar Chania de glinsterende lichtjes in de haven die tegen het water reflecteren als de avond overgaat in de nacht.

Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

Chania Gebieden/Kalyves:Gramvousa Eiland & Balos,Boot Tkt Extra

Laat Chania achter je en maak een dagtrip naar Kissamos met een rondleiding. Geniet van een boottocht naar Gramvousa Island en Balos Lagoon Beach en bewonder het landschap en de panoramische uitzichten. Je dag begint met een ophaalservice vanaf je hotel of bij een specifiek ophaalpunt met de bus. Afhankelijk van de optie die je kiest, kun je genieten van een ophaalservice vanaf Chania, Kalyves of Almyrida. Rijd richting de westkant van Kreta om de haven van Kissamos Kasteli te bereiken. Nadat je van je begeleider alle benodigde informatie over de cruise hebt ontvangen, kom je aan in de haven waar de veerboot Gramvousa op je wacht om de cruise te beginnen. Je begeleider zal het geld voor de boottickets van je in ontvangst nemen, zodat je de rijen bij de loketten kunt overslaan. Als je hebt gekozen voor de optie die vertrekt vanuit Kalyves en Almyrida, zijn je ticket voor de boot en de toegang tot het fort inbegrepen. Om ongeveer 10:40 uur vertrek je naar het eiland Gramvousa, dat ongeveer 45 minuten duurt. Help jezelf naar de keuken van de veerboot met zelfbedieningsgerechten, maaltijden of snacks (op eigen kosten). Je kunt achterover leunen op een ligstoel of in de lounge. Bekijk tijdens je boottocht de verhoging van het land langs de klifranden van Kreta. Deze verhoging vindt al meer dan 2000 jaar plaats. De geschiedenis van het eiland wordt uitgelegd via microfoons in verschillende talen. Eenmaal aangekomen op het eiland Gramvousa kun je zwemmen of een wandeling maken naar de top van het eiland naar het Venetiaanse fort. Daar heb je 2,5 uur de tijd voordat je verder gaat naar de lagune van Balos die 20 minuten verderop ligt. Geniet van 3 uur bij de lagune. Je kunt op elk moment teruggaan naar de boot om eten te kopen of paraplu's te huren als de hitte te intens is. Na het zwemmen en ontspannen bij de lagune brengt de boot je rechtstreeks terug naar de haven van Kissamos. Dit is een geweldig fotomoment omdat de zon achter je staat terwijl je uitkijkt over het landschap van het eiland. Om 18:00 uur komt de veerboot aan in de haven en eindigt de reis. Je keert op tijd terug naar je startpunt voor het diner. **Wij willen je graag informeren dat de cruisemaatschappij het schema van de cruise naar Balos & Gramvousa wijzigt. Volgens hun recente aankondiging is er voor de komende periode geen bootaanleg in Balos vanaf 22 mei tot 10 juni. Het schip zal op 100 meter van de kust van Balos voor anker gaan en daar ongeveer 1,5 uur blijven om te zwemmen. Aan de andere kant wordt het verblijf in Gramvousa met 1 uur verlengd, dus de totale tijd dat ze daar zullen blijven is ongeveer 2,5-3 uur. Bedankt voor je begrip.

Chania: boottocht naar Agioi Theodoroi en het eiland Lazaretta

Chania: boottocht naar Agioi Theodoroi en het eiland Lazaretta

Verken de oude haven van Chania op Agioi Theodoroi en het eiland Lazaretta tijdens een boottocht voor geschiedenisliefhebbers. Leer meer over de geschiedenis van de Venetiaanse bezetting en bekijk een Duits vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog. Neem de tijd om te ontspannen op het strand en te zwemmen. Deze activiteit neemt je mee naar twee eilanden die verband houden met oude mythologie en de geschiedenis van de Venetiaanse bezetting. Als u vanuit de oude haven van Chania naar het westen gaat, is uw eerste stop Agioi Theodoroi, een eiland dat historisch werd gebruikt om de kust van Kreta te verdedigen. Tegenwoordig is het een beschermd gebied en toevluchtsoord voor kri-kri, een elegante en bedreigde Kretenzische geit. Je groep gaat voor anker in de buurt van een Duits vliegtuigwrak (volledig verwoest) uit de Tweede Wereldoorlog en geeft je de mogelijkheid om het water in te duiken om het met eigen ogen te zien. Na ongeveer 20 minuten ga je naar de tweede halte op hetzelfde eiland, in een kleine baai met een mooi uitzicht en een grote kans om de kri-kri geiten te zien. De duur van deze stop is ongeveer 30 minuten. Ga verder naar het eiland Lazaretto (of Lazaretta), een klein eiland tegenover Nea Xora. Helder water rijk aan zeeleven in combinatie met twee prachtige zandstranden maken dit de beste plek om uw reis af te sluiten. Geniet van opties om te zwemmen of te relaxen op het strand totdat de boot terug vertrekt naar Chania. Op de terugweg krijg je een panoramisch uitzicht op de oude Venetiaanse haven met zijn beroemde vuurtoren en ommuurde forten - een uitstekend zicht op hoe de stad eruit ziet vanaf de zee.

Vanuit Rethymnon: tour naar het roze strand van Elafonissi

Vanuit Rethymnon: tour naar het roze strand van Elafonissi

Ontdek een van de mooiste stranden ter wereld tijdens deze dagtrip van Rethymno naar Elafonissi. Ervaar een hemel op aarde, met zacht wit en roze zand, exotisch kristalhelder water en cederbomen die zich uitstrekken tot aan de kustlijn. Bezoek traditionele dorpen als Elos en Kaloudiana. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotelgebied en stopt vervolgens voor een korte pauze in het traditionele dorp Elos. Als de tijd het toelaat, geniet dan van de tijd om te ontbijten of een kopje koffie te drinken (kosten niet inbegrepen). Vertrek daarna naar Elafonissi. Onderweg zie je kleine traditionele dorpjes gecombineerd met een typisch mediterraan landschap. Bewonder het ruige landschap rond de Topolia-kloof. Bij Elafonissi krijgt u 4 uur vrije tijd om te genieten van de zon en te genieten van het spectrum aan blauwtinten dat dit strand te bieden heeft. Aan het einde van je tour stop je bij het dorp Kaloudiana, waar je het dorp kunt verkennen en iets kunt eten of drinken ( niet inbegrepen). Later wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Rethymnon.

Veelgestelde vragen over Chania

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Chania?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Chania op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Chania

Activiteiten in Chania

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Chania

Wil je alle activiteiten in Chania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chania

Gemiddelde beoordeling

4.4
(9.721 beoordelingen)

Fantastisch dagje uit. De gids was ongelooflijk in het wijzen op interessante dingen onderweg en de kleine stadjes waar we stopten waren prachtig. Het strand zelf is prachtig! Kristalhelder water en perfect zacht wit zand. Ik wou alleen dat we langer hadden kunnen blijven! Zeker aan te raden

Mijn gids Giannis was zo vriendelijk en aardig. Hij informeerde goed en ik voelde me verzorgd. Dit is de mooiste dag die ik op Kreta heb gehad en het mooiste strand dat ik in Griekenland heb gezien. We kregen 4 uur de tijd om te doen wat we wilden, wat erg leuk was.

Het was een unieke en indrukwekkende ervaring! De gids was uitstekend en had een zeer goede communicatie en humor. Je moet weten dat de tour een volledige dagtocht is (6.00 - 21.00 uur vanuit Chania) en dat deze erg vermoeiend is.

Fantastisch mooi landschap en een hele lange tocht, 1200m afdaling, 18,3 km, met aansluitend een paar dagen pijnlijke beenspieren. Elke stap waard, kan alleen maar aanraden om deze te nemen.

Geweldig om te doen om met masker in helder water te duiken en vissen te zien