Chania
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Chania Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Vanaf Kreta: boottocht van 4 uur naar Santorini

1. Vanaf Kreta: boottocht van 4 uur naar Santorini

Breng een bezoek aan Santorini, het buureiland van Kreta, én geniet van een korte boottocht; en dat allemaal op 1 dag. Je wordt bij je hotel opgehaald en rijdt naar de haven voor een 4 uur durende boottocht over de Kretenzische Zee. Vanaf het water zie je de witte huizen van Fira in de verte, hoog op de rand van de krater, en kun je beslissen of je meer tijd op dit vulkanische eiland wilt doorbrengen. Kuier door het stadje Fira of breng een bezoek aan het schilderachtige Oia. Geniet op je dooie gemak van de Griekse manier van leven en bezoek een taverne of twee. Ontspan op het strand, wandel langs zee, en vergeet simpelweg al je zorgen.

...
Vanuit Chania: excursie van een dag naar Santorini

2. Vanuit Chania: excursie van een dag naar Santorini

Stap aan boord en vaar in 2.5 uur met een luxe catamaran naar Santorini. Eenmaal aangekomen op dit romantische Griekse eiland maak je een tour in een bus met airconditioning, begeleid door informatief commentaar over de geschiedenis van Santorini. In het noorden bezoek je het dorp Oia, waar je prachtig uitzicht hebt op de blauwe en witte huizen op de heuvels. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de blauwe en witte huizen die verspreid liggen over de heuvel. In hoofdstad Fira heb je vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Bezoek winkeltjes of geniet van een drankje in een bar met uitzicht op de vulkaan. In Perissa of Perivolos stap je vanaf het zwarte strand de zee in. Om 17:45 uur begint de terugreis naar Kreta, waar de tour eindigt in de haven van Rethymno. Je vertrekt naar Kreta om 17:45, waar de 13 uur durende tour eindigt in de haven van Rethimnon.

...
Vanuit Chania of Rethimnon: wandeltocht door de Samariákloof

3. Vanuit Chania of Rethimnon: wandeltocht door de Samariákloof

De Samariákloof is de langste kloof van Europa. Hier vind je schitterende natuur waar veel bloemen en kruiden groeien en waar kristalhelder bronwater uit de bergen omlaag sijpelt. Tussen 05:30 en 06:30 uur 's ochtends word je opgehaald bij het dichtstbijzijnde punt vanaf je accommodatie in Rethimnon of Chania, en reis je door de bergen over het plateau van Omalos. Je komt aan bij houten trappen aan de ingang van de Samariákloof. Je kunt ervoor kiezen om meteen te gaan wandelen of eerst rustig te ontbijten in een taverne. Neem het prachtige landschap in je op tijdens de wandeling van 16 kilometer die ongeveer 6 tot 7 uur duurt. Aan het einde van je wandeling is er nog genoeg tijd om te zwemmen of te lunchen in een taverne in Agia Roumeli. Schema: 05:20 ‐ 06:10 uur: Je wordt opgehaald 07:30 uur: Eerste pauze op het Omalos Plateau 08:00 uur: Begin van je Xyloskalo-wandeling 14:00 uur: Je wandeling eindigt in het dorpje Agia Roumeli Opmerking: dit schema is afhankelijk van hoe snel je loopt en hoe lang je pauzeert om iets te eten.

...
Vanuit Rethimnon & Chania: dagtocht naar eiland Elafonisi

4. Vanuit Rethimnon & Chania: dagtocht naar eiland Elafonisi

Maak een rit in een comfortabele bus door traditionele dorpjes en een typisch mediterrane omgeving. Zie om je heen het ruige landschap rond de Topolia-kloof en pauzeer voor een kop koffie en iets lekkers.  Dan arriveer je op Elafonisi Beach. Hier heb je 4 uur vrije tijd om te genieten van de kleurenpracht van het strand: het zachtroze en witte zand dat contrasteert met het  turquoise water. Verken het magische strand en ontdek het eilandje. Het ligt iets van de kust en je kunt er door het water naartoe waden. Zowel eiland als strand zijn beschermde natuurgebieden van uitzonderlijke schoonheid en opgenomen in het Natura 2000-beschermingsprogramma. 

...
Iraklion & Mallia: busreis naar de Samariakloof

5. Iraklion & Mallia: busreis naar de Samariakloof

Je dagexcursie van 12 uur naar de Samariakloof begint als je wordt opgehaald in Iraklion en naar Omalos wordt gereden, in het hart van de Witte bergen, waar je vóór de wandeltocht geniet van een ontbijt. Tijdens de tocht klim je over rotsen en stenen, loop je door een bos met duizend jaar oude bomen en langs een rivier en zoetwaterbronnen. Onderweg heb je een spectaculair uitzicht op de mooiste bergketen van Kreta en zie je waarschijnlijk berggeiten in het wild. Je wordt vergezeld door een professionele berggids die Engels, Duits en Grieks spreekt. De gids zal aanwezig zijn om alle nodige informatie over je wandeling uit te leggen en je de kaartjes voor de ingang en de veerboot bezorgen. Na het ontbijt betreed je de Samariakloof, waar je in je eigen tempo kunt wandelen terwijl de gids aan het einde van de groep je helpt als het nodig is. Aan het einde van de tocht bezoek je het dorp Agia Roumli, waar je een aantal tavernes, bars en winkels vindt. Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen of te lunchen. Aan het eind van de middag stap je op een boot die je van Agia Roumeli naar Sfakia brengt, waar de bus wacht om je terug te brengen naar het beginpunt.

...
Vanuit Rethymno: dagtrip naar het eiland Elafonisi

6. Vanuit Rethymno: dagtrip naar het eiland Elafonisi

Je reist naar de zuidwestelijke hoek van Kreta om een ontspannen dag door te brengen aan de roze zandstranden op het kleine eiland Elafonisi, nadat je wordt opgehaald door de bus. Bewonder het weelderige groene landschap op weg naar het eiland terwijl je door de indrukwekkende Topoliakloof reist en veel oude en typische dorpjes passeert. Je pauzeert voor een kopje koffie en ontbijt in het dorp Elos, bekend om zijn kastanjebomen. Neem bij aankomst in Elafonis minimaal 4 uur om te rusten en te zwemmen in het kristalheldere water. Je ontspant in de zon of wandelt langs het roze zandstrand te maken. Maak gebruik van strandkiosken waar je eten en water kunt kopen om te rehydrateren en nieuwe energie op te doen. Gelegen net buiten de kust van het hoofdeiland, Elafonisi kan worden bereikt door te wandelen door het water. Zowel het strand als het eiland zijn beschermde prachtige natuurgebieden. Je vertrekt om ongeveer 16:00 uur met de bus en je gaat terug naar Rethymnon, met een geschatte aankomsttijd bij je hotel van 18:30 uur.

...
Vanuit Rethimnon: roze strand Elafonissi, kleine groepstour

7. Vanuit Rethimnon: roze strand Elafonissi, kleine groepstour

Dit is je kans om één van de mooiste stranden ter wereld te bezoeken. Elafonissi is een ware hemel op aarde, met zacht wit/roze zand, exotisch kristalhelder water en cederbomen die reiken tot aan de kustlijn. Het is gelegen aan Kreta's zuidwestelijke kant, die goed toegankelijk is. Je wordt rond 08:00 uur bij je hotel opgehaald om deel te nemen aan uitstapjes die in kleine groepen worden uitgevoerd voor optimaal comfort. De plaats van je eerste korte pauze is de Aya Sofia-grot. Hier kan je de grot bezoeken en, als je wil, een kopje koffie of ander drankje nuttigen. Hierna vertrek je naar Elafonissi. Op weg naar Elafonissi zul je kleine traditionele dorpen en het typische mediterrane landschap zien, evenals de ruige omgeving rond de Topolia Gorge. Bij aankomst in Elafonissi heb je 4 uur vrije tijd om te genieten van de heerlijke zon en het spectrum aan blauwe kleuren dat dit strand te bieden heeft. Aan het einde van je begeleide tour heb je 1 uur tijd voor jezelf, voordat je weer wordt teruggebracht naar je accommodatie in Kreta.

...
Vanuit Rethimnon/Chania: wandeltocht door de Imbroskloof

8. Vanuit Rethimnon/Chania: wandeltocht door de Imbroskloof

Ga op ontdekking uit in de Imbroskloof. Deze loopt parallel aan de bekendere Samariakloof. De Imbroskloof mag dan wel kleiner zijn dan z'n grotere broer, toch kiezen veel mensen ervoor om deze kloof te doorkruisen omdat het een heel andere wandelervaring biedt. Van de 11 kilometer zijn 8,5 kilometer geschikt om te wandelen. Ontdek de schitterende natuur in deze smalle vallei en kom meer te weten over de imposante rotsformaties.  De legende wil dat het dorp en daarna ook de kloof de naam 'Imbros' kregen toen twee broers er hun intrek namen, verbannen van het eiland Imbros toen het door Turkije werd geannexeerd. Lange tijd was de Imbroskloof een deel van de verbindingsroute tussen Chania en het dorp Hora Sfakion. Interessant weetje is dat tijdens de Tweede Wereldoorlog, na de door Griekenland en bondgenoten verloren Slag om Kreta, vele duizenden Britse soldaten door de Imbroskloof naar Zuid-Kreta trokken om naar Egypte te komen.  Na deze wandeling kun je een duik nemen in het sprankelende water van de Libische Zee. Je luncht tussen de locals in een lokale taverne. 

...
Vanuit Iraklion: dagtocht naar Gramvousa en Balos

9. Vanuit Iraklion: dagtocht naar Gramvousa en Balos

Je begint de dag met de ophaalservice vlakbij je hotel. Je rijdt vervolgens in een bus naar de westkust van Kreta en bereikt de haven Kissamos Kastelli. Je krijgt onderweg alle nodige informatie voor de boottocht. Bij de haven zal de veerbout naar Gramvousa op je wachten. Je geeft de tourbegeleider geld voor de veerbootkaartjes, zodat je zelf niet in de rij hoeft te staan bij het loket. Om ongeveer 10:30 uur vertrekt de veerboot naar het eiland Gramvousa. Aan boord vind je een restaurant met self-service maaltijden en snacks. Leun tijdens deze reis van ongeveer 45 minuten achterover op een ligstoel op het dek of in de lounge. Tijdens de reis kun je de klippen van het ruigste gedeelte van Kreta bewonderen en alles leren over de geschiedenis van het eiland, dankzij het commentaar dat in verschillende talen door de luidsprekers aan boord wordt aangeboden. Eenmaal aangekomen op Gramvousa kun je een frisse duik nemen in het water of naar het Venetiaanse fort aan de top van het eiland wandelen. Geniet van 2,5 uur op Gramvousa, voordat je verdergaat naar de lagune van Balos, op een afstand van 20 minuten varen. Zodra je aankomt bij de lagune heb je een kleine 3 uur de tijd om te genieten van de omgeving. Als je iets wilt eten kun je op elk moment weer de boot op. Ook is het mogelijk om een parasol te huren, mocht de hitte te intens worden. Aan het begin van de avond ga je weer terug aan boord om naar de haven van Kissamos te varen. Daar zal een bus op je wachten om je terug te brengen naar de omgeving van je hotel.

...
Georgioupoli: dagtour naar het eiland Elafonisos

10. Georgioupoli: dagtour naar het eiland Elafonisos

Deze dagtour neemt je mee van Georgioupoli naar de zuidwestelijke hoek van Kreta. Je brengt een ontspannende dag door op de roze stranden van het kleine eiland Elafonisos.  Tijdens de 3 uur durende rit naar het eiland kun je ontspannen achterover leunen en de schoonheid van het weelderige groene landschap bewonderen. Onderweg zie je traditionele huizen en een kleine kerk gebouwd in een grot. Na een korte pauze, om wat te kunnen drinken, bereik je je bestemming: Elafonisos . Ontdek dit pittoreske zwemparadijs met een eiland dat gemakkelijk te voet bereikbaar is. Het water op het eiland is ondiep, helder en glinstert in schitterende blauw- en groentinten. Je hebt genoeg tijd om te ontspannen op het strand en snacks en drankjes te kopen voordat je 's avonds terugkeert naar Georgioupoli.

...

Sitemap Chania

Wil je alle activiteiten in Chania ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chania

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.831 beoordelingen

Het was een fantastische ervaring. Wij verbleven niet in een hotel dat het iets moeilijker maakte om te boeken maar we werden via whats app zeer goed geholpen om het voor mekaar te krijgen. Goed op tijd opgehaald. Lange vermoeiende dag maar gegarandeerd de moeite om vermoeid van thuis te komen. Dit moet je gezien hebben!!!

Je betaalt alleen voor de gids + bus, de toegang tot de kloof en boottickets moeten extra in de bus worden betaald (die trouwens wat problemen had die dag en we moesten overschakelen naar de andere). De ervaring in Samaria was uitstekend en zou het iedereen aanraden!

Een geweldige reis, praktisch ophalen van het hotel zelf. Je moet de hele dag doorbrengen - vertrek rond 6 uur, maar het uitzicht beloont je om vroeg op te staan;) het kostte ons 4,5 uur om de kloof over te steken (met stops). Ik raad aan!

Zeer goede ervaring, bedankt aan de gids die ook Frans sprak, wat ons enorm heeft geholpen?

Geweldige wandeling. Absolute aanrader voor natuurliefhebbers.