Kapel van de Botten

Kapel van de Botten: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz-dagtour met wijnproeverij

1. Vanuit Lissabon: Évora en Monsaraz-dagtour met wijnproeverij

Ga op een dagtour vanuit Lissabon en ontdek een van de meest schilderachtige delen van het platteland van Portugal. Baan je een weg door Alentejo met zijn prachtige vlaktes vol met olijfbomen, wijngaarden en kurkeiken. Maak uw eerste stop bij Évora, een Unesco-werelderfgoed en een van de mooiste bewaard gebleven middeleeuwse steden. Volg een rondleiding door de Romeinse tempel, een van de best bewaarde Romeinse bouwwerken op het Iberisch schiereiland. Je gids leidt je ook rond in de niet te missen Chapel of Bones. Neem de tijd om de sierlijke architectuur van de kathedraal van Évora te bewonderen. Je tweede stop is het sierlijke middeleeuwse dorp Monsaraz, een van de oudste in Portugal en gebouwd binnen de muren van een kasteel. Proef een van de beste wijnen van Portugal met uitzicht op een van de grootste kunstmatige meren van Europa. Aan het einde van een volledige dag sightseeing, keert u terug naar Lissabon. Trakteer uzelf en uw familie of vrienden op een privéervaring met ophalen en wegbrengen bij uw accommodatie in Lissabon, Cascais of Ericeira. Als alternatief kunt u kiezen voor een ervaring met een kleine groep en uw gids ontmoeten buiten een van de twee centrale hotels.

Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

2. Vanuit Lissabon: dagexcursie naar Évora en de megalieten

Verken de geschiedenis van Portugal tijdens een dagvullende excursie naar Évora en de megalieten van de Cromeleque dos Almendres. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar Évora gebracht, de historische hoofdstad van de Alentejo. In het stadshart dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat vind je bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd tot aan de renaissance. Ga bijvoorbeeld naar de Tempel van Diana, die uit de 1e eeuw na Christus dateert. Daarna kun je de Kapel van de Botten (Capela dos Ossos) in de renaissancistische São Francisco-kerk bekijken. Kijk je ogen uit op deze mooie maar ietwat lugubere plek waar de muren versierd zijn met menselijke schedels en botten. Laat je daarna rondleiden door de Kathedraal van Évora en beklim ook het dak, want hier heb je een mooi uitzicht over de gouden vlaktes rond de stad. Na Évora is het tijd voor de Romeinse Villa van Tourega, ver verwijderd van de toeristische route. Anta Grande do Zambujeiro is je volgende indrukwekkende bestemming. Deze megalithische dolmen (tombe) is de grootste en belangrijkste op het Iberische schiereiland. Op de weg ernaartoe bekijk je ook de kleinere dolmen Anta da Tourega. Sluit je dag mooi af met een rondleiding door de Almendres Cromlech. Dit megalietencomplex is ouder dan Stonehenge en is de sleutel tot een aantal geheimen rondom eeuwenoude beschavingen en hun kennis van de astronomie. De stenencirkel is indrukwekkend om te zien en correspondeert op mysterieuze wijze met de stand van de zon en de sterren.

Van Lissabon: Évora Portugees erfgoed dagtour met kleine groepen

3. Van Lissabon: Évora Portugees erfgoed dagtour met kleine groepen

Duik diep in het Portugese erfgoed tijdens onze exclusieve landelijke bustour en stop onderweg bij enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden. We halen u op het aangegeven tijdstip op bij uw hotel. Dompel jezelf tijdens deze tour onder in het echte Portugal, met zijn prachtige lappendeken van wijngaarden en graanvelden. Bekijk de olijfbomen waaruit de beroemde Portugese olijfolie wordt geperst en de bedreigde kurkbomen waarvan de beroemde Portugese kurk wordt geoogst. Bezoek de oudste stenen cirkel in Zuid-Europa in de stad Évora, nu een UNESCO-werelderfgoed, en bekijk de Romeinse tempel en betreed de beroemde kapel van botten. Dit is de grootste gotische kathedraal van Portugal en een van de meest indrukwekkende bouwwerken in zijn soort.

Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

4. Lissabon: Évora-wijntour van een hele dag

Verken het culturele wandtapijt van Évora, de hoofdstad van de provincie Alentejo, en een UNESCO-werelderfgoed. Rijd door een rustiek landschap van olijf- en kurkbomen en reis 130 km ten zuiden van Lissabon om de buitenste wijngaarden van deze goed bewaarde schat te bereiken. Loop door de witgekalkte oude binnenstad om de beroemdste bezienswaardigheid van Évora, de Romeinse tempel, te bezoeken. De grote Korinthische zuilen dateren uit de eerste eeuw, de tijd van keizer Augustus. Een andere adembenemende stop is de kathedraal van Évora, een van de belangrijkste gotische monumenten in Portugal. Daarna gaan we naar de Sint-Franciscuskerk met de "Bones Chapel", of Capela dos Ossos, die volledig is versierd met menselijke botten. Wandel daarna door de markt van Évora om de kleurrijke en smakelijke ingrediënten te bewonderen die zijn gebruikt om enkele van de meest fantastische gerechten van Portugal te maken. Bezoek 's middags een van de belangrijkste wijnkelders van Portugal. Proost op de dag met een voorproefje van heerlijke wijnen.

Évora Full-daagse tour met wijnproeverij vanuit Lissabon

5. Évora Full-daagse tour met wijnproeverij vanuit Lissabon

Bezoek Évora, een Portugese stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een dagtour vanuit Lissabon. Évora wordt soms de "Witte Stad" en ook het "Stadsmuseum" genoemd, omdat het haar bezoekers verblindt met weelderige architecturale en artistieke monumentale kerken, historische pleinen, witte huizen en smalle middeleeuwse straatjes. Évora nodigt u uit om een stad te ontdekken die synoniem is aan een mix van culturen; van de Romeinen tot de Arabieren, joden tot christenen, al zijn tradities en uitdrukkingen zijn hier duidelijk aanwezig. Tijdens uw kleine groepsreis naar Évora wordt u om 8.30 uur opgehaald bij uw hotel in Lissabon voordat u vertrekt. Na aankomst ga je naar het historische stadscentrum. Évora werd uit de Moren gehaald en werd een van de meest welvarende steden van het koninkrijk, vooral tijdens de Avis-dynastie (1385-1580). Bezoek vervolgens de Romeinse tempel van Évora, vaak de tempel van Diana genoemd. Het is een tempel in Corinthische stijl, gebouwd in het begin van de eerste eeuw na Christus. Ga verder naar de Kapel van Bones. Het is een kapel naast de Sint-Franciscuskerk en alle muren zijn bekleed met menselijke botten. Na de lunch bezoekt u de kathedraal van Évora. Dit is een romaans-gotisch gebouw en je kunt naar de torens klimmen en naar het dak gaan waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en het landschap. Na het verlaten van de stad, blijft u een wijnboerderij bezoeken, bezoekt u de faciliteiten en leert u over de productie en verpakking van wijn. Geniet dan van een wijn- en olijfolieproeverij (niet inbegrepen). Op uw weg terug naar Lissabon passeert u Arraiolos, gelegen op ongeveer 20 km ten noordwesten van Évora. Bezoek het kasteel en de kerk van "Senhor dos Passos." Leer dan over de beroemde Arraiolos-tapijten, wollen vloerkleden geborduurd met de steek met dezelfde naam, op een jutedoek gemaakt van katoen of linnen. De kennis van dit ambacht is van generatie op generatie overgedragen in Arraiolos. Je keert terug naar Lissabon rond 17:00 uur.

Van Lissabon: dagtour Evora en Monsaraz

6. Van Lissabon: dagtour Evora en Monsaraz

Deze tour neemt je mee naar Évora, een werelderfgoed, waar middeleeuwse straten, paleizen en prachtige typisch Portugese huizen naast elkaar bestaan. Begin de tour naar het zuiden, ga over de brug van 25 april in Lissabon, ook wel bekend als de replica van de Golden Gate, en maak van de gelegenheid gebruik om de iconische Christ King te bezoeken, met het beste uitzicht over de stad Lissabon. Bij aankomst in Évora, naast het historische centrum, zijn er in de buurt veel interessante punten om te bezoeken, zoals de Romeinse tempel van Evora, de kathedraal, de Sint-Franciscuskerk, het koning Manuel Koninklijk Paleis, de lokale markt en een van de meest beroemde en iconische plaatsen, de Chapel of Bones, volledig gemaakt met monniksbeenderen die van een oude begraafplaats zijn opgetild. Vervolgens reis je naar de grens tussen Portugal en Spanje, om het kasteel van Monsaraz te ontdekken en de middeleeuwse straten te verkennen, omringd door een prachtig uitzicht op de vlaktes van de Alentejo, waar je ook het grootste kunstmatige rivierstrand van Europa, de Alqueva, kunt zien.

Évora privédagtrip vanuit Lissabon met wijnproeverij

7. Évora privédagtrip vanuit Lissabon met wijnproeverij

Verken de rijke geschiedenis van Évora, een historische stad van de Alentejo, tijdens een zelfgeleide tour van een hele dag vanuit Lissabon. Évora, gesticht door de Romeinen in 57 voor Christus, bezit een rijk en uitgebreid cultureel erfgoed dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven. Kom meer te weten over de verovering door de Moren, wiens invloed nog steeds in een groot deel van het stadscentrum te zien is. Verken de periode van de Manuelijnse Favor toen jezuïeten de universiteit stichtten in 1559. Onderweg ziet u een opmerkelijke megalithische archeologische vindplaats, een van de oudste in Europa. Bewonder de prachtige landschappen op weg naar de Romeinse tempel in het door UNESCO beschermde historische stadscentrum. Bezoek de kathedraal van Évora, gebouwd nadat de stad in de 12e eeuw werd heroverd op de Arabieren. Een onbetwist hoogtepunt van uw dag is een bezoek aan de Capela dos Ossos. Ga naar de kleine binnenkapel naast de kerk van St. Franciscus en betreed kamers die zijn versierd met zorgvuldig gerangschikte menselijke botten en schedels die bij elkaar worden gehouden door cement.

Évora: zelfgeleide stadsverkenning telefoonspel

8. Évora: zelfgeleide stadsverkenning telefoonspel

Ontdek Evora in je eigen tijd met een verkenningsspel op je telefoon. Los fascinerende raadsels op en volg aanwijzingen om de verborgen geschiedenis van deze prachtige stad te ontdekken. Leer meer over veertien verschillende locaties, waaronder de kathedraal van Évora. Zoek in je eentje of race tegen je vrienden door het centrum van de stad dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vind je weg naar de Templo Romano Évora en de gruwelijke Chapel of Bones. Je kunt raden waar het van gemaakt is om die naam te krijgen.

Évora privétour vanuit Lissabon

9. Évora privétour vanuit Lissabon

Je wordt 's ochtends opgehaald in Lissabon. Maak een reis van Lissabon naar Évora langs het iconische Alentejo-landschap met zijn laaglanden vol kurkbomen en witgekalkte huizen. Bezoek Évora omringd door middeleeuwse muren. De stad staat op de Werelderfgoedlijst - ook wel het "Stadsmuseum" genoemd vanwege de oude artistieke manifestaties die in de binnenmuren te vinden zijn. Tijdens uw bezoek krijgt u de bewonderenswaardige "Capela dos Ossos" (botkapel), de Romeinse tempel op het Iberisch schiereiland en de kathedraal te zien. In Évora kunt u de meest authentieke smaken van de typisch Portugese keuken proeven met enkele van de beste wijnen en olijfolie van het land. Je gids kent de beste plaatsen om deze te vinden. Terwijl je door de smalle en charmante straatjes van Évora loopt, kun je op de straatmarkten handgemaakte producten kopen en een overvloed aan producten ontdekken die zijn gemaakt met de beroemde kurk en klei uit de regio. 's Avonds wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Lissabon.

Albufeira: begeleide tour langs de kust van de Algarve met wijnproeverij

10. Albufeira: begeleide tour langs de kust van de Algarve met wijnproeverij

Geniet van een halve dag ontdekkingen in de Algarve tijdens deze rondleiding en wijnproeverij. Ervaar het beste van de regio, van ongerepte stranden, geheime plekjes en dramatische klifkusten, tot het proeven van enkele van de beste wijnen uit de regio. Begin in Albufeira met een passage door de jachthaven van Albufeira en een kleine stop bij de vuurtoren. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad voordat je naar Praia do Arrifes gaat, een strand met drie kliffen. Maak nog een strandstop bij het populaire strand van São Rafael terwijl je naar een kleine vissersgemeenschap gaat genaamd Senhora da Rocha, waar de pier en het strand dienen als toevluchtsoord voor vissersboten. Het strand wordt geflankeerd door kliffen, waar zich een oud fort en de kapel van Nossa Senhora da Rocha bevinden, evenals een tunnel die in de rots is uitgegraven. Bezoek later Praia da Marinha, een van de 100 mooiste stranden ter wereld. Ga daarna naar een van de beste wijnmakerijen in de Algarve met internationale erkenning en tientallen jaren geschiedenis en wijnbouwervaring. Verken de natuurlijke schoonheid van het terrein en rond uw reis af met een wijnproeverij, met ervaren wijnmakers die gepassioneerd zijn door wijnproductie. Sluit de tour af met een drop-off terug in uw hotel.

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevingen
  • Transfers
29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Kapel van de Botten

Wil je alle activiteiten in Kapel van de Botten ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.