Kies data

Chapman's Peak

Chapman's Peak: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

1. Kaapse Schiereiland: dagtrip pinguïns kijken in kleine groep

Je wordt 's ochtends door een erkende gids/chauffeur met een luxe minibus opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad voor deze all-inclusive dagtour naar het Kaapse Schiereiland. Rij langs de schilderachtige kustroute, beter bekend als de Kaapse Rivièra, met aan de ene kant de bergen en aan de andere kant de oceaan, om met eigen ogen te zien waarom deze kustlijn zo bijzonder is. Je rijdt langs de Bantrybaai, Clifton, Camps Bay en de stranden van Llundadno tijdens deze rit langs Chapman's Peak en geniet van de gelegenheid om foto's te maken bij Maiden's Cove. In Hout Bay kun je met de boot naar Seal Island gaan om de zeehonden te zien (niet inbegrepen). Nadat je de haven van Hout Bay hebt verkend, gaat de tour door naar het dorp Noordhoek voor een optionele onderbreking om de beste koffie aan deze kant van de Kaap te proeven (tegen meerprijs). Hierna breng je een bezoek aan het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en Kaappunt om het reservaat te verkennen, het Dias Beacon te bewonderen en de plek te zien waar twee stromingen samenkomen. Wandel naar de top om de vuurtoren van Kaappunt te zien of neem de kabelbaan (tegen een meerprijs). Vanuit Kaappunt ga je naar Boulders Beach om de pinguïns van dichtbij te bewonderen. Geniet vervolgens van de prachtige Boyes Drive en aanschouw Kalk Bay en Muizenberg. De route terug naar Kaapstad loopt via de Old Cape Road en aan het eind van de dag word je afgezet bij je accommodatie.

Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

2. Kaapstad: helikoptervlucht over 2 oceanen + ticket boottocht

Geniet van een helikoptervlucht vanaf het V&A Waterfront van Kaapstad met informatief commentaar.Vlieg rond de Tafelberg om de Atlantische Oceaan aan de ene kant van het Kaapse Schiereiland te zien en ga verder tot je aan de andere kant bij de Indische Oceaan komt. Krijg een ticket voor de Table Bay Boat Safari bij deze tour. Kom naar het V&A Waterfront-helikopterplatform en check 15-20 minuten van tevoren in voor je geplande gedeelde helikoptervlucht over de stad en de kust. Krijg bij aankomst eerst veiligheidsinstructies en ga dan door naar het mooie vluchtdek om het gebeuren van dichtbij te bekijken terwijl je wacht tot je zelf aan boord kunt gaan. Klim aan boord van de helikopter en begin je avontuur met een volledige rondvlucht om de Tafelberg. Daarna vlieg je over de stad om het stadion van Kaapstad te bekijken, een van de locaties van het WK van 2010. Reis verder langs de kust van de Atlantische Oceaan, langs Seinheuwel, Kampsbaai en het strand van Clifton. Op weg naar de Karbonkelberg kun je je in vogelvlucht vergapen aan riante villa's en de bergen van de Twaalf Apostelen. Je zweeft over de historische Houtbaai en steekt daarna het Kaapse Schiereiland over om van de ene oceaan naar de andere te gaan. Kijk of je kunt zien waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan bij elkaar komen in de buurt van de Valsbaai. Het terrein onder je verandert langzaam van zandstranden naar glooiende heuvels, die op hun beurt weer overlopen in ruige kliffen. Vlieg door over het strand van Muizenberg. Houd je ogen open voor schaduwen in het water – dat zouden wel eens witte haaien kunnen zijn. Je keert terug naar Kaapstad langs de andere kant van de Tafelberg en krijgt de kans om dit beroemde baken van de stad en het omliggende landschap vanuit een andere hoek te bekijken. Op weg terug naar het V&A Waterfront-helikopterplatform zweef je nog over de mooie wijngaarden van de Constantiavallei: een schilderachtige afsluiting van je tocht.

Vanuit Kaapstad: tour om zeehonden met glazen bodem te spotten

3. Vanuit Kaapstad: tour om zeehonden met glazen bodem te spotten

Na vertrek uit de haven van Houtbaai voert de cruise u langs 300 jaar oude vestingwerken die werden gebruikt om het strand van Houtbaai te beschermen tegen vijandelijke troepen. Vervolgens vaart de cruise onder de verticale kliffen van de iconische Sentinal Mountain met Chapmans Peak over de baai voordat de tour aankomt op onze bestemming, Duiker Island; Beter bekend als "zeehondeneiland", waar duizenden Kaapse pelsrobben leven en de spectaculaire kelpbossen die onder de boot te zien zijn door onze kijkpoorten met glazen bodem. Na ongeveer 10 minuten met de zeehonden te hebben doorgebracht, keert de tour terug naar de haven en wijst op eventuele dieren in het wild die ze onderweg tegenkomen. Dolfijnen, walvissen en maanvissen worden vaak waargenomen. De ervaren en deskundige bemanning staat altijd aan dek om al uw vragen te beantwoorden.

Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

4. Houtbaai: zeehondenkoloniecruise Duikereiland

Kies uit 40 tot 60 minuten durende cruise en vaar naar Duiker Island om duizenden Kaapse pelsrobben in hun natuurlijke omgeving te zien. Geniet van enkele van de meest spectaculaire landschappen die het Kaapse Schiereiland te bieden heeft terwijl je langs de ruige kustlijn vaart vanuit de haven van Hout Bay. Terwijl je over het water vaart, krijg je een adembenemend uitzicht op de beroemde Chapman's Peak Drive en de Sentinel Mountain, naast de kans om ander zeeleven te zien, waaronder dolfijnen en walvissen. Zeehondenkoloniecruise van 40 minuten: kindvriendelijke cruise van de haven van Houtbaai naar Duiker Island, de zeehondenkolonie, waar u duizenden wilde Kaapse pelsrobben van dichtbij kunt bekijken in hun prachtige natuurlijke habitat. Zeehonden- en scheepswrakcruise van 60 minuten: bekijk de Kaapse pelsrobben op Duiker Island en ga dan verder onder de Kabonkelberg-bergketen naar Moari Bay, berucht om zijn scheepswrakken die in 1994 aan de grond liepen tijdens een van de beroemde Kaapse winterse stormen. 60 minuten durende Chapmans Peak Cruise: vertrek vanuit de haven van Hout Bay naar Duiker Island om de Kaapse pelsrobben te bekijken. Van daaruit steekt de boot de baai over en vaart terug naar de haven langs de kliffen en grotten van Chapmans Peak.

Kaapstad: privétour van een hele dag Kaap de Goede Hoop

5. Kaapstad: privétour van een hele dag Kaap de Goede Hoop

Je wordt rond 9.00 uur opgehaald bij je accommodatie in Kaapstad door een Mercedes Benz C-klasse, Hyundai H1, Toyota Quantum GL of Mercedes Benz Sprinter voor grotere groepen. Ga met een gekwalificeerde gids op uw dagtour door het Kaapse schiereiland. Als dit je eerste keer in Kaapstad is, krijg je een stadsrondleiding van 30 minuten voordat je eropuit trekt. Reis langs de Atlantische kust, rijd tussen de bergen en de oceaan door en passeer Bantry Bay, Clifton, Camps Bay, Llandudno en Chapman's Peak. Maak een fotostop bij Maiden's Cove. Stop in Hout Bay, waar je de mogelijkheid hebt om een boot naar Seal Island te nemen. Voor de lunch kunt u genieten van verse zeevruchten in havenrestaurants. Als alternatief is er een lichte maaltijd beschikbaar in het dorp Noordhoek, samen met de beste koffie aan deze kant van de Kaap in Roast Village. Vervolgens vertrekt u naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en de vuurtoren van Cape Point, een populaire stop voor foto's. Bekijk de Dias en da Gama-monumenten en de plaatselijke fauna en flora. Je kunt ook wat bavianen en andere dieren in het wild tegenkomen. Geniet van een optionele wijnproeverij van de beste Sauvignon Blanc in de regio bij Cape Point Vineyard of een stop bij de struisvogelfarm van Cape Point. Ga verder naar Simon's Town om het monument van de Duitse Dog te zien die zijn eigen geschiedenis heeft gemaakt in de Zuid-Afrikaanse marine. Bezoek Boulder's Beach en zie de pinguïnkolonie. Keer terug naar Kaapstad en passeer Fish Hoek en Muizenburg via de Old Cape Road, met een optionele stop bij Kirstenbosch Botanical Gardens, als de tijd het toelaat. Je kunt worden afgezet bij je accommodatie of een restaurant naar keuze in Kaapstad.

Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

6. Robbeneiland: tickets, pinguïns en Kaap de Goede Hoop

Na de ophaalservice om 08:00 uur bij je hotel in Kaapstad of omgeving, is je eerste halte een bezoek aan de klokkentoren aan de waterkant. Maak daarna om 09:00 uur een groepstocht per boot naar het museum van de gevangenis op Robbeneiland. Op het eiland zal een voormalig gevangene je gids zijn en je een rondleiding door de gevangenis geven, waar je de cel te zien krijgt waarin Nelson Mandela zoveel jaren doorbracht. Je keert om ongeveer 13:00 uur weer terug van het eiland en je gids wacht je op bij de klokkentoren. Na een korte pauze voor een snelle hap ga je met je groep verder langs de Atlantische kust, vanwaar je de bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant kunt bewonderen. Neem de tijd bij Maiden's Cove om foto's te maken met de bergketen van de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Passeer Clifton, Kampsbaai, Llundadno en Houtbaai en maak foto's langs één van de mooiste routes ter wereld - Chapman's Peak Drive.  De volgende halte is bij de pinguïnkolonie van Boulders Beach, waar je deze betoverende dieren kunt zien. Zie hoe deze schattige vogels spelen en stoeien in de oceaan. Je eindbestemming is het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar je een rondleiding krijgt en tijd hebt voor foto's bij deze zeer populaire bezienswaardigheid. Van daaruit ga je naar Cape Point. waar je naar de top met de vuurtoren kunt lopen (of met de kabelbaan). De route terug gaat via de Old Cape Road en je wordt tussen 17:00 en 18:00 weer bij je accommodatie afgezet. 

Kaapstad: e-bike Kaapse Schiereiland Tour

7. Kaapstad: e-bike Kaapse Schiereiland Tour

Na een korte veiligheidsbriefing begint u in zuidelijke richting te rijden naar Kaap de Goede Hoop. Dit gebied is een wereldberoemd monument en bevat monumenten ter ere van twee van 's werelds beroemdste ontdekkingsreizigers: Vasco da Gama en Bartolomeu Dias. Bekijk onderweg meer dan 250 soorten vogels, bavianen, struisvogels, bokken en de Kaapse bergzebra. Je gaat dan naar Kaappunt waar je van je fiets stapt om naar de vuurtoren te reizen, waar je wat vrije tijd hebt en uiteindelijk luncht in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Zodra je het meeste uit Cape Point hebt gehaald, rijd je op de fiets terug naar het noorden naar waar je begon om terug in het voertuig te stappen voor de laatste attractie van de dag. Je hebt de mogelijkheid om de pinguïns te bezoeken op Boulders Beach in het charmante kustplaatsje Simon's Town. Daar kun je ze zien terugkomen van de oceaan, zonnebaden op het strand of gewoon rusten in hun nest, vanaf een niet-opdringerig platform boven de vloer.

Halve dagtrip naar Boulders Beach Penguin Colony

8. Halve dagtrip naar Boulders Beach Penguin Colony

Het avontuur begint met het ophalen van je hotel in Kaapstad en gaat naar de felgekleurde wijk Bo-Kaap. Na een stop voor foto's gaat u verder richting de Atlantische Zee langs enkele van de rijkste buitenwijken van Afrika, waaronder Bantry Bay, Clifton en Camps Bay. Geniet later van een tussenstop van 20 minuten in de schilderachtige Houtbaai, een charmant stadje omringd door bergen en de oceaan. Vervolg de tocht naar het zuiden via de majestueuze Chapman's Peak Drive, plaatselijk bekend als Chapies. Verken daarna het boerendorp Noordhoek, met een selectie van bakkerijen, cafés, sapcentrifuges en meer. Maak kennis met de lokale bevolking en koop souvenirs voordat u terugkeert naar Simon's Town, de thuisbasis van Boulder's Beach. Loop op het strand langs de promenade en bewonder de pinguïns in hun natuurlijke habitat. Besteed wat tijd aan het maken van foto's en leer meer over deze fascinerende wezens. Vanaf hier rijdt u langs de oostelijke kant van het schiereiland en passeert u de schilderachtige stadjes Fish Hoek, Kalk Bay en Muizenberg. De laatste stop van de tour is het strand van Muizenberg, waar je foto's kunt maken van de kleurrijke hutten langs de kust. De dag eindigt met terugbrengen naar uw accommodatie.

Kaapstad: racefietstocht van een hele dag

9. Kaapstad: racefietstocht van een hele dag

Je gids haalt je 's ochtends op bij je hotel voordat je wordt vervoerd naar Camps Bay, het begin van deze route. Na de fietsopstelling en de route-briefing, begin je aan de cyclus. Begin met een geleidelijke klim naar Suikerbossie met de hele weg een prachtig uitzicht op False Bay. Op de top van Suikerbossie daal je af naar Hout Bay. Dit is de buitenwijk waar de Chapman's Peak-rit begint. Deze must-do-weg gaat geleidelijk omhoog naar de top en hier maak je een korte stop om het uitzicht te bewonderen. Neem vervolgens een snelle en opwindende afdaling naar Noordhoek, waar u tegen het einde een geweldig uitzicht op Long Beach zult hebben. Ga in Noordhoek over Black Hill en Simonstown in. Bezoek hier de pinguïnkolonie van Boulders Beach. Neem dan een geleidelijke klim naar boven. Wanneer je de top bereikt, passeer je de ingang van Cape Point en maak je een korte fietstocht naar Cape Point Ostrich Farm waar je zelfs de mogelijkheid hebt om de struisvogels te voeren. Vanaf hier heb je een gemakkelijke fietstocht door een adembenemend landschap naar het slaperige stadje Scarborough, waar welkomstkoffie en gebak op je wachten bij The Hub. Spring dan terug op de fietsen om door Misty Cliffs te fietsen, de Slangkop-pas op en de surfgemeenschap Kommetjie binnen. Vanuit Kommetjie fietst u terug naar Noordhoek en de Ou Kaapse Weg op. Dit is een wat meer gestage klim, maar de uitzichten over Kaapstad en haar buitenwijken zijn de moeite waard. Een steile afdaling brengt je naar Steenberg en door de buitenwijken van Constantia. Ga Southern Cross Drive op naar de top van Constantia Neck en terug naar Hout Bay. De laatste klim van de dag is de Suikerbossie en een gemakkelijk pedaal naar Camps Bay brengt je naar het einde van deze tour. Geniet hier van een welverdiende lunch voordat je gids je terugbrengt naar je hotel.

Kaapstad: Kaapse Schiereiland en Wijnlanden Full Day Combo Tour

10. Kaapstad: Kaapse Schiereiland en Wijnlanden Full Day Combo Tour

Als je weinig tijd hebt om in Kaapstad door te brengen, of als je gewoon een efficiënte reiziger wilt zijn, dan is dit de ideale dagtour door Kaapstad voor jou. Deze ervaring combineert het beste van een historische, wijnproeverij en historische tour. Tijdens deze tour ziet u echt het beste van de Kaap. Het schiereilandgedeelte van de tour omvat bezoeken aan alle belangrijke bezienswaardigheden en historische locaties, waaronder: Clifton en Camps Bay; Twaalf Aspotels; Chapman's Peak; Noordhoek; Kaappunt; Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop; Simons Town, Kalk Bay, Muizenberg en False Bay. Je zult ook een fascinerende struisvogel bekijken en de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de pinguïnkolonie. Op de wijnroute bezoekt u de historische stad Stellenbosch en leert u hoe dit het centrum is van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hier bezoekt u een van de vele wijnhuizen in de wijnlanden en doet u een gratis wijnproeverij en rondleiding door de kelder. U krijgt ook de kans om de wijnen te kopen die u zojuist heeft geproefd. De Kaap is een prachtig en fascinerend deel van de wereld. Mis niets en neem deel aan deze uitgebreide en leuke dagtour.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Chapman's Peak

Wil je alle activiteiten in Chapman's Peak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chapman's Peak

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.331 beoordelingen

Het personeel was erg vriendelijk! De vlucht was prachtig, het heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Daarnaast was de boottocht die we kregen erg leuk. Er was niemand op de boot behalve wij, dus het was als een privétour. Wij raden aan

Ik kreeg een gratis upgrade en kon 50 minuten vliegen in plaats van 25 minuten. De vlucht was absoluut topklasse en is zeker een aanrader!

Eenvoudig boeken, eenvoudig inchecken, begrijpelijke veiligheidsinstructies.

Prachtig overzicht! EEN MUST wanneer je de stad voor het eerst bezoekt.

Een ongelooflijke ervaring. We zouden het opnieuw en opnieuw boeken.