Belevingen in
Chengdu

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Chengdu: De beste dingen die je niet wil missen

Op een dag als vrijwilliger: Big Panda in Sechuan

1. Op een dag als vrijwilliger: Big Panda in Sechuan

Als je van panda's houdt, wat is dan een betere manier om met ze in contact te komen en bij te dragen aan hun welzijn dan met dit eendaagse vrijwilligersprogramma op Bifengxia Panda Base in Sichuan? Een ervaring die je nooit zult vergeten: je werkt niet alleen samen met leden van het Panda Base-personeel, je bezoekt ze ook bij hen thuis, leert over natuurbehoud en helpt bij het uitvoeren van wetenschappelijk gedragsonderzoek naar reuzen- en rode panda's. Je arriveert rond 08:30 uur bij de ingang van de Research Base, waar je wordt opgewacht door medewerkers van natuurbeschermingseducatie die zullen optreden als je vertaler en gids, voordat ze je begeleiden naar de panda's om de keeper te ontmoeten - je leraar voor de dag. Je werkt samen met de keeper die je taken zal toewijzen, waaronder het schoonmaken van de behuizingen van de panda's, het bereiden van voedsel of, een van de hoogtepunten, het voeden van de panda's met appels die aan bamboestaven zijn vastgemaakt. Je krijgt misschien ook de kans om de panda's te helpen wassen en je zult hun gedrag op verschillende momenten van de dag kunnen observeren. Na de lunch zal het personeel je ontmoeten en je terug naar de omheining begeleiden - de Panda Base is erg groot en je kunt gemakkelijk verdwalen in het doolhof van paden. Als je foto's wilt maken met de panda's, zal je gids je daarheen brengen (dit is niet inbegrepen in de tourprijs).

...
Dagtour door de gigantische Boeddha van Leshan vanuit Chengdu

3. Dagtour door de gigantische Boeddha van Leshan vanuit Chengdu

Ervaar de gigantische Boeddha van Leshan, een van de heiligste plekken van het Chinese boeddhisme, tijdens deze geweldige dagtour vanuit Chengdu. De reusachtige Boeddha van Leshan dateert uit de 8e eeuw en is de grootste uit steen gehouwen Boeddha en het hoogste premoderne beeld ter wereld. Het werd uit de kliffen van Lingyun Shan gesneden in de hoop het turbulente water van de drie rivieren te kalmeren die onder zijn blik samenvloeien. In de klif zijn trappen uitgehouwen die het gebied aan de voeten van de Boeddha verbinden met het land erboven, waardoor je dit verbazingwekkende zicht vanuit verschillende uitkijkpunten kunt bekijken. Het uitzicht is adembenemend over ellebogen en knieën, waarbij je het rivierscène en de skyline van Leshan in je opneemt. Bij aankomst in Leshan lunchen we in een restaurant met zicht op de Grote Boeddha. We varen langs de wateren beneden om het uitzicht te bewonderen voordat we erboven klimmen. We zullen dan de Grote Boeddha verkennen en genieten van een fantastisch uitzicht op het omringende landschap vanaf de top van de Boeddha. We brengen dan een bezoek aan de Lingyun-tempel en -museum en krijgen een dieper inzicht in de geschiedenis van deze verbazingwekkende boeddhistische site en leren het verhaal van het snijwerk van de gigantische Boeddha.

...
Chengdu naar Bifengxia Panda Center Private Transfer per auto

4. Chengdu naar Bifengxia Panda Center Private Transfer per auto

Overzicht De Bifengxia-basis werd opgericht als bescherming voor de in gevangenschap levende reuzenpanda-populatie in het Wolong Center. Deze privétransfer brengt je van de luchthaven van Chengdu naar Chengdu Hostel en Bifengxia Panda Center. Service voor 2 dagen vanuit Chengdu Hostel. De bouw begon in oktober 2002 van het China Research and Conservation Center voor de Giant Panda, Bifengxia Panda Center in Ya'an City, provincie Sichuan. Het centrum is in het najaar van 2003 geopend. Deze Giant Panda-basis is een tak van het China Conservation and Research Centre for the Giant Panda, (CCRCGP) Wolong Nature Center, onder het Department of Forestry. Vóór de bouw was de Bifengxia-basis een oerwoud zonder stroom, geen weg en geen woningen. Dr. Tang Chunxiang, adjunct-directeur en hoofddierenarts, beschreef de basis als een "blanco papier, wachtend op grote gebeurtenissen." In het Chinees betekent Bifengxia Green Peak Canyon en ligt op ongeveer 8 mijl van Ya'an City in de Bifeng Gorge. De Bifengxia-basis werd opgericht als bescherming voor de in gevangenschap levende reuzenpanda-populatie in het Wolong Center. De dreiging van een uitbraak van ziekte of infectie was een grote zorg. Als er zich een epidemie zou voordoen onder de in gevangenschap levende reuzenpanda's in het Wolong Center, zou dit de hele bevolking kunnen vernietigen. Het was de bedoeling om de in gevangenschap levende reuzenpanda's van Wolong op te splitsen in twee afzonderlijke populaties om dit te voorkomen. Daarnaast werd het steeds drukker in Wolong en was er meer ruimte nodig voor de reuzenpanda's. route: Dag 01: Ophalen van het Chengdu hotel met de privétransfer naar Bifengxia Panda Center Dag 02: Breng Bifengxia Panda Center terug naar Chengdu  

...

Sitemap Chengdu

Wil je alle activiteiten in Chengdu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.