Chiang Mai
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Chiang Mai

Chiang Mai: bekijk alle tours en activiteiten

De 10 beste activiteiten in Chiang Mai

Of je nu op zoek bent naar avontuur of spiritualiteit; de tweede stad van Thailand is de perfecte uitvalsbasis. Chiang Mai betekent "nieuwe stad," maar barst van de historische, culturele en natuurlijke monumenten. Hieronder een aantal hoogtepunten en tips.

Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang

Na 150 jaar werd deze 15e-eeuwse tempel zwaar beschadigd door een aardbeving. De overblijfselen vormen een prachtig plaatje, vooral in de verlichting van de avond.

Wat Umong

Wat Umong

Er zijn twee Wat Umongs in de stad. Zorg dat je naar de tempel gaat die gewijd is aan monnik Thera Jan, zodat je de iconische tunnels kunt verkennen.

Elephant Natuurpark

Elephant Natuurpark

Van de vele olifantenparken in Chiang Mai is dit de meest humane. Het gros van de dieren is gered uit barre omstandigheden, en als bezoeker mag je helpen met voeren!

Doi Suthep-Pui National Park

Doi Suthep-Pui National Park

Juist de wolken die boven Chiang Mai hangen, hebben gezorgd voor de omstandigheden waarin de planten en vogels van Doi Suthep en Doi Pui zo goed konden gedijen.

Wat Prathat Doi Suthep

Wat Prathat Doi Suthep

Er is meer op de berg Doi Suthep dan flora en fauna: het Buddhabeeld bij deze mooie tempel is een van de meest populaire bezienswaardigheden voor pelgrims en toeristen.

Chiang Mai Zoo

Aan de voet van Doi Suthep ligt één van de beste gezinsattracties van de stad. Heb je weinig tijd? Het beste deel van de dierentuin is onderaan de heuvel.

Wat Chiang Man

Wat Chiang Man

Wat Chiang Man is de oudste tempel van de stad en werd eind 13e eeuw gevestigd door de stichter van Chiang Mai, Phaya Mengrai.

Wat Suan Dorg

Deze 14e-eeuwse tempel wordt ook wel Wat Suan Dok genoemd, en is favoriet bij buitenlandse bezoekers omdat er Engelstalige meditatiesessies worden aangeboden en de monniken graag een praatje maken!

Doi Inthanon

Doi Inthanon

De hoogste berg van Thailand is een weelderig natuurpark met watervallen, pagodes en traditionele dorpjes. We raden je aan er een hele dag voor uit te trekken!

Chiang Mai Night Safari

Kom oog in oog te staan met je favoriete beesten tijdens de Chiang Mai Night Safari. De dierentuin, die dag en nacht geopend is, komt pas echt tot leven na zonsondergang. Van grote roofdieren tot meer ongebruikelijke wezens: je vindt ze hier allemaal!

Plan je bezoek aan Chiang Mai

Wanneer gaan?

De heetste maanden in Chiang Mai zijn maart, april en mei; tussen november en januari is de temperatuur het laagst. Het regenseizoen is van mei tot september, maar wordt toch gezien als een goede tijd om te gaan. Ja, af en toe word je getrakteerd op een lauwwarme douche, maar er zijn minder toeristen, het landschap is groener en de dieren zijn actiever.

Hoeveel dagen?

Chiang Mai is goedkoop en veelzijdig. Neem zeker 4 of 5 dagen de tijd om het te verkennen.

Goed om te weten

 • Taal
  Thais
 • Valuta
  Thai baht (฿)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +66
 • De beste periode voor een bezoek
  Hangt er vanaf hoe je tegenover regen staat! Als je geen probleem hebt met een verfrissende bui hier en daar, is de periode tussen mei en september een prachtige tijd om Chiang Mai te bezoeken.

Activiteiten in Chiang Mai

De must-see bezienswaardigheden in Chiang Mai

Steden in Thailand

Sitemap Chiang Mai

Wil je alle activiteiten in Chiang Mai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Mai

Een erg leuke dag, met een vriendelijke gids en mooie natuur

De tempel is erg mooi en de gids geeft voldoende uitleg. De wandeling door de jungle is ook erg mooi, maar wat zwaarder als van tevoren gedacht. Je blijft op een pad maar loopt alsnog recht door de natuur, en je zult af en toe moeten klimmen en klauteren over grote boomstammen, steile afdalingen en riviertjes etc. Goede, stevige (wandel)schoenen schelen erg veel en zorgen dat je niet uitglijdt of valt! Je eet bij de watervallen, heel mooi, en kunt er eventueel in zwemmen. De gids was erg grappig en gaf tevens veel leuke weetjes en informatie over de natuur en hoe de locals die gebruiken. Hij liet de groep fruit en planten proeven die hij onderweg vond, en gebruikte zelfs speciale plantjes als desinfectiemiddel toen iemand een schram had. Erg vindingrijk en leuk! Zeker aan te raden als je op een wat actievere manier de tempel wilt bezoeken.

Vanuit Chiang Mai: wandeltocht van hele dag Doi Suthep Beoordeeld door Anoniem, 01-12-2017

Zeer goede gids en chauffeur maar laos kan uit het programma.

Hele dag uitstekend geregeld, topgids en prima chauffeur. het laatste stuk na de witte tempel en de langnekken kan geskipt worden. De mensen in Laos waren zeer agressief als je niets wilde kopen. Heeft geen toegevoegde waarde aan de trip en maakt de dag onnodig lang.

Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek Beoordeeld door marion, 15-02-2018

goede combinatie van matuurschoonheid en adreline kick

goede combinatie van matuurschoonheid en avontuur.Ideaal voor gemiddelde wandelaar met gezin en diegene die van spanning houdt (wel geen hoogtevrees hebben

Chiang Mai: wandeling en tokkelbaan in de Mae Sa-vallei Beoordeeld door Theo van den hork, 30-07-2017

Geweldig gave afdaling, vrij intens! Zeker niet voor watjes

Leuke en zeer ervaren gids! Ook na het fietsen een lekker lunch op een fantastische locatie! Een aanrader als je van een doe vakantie houdt.

Geweldig ervaring om met deze olifanten een paar uur door te brengen.

Kwaliteit tov kosten niet in verhouding. Betwijfel of deze olifanten wel alle vrijheid hebben die door de medewerkers zo benadrukt wordt.

Chiang Mai: verzorgingsprogramma olifantenopvangcentrum Beoordeeld door Jessica, 31-12-2018