Chiang Mai
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Chiang Mai

Bekijk alle tours en activiteiten in Chiang Mai

De 10 beste activiteiten in Chiang Mai

Of je nu op zoek bent naar avontuur of spiritualiteit; de tweede stad van Thailand is de perfecte uitvalsbasis. Chiang Mai betekent "nieuwe stad," maar barst van de historische, culturele en natuurlijke monumenten. Hieronder een aantal hoogtepunten en tips.

Wat Chedi Luang

Na 150 jaar werd deze 15e-eeuwse tempel zwaar beschadigd door een aardbeving. De overblijfselen vormen een prachtig plaatje, vooral in de verlichting van de avond.

Wat Umong

Er zijn twee Wat Umongs in de stad. Zorg dat je naar de tempel gaat die gewijd is aan monnik Thera Jan, zodat je de iconische tunnels kunt verkennen.

Elephant Natuurpark

Van de vele olifantenparken in Chiang Mai is dit de meest humane. Het gros van de dieren is gered uit barre omstandigheden, en als bezoeker mag je helpen met voeren!

Doi Suthep-Pui National Park

Juist de wolken die boven Chiang Mai hangen, hebben gezorgd voor de omstandigheden waarin de planten en vogels van Doi Suthep en Doi Pui zo goed konden gedijen.

Wat Prathat Doi Suthep

Er is meer op de berg Doi Suthep dan flora en fauna: het Buddhabeeld bij deze mooie tempel is een van de meest populaire bezienswaardigheden voor pelgrims en toeristen.

Chiang Mai Zoo

Aan de voet van Doi Suthep ligt één van de beste gezinsattracties van de stad. Heb je weinig tijd? Het beste deel van de dierentuin is onderaan de heuvel.

Wat Chiang Man

Wat Chiang Man is de oudste tempel van de stad en werd eind 13e eeuw gevestigd door de stichter van Chiang Mai, Phaya Mengrai.

Wat Suan Dorg

Deze 14e-eeuwse tempel wordt ook wel Wat Suan Dok genoemd, en is favoriet bij buitenlandse bezoekers omdat er Engelstalige meditatiesessies worden aangeboden en de monniken graag een praatje maken!

Doi Inthanon

De hoogste berg van Thailand is een weelderig natuurpark met watervallen, pagodes en traditionele dorpjes. We raden je aan er een hele dag voor uit te trekken!

Tiger Kingdom

Kom oog in oog te staan met de sterkste roofdieren der natuur. Geen zorgen, je bent van ze gescheiden door hekken; tenzij je één van de jonkies een knuffel wil geven!

Chiang Mai: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

De heetste maanden in Chiang Mai zijn maart, april en mei; tussen november en januari is de temperatuur het laagst. Het regenseizoen is van mei tot september, maar wordt toch gezien als een goede tijd om te gaan. Ja, af en toe word je getrakteerd op een lauwwarme douche, maar er zijn minder toeristen, het landschap is groener en de dieren zijn actiever.

Hoeveel dagen?

Chiang Mai is goedkoop en veelzijdig. Neem zeker 4 of 5 dagen de tijd om het te verkennen.

Tips & informatie

 • Taal
  Thais
 • Valuta
  Thai baht (฿)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +66
 • De beste periode voor een bezoek
  Hangt er vanaf hoe je tegenover regen staat! Als je geen probleem hebt met een verfrissende bui hier en daar, is de periode tussen mei en september een prachtige tijd om Chiang Mai te bezoeken.

Activiteiten in Chiang Mai

Sitemap Chiang Mai

Wil je alle activiteiten in Chiang Mai ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Chiang Mai
4
Gebaseerd op 12 beoordelingen van GetYourGuide-klanten