Wat je niet wil missen in Chiang Mai

Chiang Mai: Waterval, olifantenopvang en bamboe-raften

1. Chiang Mai: Waterval, olifantenopvang en bamboe-raften

Beleef een unieke ervaring en bezoek een ethisch olifantencentrum in de jungle buiten Chiang Mai. Koel af in een waterval, geniet van een traditionele Thaise lunch en wees een verzorger voor de dag terwijl je de vriendelijke reuzen in hun natuurlijke omgeving ontmoet, voert en observeert.  Je wordt opgehaald bij jouw hotel of accommodatie in het centrum van Chiang Mai. Maak een mooie rit ten zuidwesten van Chiang Mai en bekijk onderweg lokale boerderijen, dorpjes gebouwd van bergstammen en rijstvelden.  Reis naar de Mae Wang-watervallen, waar je kunt ontspannen en een duik in het water kunt nemen. Kom aan bij de Pon Elephant Thailand, diep in de jungle. Je wordt in het heiligdom verwelkomd door een gids die jou door de ervaring leidt. Trek Karen-bergstamkleding aan, zoals olifantenverzorgers dragen. Vervolgens krijg je een uitleg over Aziatische olifanten en de achtergrond van het opvangcentrum. Kom en ontmoet de vriendelijke geredde olifanten en voer deze bananen. Wandel met olifanten de heuvel op door het bos en kijk hoe de olifanten in de wildernis naar voedsel zoeken. Observeer de interactie tussen olifantenfamilies in hun natuurlijke leefomgeving. Daal af naar de rivier en geniet van het baden met de olifanten. Wandel met de olifanten terug naar het sanatorium, omarm je herinneringen en neem afscheid van deze prachtige dieren. Eindig met een schilderachtige bamboe-rafting tocht over de Mae Wang-rivier voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chiang Mai.

Vanuit Chiang Mai: groeps- of privétour tempels Chiang Rai

2. Vanuit Chiang Mai: groeps- of privétour tempels Chiang Rai

Ervaar Chiang Rai tijdens een dagtocht vanuit Chiang Mai naar de Witte Tempel, Wat Rong Seua Teb en het Baan Dam-museum. Reis in een comfortabele auto en kies voor een groeps- of privétour. Geniet van het gemak van een ophaalservice vanaf je accommodatie in Chiang Mai. Leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning. Stop bij de warmwaterbronnen van Mae Khachan om te ontspannen, je voeten in het dampende mineraalwater te dompelen, een hapje te eten of een wandeling door de tuinen te maken. Ga verder naar het moderne architectonische meesterwerk dat bekendstaat als de Witte Tempel. Verken deze fantastische ruimte die is ontworpen en gebouwd door een plaatselijke kunstenaar, Chaloemchai Khositphiphat. Ga door naar de Wat Rong Seua Ten (tempel van de dansende tijger) en onthul de geheimen van deze religieuze plek die werd gebouwd waar tijgers over de rivier zouden hebben gesprongen. Bewonder de prachtige blauwe en gouden kleuren van de tempel. Ga naar het Baan Dam Museum (Black House Museum). Verken een cluster van bijna 40 schaduwrijke structuren die kunst tentoonstellen uit de Ayutthaya-periode. Bekijk geconserveerde dieren en een verzameling botten. Reis vervolgens met de auto weer terug naar je accommodatie in Chiang Mai.

Chiang Mai: Nationaal park Doi Inthanon en olifantenreservaat

3. Chiang Mai: Nationaal park Doi Inthanon en olifantenreservaat

Ontdek de schoonheid van het Doi Inthanon National Park, bekijk de Wachirathan-waterval en voer olifanten in een olifantenreservaat. Kies uit een tour met een centraal gelegen ontmoetingspunt in Chiang Mai of een tour met handige ophaal- en terugbrengservice direct bij je accommodatie in Chiang Mai. Stap aan boord van een comfortabel busje of bus en ontspan tijdens de rit naar het zuidwesten van Chiang Mai. Stop bij een van de grootste en mooiste watervallen van het land, de Wachirathan-waterval. Deze waterval is meer dan 80 meter hoog en creëert een verfrissende mist die de omringende vegetatie voedt. Vervolg je reis om de prachtige Twin Royal Pagodas te bewonderen. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht met een terrasvormige bloementuin en de top van de berg Doi Inthanon. Loop over een oud varenbospad en geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant. Rijd door de bergen en het bergstamdorp naar het Olifantendorp. Zodra je aankomt, trek je een traditioneel T-shirt van de Karen-stam aan en maak je je klaar voor je jungle-avontuur. Raap wat fruit op om de olifanten te voeren. Leer meer over Aziatische olifanten en de achtergrond van het dorp. Ontdek hoe je olifanten moet benaderen en wat de juiste manieren zijn om ze te voeren. Maak een boswandeling met de vriendelijke olifanten door de weelderige vegetatie en adembenemende bergen. Observeer olifanten die vrij rondzwerven en foerageren naar voedsel in het wild. Zwem met de olifanten bij de verborgen waterval waar je fantastische foto's kunt maken. Heb vrije tijd voor een koele douche, om af te drogen en om je eigen kleren weer aan te trekken. Verlaat het olifantendorp en reis ongeveer 1,5 uur terug naar de stad Chiang Mai.

Chiang Mai: groepstour naar olifantenopvang & waterval

4. Chiang Mai: groepstour naar olifantenopvang & waterval

Breng een bezoek aan het olifantenreservaat in Chiang Mai. Begin met een handige ophaalservice bij jouw hotel in het centrum van Chiang Mai en rijd naar Pon Elephant Thailand. Leer hoe je gezonde snacks voor olifanten maakt en bekijk de geredde dieren. Ga zwemmen bij de Mae Wang-waterval. Ontspan terwijl je wordt opgehaald bij jouw accommodatie in het stadscentrum in Chiang Mai. Leun achterover terwijl je op een schilderachtige rit van 1,5 uur ten zuidwesten van de stad wordt gereden. Ontmoet lokale boerderijen, bergstamdorpen en rijstvelden. Ontvang een warm welkom wanneer je aankomt bij het Pon Elephant Thailand. Trek je traditionele kleding van de Karen Hill-stam aan om eruit te zien als een olifantenverzorger. Luister naar een uitleg over Aziatische olifanten en de achtergrond van het heiligdom. Doe nieuwe kennis op terwijl je leert hoe je gezonde snacks voor de olifanten maakt. Voer de geredde olifanten terwijl je een heuvel oploopt in de diepe jungle. Kijk hoe de olifanten naar voedsel zoeken en zie hoe olifantenfamilies met elkaar omgaan. Baad in de rivier met de olifanten en loop met ze terug naar het heiligdom, waar je leert hoe je medicijnballen voor olifanten maakt. Neem een douche en pak je spullen in. Eet een traditionele Thaise lunch en vers fruit. Verlaat Pon Elephant Thailand en stop bij de Mae Wang-waterval voor een snelle duik, voordat je na de tour terugkeert naar het startpunt.

Van Chiang Mai: Chiang Rai-tempels en Golden Triangle Tour

5. Van Chiang Mai: Chiang Rai-tempels en Golden Triangle Tour

Vertrek Chiang Mai voor een dagtour waarbij cultureel inzicht, geschiedenis en natuurlijke schoonheid worden gecombineerd. Verken de levendige tempels van Chiang Rai, waaronder de Witte Tempel en de Blauwe Tempel. Bezoek de unieke Long Neck Karen-stam en geniet ten slotte van een mooie cruise in de historische Gouden Driehoek. Uw reis begint met het ophalen van uw hotel. Een comfortabel voertuig met airconditioning brengt je naar je eerste stop, de Mae Khachan-warmwaterbron, een perfecte plek om je benen te strekken na een lange rit. Bewonder vervolgens Wat Rong Khun, de Witte Tempel. Deze unieke tempel zal u betoveren met zijn stralende structuur die reflecteert in de omliggende vijver. Er volgt een lunch met een vast menu, klaar om u op te laden voor de komende verkenningstocht. Je tour gaat verder naar Wat Rong Suea Ten, ook wel bekend als de Blauwe Tempel, met zijn opvallende tinten en ingewikkelde ontwerp. Vanaf hier gaat u verder naar Baan Dam, het Zwarte Huis, een museumgalerij met een intrigerende mix van traditionele en hedendaagse kunst. Vervolg uw dagtocht met een bezoek aan het Long Neck Karen Village. Leer meer over de tradities en levensstijl van de stam, inclusief hun kenmerkende praktijk om hun nek te verlengen met koperen spoelen. De grote finale van je rondreis is de historische Gouden Driehoek, waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Ervaar een schilderachtige boottocht waarmee u dit geografische wonder van dichterbij kunt bekijken. Als de avond valt, ga je terug naar Chiang Mai en arriveer je rond 22:00 uur bij je hotel.

Vanuit Chiang Mai: dagtour door het Doi Inthanon Nationaal Park

6. Vanuit Chiang Mai: dagtour door het Doi Inthanon Nationaal Park

Je wordt opgehaald bij jouw hotel in het centrum van Chiang Mai, waarna je een dag lang een van Thailands oorspronkelijke nationale parken en hoogste berg verkent, Doi Inthanon.Deze tour omvat pittoreske landschappen, afgelegen dorpen en ongelooflijke uitzichtpunten. Nadat je bent opgehaald bij jouw hotel in Chiang Mai, ga je naar je eerste stop, een van de grootste en mooiste watervallen van het land, de Wachirathan-waterval. De kracht van deze meer dan 80 meter hoge waterval creëert een verfrissende mist die de omringende vegetatie voedt. Stop vervolgens bij een prachtige waterval van 50 meter, de Sirithan-waterval, die wordt gevoed door de Mae Klong-rivier. Stop dan bij de beroemde tweelingpagodes: Napamatanee Don en Napaphon Bhumisiri. Deze zijn gebouwd voor de koning en koningin en bevinden zich op het hoogste punt van Thailand. Rond de tour af met een bezoek aan de Karen Tribe-locatie. Leer meer over de cultuur en manier van leven van deze bergstam in hun dorp Sobhad.

Chiang Mai: authentieke Thaise kookles en bezoek aan een boerderij

7. Chiang Mai: authentieke Thaise kookles en bezoek aan een boerderij

Leer authentieke Thaise gerechten klaar te maken tijdens deze leuke kookles met een kleine groep in Chiang Mai. Bereid zelf klassieke gerechten met verse ingrediënten van de lokale markt. Je kunt kiezen voor een les van een halve dag in de ochtend of avond en drie of vier gerechten bereiden, of ga voor een les van een hele dag en maak twee extra gangen klaar! Word opgehaald bij je hotel in Chiang Mai, ontmoet vervolgens de rest van de groep en kies wat je wilt koken van het menu. Dan bezoek je een plaatselijke markt waar je de benodigde ingrediënten gaat kopen. Het hoogtepunt van deze reis is de biologische boerderijtour. De instructeur neemt je mee voor een wandeling door de boerderij om Thaise kruiden en groenten te leren kennen, wat verse groenten te plukken en eieren te verzamelen voor de verschillende gerechten, en de kippen te voeren. Alle inkopen gedaan? Dan ga je door naar het klaslokaal en maak je je eigen kookplek klaar voor de les. Volg de instructies van een professionele Engelssprekende kok terwijl je diverse authentieke Thaise gerechten klaarmaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleefrijst met mango, Pad Thai en curry? En bereid zelf je eigen currypasta! Dan is het tijd om te genieten. Proef samen met de groep van jullie zelf bereide maaltijd. Wissel ervaringen uit terwijl je van elkaars kookkunsten kunt smullen. Daarna ga je weer terug naar je verblijf.

Ticket voor het Heaven Lantern Festival in Chiang Mai

8. Ticket voor het Heaven Lantern Festival in Chiang Mai

14.00 - 15.00 uur. Gasten arriveren op de aangewezen ophaalpunten: 1. Centrale luchthaven van Chiang Mai of 2. Centraal Chiang Mai *De pendeldienst is gedeeld vervoer *De laatste shuttletijd is 15.00 uur. *De transfer van het ophaalpunt naar de locatie duurt ongeveer 1,5 uur 15.30 - 16.30 uur. Aankomst op de locatie 16.00 - 18.00 uur. Registreer u voor toegang tot het evenement in het Registratiegebied. Na inschrijving kunnen deelnemers genieten van diverse activiteiten, waaronder: Een bezoek aan het Yi Peng-lantaarnpaviljoen Deelnemen aan culturele activiteiten en Thaise Lanna-kunstvoorstellingen Geniet van lokaal eten en drinken bij Kad Mua Style, een markt in retro Lanna-stijl Deelnemen aan Loy Krathong-activiteiten Probeer workshopactiviteiten zoals het maken van Lanna-lantaarns en het deelnemen aan gebedsactiviteiten 18.00 - 19.00 uur. Woon het Khan Toke-diner (buffet) bij, begeleid door een show op een klein podium 19.00 - 20.30 uur Verzamel op de binnenplaats om getuige te zijn van een show midden op het meer, met: - Een betoverende licht- en geluidshow - De boeiende Spirit of Faith-show - De hartverwarmende Sky Lantern Release 20.30 uur. Gasten keren terug naar de stad om af te leveren bij hetzelfde ophaalpunt

Van Chiang Mai: verkenning van de beroemde tempels van Chiang Rai

9. Van Chiang Mai: verkenning van de beroemde tempels van Chiang Rai

Dompel jezelf onder in een fascinerende reis van Chiang Mai naar Chiang Rai, bezoek de beroemde, kleurrijk verschillende tempels en neem een rustgevende pauze bij een natuurlijke warmwaterbron. Dit avontuur van een dag is een harmonieuze mix van spiritualiteit, cultuur en ontspanning. Het avontuur begint met een handige pick-up van je hotel, wat het toneel vormt voor een verkenning van de meest iconische bezienswaardigheden van Chiang Rai. Onze reis begint met een bezoek aan Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel. Deze tempel, bedekt met wit met glinsterende spiegels, ziet eruit als iets uit een droom, het beeld weerspiegelt in de kalme vijver in de buurt. De vrede die je op deze plek voelt en de boeddhistische lessen die het belichaamt, zullen je diep raken, wat allemaal tot uiting komt in het verbluffende ontwerp. Vervolgens bezoeken we de Blauwe Tempel, ook wel bekend als Wat Rong Suea Ten. Het is geschilderd in diepe blauwtinten en bedekt met gedetailleerde ontwerpen. Deze tempel is gebouwd op de plaats waar vroeger een oude tempel stond, een plek waarvan ooit werd gedacht dat het de thuisbasis was van zwervende tijgers. Vervolgens gaan we naar de opwindende Rode Tempel. Het zit vol met felle kleuren en ingewikkelde kunstwerken, en het brengt Thaise spirituele verhalen en volksverhalen tot leven. Elk deel van de Rode Tempel heeft een verhaal te vertellen, waardoor het een hoogtepunt van onze tour is. Ten slotte maken we, voordat we onze tour beëindigen, een korte stop bij een natuurlijke warmwaterbron. Hier heb je de kans om de stoom te zien opstijgen uit het mineraalrijke water, wat een rustgevend en kalmerend intermezzo aan je reis toevoegt. Aan het einde van onze expeditie brengen we je terug naar je hotel in Chiang Mai, waar je dierbare herinneringen en een beter begrip van het spirituele en culturele erfgoed van Thailand achterlaat.

Sticky Waterfall Climbing (Bua Tong-watervallen), Chiang Mai

10. Sticky Waterfall Climbing (Bua Tong-watervallen), Chiang Mai

Ervaar de Sticky Waterfall Climbing Chiang Mai, bekend in de lokale Bua Tong Sticky-waterval of de Namtok Bua Tong-Nam Phu Chet Si National Park-watervallen. De unieke waterval en de omgeving door het uitzicht op de bergen van het regenwoud. Bezoekers kunnen deze waterval beklimmen, waarbij snel stromend water over kalkstenen rotsen stroomt. Dit is een van de meest unieke plekken waar watervallen niet alleen indrukwekkend en prachtig zijn, maar een speciaal kenmerk is dat je rechtstreeks de rotsen op kunt klimmen in het tegemoetkomende water. De Sticky Waterfalls ontlenen hun naam aan een minerale afzetting die ongelooflijk veel grip heeft. In feite voelen de rotsen aan als een verharde spons. Geniet van een lunchpicknick voordat u wordt teruggebracht naar het hotel.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Chiang Mai
Van backpacker tot doorgewinterde reiziger: de 300 tempels en prachtige bergen zullen iedereen inspireren.

Topactiviteiten

Chiang Mai: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

218 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 14

Voor ieder wat wils

In de buurt van Chiang Mai

Meer zien

Veelgestelde vragen over Chiang Mai

Wat zijn de topattracties van Chiang Mai?

De topattracties van Chiang Mai zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Chiang Mai?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Chiang Rai

Andere activiteiten in Chiang Mai

Wil je alle activiteiten in Chiang Mai bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Mai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.286 beoordelingen

We had an amazing day with our enthusiastic guide Ronnie. First the chilled back bamboo raft along the river and after that a visit to the elephant sanctuary and the waterfall. You could see that the elephants where having a good time as well and that was important for us! Great trip to remember and big thanks to Ronnie!

Super om te doen! Eten was heel lekker lekker kunnen baden met de olifanten enz. Een aanrader! Alles werd goed uitgelegd en het iphalen zn afzetten verliep vlot

Leuke tocht gehad, aanrader wanneer je niet naar olifanten resorts wil. We hadden een hele aardige gids die ons van alles kon vertellen over de omgeving.

Het was super leuk. Hele goede prijs kwaliteitverhouding. Niet te doen als je slecht ter been bent.

Super leuke en fijne dag gehad. . Olifanten hebben het er erg goed