Kies data

Dingen om te doen Chiang Mai

Van backpacker tot doorgewinterde reiziger: de 300 tempels en prachtige bergen zullen iedereen inspireren.

Chiang Mai: De beste dingen die je niet wil missen

Chiang Mai: waterval, olifantenreservaat en bamboeraften

1. Chiang Mai: waterval, olifantenreservaat en bamboeraften

Beleef een unieke ervaring en bezoek een ethisch geredde olifantenopvang in de jungle buiten Chiang Mai. Koel af in een waterval, geniet van een traditionele Thaise lunch en word een verzorger voor de dag terwijl je de vriendelijke reuzen in hun natuurlijke omgeving omgaat, voedt en observeert. Begin met een pick-up van je hotel of accommodatie in het centrum van Chiang Mai. Maak een mooie rit ten zuidwesten van Chiang Mai en bekijk onderweg lokale boerderijen, bergstamdorpen en rijstvelden. Reis naar de Mae Wang-watervallen, waar je kunt ontspannen en een duik in het water kunt nemen. Aankomst in het Secret Elephant Sanctuary diep in de jungle. Je wordt verwelkomd in het heiligdom door een gids die je door de ervaring zal leiden. Kleed je aan in Karen-kleding van de bergstam, zoals de verzorgers van olifanten dragen. Krijg vervolgens een briefing over Aziatische olifanten en de achtergrond van het heiligdom. Kom en ontmoet de vriendelijke geredde olifanten en voer ze bananen. Loop de heuvel op met olifanten door het bos en kijk hoe de olifanten voedsel zoeken in de wildernis. Observeer olifanten die interactie hebben tussen families in hun natuurlijke omgeving. Ga naar de rivier en geniet van het baden met de olifanten. Loop met de olifanten terug naar het sanatorium en omarm de herinneringen en heb tijd om afscheid te nemen van deze prachtige wezens. Sluit af met een schilderachtige bamboeraftingtrip langs de Mae Wang-rivier voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chiang Mai.

Dagtocht naar Nationaal Park Doi Inthanon met kleine groep

2. Dagtocht naar Nationaal Park Doi Inthanon met kleine groep

Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Chiang Mai, waarna je een dag lang een van Thailands oorspronkelijke nationale parken en hoogste berg verkent, Doi Inthanon. Deze tour is perfect voor zowel avonturiers als cultuurliefhebbers en voert je langs schilderachtige landschappen, afgelegen dorpen, en ongelooflijke uitzichtpunten. De eerste bestemming is één van de grootste en de mooiste watervallen in het land, de Wachirathan Waterval. Deze is meer dan 80 meter hoog en de kracht van deze waterval zorgt voor een verfrissende nevel die de omringende vegetatie voedt. De volgende stop is de prachtige, 50 meter hoge Sirithan Waterval, die wordt gevoed door de Mae Klong.  Vervolgens stop je bij de twee beroemde pagodes Napamatanee Don en Napaphon Bhumisiri. Deze werden voor de koning en koningin gebouwd op het hoogste punt van Thailand. Het laatste programma punt is een bezoek aan de lokale stam van de Karen. Leer meer over de cultuur en manier van leven van deze bergstam in hun dorp Sobhad.

Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai, kleine groep

3. Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai, kleine groep

Ervaar Chiang Rai tijdens een dagexcursie vanuit Chiang Mai naar de Witte Tempel, Wat Rong Seua Teb en het Baan Dam Museum. Reis in een comfortabele auto en kies voor een groeps- of privétour. Geniet van het gemak dat je wordt opgehaald bij je accommodatie in Chiang Mai. Leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning. Stop bij de warmwaterbronnen van Mae Khachan om te ontspannen, je voeten in het dampende mineraalwater te dompelen, een hapje te eten of een wandeling door de tuinen te maken. Ga verder naar het moderne architectonische meesterwerk dat bekendstaat als de Witte Tempel. Verken deze fantastische ruimte die is ontworpen en gebouwd door een plaatselijke kunstenaar, Chaloemchai Khositphiphat. Ga door naar de Wat Rong Seua Ten (tempel van de dansende tijger) en onthul de geheimen van deze religieuze plek die werd gebouwd waar tijgers over de rivier zouden hebben gesprongen. Bewonder de prachtige blauwe en gouden kleuren van de tempel. Ga naar het Baan Dam Museum (Black House Museum). Verken een cluster van bijna 40 schaduwrijke structuren die kunst tentoonstellen uit de Ayutthaya-periode. Bekijk geconserveerde dieren en een verzameling botten. Reis vervolgens met de auto weer terug naar je accommodatie in Chiang Mai.

Chiang Mai: verzorgingsprogramma olifantenopvangcentrum

4. Chiang Mai: verzorgingsprogramma olifantenopvangcentrum

Ontmoet en voer olifanten tijdens deze tour door de olifantenopvang vanuit Chiang Mai. Bekijk de majestueuze dieren van dichtbij en kom alles over ze te weten dankzij de informatie van de specialisten. Neem plaats voor een authentieke Thaise lunch en drink voldoende gratis water om gehydrateerd te blijven. 's Ochtends word je opgehaald bij je hotel in het stadscentrum van Chiang Mai. Je rijdt in 1 uur naar het platteland van het district Mae Tang. Daar kleed je je om in lokale kleding en bent dan klaar om aan de leuke activiteiten deel te nemen. Een ervaren gids vertelt je meer over het gedrag van de olifanten en hoe je het beste voor ze kunt zorgen. Vervolgens maak je voedsel en gezonde lekkernijen klaar voor de olifanten, waarna je ze mag voeren. Vervolgens ga je met de olifanten naar het modder- en zandbad om daar met ze te spelen. Gedurende deze activiteit krijg je de kans om het gedrag van de olifanten te observeren, in een prachtige natuurlijke omgeving. Als je tijd met de olifanten erop zit, ga je je omkleden en douchen en daarna kun je genieten van een heerlijke traditionele Thaise lunch (buffet) die ook geschikt is voor vegetariërs. Na de lunch kun je ontspannen tijdens de 1 uur durende reis terug naar je hotel in het centrum van Chiang Mai.

Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

5. Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

Nadat je om 07:00 uur in het centrum van Chiang Mai bent opgehaald, vertrek je naar Chiang Rai met onderweg een korte pauze bij de warmwaterbronnen van Mae Kachan. Breng een bezoek aan Wat Rong Khun, de Witte Tempel, en reis daarna verder naar de Gouden Driehoek. Je bezoekt Wat Phra That Chedi Luang in de oude stad van Chiang Saen en kunt vanuit de Gouden Driehoek zien waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Je neemt een pauze om te lunchen voordat je het private Opium Museum bezoekt, waar je meer komt te weten over de geschiedenis van de opiumhandel en de betekenis ervan. Daarna stap je in een longtailboot voor een ontspannende rondvaart over de machtige rivier de Mekong. Op de terugweg naar Chiang Mai krijg je de kans om je benen te strekken in Mae Suay of in het gebied van Wiang Pa Pao om te genieten van een kopje koffie of thee. Je komt terug in Chiang Mai rond 20:30 uur. De aankomsttijd in Chiang Mai Stad is afhankelijk van de verkeerssituatie, het aantal passagiers en andere, onvoorziene omstandigheden.

Chiang Mai: Olifantenopvang & Waterval Kleine Groepstour

6. Chiang Mai: Olifantenopvang & Waterval Kleine Groepstour

Breng een bezoek aan het olifantenreservaat in Chiang Mai. Begin met een handige ophaalservice vanaf je hotel in het centrum van Chiang Mai en rijd naar het olifantenreservaat. Leer hoe je gezonde snacks voor olifanten maakt en bekijk de geredde dieren. Ga zwemmen bij de Mae Wang-waterval. Ontspan terwijl je wordt opgehaald bij je accommodatie in het stadscentrum in Chiang Mai. Leun achterover terwijl je ten zuidwesten van de stad wordt gereden op een schilderachtige rit van 1,5 uur. Ontmoet lokale boerderijen, bergstamdorpen en rijstvelden. Ontvang een warm welkom bij aankomst in het Pupha Elephant Sanctuary. Trek je traditionele Karen Hill-stamkleding aan om eruit te zien als een olifantenverzorger. Luister naar een briefing over Aziatische olifanten en de achtergrond van het heiligdom. Doe nieuwe kennis op terwijl u wordt geleerd hoe u gezonde snacks voor de olifanten kunt maken. Voer de geredde olifanten terwijl je een heuvel oploopt in de diepe jungle. Bekijk de olifanten die op zoek zijn naar voedsel en zie hoe olifantenfamilies met elkaar omgaan. Baad in de rivier met de olifanten en loop ze terug naar het heiligdom, waar je wordt geleerd hoe je medicijnballen voor olifanten kunt maken. Neem een douche en pak je spullen in. Eet een traditionele Thaise lunch en vers fruit. Verlaat het olifantenreservaat en stop bij de Mae Wang-waterval voor een snelle duik voordat je terugkeert naar je hotel in het centrum van Chiang Mai. Keer ten slotte na de tour terug naar uw startpunt.

Chiang Mai: ethische tour olifantenreservaat in kleine groep

7. Chiang Mai: ethische tour olifantenreservaat in kleine groep

Vertrek vanuit Chiang Mai en reis naar de bergen van Noord-Thailand om het ethische olifantenreservaat Lanna Kingdom  te bezoeken, op ongeveer 1 uur rijden van de stad. Kom bij aankomst meer te weten over het olifantenconservatieprogramma en profiteer van een introductie en de kans om de geredde dieren van dichtbij te leren kennen. Krijg de kans om ze te knuffelen en ontdek hoe je een gezonde maaltijd kunt bereiden om ze mee te voeren. Maak een wandeling door het reservaat met de olifanten en pauzeer om ze een modderbad te geven om hun lichaamstemperatuur laag te houden en om ze tegen parasieten te beschermen. Voer de dieren en geniet daarna zelf van een huisgemaakte lunch bij een restaurant binnen het reservaat.

Doi Suthep, Wat Umong & Wat Pha Lat Sunrise Tour met kleine groepen

8. Doi Suthep, Wat Umong & Wat Pha Lat Sunrise Tour met kleine groepen

Begin je ochtendtour met het beklimmen van de 306 treden naar de Doi Suthep-tempel met je lokale gids. Geniet van de gouden zonnestralen na het beklimmen van de trap en maak foto's van het ongeëvenaarde uitzicht over de stad Chiang Mai. Sta dan in de schaduw van het gouden Kruba Srivichai-monument, genoemd naar de Thaise boeddhistische monnik en ingenieur van vele tempels en wegen. Krijg inzicht in hoe de monniken leven en kies ervoor om een verdienste (offer) met hen te maken. Ga naar Wat Pha Lat, een verborgen tempel in de weelderige jungle. Bewonder de serene beelden, heiligdommen en de omringende natuur. Sluit uw tour van een halve dag af met een stop bij Wat Umong, een 700 jaar oude tempel uit 1297. Verken het bos en de ondergrondse tunnels. Bewonder de architectuur van de chedi.

Chiang Mai: avondtocht van 4 uur naar Wat Umong & Doi Suthep

9. Chiang Mai: avondtocht van 4 uur naar Wat Umong & Doi Suthep

Na de ophaalservice in de namiddag bij je hotel in het stadscentrum van Chiang Mai maak je een korte rit naar de tempel Wat Umong. Op dit moment van de dag is het niet druk en is het uitzicht uitstekend. Bij aankomst verken je de ondergrondse tunnels, bewonder je de schoonheid van de tempel, en geniet je van de bosrijke omgeving. Er wordt beweerd dat de bomen in dit bos wijsheden hebben voor mensen die er langslopen. Na Wat Umong is de volgende halte de tempel Doi Suthep. Bij dit sierlijke gebouw, dat je met een trap van 306 treden bereikt, kun je genieten van een prachtige zonsondergang die de gouden tempel doet oplichten. Krijg vanaf de top van de berg ook het spectaculaire, nachtelijke uitzicht op Chiang Mai te zien. Neem deel aan een traditionele ceremonie die door monniken van de tempel bij de gouden Pagode wordt uitgevoerd. Nadat je de middag hebt doorgebracht met het verkennen van de tempels van Chiang Mai en van de zonsondergang over de stad hebt genoten, word je weer teruggebracht naar je hotel.

Chiang Mai: bezoek ethisch olifantenpark

10. Chiang Mai: bezoek ethisch olifantenpark

Bezoek Elephant Nature Park, een natuurlijk opvangcentrum voor olifanten, honden, katten, buffels en vele andere dieren die zorg nodig hebben. De vrijwilligers en de bezoekers leveren een bijdrage aan de zorg voor de dieren terwijl ze meer komen te weten over hun leven. Kies uit een ervaring van een halve dag of een hele dag. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Chiang Mai en rijdt daarna naar het park terwijl je het uitzicht bewondert op het schilderachtige platteland. Hoor de verhalen van de geredde verweesde olifanten en breng tijd door met de verschillende kuddes. Smul van een vegetarisch lunchbuffet in het park en laat je aan het eind van je uitstap terugbrengen naar Chiang Mai. Als je een hele dag gaat, kun je de eetgewoontes van de olifanten bestuderen vanaf een uitkijkplatform. Na de lunch wandel je naar een rivier aan het park, waar je de zachtaardige reuzen vanaf de droge waterkant ziet rondspetteren.

Beschikbare activiteiten

  • Jungles, bossen & watervallen
  • Boeddhistische tempels & meer
  • Olifantenreservaten
  • Thais streetfood, koken & meer
  • Verken het Thaise platteland
110 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Chiang Mai

Welke topattracties zijn een must-see in Chiang Mai?

De topattracties in Chiang Mai zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Chiang Mai?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Chiang Rai

Overzicht activiteiten in Chiang Mai

Wil je alle activiteiten in Chiang Mai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Mai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.410 beoordelingen

O nosso guia, Vasit, tijdperk veel simplistisch en bem informado. Er zijn verschillende manieren om meerdere dingen te doen. Als er een cada lugar is, is er een introdução mas depois podíamos explorer for nossa conta, quando tínhamos vragen veel stimulansen en een resposta-tijdperk semper dada com um sorriso. Het Vasit-tijdperk heeft altijd foto's gemaakt en een groot deel van de sabel is een van de vele vrijwilligers die op het punt staat om te fotograferen. Een viagem de ida en het einde is lang in een carrinha-tijdperk met veel comfort.

We hebben genoten van de prachtige tour met de fantastische gids "Banana". Hij vertelde ons zoveel over Chiang Mai, en Thailand in het algemeen. De tour is heel toegankelijk! Naast de hoogste top van Thailand, 2 watervallen, bezochten we ook Karen Village en een marktje. We kunnen deze tour zeker aanraden!

We werden op tijd opgehaald. De bus had grote en comfortabele stoelen, zodat het ondanks de lange reis nooit oncomfortabel was. De gids Vasit vertelde ons veel over de afzonderlijke tempels en de Thaise cultuur, wat erg spannend was. De tempels in Chiang Rai zijn uniek en zeker een bezoekje waard.

Toegewijde en bekwame gidsen die bereid zijn om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast goede sanitaire voorzieningen zodat je jezelf kan douchen na afloop van het allerleukste; voeren en zwemmen met de olifanten.

Leuke tocht gehad, aanrader wanneer je niet naar olifanten resorts wil. We hadden een hele aardige gids die ons van alles kon vertellen over de omgeving.