Wat je niet wil missen in Chiang Rai

Vanuit Chiang Mai: groeps- of privétour tempels Chiang Rai

1. Vanuit Chiang Mai: groeps- of privétour tempels Chiang Rai

Ervaar Chiang Rai tijdens een dagtocht vanuit Chiang Mai naar de Witte Tempel, Wat Rong Seua Teb en het Baan Dam-museum. Reis in een comfortabele auto en kies voor een groeps- of privétour. Geniet van het gemak van een ophaalservice vanaf je accommodatie in Chiang Mai. Leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning. Stop bij de warmwaterbronnen van Mae Khachan om te ontspannen, je voeten in het dampende mineraalwater te dompelen, een hapje te eten of een wandeling door de tuinen te maken. Ga verder naar het moderne architectonische meesterwerk dat bekendstaat als de Witte Tempel. Verken deze fantastische ruimte die is ontworpen en gebouwd door een plaatselijke kunstenaar, Chaloemchai Khositphiphat. Ga door naar de Wat Rong Seua Ten (tempel van de dansende tijger) en onthul de geheimen van deze religieuze plek die werd gebouwd waar tijgers over de rivier zouden hebben gesprongen. Bewonder de prachtige blauwe en gouden kleuren van de tempel. Ga naar het Baan Dam Museum (Black House Museum). Verken een cluster van bijna 40 schaduwrijke structuren die kunst tentoonstellen uit de Ayutthaya-periode. Bekijk geconserveerde dieren en een verzameling botten. Reis vervolgens met de auto weer terug naar je accommodatie in Chiang Mai.

Van Chiang Mai: Chiang Rai-tempels en Golden Triangle Tour

2. Van Chiang Mai: Chiang Rai-tempels en Golden Triangle Tour

Vertrek Chiang Mai voor een dagtour waarbij cultureel inzicht, geschiedenis en natuurlijke schoonheid worden gecombineerd. Verken de levendige tempels van Chiang Rai, waaronder de Witte Tempel en de Blauwe Tempel. Bezoek de unieke Long Neck Karen-stam en geniet ten slotte van een mooie cruise in de historische Gouden Driehoek. Uw reis begint met het ophalen van uw hotel. Een comfortabel voertuig met airconditioning brengt je naar je eerste stop, de Mae Khachan-warmwaterbron, een perfecte plek om je benen te strekken na een lange rit. Bewonder vervolgens Wat Rong Khun, de Witte Tempel. Deze unieke tempel zal u betoveren met zijn stralende structuur die reflecteert in de omliggende vijver. Er volgt een lunch met een vast menu, klaar om u op te laden voor de komende verkenningstocht. Je tour gaat verder naar Wat Rong Suea Ten, ook wel bekend als de Blauwe Tempel, met zijn opvallende tinten en ingewikkelde ontwerp. Vanaf hier gaat u verder naar Baan Dam, het Zwarte Huis, een museumgalerij met een intrigerende mix van traditionele en hedendaagse kunst. Vervolg uw dagtocht met een bezoek aan het Long Neck Karen Village. Leer meer over de tradities en levensstijl van de stam, inclusief hun kenmerkende praktijk om hun nek te verlengen met koperen spoelen. De grote finale van je rondreis is de historische Gouden Driehoek, waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Ervaar een schilderachtige boottocht waarmee u dit geografische wonder van dichterbij kunt bekijken. Als de avond valt, ga je terug naar Chiang Mai en arriveer je rond 22:00 uur bij je hotel.

Van Chiang Mai: verkenning van de beroemde tempels van Chiang Rai

3. Van Chiang Mai: verkenning van de beroemde tempels van Chiang Rai

Dompel jezelf onder in een fascinerende reis van Chiang Mai naar Chiang Rai, bezoek de beroemde, kleurrijk verschillende tempels en neem een rustgevende pauze bij een natuurlijke warmwaterbron. Dit avontuur van een dag is een harmonieuze mix van spiritualiteit, cultuur en ontspanning. Het avontuur begint met een handige pick-up van je hotel, wat het toneel vormt voor een verkenning van de meest iconische bezienswaardigheden van Chiang Rai. Onze reis begint met een bezoek aan Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel. Deze tempel, bedekt met wit met glinsterende spiegels, ziet eruit als iets uit een droom, het beeld weerspiegelt in de kalme vijver in de buurt. De vrede die je op deze plek voelt en de boeddhistische lessen die het belichaamt, zullen je diep raken, wat allemaal tot uiting komt in het verbluffende ontwerp. Vervolgens bezoeken we de Blauwe Tempel, ook wel bekend als Wat Rong Suea Ten. Het is geschilderd in diepe blauwtinten en bedekt met gedetailleerde ontwerpen. Deze tempel is gebouwd op de plaats waar vroeger een oude tempel stond, een plek waarvan ooit werd gedacht dat het de thuisbasis was van zwervende tijgers. Vervolgens gaan we naar de opwindende Rode Tempel. Het zit vol met felle kleuren en ingewikkelde kunstwerken, en het brengt Thaise spirituele verhalen en volksverhalen tot leven. Elk deel van de Rode Tempel heeft een verhaal te vertellen, waardoor het een hoogtepunt van onze tour is. Ten slotte maken we, voordat we onze tour beëindigen, een korte stop bij een natuurlijke warmwaterbron. Hier heb je de kans om de stoom te zien opstijgen uit het mineraalrijke water, wat een rustgevend en kalmerend intermezzo aan je reis toevoegt. Aan het einde van onze expeditie brengen we je terug naar je hotel in Chiang Mai, waar je dierbare herinneringen en een beter begrip van het spirituele en culturele erfgoed van Thailand achterlaat.

Chiang Mai: Witte Tempel, Blauwe Tempel en Baan Dam Museumtour

4. Chiang Mai: Witte Tempel, Blauwe Tempel en Baan Dam Museumtour

Ontdek de drie iconen in Chiang Rai, de wit-blauwe tempels, het Black House-museum en de hete natuurlijke bron. Je wordt rond 07:00 - 07:30 uur opgehaald bij Chiang Mai en rijdt ongeveer 01:30 uur terwijl je onderweg de natuurlijke warmwaterbronnen van Mae Kajan Hot Springs bezoekt. Doorsturen meer 01:30 uur naar De Witte Tempel, bekend als Wat Rong Khun, is een particuliere kunsttentoonstelling in de stijl van een boeddhistische tempel, in de provincie Chiang Rai. Ontworpen en gebouwd door Chalermchai Kositpipat, een beroemde Thaise beeldend kunstenaar. Doorsturen naar Wat Rong Khun is een unieke tempel die opvalt door de witte kleur. De Blauwe Tempel, ook bekend als Wat Rong Suea Ten, is een boeddhistische tempel die zich onderscheidt van de anderen vanwege zijn saffierblauwe kleur. Het Zwarte Huis, ook wel bekend als de Baan Dam, is een van de vreemdste en meest interessante bezienswaardigheden in Chiang Rai. Uitzonderlijke toegangsprijs 300 THB/volwassene, 150 THB/kind voor bezoek aan Karen-dorp met lange nek. Terugkeer naar Chiang Mai rond 18:00-18:30 uur.

Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

5. Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

Begin met het ophalen van je hotel en ontmoet je gepassioneerde gids die weetjes over geschiedenis en cultuur zal geven tijdens een dagvullende verkenning van Chiang Rai. Geniet van een privétour waarbij je de bezienswaardigheden en activiteiten kunt kiezen die je wilt ervaren, zonder tijd te verspillen aan activiteiten die je liever overslaat. Hoewel Chiang Rai meestal over het hoofd wordt gezien ten gunste van zijn zusterstad Chiang Mai, graaf een beetje dieper en ontdek een charmante stad die rijk is aan kunst en cultuur. De stad, oorspronkelijk de hoofdstad van de Mengrai-dynastie, werd eind 1200 gesticht en heeft veel van zijn Lanna-invloeden in architectuur, taal en keuken behouden. Geef gewoon de attracties aan die u wilt zien, zodat uw gids verschillende opties heeft om het beste schema voor u samen te stellen op basis van geografie en diversiteit. Als je niet weet waar je moet beginnen, is een bezoek aan de beroemde Witte en Blauwe Tempels een echte aanrader. Dit zijn meesterwerken in Lanna-architectuur en kunst. Ook van bijzonder belang is de Gouden Driehoek - een gemarkeerd gebied waar de landen Thailand, Myanmar en Laos elkaar ontmoeten.

Vanuit Chiang Mai: dagtocht Witte Tempel & Gouden Driehoek

6. Vanuit Chiang Mai: dagtocht Witte Tempel & Gouden Driehoek

Ontdek de geheimen van de beroemde Gouden Driehoek van Thailand tijdens een dagtocht vanuit Chiang Mai. Reis aan boord van een busje met airconditioning vanaf een centraal gelegen verzamelpunt. Bezoek de warmwaterbronnen van Mae Kachan en de Witte Tempel. Verken de Mekongrivier met een longtailboot en geniet van een smakelijke lunch. Nadat je in het centrum van Chiang Mai bent opgehaald, vertrek je naar Chiang Rai met onderweg een korte pauze bij de warmwaterbronnen van Mae Kachan. Breng een bezoek aan Wat Rong Khun, de Witte Tempel, en reis daarna verder naar de Gouden Driehoek. Ga naar Wat Phra That Chedi Luang (beperkt toegankelijk). Bekijk het grensgebied van Thailand, Laos en Myanmar vanuit het gezichtspunt van de Gouden Driehoek. Pauzeer voor een lunch en breng vervolgens wat tijd door in het House of Opium. Geniet van een boottocht met een longtailboot over de machtige Mekongrivier. Op de terugweg naar Chiang Mai pauzeer je om even de benen te strekken in de wijk Mae Suay of Wiang Pa Pao en kun je genieten van een kop koffie of thee. De geschatte aankomsttijd in Chiang Mai is 20:30 uur.

Van Chiang Mai: de iconische tempels en het zwarte huis van Chiang Rai

7. Van Chiang Mai: de iconische tempels en het zwarte huis van Chiang Rai

Begeef je op een fascinerende reis van Chiang Mai naar de beroemde tempels van Chiang Rai, samen met een korte tussenstop bij een intrigerende natuurlijke warmwaterbron. Deze excursie biedt een rijke mix van Thaise cultuur en spiritualiteit, genesteld in een boeiende dag vol ontdekkingen. Je avontuur begint met een handige pick-up van je accommodatie, die je meeneemt voor een dag vol ontdekkingen in de opmerkelijke bezienswaardigheden van Chiang Rai. Onze reis begint met een bezoek aan Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel. Dit opvallende witte gebouw, versierd met fonkelende spiegels, creëert een prachtig tafereel naast een kalme vijver. Het ontwerp van de tempel vertelt een verhaal over Boeddha's leer en belangrijke symbolen in de religie. Vervolgens gaan we naar Wat Rong Suea Ten, of de Blauwe Tempel. Versierd met levendige blauwe kleuren en ingewikkelde ontwerpen, is de tempel een eerbetoon aan zijn historische voorganger die ooit op hetzelfde terrein stond, een gebied waarvan bekend is dat het door tijgers werd gezworven. Het avontuur gaat verder als we ons verdiepen in de eigenaardige wereld van het Zwarte Huis, of 'Baan Dam'. Dit excentrieke kunstcomplex is veel meer dan een huis en toont een breed scala aan intrigerende kunstwerken. Het is gemaakt door de beroemde Thaise kunstenaar Thawan Duchanee en biedt een boeiend kijkje in het unieke perspectief van de kunstenaar. Ten slotte omvat onze reis een korte tussenstop bij een natuurlijke warmwaterbron. Hoewel het geen plaats is om te zwemmen, is de warmwaterbron een fijne plek om de benen te strekken en te genieten van de natuurlijke omgeving tijdens onze terugreis. Na een dag vol verkenning en ontdekking, brengen we je terug naar je verblijfplaats, waar je blijvende herinneringen en een beter begrip van de Thaise culturele en spirituele tradities achterlaat.

Van Chiang Mai: pas je eigen privétour door Chiang Rai aan

8. Van Chiang Mai: pas je eigen privétour door Chiang Rai aan

Tijdens deze persoonlijke, aanpasbare tour door Chiang Rai vanuit Chiang Mai, bepaal jij alles en stel je je eigen reisschema samen. Geniet van een privéchauffeur die je overal naartoe brengt in een voertuig met airconditioning en leer over de bezienswaardigheden die je ziet met een lokale gids. Nadat u bent opgehaald bij uw hotel, gaat u naar Chiang Rai om uw persoonlijke reisroute te beginnen met uw chauffeur en gids. Tijdens uw reis deelt uw persoonlijke gids hun lokale knowhow om u te helpen historische details, cultureel inzicht en andere verhalen over de attracties die u bezoekt te leren kennen. Hoewel de noordelijke stad Chiang Rai vaak over het hoofd wordt gezien, is een ander cultureel juweeltje dat je aan je bucketlist in Thailand zou moeten toevoegen. Met historische tempels, drukke straatmarkten, openluchtparken en inheemse dorpen op de agenda, zijn er tal van activiteiten en dingen te doen in Chiang Rai. Geef bij het afrekenen gewoon de drie tot vier attracties aan die je wilt zien, met een paar extra bezienswaardigheden, zodat je gids verschillende opties heeft om het beste schema voor je samen te stellen op basis van geografie en diversiteit. Kies uit de volgende bezienswaardigheden om te zien tijdens uw tour: • Witte tempel (Wat Rong Khun)• Blauwe tempel (Wat Rong Suea Ten)• Zwart huis (Baan Dam Museum) • Gouden Driehoek• Warmwaterbron Mae Khachan• Tempel Wat Phra That Pukhao• Grens Mae Sai• Hilltribe Museum en Educatief Centrum• Khun Korn-waterval• Pu Kaeng-waterval

Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel & gouden driehoek

9. Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel & gouden driehoek

Vertrekkend vanuit Chiang Mai, zal je eerste bezoek aan een warmwaterbron zijn. Geniet van een lunch in het plaatselijke restaurant. Vervolg je reis naar de Witte Tempel (Wat Rong Khun), een oogverblindende tempel gebouwd in 1990. De sierlijke geheel witte buitenkant met ingebedde stukjes spiegel geeft het een schitterende uitstraling die het kenmerkt als een van de mooiste tempels. Bezoek het Black House (Baan Dam), een origineel museum voor hedendaagse kunst voordat je naar je hotel in Chiang Rai gaat. Begin uw tweede dag op Choui Fong Tea Plantation, bekend om zijn weidse uitzicht en de hoogste kwaliteit traditionele theesoorten. Omdat de camping op de heuvel ligt, kun je een geweldig landschap van het land zien. Ga verder naar Wat Rong Sua Ten (de Blauwe Tempel), die beroemd is om zijn prachtige blauwe interieur met een grote witte Boeddha die de geesten markeert. De schilderijen doen denken aan de stijl die je terugziet in de Witte Tempel. Vervolgens bezoekt u Doi Tung, de botanische tuin van de voormalige koningsmoeder in de bergen. Ga verder naar Chiang Sean voor een panoramisch uitzicht op de Gouden Driehoek, waar Laos, Myanmar en Thailand de machtige Mekong rivier ontmoeten. het wordt een goede combinatietour van de natuur, cultuur en tradities, evenals de prachtige landschappen (optionele boottocht op de machtige Mae Khong-rivier). Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en ga verder met het verkennen van de geschiedenis van Chiang Rai in het Opium Museum en ga om 18:00 uur terug naar Chiang Mai.

Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

10. Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Vertrek vanuit Chiang Mai en reis richting Chiang Rai, bezoek de warmwaterbronnen van Mae Kajan om te profiteren van de helende wateren Daarna bezoek je de tempel van Wat Rong Khun en bewonder je de witte buitenkant ingelegd met spiegelglas. Ga vervolgens naar de tempel van Wat Rong Khun en bewonder de witte buitenkant ingelegd met spiegelend glas. Betreed de Gouden Driehoek om de stad Chiang Saen te bekijken. Je geniet van een lunch in een beroemd restaurant voordat je aan boord van een boot klimt voor een ritje langs de Mekongrivier (optioneel). Hierna steek je Laos over en ga je naar de markt op het eiland Don Sao Paulo waar je het Opium House museum bezoekt om meer te weten te komen over opium en waarom het ooit zo duur was als goud. Bezoek het Opium Huis Museum om meer te weten te komen over opium en waarom het was ooit zo duur als goud.  Krijg de kans om een bergstamdorp te bezoeken op weg terug naar Chiang Mai en ontmoet de mensen van de langnekstammen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Chiang Rai

Topactiviteiten

Chiang Rai: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Chiang Rai

Meer zien

Veelgestelde vragen over Chiang Rai

Andere activiteiten in Chiang Rai

Wil je alle activiteiten in Chiang Rai bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Rai

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.523 beoordelingen

Het is een leuke tour. Helaas zit je wel meerendeel in de auto dan dat je iets ziet van Chang Rai. Het is 3 uur heen rijden waar je op de heemweg nog een keer stopt. Denk dat we er 4,5 uur over gedaan hebben om in Chang Rai te komen. De tempels zijn wel echt super mooi maar heel touristisch.

Goede ervaring met Vasit! Spreekt goed Engels, staat open voor vragen, geeft enthousiaste rondleiding. Op voorhand gemakkelijke communicatie via Whatsapp. Neemt doorheen de dag foto's en stuurt deze ook onmiddelijk door. TOP ervaring!

Es una de las mejores excursies que hij tenido. El guia todo un profesional. Un inglés excelente (de heer M). Nos encanto todas las paradas. Dit is een excursie die u kunt uitvoeren om de afstand tot de dag van de zee te vermijden.

Uitstekende ervaring, de Dui-gids super attent en heeft veel kennis gedeeld over de tempel, het boeddhisme, de geschiedenis van Thailand, enz.

Een super trip met een super gids en idem chauffeur.