Kies data

Dingen om te doen Chiang Rai

Chiang Rai: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai, kleine groep

1. Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai, kleine groep

Ervaar Chiang Rai tijdens een dagexcursie vanuit Chiang Mai naar de Witte Tempel, Wat Rong Seua Teb en het Baan Dam Museum. Reis in een comfortabele auto en kies voor een groeps- of privétour. Geniet van het gemak dat je wordt opgehaald bij je accommodatie in Chiang Mai. Leun achterover en ontspan tijdens de rit met airconditioning. Stop bij de warmwaterbronnen van Mae Khachan om te ontspannen, je voeten in het dampende mineraalwater te dompelen, een hapje te eten of een wandeling door de tuinen te maken. Ga verder naar het moderne architectonische meesterwerk dat bekendstaat als de Witte Tempel. Verken deze fantastische ruimte die is ontworpen en gebouwd door een plaatselijke kunstenaar, Chaloemchai Khositphiphat. Ga door naar de Wat Rong Seua Ten (tempel van de dansende tijger) en onthul de geheimen van deze religieuze plek die werd gebouwd waar tijgers over de rivier zouden hebben gesprongen. Bewonder de prachtige blauwe en gouden kleuren van de tempel. Ga naar het Baan Dam Museum (Black House Museum). Verken een cluster van bijna 40 schaduwrijke structuren die kunst tentoonstellen uit de Ayutthaya-periode. Bekijk geconserveerde dieren en een verzameling botten. Reis vervolgens met de auto weer terug naar je accommodatie in Chiang Mai.

Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

2. Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

Nadat je om 07:00 uur in het centrum van Chiang Mai bent opgehaald, vertrek je naar Chiang Rai met onderweg een korte pauze bij de warmwaterbronnen van Mae Kachan. Breng een bezoek aan Wat Rong Khun, de Witte Tempel, en reis daarna verder naar de Gouden Driehoek. Je bezoekt Wat Phra That Chedi Luang in de oude stad van Chiang Saen en kunt vanuit de Gouden Driehoek zien waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Je neemt een pauze om te lunchen voordat je het private Opium Museum bezoekt, waar je meer komt te weten over de geschiedenis van de opiumhandel en de betekenis ervan. Daarna stap je in een longtailboot voor een ontspannende rondvaart over de machtige rivier de Mekong. Op de terugweg naar Chiang Mai krijg je de kans om je benen te strekken in Mae Suay of in het gebied van Wiang Pa Pao om te genieten van een kopje koffie of thee. Je komt terug in Chiang Mai rond 20:30 uur. De aankomsttijd in Chiang Mai Stad is afhankelijk van de verkeerssituatie, het aantal passagiers en andere, onvoorziene omstandigheden.

Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

3. Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

Begin met het ophalen van je hotel en ontmoet je gepassioneerde gids die weetjes van geschiedenis en cultuur zal vertellen tijdens een dagtour door Chiang Rai. Geniet van een privétour waarbij je de bezienswaardigheden en activiteiten kunt kiezen die je wilt ervaren, zonder tijd te verspillen aan dingen die je liever overslaat. Hoewel Chiang Rai meestal over het hoofd wordt gezien ten gunste van zijn zusterstad Chiang Mai, graaf wat dieper en ontdek een charmant stadje dat rijk is aan kunst en cultuur. Oorspronkelijk was het de hoofdstad van de Mengrai-dynastie, de stad werd gesticht aan het einde van de 13e eeuw en heeft veel van zijn Lanna-invloeden in architectuur, taal en keuken behouden. Geef eenvoudig de attracties aan die u wilt zien, zodat uw gids verschillende opties heeft om het beste schema voor u samen te stellen op basis van geografie en diversiteit. Als je niet weet waar je moet beginnen, is een bezoek aan de beroemde Witte en Blauwe Tempels sterk aan te raden. Dit zijn meesterwerken in de architectuur en kunst van Lanna. Ook van bijzonder belang is de Gouden Driehoek - een gemarkeerd gebied waar de landen Thailand, Myanmar en Laos samenkomen.

Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

4. Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Vertrek vanuit Chiang Mai en reis richting Chiang Rai, bezoek de warmwaterbronnen van Mae Kajan om te profiteren van de helende wateren Daarna bezoek je de tempel van Wat Rong Khun en bewonder je de witte buitenkant ingelegd met spiegelglas. Ga vervolgens naar de tempel van Wat Rong Khun en bewonder de witte buitenkant ingelegd met spiegelend glas. Betreed de Gouden Driehoek om de stad Chiang Saen te bekijken. Je geniet van een lunch in een beroemd restaurant voordat je aan boord van een boot klimt voor een ritje langs de Mekongrivier (optioneel). Hierna steek je Laos over en ga je naar de markt op het eiland Don Sao Paulo waar je het Opium House museum bezoekt om meer te weten te komen over opium en waarom het ooit zo duur was als goud. Bezoek het Opium Huis Museum om meer te weten te komen over opium en waarom het was ooit zo duur als goud.  Krijg de kans om een bergstamdorp te bezoeken op weg terug naar Chiang Mai en ontmoet de mensen van de langnekstammen.

Van Chiang Mai: pas je eigen privé Chiang Rai-tour aan

5. Van Chiang Mai: pas je eigen privé Chiang Rai-tour aan

Tijdens deze privé, aanpasbare tour door Chiang Rai vanuit Chiang Mai, bepaal jij de touwtjes en maak je je eigen reisschema. Geniet van een privéchauffeur die je overal naartoe brengt in een voertuig met airconditioning en leer over de bezienswaardigheden die je ziet met een lokale gids. Na het ophalen van het hotel, ga je naar Chiang Rai om je persoonlijke reisschema te beginnen met je chauffeur en gids. Tijdens uw reis zal uw persoonlijke gids hun lokale knowhow delen om u te helpen historische details, cultureel inzicht en andere verhalen te leren over de attracties die u bezoekt. Hoewel vaak over het hoofd gezien, is de noordelijke stad Chiang Rai een ander cultureel juweeltje dat je aan je bucketlist voor Thailand moet toevoegen. Met historische tempels, bruisende straatmarkten, openluchtparken en inheemse dorpen op het cv, zijn er tal van activiteiten en dingen te doen in Chiang Rai. Geef bij het afrekenen gewoon de drie tot vier attracties aan die je wilt zien, met een paar extra bezienswaardigheden, zodat je gids verschillende opties heeft om het beste schema voor je te maken op basis van geografie en diversiteit. Kies uit de volgende bezienswaardigheden om te zien tijdens je tour: • Witte Tempel (Wat Rong Khun) • Blauwe Tempel (Wat Rong Suea Ten) • Zwarte Huis (Baan Dam Museum) • Gouden Driehoek • Mae Khachan-warmwaterbron • Wat Phra That Pukhao-tempel • Mae Sai grens • Hilltribe Museum en Educatief Centrum • Khun Korn-waterval • Pu Kaeng-waterval

Chiang Rai: sightseeing in kleine groepen

6. Chiang Rai: sightseeing in kleine groepen

Ontmoet om 10.00 uur bij Meeing point Tower-klok of voorpoort van de witte tempel om 10.30 uur. De eerste stop is de witte tempel van Chiang Rai, een unieke en indrukwekkende tempel die wereldwijd bekend staat om zijn alternatieve figuren en tekeningen. Bezoek dan de Grote Boeddha, een indrukwekkend figuur op de top van een kleine heuvel. Ga omhoog in het hoofd van de Boeddha en geniet van het uitzicht op het omliggende platteland. De volgende stop is Black House, een groep huizen versierd met veel verschillende kleuren zwart, Stop voor de lunch, geniet van Thais eten en ontdek vervolgens de Blauwe Tempel, met zijn indrukwekkende muurschilderingen. Reis dan terug naar de torenklok in Chiang Rai, waar je rond 16:00 uur aankomt. of als je door wilt gaan naar Chiangmai laat het ons weten, we kunnen je afzetten in Chiangmai hotel, maar laat het ons weten voor ruimtebagage

Van Chiang Mai: begeleide dagtrip naar Chiang Rai

7. Van Chiang Mai: begeleide dagtrip naar Chiang Rai

Vergader bij de  Wat Phra Singh-tempel in Chang Mai. Rijd door het platteland op een lange maar comfortabele rit. Stop bij de warmwaterbronnen halverwege Chiang Mai en Chiang Rai. Het water is warm genoeg om te zien hoe de lokale bevolking hun ontbijteieren kookt in het geothermische water. Bezoek vervolgens de iconische Witte Tempel, een indrukwekkende tempel die wereldwijd bekend staat om zijn unieke sculpturen en houtsnijwerk. Leg de schoonheid vast van dit fotogenieke punt, ontworpen door de beroemde kunstenaar van Thailand, Chaloemchai. Ga vervolgens naar de Grote Boeddha, een indrukwekkend standbeeld en tempel op de top van een kleine heuvel. Als er die dag geen speciale viering is, kun je in het hoofd van de Boeddha gaan en genieten van het uitzicht. Neem een lunchpauze en geniet van een heerlijke Thaise maaltijd. Ga door naar het volgende hoogtepunt, een bezoek aan het Black House Museum. Kom meer te weten over de geschiedenis achter dit huis in Lanna-stijl, ontworpen door kunstenaar Thawan Duchanee. Bekijk zijn meesterwerken in een museum voor hedendaagse kunst. Ontdek sculpturen, houtsnijwerk en meubels die door hem zijn gemaakt. Bekijk 's middags nog een juweeltje van Chiang Rai, de Blauwe Tempel, met zijn indrukwekkende muurschilderingen. Luister naar de geschiedenis van de stad en de tempel vanuit je informatieve Spaanse gids. Je hebt de mogelijkheid om het Karen-dorp te bezoeken (toegangsprijs 500 baht per pax) als je meer wilt weten over de cultuur en levensstijl van de noordelijke bergstammen. Draag traditionele outfits, leer handgemaakte producten maken en bekijk de beroemde halsringen die door Karen-vrouwen worden gedragen. Na een volledige dag sightseeing en verkennen, maakt u de reis terug naar Chiang Mai. Je wordt rond 19:00 uur afgezet bij je hotel.

Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel en gouden driehoek

8. Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel en gouden driehoek

Vertrekkend vanuit Chiang Mai, is uw eerste bezoek aan een warmwaterbron. Geniet van een lunch in het lokale restaurant. Vervolg uw reis naar de Witte Tempel (Wat Rong Khun), een oogverblindende tempel gebouwd in 1990. De sierlijke geheel witte buitenkant met ingebouwde spiegels geeft het een schitterend uiterlijk dat het markeert als een van de mooiste tempels. Bezoek het Black House (Baan Dam), een origineel museum voor hedendaagse kunst voordat je naar je hotel in Chiang Rai gaat. Begin je tweede dag op Choui Fong Tea Plantation, bekend om zijn weidse uitzicht en de hoogste kwaliteit traditionele thee die wordt verbouwd. Omdat de camping op de heuvel ligt, kunt u een geweldig landschap van het land krijgen. Ga verder naar Wat Rong Sua Ten (de Blauwe Tempel), die beroemd is om zijn prachtige blauwe interieur met een grote witte Boeddha die de geesten markeert. De schilderijen doen denken aan de stijl die je in de Witte Tempel kunt zien. Vervolgens bezoekt u Doi Tung, de botanische tuin van de voormalige koningsmoeder in de berg. Ga verder naar Chiang Sean voor een panoramisch uitzicht op de Gouden Driehoek, waar Laos, Myanmar en Thailand de machtige Mekong-rivier ontmoeten. het wordt een goede combinatietour door de natuur, cultuur en tradities en de prachtige landschappen (optionele boottocht op de machtige Mae Khong-rivier). Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en blijf de geschiedenis van Chiang Rai verkennen in het Opium Museum en ga om 18:00 uur terug naar Chiang Mai.

Chiang Mai: Wat Doi Suthep en witte tempel privé dagtocht

9. Chiang Mai: Wat Doi Suthep en witte tempel privé dagtocht

07:00 uur Gids ophalen bij uw hotel. Deze tour neemt je in 1 dag mee naar belangrijke tempels in Chiang Mai en Chiang Rai. De tour begint bij Wat Phra That Doi Suthep, de meest gerespecteerde tempel in Chiang Mai. Je gaat naar de 600 jaar oude Wat Phra That Doi Suthep, de belangrijkste tempel in Chiang Mai en een boeddhistische bedevaartsoord, en hier kun je een panoramisch uitzicht op Chiang Mai zien. Daarna vertrek naar Chiang Rai. Een noordelijke provincie van Thailand vol heuvels en prachtige natuur. Stop om te ontspannen en uit te rekken in de warmwaterbrontuin. Geniet van snacks zoals gekookte eieren die gekookt worden in het hete bronwater. Ga dan naar Wat Rong Khun of beter bekend als de Witte Tempel, waar de witte kleur van de tempel de zuiverheid van de Heer Boeddha vertegenwoordigt. Bewonder de witte architectuur versierd met glas, spiegels en ingewikkeld houtsnijwerk. Na het eten van een heerlijke lunch in een lokaal Thais restaurant, reis je naar de boeddhistische tempel Wat Rong Suea Ten, waar boeddhistische kunst wordt tentoongesteld in blauw ontwerp van Puttha Kabkaew of Salanok, een student van Ajarn Chalermchai, voordat je terugkeert naar Chiang Mai. Beëindiging van een prachtige dagtour.

Chiang Mai: privéluchthaventransfer van of naar Chiang Rai

10. Chiang Mai: privéluchthaventransfer van of naar Chiang Rai

Begin of eindig je reis naar Chiang Rai met zo min mogelijk stress. Boek uw hoteltransfer in Chiang Rai van of naar de internationale luchthaven van Chiang Mai of uw hotel in Chiang Mai vooraf en profiteer van de diensten van een aanbieder van grondtransport met een groot wagenpark om aan uw behoeften te voldoen. Geniet van een meet & greet-service bij aankomst op de luchthaven, met 90 minuten respijttijd in het geval van vertragingen. Ontspan in de wetenschap dat alle inkomende vluchten worden gevolgd om de vergadertijden indien nodig aan te passen en onverwachte extra kosten te voorkomen. Leun achterover en ontspan terwijl een chauffeur met volledige licentie over de onbekende wegen navigeert, waarbij alle voertuigen zijn uitgerust met GPS om een vlotte en comfortabele reis te garanderen.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Transfers
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Chiang Rai

Welke topattracties zijn een must-see in Chiang Rai?

Overzicht activiteiten in Chiang Rai

Wil je alle activiteiten in Chiang Rai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Rai

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.367 beoordelingen

O nosso guia, Vasit, tijdperk veel simplistisch en bem informado. Er zijn verschillende manieren om meerdere dingen te doen. Als er een cada lugar is, is er een introdução mas depois podíamos explorer for nossa conta, quando tínhamos vragen veel stimulansen en een resposta-tijdperk semper dada com um sorriso. Het Vasit-tijdperk heeft altijd foto's gemaakt en een groot deel van de sabel is een van de vele vrijwilligers die op het punt staat om te fotograferen. Een viagem de ida en het einde is lang in een carrinha-tijdperk met veel comfort.

Interessante tocht met veel mooie landschapsimpressies op weg naar de verschillende tempels. Onze zeer aardige en behulpzame gids Sunny vertelde ons veel over de geschiedenis van de creatie en haar kunstenaars en we kregen er een zeer goede indruk van. Ook als fotograaf van onze medereizigers voor de beste stoelen deed ze een hele aardige inspanning. Het ophalen van het hotel werkte ook perfect en de chauffeur reed ons de hele tijd heel veilig. Een mooie rondleiding.

De tour was geweldig, onze gids was super vriendelijk en beschikbaar. Het is interessant om de tour op die manier met weinig mensen te doen, het wordt veel beter. Het laatste museum daar met mannelijke leden is een beetje vervangbaar, de tour had daar kunnen stoppen. Anders was alles heel aangenaam.

We werden op tijd opgehaald. De bus had grote en comfortabele stoelen, zodat het ondanks de lange reis nooit oncomfortabel was. De gids Vasit vertelde ons veel over de afzonderlijke tempels en de Thaise cultuur, wat erg spannend was. De tempels in Chiang Rai zijn uniek en zeker een bezoekje waard.

Een super trip met een super gids en idem chauffeur.