Belevingen in
Chiang Rai

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Chiang Rai: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai kleine groep

1. Vanuit Chiang Mai: bekende tempels Chiang Rai kleine groep

Bezoek de zusterstad van Chiang Mai, Chiang Rai, op een reis van 12 uur om 3 heel verschillende tempels te bezoeken. Eigenzinnig, charmant en creatief zijn woorden die Chiang Rai kunnen beschrijven. Deze stad is op zijn minst heel anders dan Chiang Mai, dus neem deel aan deze reis om iets heel nieuws te ervaren. Selecteer de privéoptie om deze ervaring alleen met je vrienden en familie te hebben. Voordat je aan je ervaring begint, zal je de lange rit bij de Mae Khachan Hot Springs afbreken om te ontspannen, je voeten in stomend mineraalwater te dompelen, een snack te nemen of door de tuinen te wandelen. Je eerste halte is de belangrijkste attractie van de dag: de Witte Tempel. Als je oude ruïnes verwachtte, zou je misschien verrast zijn om een modern architectonisch meesterwerk te vinden dat is ontworpen en gebouwd door een lokale kunstenaar, Chaloemchai Khositphiphat. Mensen zeggen dat hij meer dan 40 miljoen USD van zijn eigen geld heeft uitgegeven om deze onconventionele kunsttentoonstelling te creëren en daardoor onsterfelijk leven te winnen.   Na het verkennen van deze tempel, ga je naar de volgende halte, het Blauwe Wonder. Lokaal bekend als Wat Rong Seua Ten, betekent dit 'tempel van de dansende tijger', omdat het werd gebouwd op een plek waar tijgers over de rivier sprongen.   Als de Witte Tempel de trap naar de hemel zou kunnen worden genoemd, is het Zwarte Huis een 'donkere, mysterieuze en bijna sadistische' plek genoemd, compleet met bewaarde dieren en een verzameling botten. Het Black House (ook wel het Baan Dam Museum genoemd) is gebouwd door de nationale kunstenaar Thawan Duchanee en is een cluster van bijna 40 schaduwrijke structuren met kunst uit de Ayutthaya-periode. Nadat je deze 3 zeer verschillende structuren volledig hebt bewonderd, word je teruggebracht naar Chiang Mai.

...
Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

2. Privédagtocht Chiang Rai en de Gouden Driehoek

Vertrek vanuit Chiang Mai en reis richting Chiang Rai, bezoek de warmwaterbronnen van Mae Kajan om te profiteren van de helende wateren Daarna bezoek je de tempel van Wat Rong Khun en bewonder je de witte buitenkant ingelegd met spiegelglas. Ga vervolgens naar de tempel van Wat Rong Khun en bewonder de witte buitenkant ingelegd met spiegelend glas. Betreed de Gouden Driehoek om de stad Chiang Saen te bekijken. Je geniet van een lunch in een beroemd restaurant voordat je aan boord van een boot klimt voor een ritje langs de Mekongrivier (optioneel). Hierna steek je Laos over en ga je naar de markt op het eiland Don Sao Paulo waar je het Opium House museum bezoekt om meer te weten te komen over opium en waarom het ooit zo duur was als goud. Bezoek het Opium Huis Museum om meer te weten te komen over opium en waarom het was ooit zo duur als goud.  Krijg de kans om een bergstamdorp te bezoeken op weg terug naar Chiang Mai en ontmoet de mensen van de langnekstammen.

...
Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

3. Vanuit Chiang Mai: daguitstap Witte Tempel & Gouden Driehoek

Nadat je om 07:00 uur in het centrum van Chiang Mai bent opgehaald, vertrek je naar Chiang Rai met onderweg een korte pauze bij de warmwaterbronnen van Mae Kachan. Breng een bezoek aan Wat Rong Khun, de Witte Tempel, en reis daarna verder naar de Gouden Driehoek. Je bezoekt Wat Phra That Chedi Luang in de oude stad van Chiang Saen en kunt vanuit de Gouden Driehoek zien waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Je neemt een pauze om te lunchen voordat je het private Opium Museum bezoekt, waar je meer komt te weten over de geschiedenis van de opiumhandel en de betekenis ervan. Daarna stap je in een longtailboot voor een ontspannende rondvaart over de machtige rivier de Mekong. Op de terugweg naar Chiang Mai krijg je de kans om je benen te strekken in Mae Suay of in het gebied van Wiang Pa Pao om te genieten van een kopje koffie of thee. Je komt terug in Chiang Mai rond 20:30 uur. De aankomsttijd in Chiang Mai Stad is afhankelijk van de verkeerssituatie, het aantal passagiers en andere, onvoorziene omstandigheden.

...
Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel en gouden driehoek

4. Chiang Rai: 2-daagse privé witte tempel en gouden driehoek

Vertrekkend vanuit Chiang Mai, is uw eerste bezoek aan een warmwaterbron. Geniet van een lunch in het lokale restaurant. Vervolg uw reis naar de Witte Tempel (Wat Rong Khun), een oogverblindende tempel gebouwd in 1990. De sierlijke geheel witte buitenkant met ingebouwde spiegels geeft het een schitterend uiterlijk dat het markeert als een van de mooiste tempels. Bezoek het Black House (Baan Dam), een origineel museum voor hedendaagse kunst voordat je naar je hotel in Chiang Rai gaat. Begin je tweede dag op Choui Fong Tea Plantation, bekend om zijn weidse uitzicht en de hoogste kwaliteit traditionele thee die wordt verbouwd. Omdat de camping op de heuvel ligt, kunt u een geweldig landschap van het land krijgen. Ga verder naar Wat Rong Sua Ten (de Blauwe Tempel), die beroemd is om zijn prachtige blauwe interieur met een grote witte Boeddha die de geesten markeert. De schilderijen doen denken aan de stijl die je in de Witte Tempel kunt zien. Vervolgens bezoekt u Doi Tung, de botanische tuin van de voormalige koningsmoeder in de berg. Ga verder naar Chiang Sean voor een panoramisch uitzicht op de Gouden Driehoek, waar Laos, Myanmar en Thailand de machtige Mekong-rivier ontmoeten. het wordt een goede combinatietour door de natuur, cultuur en tradities en de prachtige landschappen (optionele boottocht op de machtige Mae Khong-rivier). Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en blijf de geschiedenis van Chiang Rai verkennen in het Opium Museum en ga om 18:00 uur terug naar Chiang Mai.

...
Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

5. Chiang Rai: aanpasbare privétour van een hele dag

Begin met het ophalen van je hotel en ontmoet je gepassioneerde gids die weetjes van geschiedenis en cultuur zal vertellen tijdens een dagtour door Chiang Rai. Geniet van een privétour waarbij je de bezienswaardigheden en activiteiten kunt kiezen die je wilt ervaren, zonder tijd te verspillen aan dingen die je liever overslaat. Hoewel Chiang Rai meestal over het hoofd wordt gezien ten gunste van zijn zusterstad Chiang Mai, graaf wat dieper en ontdek een charmant stadje dat rijk is aan kunst en cultuur. Oorspronkelijk was het de hoofdstad van de Mengrai-dynastie, de stad werd gesticht aan het einde van de 13e eeuw en heeft veel van zijn Lanna-invloeden in architectuur, taal en keuken behouden. Geef eenvoudig de attracties aan die u wilt zien, zodat uw gids verschillende opties heeft om het beste schema voor u samen te stellen op basis van geografie en diversiteit. Als je niet weet waar je moet beginnen, is een bezoek aan de beroemde Witte en Blauwe Tempels sterk aan te raden. Dit zijn meesterwerken in de architectuur en kunst van Lanna. Ook van bijzonder belang is de Gouden Driehoek - een gemarkeerd gebied waar de landen Thailand, Myanmar en Laos samenkomen.

...
Chiang Rai: Sightseeingtour met kleine groepen

6. Chiang Rai: Sightseeingtour met kleine groepen

Begin met ophalen vanaf uw hotel in Chiang Rai rond 09.30 uur. De eerste stop is de Chiang Rai White Temple, een unieke en indrukwekkende tempel die wereldwijd bekend staat om zijn alternatieve figuren en tekeningen. Bezoek dan de Big Buddha, een indrukwekkend figuur op de top van een kleine heuvel. Ga omhoog in het hoofd van de Boeddha en geniet van het uitzicht op het omliggende platteland. De volgende stop is Black House, een groep huizen versierd met veel verschillende kleuren zwart, en ontdek vervolgens de Blauwe Tempel met zijn indrukwekkende muurschilderingen. Breng ten slotte een bezoek aan de "Long neck tribe". Bewonder de unieke outfits en handgemaakte ambachten van de lokale dorpsbewoners. Reis vervolgens terug naar je hotel in Chiang Rai, waar je rond 16:00 uur aankomt.

...
Van Chiang Mai: Chiang Rai hoogtepunten Spaanse rondleiding

7. Van Chiang Mai: Chiang Rai hoogtepunten Spaanse rondleiding

Begin uw dagtour naar Chiang Rai met ophalen bij uw hotel in Chiang Mai tussen 06:15 en 06:45 uur. Bekijk het platteland op een lange maar comfortabele rit met je Spaanstalige gids. Stop bij de warmwaterbronnen halverwege tussen Chiang Mai en Chiang Rai. Het water is warm genoeg om de lokale bevolking hun ontbijteieren in het geothermische water te zien koken. Bezoek dan de iconische Witte Tempel, een indrukwekkende tempel die wereldwijd bekend staat om zijn unieke sculpturen en houtsnijwerk. Leg de schoonheid vast van dit fotogenieke punt, ontworpen door de beroemde kunstenaar van Thailand, Chaloemchai. Ga vervolgens naar de Big Buddha, een indrukwekkend standbeeld en een tempel op de top van een kleine heuvel. Als er die dag geen speciale viering is, kun je naar binnen gaan in het hoofd van de Boeddha en genieten van het uitzicht. Neem een lunchpauze en geniet van een heerlijke Thaise maaltijd. Ga verder met het volgende hoogtepunt, een bezoek aan het Black House Museum. Leer meer over de geschiedenis achter dit huis in Lanna-stijl, ontworpen door kunstenaar Thawan Duchanee. Bekijk zijn meesterwerken in een museum voor hedendaagse kunst. Ontdek sculpturen, houtsnijwerk en meubels die door hem zijn gemaakt. Zie 's middags nog een van de edelstenen van Chiang Rai, The Blue Temple, met zijn indrukwekkende muurschilderingen. Luister naar de geschiedenis van de stad en de tempel vanuit je informatieve Spaanse gids. Je hebt de mogelijkheid om het Karen Village te bezoeken als je meer wilt weten over de cultuur en levensstijl van de noordelijke bergstammen. Draag traditionele outfits, leer hoe je handgemaakte goederen maakt en bekijk de beroemde nekringen die Karen-vrouwen dragen. Na een volledige dag sightseeing en verkenning, maak je de reis terug naar Chiang Mai. Je wordt rond 19:00 uur afgezet bij je hotel.

...
Chiang Rai: privéfietstocht naar de blauwe tempel en het zwarte huis

8. Chiang Rai: privéfietstocht naar de blauwe tempel en het zwarte huis

Begin met het ophalen van je accommodatie en ga je fiets ophalen, voltooi een korte veiligheidsbriefing en fiets dan naar de beroemde Wat Rong Suea Ten, ook wel bekend als de Blauwe Tempel. Verken de tempel, een van de meest Instagrambare plekken in Chiang Rai, bekend om zijn felblauwe tint en boeiend houtsnijwerk. Ga verder naar Wat Huay Pla Kung, beroemd om zijn enorme witte standbeeld van Guanyin, de godin van genade en mededogen, evenals zijn pagode met 9 verdiepingen. Sta versteld van het standbeeld en de twee witte draken die het flankeren. Bewonder de Chinees-Lanna-fusiearchitectuur en -ontwerp. Fiets vervolgens door adembenemende landschappen op weg naar de volgende stop, langs heuvels en bergen, lokale dorpen, ananasplantages, rivieren en warmwaterbronnen. Je passeert ook een van de beste universiteiten in Chiang Rai, de Chiang Rai Rajabhat University, voordat je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Eet heerlijk Thais eten en fiets vervolgens naar je volgende stop, het Baan Dam Museum, beter bekend als het Zwarte Huis. Ontdek de collectie dierenskeletten, houtsnijwerk en andere voorwerpen van dit griezelige museum, samengesteld door de lokale kunstenaar Thawan Duchanee, om zijn interpretatie van de hel tot leven te brengen. Ga vervolgens naar Doy Din Dang Pottery, wat 'heuvel van rode klei' betekent in de lokale taal. Lees meer over hoe het aardewerkhuis tot bloei kwam toen de lokale kunstenaar Somluk Pantiboon terugkeerde naar Chiang Rai nadat hij het ambacht had geleerd van een Japanse meesterpottenbakker. Blader door enkele van de huidige collecties voordat u een bezoek brengt aan de Karen Tribe. Inheems in het gebied, staan de vrouwen van de Karen-stam bekend om het dragen van gouden of koperen nekringen. Ontmoet enkele leden van de stam en leer meer over hun cultuur en manier van leven.

...
Chiang Mai: privéluchthaventransfer van en naar Chiang Rai

9. Chiang Mai: privéluchthaventransfer van en naar Chiang Rai

Begin of eindig je reis naar Chiang Rai met zo min mogelijk stress. Boek uw Chiang Rai hotel transfer van of naar Chiang Mai International Airport of uw hotel in Chiang Mai van tevoren en profiteer van de diensten van een aanbieder van grondtransport met een groot aantal voertuigen die aan uw behoeften voldoen. Geniet van een meet & greet-service bij aankomst op de luchthaven, met 90 minuten respijttijd in het geval van vertragingen. Ontspan in de wetenschap dat alle inkomende vluchten worden bijgehouden om de vergadertijden aan te passen indien nodig, en vermijd onverwachte extra kosten. Leun achterover en ontspan terwijl een chauffeur met volledige licentie de onbekende wegen bewandelt, met alle voertuigen uitgerust met GPS om een vlotte en comfortabele reis te garanderen.

...

Sitemap Chiang Rai

Wil je alle activiteiten in Chiang Rai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chiang Rai

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 737 beoordelingen

geweldige dag gehad en tempels waren zeer verrassend anders dan wat we tot nu toe gezien hadden. Vooral de zwarte was zeer de moeite waard om zo lang voor te rijden. Maar ook de witte zeer bijzonder. Onze gids Wan Sin ( niet zeker of ik het goed heb) sprak zeer goed Engels en nam veel tijd voor de goep om dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden. Ook de chauffeur was zeer kundig en we voelde ons veiligheid in de bus. Ik raad deze trip ten zeerste aan.

Geweldig pakket en service

Dit is een lange reis maar de moeite waard. We zijn verbaasd over de aandacht van het personeel: Mona en chauffeur Mr. Pon. Hoewel de reis lang is, was de rit uiterst comfortabel. Mr. Pon zorgde ervoor dat we genoeg te drinken en snacks hadden. Hij kocht vers fruit en andere lokale snacks om te eten. Hij had koude handdoeken na zijn terugkeer naar een toursite. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met deze tour. Ik zou het ten zeerste aanbevelen !!

Alles was PRACHTIG! De gids vooral: heel erg competent, zonne-energie, intelligent, het was echt magnifiek, we zagen prachtige plekken en aten in een geweldig restaurant, onberispelijke organisatie zoals altijd! Sterk aanbevolen, degenen die dat niet weten, weten niet wat er verloren is!

Dit was een zeer lange dag, maar het was het waard! De tempels en het Zwarte Huis waren allemaal zo verschillend en interessant. Onze gids was erg vriendelijk en gaf ons veel info over elke plaats. Ik denk dat we op elke locatie voldoende tijd hadden en alles goed gestructureerd was.

Deze tour is een lange dag maar uitstekend! Goed tempo. Zag veel geweldige bezienswaardigheden. Veel detail