Kies data

Chichén Itzá

Reis terug in de tijd naar Meso-Amerikaans Mexico in deze Mayastad met haar piramides en tempels die op de Unesco-lijst staat.

Chichén Itzá: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

1. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist vervolgens naar een van de belangrijkste monumenten op het schiereiland van Yucatán.   Bij aankomst in Chichén Itzá, zie je de trappiramide van Kukulcan (El Castillo). Het staat bekend om het lichtspel dat zich afspeelt wanneer de zon op het hoogste punt staat en daarmee een schaduw werpt op iedere traptrede. Het lijkt daardoor net alsof een slang de trappen afdaalt.   Hierna reis je naar de oude cenote van Saamal, waar je een van de zinkgaten ziet die deel uitmaakt van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Mayabevolking.Geniet na dit avontuur van een heerlijk buffet en maak een wandeling door de koloniale stad Valladolid om je ervaring compleet te maken.

Chichén Itzá: voorrangsticket

2. Chichén Itzá: voorrangsticket

Profiteer van een van de meest bezochte archeologische vindplaatsen in Mexico met een verscheidenheid aan bouwstijlen. Ontdek hoe deze grote precolumbiaanse stad een belangrijke rol speelde in de Maya-beschaving van ongeveer 600 tot 1200 na Christus, en een centrum van aanbidding en bedevaart bleef tot de komst van de Spanjaarden. Zelfs vandaag de dag wordt het nog steeds als heilig beschouwd door de Maya's van het schiereiland Yucatan. Zoals veel van de steden uit het oude Mexico was de plaats verlaten, en de ruïnes lagen verborgen in de jungle. Ervaar de rijke geschiedenis en prachtige ruïnes.

Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

3. Van Mérida: Chichén Itzá, Izamal, Valladolid en Cenote Trip

Breng een dag vol cultuur, geschiedenis en keuken door tijdens een multi-stop rondleiding van Mérida naar Izamal, Valladolid, Cenote Chichikan en Chichén Itzá, een van de 7 wereldwonderen. Ontdek traditioneel koken tijdens een live demonstratie. Geniet van het ontbijt, een lunchbuffet en toegangskaarten. Nadat je je gids in Mérida hebt ontmoet, ga je naar de archeologische vindplaats Chichén Itzá. Loop door het centrum van deze duizend jaar oude plek en bekijk hoogtepunten zoals de Tempel van de Krijgers. Geniet voor het ontbijt van een maaltijdpakket. Breng later je zintuigen naar de oorsprong van de regionale keuken, een van de grootste erfenissen van de Maya-cultuur, tijdens een demonstratie van de unieke gastronomie van de regio. Leer meer over traditie en innovatie in het gebruik van planten, groenten en wilde fauna. Geniet van een lunchbuffet met lokale producten en laat u tijdens de volgende haltes betoveren door het verhaal en de culturele rijkdom van twee magische steden van Yucatan. Verken Valladolid, bekend om zijn natuurlijke schoonheid, geplaveide straatjes, coffeeshops, restaurants en heerlijk eten. Stop bij het hoofdplein voor wat vrije tijd om rond te dwalen voordat je verder gaat naar Izamal. Ontdek waarom de huizen van de stad allemaal geel zijn geverfd en verliefd worden op de koloniale architectuur, die dateert uit de 16e eeuw. Breng tijd door bij de belangrijkste bezienswaardigheid: het Convento de San Antonio de Padua. Grijp tussen de haltes Valladolid en Izamal de kans om een duik te nemen in het koele water van Chichikan Cenote.

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

4. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

Duik in de Maya-cultuur met deze dagtour en zie de ongelooflijke archeologische vindplaats van Chichén Itzá, uitgeroepen tot een van de Nieuwe 7 Wereldwonderen omdat het een van de best bewaarde oude steden ter wereld is. Bezoek de charmante stad Valladolid, beroemd om het sierlijke, 16e-eeuwse klooster van San Bernardino van Siena en de barokke kathedraal van San Gervasio. Wandel door de geplaveide straten, maak foto's en zoek souvenirs. Eenmaal in Chichén Itzá volg je de gids terwijl je alles leert over de belangrijkste gebouwen. Van de ontzagwekkende Piramide van Kukulcan tot de ruïnes die ooit tienduizenden Maya's huisvestten; van de Piramide El Castillo tot El Caracol, dit bezoek is vol unieke verhalen, ongelooflijke details en verbluffende fotomomenten. Ontdek waarom de uitgestrekte stad zo'n belangrijke rol speelde vanaf de laat-klassieke periode (600 n.C.) tot en met het eerste deel van de post-klassieke periode (1200 n.C.) en waarom het een belangrijke bestemming voor pelgrims bleef. Geniet na je avontuur in Chichén Itzá van een tequilaproeverij en een authentiek Mexicaans lunchbuffet, met de optie voor een niet-alcoholisch drankje met de de VIP- en Deluxe-opties. En de pret stopt hier niet, want geen bezoek aan het gebied zou compleet zijn zonder een stop bij een cenote, een verfrissende, betoverende ondergrondse zinkput, heilig voor de Maya's, voordat je terugkeert naar het vertrekpunt.

Playa del Carmen: Chichen Itzá, Cenote en Valladolid Tour

5. Playa del Carmen: Chichen Itzá, Cenote en Valladolid Tour

Ontdek de Maya-ruïnes van Chichen Itzá tijdens een rondleiding vanuit Playa del Carmen. Dompel jezelf onder in de jungle in een ecopark, met wat tijd om te zwemmen in een cenote en een stevig lunchbuffet. Begin met ophalen van Playa del Carmen en reis eerst naar het jungle-ecopark. Bewonder de heilige cenote terwijl je jezelf opfrist met een zuiverende duik in kristalhelder water. Verdiep je in een heerlijk lunchbuffet in het restaurant van het ecopark en bereid je voor op een smaaksensatie. Probeer enkele van de beroemde Mexicaanse gerechten met regionale gerechten uit Yucatán. Ga na je buffet naar de wereldberoemde Maya-ruïnes van Chichen Itzá. Volg een rondleiding door de ceremoniële plek en luister naar fascinerende verhalen over de oude Maya-beschaving. Leer meer met uw deskundige gidsen en hoor vermakelijke verhalen over het leven in Chichen Itzá. Ontdek een cultuur die zijn tijd ver vooruit was. Geniet vervolgens van wat vrije tijd om zelf op verkenning te gaan en in de voetsporen van de Maya's te treden. Uw laatste stop is in het koloniale centrum van Valladolid voor een snel bezoek aan deze charmante "magische stad" van Mexico. De imposante kerk en architectuur van de stad rond de "zocalo'' of het stadsplein zijn perfecte foto-ops en een kans om te ontspannen en te genieten van de relaxte sfeer van Yucatán, voordat je terugkeert naar Playa del Carmen .

Cancun: dagtrip Chichen Itza, Ik Kil Cenote en Valladolid

6. Cancun: dagtrip Chichen Itza, Ik Kil Cenote en Valladolid

Reis terug in de tijd met een rondleiding door de Maya-ruïnes van Chichen Itza. Zwem door het azuurblauwe water van de Ik Kil Cenote en heb wat vrije tijd om het charmante stadje Valladolid te verkennen. Bekijk een live Maya-kookdemonstratie en ga zitten voor een heerlijke lunchbuffet. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij je accommodatie in Cancun. Leun achterover en ontspan tijdens de schilderachtige rit naar Chichen Itza om een van de 7 wereldwonderen te ervaren. Betaal de lokale belasting en volg je gids tijdens een rondleiding door oude Maya-heilige plaatsen. Prikkel je zintuigen met een live kookdemonstratie. Sta versteld als een chef-kok heerlijke Maya-gerechten bereidt met lokale groenten en fauna. Overschrijd grenzen en ervaar de culinaire diversiteit van Mexico. Geniet van een lunchbuffet vol verrukkelijke smaken. Ga naar de Ik Kil Cenote en daal een in steen uitgehouwen trap af om het diepe zwembad binnen te gaan. Dompel jezelf onder in het koele water van deze plek die ooit heilig was voor de Maya's. Vervolg de stad Valladolid en heb wat vrije tijd om door de straten te slenteren om de koloniale architectuur op te snuiven. Keer terug naar je accommodatie in Cancun aan het einde van je excursie.

Chichén Itzá: begeleide groepswandeling met lastminuteboeking

7. Chichén Itzá: begeleide groepswandeling met lastminuteboeking

Tijdens deze tour word je geleid door een gecertificeerde professionele gids door de oude Maya-site van Chichén Itzá. Ontdek de rijke geschiedenis tijdens een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in dit UNESCO-werelderfgoed. De 1,5 uur durende tour neemt je mee door het voormalige commerciële, politieke, militaire en religieuze centrum van de Maya-beschaving. Onderweg stop je bij bezienswaardigheden zoals het observatorium El Caracol en El Castillo, ook wel bekend als de tempel van Kukulcán, de centrale piramide van Chichén Itzá. Terwijl je door de duizend jaar oude ruïnes dwaalt van wat nu wordt beschouwd als een heilige archeologische vindplaats, leer je over de geschiedenis en cultuur van het Maya-volk van uw deskundige gids.

Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

8. Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

Begin uw reis door opgehaald te worden in Tulum. Ontdek Chichen Itza, een spectaculaire archeologische vindplaats en een must-see voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bekijk beroemde bouwwerken met je gids, zoals de Piramide van Kukulkan en het Great Ball Court. Krijg een glimp van de verworvenheden van de Maya-beschaving. Na Chichen Itza gaat u naar Valladolid, een stad waar heden en verleden samenkomen. Laat je verrassen door de kleurrijke architectuur en de lokale eetcultuur. Lunch op de binnenplaats van een gerestaureerd koloniaal herenhuis en wandel over het plein en de nabijgelegen straten. Maak foto's en geniet van het winkelen terwijl je een voorproefje krijgt van het trage Mexicaanse leven. Om de dag af te sluiten, ga je naar een door de lokale gemeenschap gerunde cenote, de perfecte plek om even weg te zijn van de drukte en af te koelen in het verfrissende blauwe water.

Cancún/Riviera Maya: vroeg Chichen Itza en Ik Kil Cenote

9. Cancún/Riviera Maya: vroeg Chichen Itza en Ik Kil Cenote

Verken de ruïnes van Chichen Itza tijdens een rondleiding vanuit Cancun of Playa del Carmen. Kies tussen een privé- of kleine groepstour en versla de drukte en de hitte met toegang in de vroege ochtend. Leer meer over de geschiedenis van Mexico met inzichtelijk commentaar op een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Begin je avontuur met een vroege pick-up van Cancun of Playa del Carmen. Versla de drukte en de hitte als je aankomt bij de oude ruïnes van Chichen Itza. Volg je gids rond het eens zo bruisende complex en leer over de rijke geschiedenis, religie, cultuur en het dagelijkse leven van de Maya's. Dwaal rond de Mexicaanse piramides, staar naar de spectaculaire stenen beelden en maak foto's bij de glorieuze trappen van de ruïnes. Stap aan boord van een voertuig met airconditioning en vertrek net voordat de ochtend te warm wordt en de drukte toeneemt. Ga naar het charmante stadje Piste om even rond te kijken voordat je naar Cenote Ik Kil gaat. Bewonder de adembenemende uitzichten, maak foto's van het turquoise water en de weelderige vegetatie en neem misschien een snelle duik voordat je gaat lunchen. Nadat je je buik hebt gevuld met wat lokaal eten, stap je weer in het voertuig en ga je terug naar Cancun en Riviera Maya met niets anders dan kennis en herinneringen om je avontuur aan te herinneren.

Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

10. Van Mérida: Chichén Itzá en Cenote Tour met lunchbuffet

Ervaar de mystiek van de historische stad Chichen Itzá met een bezoek aan de archeologische vindplaats, een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Maak een omweg tijdens je reis naar Yucatán en doe mee aan een excursie vanuit Mérida om meer te weten te komen over de geschiedenis, te zwemmen in een heilige cenote en authentiek eten te proeven. Ga rechtstreeks naar Chichén Itzá met een busrit vanuit Mérida. Haal het meeste uit uw reistijd door te horen over de Maya-beschaving en haar geschiedenis in uw deskundige gids. Bereik Chichén Itzá terwijl het nog vroeg is voordat de drukte arriveert en de hitte begint. Bewonder de perfectie van El Castillo, erkend als het meesterwerk van het complex. Bezoek het oude veld waar het pre-Spaanse balspel werd gespeeld, het Maya-astronomische observatorium dat bekend staat als El Caracol, en de Tempel van de Krijgers. Neem de tijd om in je eigen tempo te verkennen. Proef vervolgens een heerlijke Mexicaanse lunchbuffet met vegetarische opties en laad energie op voordat je naar je volgende stop gaat. Ontdek een prachtige cenote, een natuurlijk zoetwaterzwembad, waar je kunt zwemmen in het koele water, heilig voor de Maya's. Stap weer in de bus en keer veilig terug naar Mérida.

46 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Chichén Itzá

Wil je alle activiteiten in Chichén Itzá ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chichén Itzá

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.200 beoordelingen

Tickets op voorhand boeken is een must!

Tickets op voorhand boeken blijkt toch een voordeel te zijn. Het beperkt voor een stuk de tijd in de wachtrij voor controle. En die is er méér dan eens en grondig, terecht! Een twee-daagse pas geeft je de mogelijkheid om te gaan en te staan in het paleis en de tuinen wanneer je wil. Een aanrader , dus!

De hele tour was geweldig, georganiseerd, punctueel, interessant, het was precies zoals beschreven en nog beter, Esther was een supergids, de plaatsen zijn geweldig en het eten van het buffet is geweldig, je moet het speenvarken proberen, ik raad het ten zeerste aan deze toer

Zeer complete en uitgebreide rondleiding, goed opgeleid personeel in het algemeen uitstekende service

Super goede ervaring, zeer goede aandacht, kwaliteitsvolle foodservice.

Geweldige tour, alles was perfect. de gidsen waren heerlijk.