Onze aanbevelingen voor Chichicastenango

Semuc Champey Park & Kanba Grot Tour vanuit Lanquin

Semuc Champey Park & Kanba Grot Tour vanuit Lanquin

In de ochtend na de ontmoeting in het dorp Lanquin, ga je vervolgens per veiligheidstruck op pad voor dit dagvullende avontuur naar de Kanba-grot en het Semuc Champey-park. Bij Kanba neemt je gids je ongeveer 1000 meter mee in de ondergrondse riviergrotten. Je klautert over rotsen, waadt door poelen, beklimt watervallen en zwemt door smalle kanalen. Vervolgens ga je op een tubing-ervaring van een half uur op de Kahabon-rivier. Daarna ga je wandelen in Semuc Champey National Park. Het monument bestaat uit een natuurstenen brug van 300 meter lang. Boven de brug zijn natuurlijke poelen van verschillende groottes gevormd, waar u kunt ontspannen en genieten in de turquoise poelen.

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Verken de Westelijke Hooglanden, de regio van Guatemala waar de meeste reizigers die bekend zijn met Guatemala denken aan wanneer ze dagdromen over een reis naar dit land. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpen, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Kom aan op de Chichicastenango-markt en begin je wandeltocht op de markt. Het is het centrum van de stad en het hart van het commerciële leven voor de maxeños. De kooplieden gaan elke donderdag en zondag naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bekijk het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoeken we ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de voet van een archeologische pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, aangezien de Maya- en Latino-invloeden zowel binnen als buiten het gebouw vermengd zijn. Je hebt wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Ga dan verder naar de stad Panajachel, die aan het meer van Atitlan ligt, waar je tijd hebt om te verkennen. Bezoek Santander Street en geniet van een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. Drie spectaculaire vulkanen, Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen het natuurlijke kader van het meer zelf. Het heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Vanuit Guatemala Stad Chichicastenango in 1 dag.

Vanuit Guatemala Stad Chichicastenango in 1 dag.

Vanuit Guatemala Stad Chichicastenango in 1 dag, we beginnen onze tour vanuit Guatemala Stad of vanuit Antigua Guatemala, we zullen tijd hebben om te ontbijten in Tecpán, dan vervolgen we onze tour naar Chichicastenango, een plaats waar cultuur, gastronomie en de kleuren van Guatemala nog steeds leven, In Chichicastenango zullen we de kleurrijke markt bezoeken, we zullen verdwalen tussen de labyrinten, de verkoop, de mensen, we zullen tijd hebben om Pascual Abaj te bezoeken, een Maya ceremoniële plaats, ook de ambachtelijke markt, de Gucumatz boog en nog veel meer... .

2-Daagse rondleiding over het meer van Atitlan & de markt van Chichicastenango

2-Daagse rondleiding over het meer van Atitlan & de markt van Chichicastenango

Ervaar twee van Guatemala's meest gevierde bezienswaardigheden: het sprankelende meer van Atitlan en de markt van Chichicastenango op deze 2-daagse tour vanuit Antigua. Bezoek de hooggelegen stad Chichicastenango, wereldberoemd om zijn openluchtmarkt. Hier vind je verbazingwekkend handwerk gemaakt door de inheemse Maya bevolking terwijl je getuige bent van een onophoudelijke uitwisseling van fruit en groenten. Naast de markt staat de kerk van Santo Tomas, een 16e-eeuwse kerk waar je eeuwenoude Maya-rituelen kunt zien uitvoeren. Het Atitlan meer, dat een enorme caldera vult en omringd wordt door vulkanen en traditionele Mayadorpen, staat bekend om zijn onbeschrijflijke schoonheid en unieke culturele geschiedenis. Breng een dag door op een rondleiding met een gids over het meer en de omliggende steden en geniet daarna van het nachtleven in Panajachel. Gedetailleerde route Dag 1: Antigua ̶ Chichicastenango - Panajachel Reis van Antigua naar Chichicastenango. Verken de openluchtmarkt, waar een breed scala aan producten, fijn geweven textiel en ingewikkeld handwerk te koop is. Bezoek daarna de kerk van Santo Tomas. s Avonds transfer naar Panajachel voor overnachting. Dag 2: Boottocht op het Atitlan meer Stap aan boord van een gedeelde boot voor een schilderachtige tocht over het Atitlan meer. Bezoek twee traditionele Maya-dorpen aan de oevers van het meer en bewonder het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Daarna keer je terug van Panajachel naar Antigua.

Chichicastenango en Iximché eendaagse tour

Chichicastenango en Iximché eendaagse tour

De reis van vandaag combineert de invloed van de Maya's met de levende cultuur en je bezoekt plaatsen die je onderdompelen in de boeiende geschiedenis van het gebied. We beginnen de dag met een transfer van je hotel in Guatemala Stad of Antigua Guatemala naar de archeologische vindplaats Iximché. Bij aankomst brengen we een bezichtiging met gids naar Iximché: de eerste hoofdstad van Guatemala. Leer van het kijken naar de inheemse bevolking die Iximché nog steeds bezoekt, en als we veel geluk hebben, zijn we getuige van een echte Mayaceremonie die in Iximché plaatsvindt. Vervolgens gaan we naar de open markt van Chichicastenango. Hier kun je de inheemse markt verkennen en getuige zijn van de onophoudelijke uitwisseling van fruit, groenten en handwerk tussen de lokale bevolking en buitenlanders. Deze charmante lokale markt biedt werkelijk alles - je kunt er zelfs houtproducten, keramiek en het soort geschenken dat de Maya-priesters op hun pre-hispanische altaren aanbieden, kopen. Daarna bezoeken we de Santo Tomás kerk, waar de Popol Vuh (het heilige boek van de Maya's) werd gevonden. Je hebt tijd voor de lunch (eigen kosten) en na afloop word je teruggebracht naar je hotel voor een broodnodige rustpauze!

Van Antigua: 2-daagse Chichicastenango & Lake Atitlan-tour

Van Antigua: 2-daagse Chichicastenango & Lake Atitlan-tour

Verken in Chichicastenango de inheemse markt en wees getuige van de onophoudelijke uitwisseling van fruit, groenten en handwerk tussen de lokale bevolking en buitenlanders. Het meer van Atitlán werd gevormd toen een vulkanische caldera zijn magma uitputte. Drie statige vulkanen - Atitlan, Tolimán en San Pedro - rijzen gracieus op vanaf de zuidelijke oever, hun perfecte kegels weerspiegeld in de azuurblauwe spiegel van het meer. Ontdek weven gemaakt en gedragen door de Maya-Tzutujil en Cakchiquel vrouwen die rond het meer wonen en veel van de mannen dragen ook traditionele, handgeweven kleding. Dag 1 – Chichicastenango: - 07:00: transfer van uw hotel in Guatemala-Stad of Antigua naar Chichicastenango - 10:00: aankomst op de markt van Chichicastenango. In het centrum van de stad vind je de lokale markt waar je houtproducten, keramiek en zelfs geschenken kunt kopen die de Maya-priesters aanbieden op hun prehispanic altaren. U kunt ook de kerk van Santo Tomas bewonderen, die in 1540 door Dominicanen en Kichen werd gebouwd op een Maya-altaar, dat tot op de dag van vandaag op de voorste trappen van de kerk wordt gebruikt. Aan de andere kant vind je Calvary Church en op het plein zie je een hoge stok waar elk jaar de Palo Volador wordt gepresenteerd - 12:30: Transfer van Chichicastenango naar Panajachel - 13:30 uur: lunch in een van de meest exquise restaurants in Panajachel (op eigen kosten) - 14:30: Vrije tijd om te ontspannen. Overnachtingen in Panajachel Accommodaties: Posada de Don Rodrigo of gelijkwaardig Dag 2 – Meer van Atitlan - 08:30 uur: neem een privéboot om het meer van Atitlan over te steken en bezoek het dorp Tzutuhil in Santiago de Atitlán. In dit dorp bezoekt u de broederschap van de plaatselijke heilige genaamd Maximon of Ri Laj Mam, bezocht door verschillende mensen van verschillende etniciteiten die komen vragen om gezondheid en welvaart in hun leven. Per boot terug naar Panajachel - 13:30 uur: lunch in een van de meest exquise restaurants van Panajachel (niet inbegrepen) - 14:30 uur: Bezoek de Santander-straat van Panajachel en de ambachtelijke markt van deze stad - 15:30 uur: Transfer terug naar Guatemala Stad of Antigua Guatemala

Chichicastenango meer dan een markt

Chichicastenango meer dan een markt

De grootste en kleurrijkste markt van heel Guatemala ligt in Chichicastenango, waardoor het een must-visit bestemming is als je het land verkent. Daarnaast is het een stad vol K'iche' Maya cultuur en traditie, die je kunt ervaren door door de straten van deze prachtige plaats te slenteren. De tour begint in La Antigua Guatemala, waar je om 6 uur 's ochtends wordt opgehaald van je accommodatie. Onderweg kun je genieten van een heerlijk Guatemalteeks ontbijt (niet inbegrepen). Bij aankomst in Chichicastenango beginnen we met de rondleiding over de levendige markt en de pittoreske straatjes. Je zult de meest symbolische punten van de stad bezoeken en van dichtbij meemaken hoe religieus syncretisme, de samensmelting van Maya en katholieke tradities, wordt uitgevoerd. Een van de markante plaatsen waar deze vereniging kan worden gewaardeerd is voor de kerk van Santo Tomás Apóstol. Rond het middaguur ga je naar een workshop van traditionele Guatemalteekse kostuums, waar je een gedetailleerde uitleg krijgt over het maken van deze kledingstukken. Daarna heb je tijd om te lunchen in een centraal gelegen restaurant (niet inbegrepen). Na een welverdiende rust en een heerlijke maaltijd keer je terug naar de markt, waar je vrije tijd hebt om alle ambachten die je maar wilt te verkennen en te kopen. Het is de moeite waard om te weten dat elk handwerk op deze markt een uniek stuk is, gemaakt door getalenteerde lokale ambachtslieden. De terugkeer naar La Antigua Guatemala staat gepland voor 3 uur 's middags, zodat je rond 6 uur 's avonds bij je accommodatie aankomt.

Veelgestelde vragen over Chichicastenango

Wat zijn de topattracties van Chichicastenango?

De topattracties van Chichicastenango zijn:

Bekijk alle topattracties van Chichicastenango

De topbezienswaardigheden in Chichicastenango

Activiteiten in Chichicastenango

Steden in Guatemala

Andere activiteiten in Chichicastenango

Wil je alle activiteiten in Chichicastenango bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chichicastenango

Gemiddelde beoordeling

4.2
(48 beoordelingen)