De populairste activiteiten van Chichicastenango

Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

1. Chichicastenango en Lake Atitlan Tour vanuit Antigua

Je excursie van 10 uur begint met een rit naar de westelijke hooglanden van Guatemala. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpjes, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Wanneer je aankomt op de Chichicastenango-markt, begin je aan je wandeltocht. De markt ligt in het centrum van de stad en is het hart van het commerciële leven voor maxeños, de inboorlingen van Chichicastenango. Elke donderdag en zondag trekken kooplieden naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bewonder het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoekt u ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de basis van een pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur en de invloeden van de Maya's en Latino's zijn duidelijk zichtbaar in zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. Na het verkennen van de markt geniet je van een heerlijke lunch (niet inbegrepen in de tourprijs). Vervolgens ga je verder naar de stad Panajachel, gelegen aan de rand van het meer van Atitlan. Maak een wandeling langs Santander Street en geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. De vulkanen Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen een natuurlijk kader voor het meer. Het meer van Atitlan heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Tour Semuc Champey Park & Kanba-grot vanuit Lanquin

2. Tour Semuc Champey Park & Kanba-grot vanuit Lanquin

In de ochtend na de ontmoeting in het dorp Lanquin, ga je vervolgens per veiligheidstruck op pad voor dit dagvullende avontuur naar de Kanba-grot en het Semuc Champey-park. Bij Kanba neemt je gids je ongeveer 1000 meter mee in de ondergrondse riviergrotten. Je klautert over rotsen, waadt door poelen, beklimt watervallen en zwemt door smalle kanalen. Vervolgens ga je op een tubing-ervaring van een half uur op de Kahabon-rivier. Daarna ga je wandelen in Semuc Champey National Park. Het monument bestaat uit een natuurstenen brug van 300 meter lang. Boven de brug zijn natuurlijke poelen van verschillende groottes gevormd, waar u kunt ontspannen en genieten in de turquoise poelen.

Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

3. Van Guatemala-stad: Chichicastenango en het meer van Atitlan

Verken de Westelijke Hooglanden, de regio van Guatemala waar de meeste reizigers die bekend zijn met Guatemala denken aan wanneer ze dagdromen over een reis naar dit land. De regio herbergt schilderachtige en kleurrijke bergdorpen, hooglandmeren, dennenbossen en de meerderheid van de inheemse volkeren van Guatemala. Kom aan op de Chichicastenango-markt en begin je wandeltocht op de markt. Het is het centrum van de stad en het hart van het commerciële leven voor de maxeños. De kooplieden gaan elke donderdag en zondag naar het centrale plein om hun producten te verkopen op deze indrukwekkende inheemse markt die door de eeuwen heen weinig is veranderd. Verken de paden van de markt en bekijk het kleurrijke handwerk en de producten die worden aangeboden door de lokale bevolking van de regio. In Chichicastenango bezoeken we ook de Santo Tomás-kerk, gebouwd in 1540 op de voet van een archeologische pre-Spaanse tempel. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van koloniale architectuur, aangezien de Maya- en Latino-invloeden zowel binnen als buiten het gebouw vermengd zijn. Je hebt wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Ga dan verder naar de stad Panajachel, die aan het meer van Atitlan ligt, waar je tijd hebt om te verkennen. Bezoek Santander Street en geniet van een spectaculair uitzicht op het meer van Atitlan, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren ter wereld. Drie spectaculaire vulkanen, Tolimán, Atitlán en San Pedro vormen het natuurlijke kader van het meer zelf. Het heeft een oppervlakte van 125 vierkante kilometer en ligt 1.560 meter boven de zeespiegel.

Chichicastenango en Panajachel eendaagse tour

4. Chichicastenango en Panajachel eendaagse tour

Deze dagtour door Guatemala, beginnend vanuit Antigua of Guatemala-Stad, omvat marktdorpen tot pittoreske meren en zal je zeker een introductie geven tot enkele van de mooiste bezienswaardigheden van het land! Begin uw dag op de open markt van Chichicastenango. Hier kun je de inheemse markt verkennen en getuige zijn van de onophoudelijke uitwisseling van fruit, groenten en handwerk tussen lokale mensen en buitenlanders. Deze charmante lokale markt biedt echt zo ongeveer alles - je kunt zelfs winkelen voor houtproducten, keramiek en het soort geschenken dat de Maya-priesters aanbieden op hun pre-Spaanse altaren. We gaan dan verder om de Santo Tomás-kerk te bezoeken, waar de Popol Vuh (het heilige boek van de Maya's) werd gevonden. Voor het perfecte einde van de dag zullen we de rest van onze tijd doorbrengen met uitzicht op een van 's werelds mooiste meren.

3-daagse rondleiding door het meer van Atitlan en de Chichicastenango-markt

5. 3-daagse rondleiding door het meer van Atitlan en de Chichicastenango-markt

Ervaar twee van Guatemala's meest gevierde bezienswaardigheden: het glinsterende Lake Atitlan en de Chichicastenango-markt tijdens deze driedaagse tour vanuit Antigua. Bezoek de hooglandstad Chichicastenango, wereldberoemd om zijn openluchtmarkt. Hier vind je verbazingwekkend handwerk gemaakt door de inheemse Maya-bevolking terwijl je getuige bent van een onophoudelijke uitwisseling van fruit en groenten. Naast de markt staat de kerk van Santo Tomas, een 16e-eeuwse kerk waar je kunt zien hoe eeuwenoude Maya-rituelen worden uitgevoerd. Het meer van Atitlan, dat een enorme caldera vult en omringd wordt door vulkanen en traditionele Maya-dorpen, staat bekend om zijn onbeschrijfelijke schoonheid en unieke culturele geschiedenis. Breng een dag door met een begeleide boottocht op het meer en de omliggende steden en ervaar vervolgens het nachtleven van Panajachel. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Antigua ̶ Chichicastenango – Panajachel Reis van Antigua naar Chichicastenango. Verken de openluchtmarkt, waar een breed scala aan producten, fijn geweven textiel en ingewikkeld handwerk te koop is. Bezoek daarna de kerk van Santo Tomas. Avondtransfer naar Panajachel voor overnachting. Dag 2: boottocht op het meer van Atitlan Stap aan boord van een privéboot voor een mooie tocht over het meer van Atitlan. Bezoek twee traditionele Maya-dorpen langs de oevers van het meer en bewonder het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. Geniet daarna op eigen gelegenheid van vrije tijd in Panajachel. Dag 3: Panajachel ̶ Antigua Heb vrije tijd om Panajachel verder te verkennen. In de middag transfer naar Antigua Colonial City.

Andere activiteiten in Chichicastenango

Wil je alle activiteiten in Chichicastenango bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.