Kies data

Chiesa e Chiostro di San Gregorio Armeno

Chiesa e Chiostro di San Gregorio Armeno: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

1. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Welkom in het hart van een van de oudste steden van Europa. Steek samen met je gids het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Omzeil het Conservatorium van Napels, met de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Je ontmoet de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde beschermheilige van de stad, bewaart, wachten op u op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de gesluierde Christus, samen met het verhaal van je gids, zal een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

2. Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

Ervaar Napels via haar eten en restaurant scène op een 4 uur durende avond wandeltocht van het historische centrum van de stad. Proef van de traditionele voedingsmiddelen in kleine delicatessenwinkels je nooit zou vinden op uw eigen. Ontmoet uw gids bij een pizzeria aan de Via Port'Alba, site van een van de stadspoorten. Wandel uit om rijke keuken van de stad te proeven in 7 verschillende proeven stops en genieten van heerlijke snacks van aubergine parmigiana, courgettebloemen Baba (Napolitaanse rum cake) en sfogliatelle (schelpvormige gebak). Passeer de religieuze complex en het klooster van Santa Chiara, samen met mooie pleinen zoals Piazza Bellini en Piazza del Gesù. Stoppen om een origineel Pizza Margherita proberen in de stad waar het is ontstaan. Proef een stukje van Napolitaanse pizza fritta en nippen aan Aglianico wijn. Kom bereid zijn om van te smullen! Langs de weg, de ervaring van de drukte van Napels 's nachts buiten iconische monumenten, zoals het Conservatorium van San Pietro een Maiella, Piazza San Gaetano, en de basilieken van Saint Paul en Saint Lawrence. Wandel door de kleurrijke straten van San Gregorio Armeno, zie het Koninklijk Paleis en het Teatro San Carlo, en nog veel meer.

Napels: stadswandeling met ondergronds Napels

3. Napels: stadswandeling met ondergronds Napels

Een wandeling in het historische centrum door steegjes en straten, verhalen en ervaringen, smaken en tradities. Een 'volledige onderdompeling' in de Napolitaanse stad waar elke stap een ontmoeting en kennis is, waardoor een buitengewoon multicultureel Napels wordt onthuld dat leesbaar is door de plaatsen 'boven en onder'. In feite bestaat het historische centrum niet alleen uit historische paleizen, betoverende pleinen, votieftorens, kerken met verrassende kloosters, maar ook uit ambachtelijke werkplaatsen, de beroemde S. Gregorio Armeno met zijn kerststallen, straatartiesten en sferen die veranderen bij elke hoek. Het zal verrassend zijn om 121 treden af te dalen en het andere gezicht van de stad te vinden, de ondergrondse stad met de Napels Underground-tour.

Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

4. Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

Deze tour begint met een ophaalservice in je hotel in Rome. Een lokale en goed geïnformeerde gids voor Napels toont u alle bezienswaardigheden en belangrijke en magische plaatsen om te bezoeken. Je eerste stop brengt je naar Castel Nuovo, ook bekend als Maschio Angioino, het Bourbon King's Square en Piazza del Plebiscito. Hier kunt u genieten van het uitzicht op Napels en de Vesuvius. Als u door het Koninklijk Paleis van Napels reist, blijft u lopen naar de indrukwekkende Galleria Umberto en het Teatro di San Carlo. Stop bij het beroemde Gambrinus-café voor een verfrissing. Later, loop langs de Via Toledo en bezoek de interessante Spaanse wijk. De volgende halte is het Piazza del Gesù, waar u de kerk Gesù Nuovo en de futuristische façade kunt zien. Hier vindt u de ingang van de oude stad en de Spaccanapoli, de straat die Napels scheidt. Ga verder naar San Gregorio Armeno met zijn magische kerstsfeer, waar je de vele ambachtswinkels kunt bezoeken die een mengeling van christelijke en moderne geboortefiguren produceren. Tijdens deze tour bezoekt u ook Piazza Bellini, nu een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en de thuishaven van vele interessante cafés, en passeert u de oude stadspoort Port'Alba om het Piazza Dante te bereiken. Je bezoekt ook de beroemde Sansevero-kapel of het museum in Castel Nuovo. Op dit punt in uw rondleiding, zal uw deskundige gids u graag een leuke plek aanbevelen om te lunchen en op te laden. Nadat je door Napels bent gelopen, word je naar de Amalfikust gereden. Wandel door de typisch charmante straten en bewonder het geweldige uitzicht. Hotel drop-off aan het einde van deze tour.

Napels: privé stadswandeling naar het stadscentrum

5. Napels: privé stadswandeling naar het stadscentrum

Ontdek de schoonheid van Napels met een "urban trekking"-pad, gemakkelijk te volgen op elke leeftijd. De wandeltocht is de ideale manier om Napels te bezoeken, bergopwaarts naar het historische centrum. Begin vanaf de Vomero-heuvel, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Golf van Napels, en loop naar het historische centrum, het echte hart van de stad, via de oude trappen, gebouwd in de 14e eeuw. De tour begint met een spectaculair uitzicht vanaf het prachtige terras van St. Martin' Charterhouse, waar u vanuit de prachtige tuinen kunt genieten van een betoverend en adembenemend uitzicht over de hele Golf van Napels. Indien gesloten, zal het Charterhouse worden vervangen door St. Elmo Castle, het hoogste punt van Napels vanwaar je een 360 graden uitzicht over de stad kunt bewonderen. De tour gaat verder langs de rustige trappen van Peamentina, een van de oudste wandelpaden van de stad. Het is gemaakt van 414 treden en verbindt de heuvels van Napels met het hart van de stad, het historische centrum, en heeft een panoramisch en suggestief uitzicht. Als je naar beneden gaat, kun je oude huizen zien en een glimp opvangen van het mooiste uitzicht op de Golf en de Vesuvio. Terwijl je loopt, zie je de B&B van de heer Pasquale Nocerino: hij is een violist en zijn vrouw, Giovanna, is een balletdanseres. Dit is de buurt waar Baudelaire enige tijd heeft gewoond en waar Marguerite Yourcenar haar verhaal "Anna, soror..." plaatste. Vanaf de Pedamentina kun je ook de beroemdste Spaccanapoli zien, de Decumano Inferiore-weg die de stad echt in tweeën snijdt. Als je verder gaat, loop je langs de levendige, authentieke, kleurrijke markt van Pignasecca en kom je uiteindelijk in het historische centrum van de stad. Het is de grootste van Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een wandeling en bezoek Spaccanapoli, bezoek de ambachtelijke winkels, wandel langs de belangrijkste pleinen, tussen folklore en oude verhalen. Bezoek de kerk van Gesù Nuovo en ontdek fascinerende legendes en de magie van de mysterieuze alchemistische symbolen op de gevel, voordat je de kerk van St. Clare binnengaat. Ga de steeg van San Gregorio Armeno in en ga de historische ambachtswinkel van de familie Ferrigno binnen, waar de oudste Napolitaanse wieg met de hand wordt gemaakt. De dag eindigt met een aangename stop waar u de echte Napolitaanse espresso kunt proeven, vergezeld van de typische Sfogliatella of Babà (uitstekende lokale gebakjes).

Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

6. Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

Ontmoet je gids voor de fontein van Neptunus op het Municipio-plein. Loop mee terwijl je gids aangeeft en legt de redenen uit achter de mix van Griekse, Romeinse, middeleeuwse en barokke architectuurstijlen. Leer meer over de diversiteit van religieuze geloofssystemen die naast elkaar hebben bestaan in Napels, dat is vertegenwoordigd in plaatsen zoals de San Gregorio Armeno-markt met zowel heidense als christelijke symbolen. Verken verschillende ambachtelijke winkels op de San Gregorio Armeno-markt. Hoor over de Napolitaanse cultuur en eten terwijl je de sfeer opsnuift in kleurrijke en levendige straten. Ga verder naar het monumentale gedeelte van Napels om te genieten van het uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Angiò en het neoklassieke theater van San Carlo te zien. Ga langs het winkelcentrum "Galleria Umberto I" en wandel langs de oude Via Toledo-straat naar het grandioze Piazza Plebiscito-plein. Heb wat vrije tijd om te winkelen of ga lunchen. Bezoek de archeologische opgravingen van "La Neapolis Sotterrata", die zich onder de kerk San Lorenzo Maggiore bevinden. Verken de overblijfselen van een oude Romeinse markt.

Napels: rondleiding door lokale markten en winkelen

7. Napels: rondleiding door lokale markten en winkelen

Bezoek de lokale markten van Napels die een rijke geschiedenis hebben en een integraal onderdeel zijn van de cultuur en folklore van de stad. Verken deze echte en unieke toeristische bestemming en krijg de kans om te winkelen totdat je erbij neervalt. Ontmoet je lokale gids en begin je tour met een bezoek aan de Poggioreale-markt, beter bekend als Mercato Caramanico. Verken de grote openluchtkleding- en schoenenmarkt waar de sfeer vrolijk en aangenaam chaotisch is. Vraag je gids om je de beste tips te geven over waar je een echte deal kunt sluiten, want je hebt ongeveer 1,5 uur vrije tijd om te winkelen. Vervolg uw tour door een bezoek te brengen aan de ambachtelijke markt, gelegen aan de Via San Gregorio Armeno. Loop door de markt die bekend staat om zijn kerstinkopen maar die het hele jaar door plaatsvindt. Krijg de kans om beroemde beeldjes, traditionele decoraties en souvenirs te kopen. Ga verder langs het pittoreske Spaccanapoli en bereik de laatste halte van deze tour, de Pignasecca-markt. Ervaar het hart van typisch Napolitaans straatvoedsel op deze markt met ongelooflijke delicatessenwinkels, bakkerijen en banketbakkers.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Chiesa e Chiostro di San Gregorio Armeno

Wil je alle activiteiten in Chiesa e Chiostro di San Gregorio Armeno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.