Kies data
Dingen om te doen

Chivay

Chivay: De beste dingen die je niet wil missen

Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

1. Van Arequipa: tweedaagse trektocht naar Colca Canyon

Begin aan een tweedaagse trektocht naar de Colca-kloof, twee keer zo diep als de Grand Canyon en een ongelooflijk zicht. Kijk uit voor meer dan 100 soorten vogels, meer dan 300 soorten planten en meer dan 30 soorten cactussen. Ga naar Condor's Cross voor het beste uitkijkpunt in Zuid-Amerika om de Andes Condor te zien, een sierlijke vogel met een spanwijdte van maximaal 3 meter en een gewicht tot 12 KG. Dag 1: Arequipa - Chivay - Condor's Cross - Sangalle Na een vroege ochtend (rond 3: 00-3: 30 uur) ophalen bij je hotel, ga je naar Cabanaconde in de Colca Canyon. Dit is ongeveer 6 uur rijden van Arequipa en onderweg stop je voor het ontbijt. Ga verder naar Condor's Cross voor een panoramisch uitzicht op de kloof en de beroemde Andes-condor. Kom aan het begin van je trektocht aan en begin een afdaling van ongeveer 3 uur van 3.300 tot 2.100 meter boven zeeniveau in de kloof. Na aankomst lunch je en neem je de tijd om uit te rusten in San Juan de Chuccho. Vervolg je reis en passeer de steden Cosñirhua en Malata. Wandel verder de kloof in tot je Sangalle bereikt, het diepste deel van de kloof en 1900 meter boven zeeniveau. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat en enkele eenvoudige accommodatie. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Geniet van het diner en breng hier de nacht door Dag 2: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend (rond 05:00 uur) en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met behulp van zaklantaarns voor verlichting. Geniet van een spectaculair uitzicht op de zonsopgang en ontbijt bij aankomst in Cabanaconde. Ga richting Chivay en bekijk onderweg pre-Inca-terrassen, archeologische ruïnes en koloniale steden. Kom rond het middaguur aan bij de warmwaterbronnen. Neem eventueel een duik in de warmwaterbronnen en ontspan in water van 38 ° C. In Chivay kun je lunchen in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 tot 2325 meter boven zeeniveau, langs een nationaal reservaat en Pampa Cañahuas. Dit is een leefgebied voor de vier soorten Zuid-Amerikaanse kameelachtigen (lama, alpaca, vicuña en guanaco). Kom laat in de middag aan in Arequipa en zet je af bij het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Je komt rond 18.45 uur aan in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

2. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke omgeving. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen dorpjes. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa, waarna je op zoek kunt gaan naar lama's, alpaca's en vicuña's in tussen de prachtige bergen van de Heilige Vallei van de Inca's. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Vervolgens reis je verder naar Chivay  , de plaats aan het begin van de Colca Canyon, waar je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Hierna wordt je afgezet bij je hotel in Chivay. 's Middags kun je genieten van vrije tijd. Dag 2: Je vertrekt 's ochtends vroeg uit Chivay om op weg te gaan naar het adembenemende uitzichtpunt Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Bij Cruz del Condor krijg je ongeveer een uur om naar deze prachtige vogels te kijken tijdens hun vlucht. Tijdens de hele excursie krijg je uitleg van een professionele gids. Eenmaal terug in Chivay krijg je daar weer een lunch, voordat je verder reist naar de stad Puno, waar je om 19:30 uur aankomt.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

3. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon tijdens deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en de toegangsprijs naar de Colca Canyon of uit een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen in de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca-kloof. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op de omliggende landschappen en probeer de gigantische Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je om ongeveer 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

4. Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel of accommodatie in Arequipa en reist door naar de ongelooflijke Colca-kloof. Je arriveert in de natuurlijke leefomgeving van de grote Andescondor en geniet van een dagexcursie op deze adembenemende plek. Je ontbijt in het leuke plaatsje Chivay, reist door de dorpen van de Andes en bereikt vervolgens het uitzichtpunt Mirador Cruz del Cóndor. Je wandelt kort omhoog naar het uitzichtpunt waar je kunt genieten van het pittoreske uitzicht over het omliggende natuurlandschap. Je steekt de Patapampapas over en bewonder de geweldige flora en fauna van de Andes. Je ziet de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat rond 17:00 uur weer terug naar Arequipa en wordt afgezet op het centrale plein. 

Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

5. Van Arequipa: driedaagse trektocht naar Colca Canyon

Dag 1: Arequipa - Condor's Cross - San Juan de Chuccho Ophalen in de vroege ochtend rond 03: 00-03: 30 uur vanuit uw hotel. Na ongeveer 4 uur rijden, stop je in Chivay om te ontbijten. Ga dan verder naar een van de meest populaire punten van de kloof, het Condor's Cross. Stop ongeveer 40 minuten om de condor te zien vliegen. Rijd nog 20 minuten naar de plek waar je trektocht begint. Wandel ongeveer 4 uur bergafwaarts tot je San Juan de Chuccho bereikt. Lunch, diner en overnacht in het dorp San Juan de Chuccho. Dag 2: San Juan de Chuccho - Malata - Sangalle Vertrek rond 8:00 uur na het ontbijt. Ga verder met wandelen en passeer de stad Cosñirhua, waar het mogelijk is om archeologische ruïnes te zien die zijn achtergelaten door Pre-Inca-culturen. Bereik de stad Malata en de oude Spaanse kerk. Loop dan verder de kloof in, tot je Sangalle bereikt, het diepste deel op een hoogte van 1900 m. Sangalle is een weelderige groene oase met een tropisch microklimaat. Hier kunt u na een lange dag wandelen genieten van het zwembad. Eet 's avonds en slaap' s nachts. Dag 3: Sangalle - Cabanaconde - Chivay - Arequipa of Puno Vertrek vroeg in de ochtend rond 05:00 uur en begin ongeveer 3 uur bergopwaarts te wandelen naar de stad Cabanaconde met zaklantaarns. Dit deel van de trektocht biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. Ontbijten bij aankomst en ga dan naar Chivay. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op pre-Inca-terrassen, enkele archeologische ruïnes en koloniale steden. Rond het middaguur arriveert u bij de warmwaterbronnen met watertemperaturen van 38 ° C, waar u kunt ontspannen in een warm bad. In Chivay kun je kiezen voor een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Na de lunch begint u aan uw terugkeer naar Arequipa. Onderweg daal je af van 4830 meter tot 2325 meter en passeer je een nationaal reservaat met lama's en alpaca's. Kom laat in de middag aan in Arequipa en word afgezet naast het Santa Catalina-klooster. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na een paar uur reizen arriveert u rond 18.45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon

6. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon

Profiteer van de ophaalservice in Arequipa om je 2-daagse tour naar Colca Canyon te beginnen. Vervolgens rijd je door het immense Salinas en Aquada Blanca Natuurreservaat. Je ziet lama's, alpaca's en vicuña's in hun natuurlijke omgeving. Je stopt bij Patapampa, op 4900 meter hoogte boven de zeespiegel. Je krijgt adembenemende uitzichten op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa. Hierna ga je verder naar de plaats Chivay om te lunchen (indien optie is geselecteerd). Na de lunch, check je in bij je hotel, waarna je vrije tijd hebt om aan de hoogte te wennen. De volgende dag ga je in alle vroegte naar Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling  voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt kun je de prachtige vogels tijdens hun vlucht zien. Je gids vertelt je alles over het gedrag van deze dieren. Dan keer je terug naar Chivay voor de lunch (indien optie is geselecteerd), voordat je terugrijdt naar Arequipa. Hier kom je om ongeveer 17:00 uur aan.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

7. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour

Je wordt rond 3: 00-3: 30 uur opgehaald bij je hotel. Na een rit van 4 uur stop je in Chivay om te ontbijten. Loop een gemakkelijke tocht van ongeveer 1 uur om bij het Condor's Cross aan te komen. Geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Colca-kloof en kijk hoe de majestueuze Andes-condor over je heen vliegt. Op de terugweg naar Chivay, verken Pinchollo, Maca en Yanque, drie kleine lokale dorpen met koloniale kerken, graven en Pre-Inca-terrassen. Je volgende stop is bij een warmwaterbron, voordat je op eigen kosten een lunchbuffet neemt in een lokaal restaurant in Chivay. Op de terugweg naar Arequipa bezoekt u Patapampa, een ongelooflijk uitkijkpunt waar u de vulkanen Ampato, Sabancaya en Hualca Hualca kunt zien. Dit is ook het hoogste punt dat je bereikt, met een hoogte van 4800 meter boven zeeniveau. Aan het einde van de tour word je afgezet naast het Santa Catalina-klooster in Arequipa. Als u ervoor kiest om afgezet te worden in Puno, vertrekt u na de lunch vanuit Chivay. Na enkele uren reizen arriveert u rond 18:45 uur in Puno. Je maakt ook een stop in Pampa Cañahuas om een geweldig uitzicht op de lokale landschappen te hebben.

Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

8. Van Arequipa: Colca Canyon & thermaal water van La Calera

Reis naar een van de diepste canyons ter wereld. Neem de langste weg in Yura, grenzend aan de besneeuwde Chachani-berg, richting het natuurreservaat Pampa Cañahuas. Trek naar de moerassen van de Tocra-berg, waar u een verscheidenheid aan trekvogels zult zien, waaronder flamingo's. Passeer de krater van Chucura, een slapende vulkaan. Stop bij mirador de los volcanes, een uitkijkpunt waar u de westelijke bergen kunt observeren. Aankomst in het dorp Chivay en reis naar een ander uitkijkpunt, waar u de vlucht van de condors kunt zien. Verken op de terugweg de dorpen Pinchollo, Maca en Yanque. Betreed hun prachtige kerken en bekijk de schilderachtige landschappen van de terrassen in de vallei. Geniet van een thermaal bad in La Calera Thermal Waters, waar je een uur blijft. Keer terug naar de stad Chivay en verwen uzelf met een traditionele lunch, voordat u vertrekt naar de stad Arequipa.

Van Puno: 2-daagse Colca Canyon-tour naar Arequipa

9. Van Puno: 2-daagse Colca Canyon-tour naar Arequipa

Dag 1: Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Puno City, ga je op pad. Onderweg moet je uitkijken naar lama's, alpaca's en vicuña's in de prachtige bergen van de Andes, voordat je een stop maakt bij een klein café. Je krijgt een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route. Je gaat dan verder naar Chivay, de ingang van de Colca Canyon. Eenmaal daar zul je lunchen in een lokaal restaurant, voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chivay Town. U kunt vervolgens op uw gemak van de middag genieten, met de optie om de waterbron van La Calera te bezoeken. Dag 2: Je vertrekt in de vroege ochtend vanuit Chivay en gaat op weg naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Onderweg passeer je de mooie steden Coporaque en Maca, voordat je in contact komt met de natuur tijdens een korte wandeling. Je komt later aan in Cruz del Condor, waar je de majestueuze vogels een uur lang kunt zien vliegen. Op de terugweg geniet je van een lunch in Chivay, voordat je doorgaat naar Arequipa City, waar je rond 17.00 uur aankomt.

Directe overdracht Chivay - Puno

10. Directe overdracht Chivay - Puno

Dit is een transfer van 6 uur tussen Chivay en Puno, kies de gewenste route. De bus maakt de volgende haltes: Route: Chivay - Puno Vertrek: 13:00 uur Begin met ophalen bij het hotel. Geniet van een mooi uitzicht op de Andes en het natuurlijke leven om je heen. Kijk hoe lama's en alpaca's grazen in hun natuurlijke habitat. De bus stopt halverwege "Patawasi", waar u vrije tijd heeft om een hapje of drankje te nuttigen in het plaatselijke café. Stop bij het natuurlijke uitkijkpunt "Lagunillas" en geniet van een geweldig uitzicht op de Andes-flamingo's en lagunes gevormd door dooi. Aankomst in Puno en transfer naar uw accommodatie om ongeveer 19:00 uur. Route: Puno - Chivay Vertrek: 06:00 uur Begin met ophalen bij het hotel. Stop bij het natuurlijke uitkijkpunt "Lagunillas" en geniet van een geweldig uitzicht op de Andes-flamingo's en lagunes gevormd door dooi. De bus stopt halverwege "Patawasi", waar u vrije tijd heeft om een hapje of drankje te nuttigen in het plaatselijke café. Ga verder met de reis en zie lama's en alpaca's in hun natuurlijke habitat, bereik het hoogste punt "Patapampa" van 4.900 meter hoog en observeer de imposante vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu. Aankomst in Chivay en transfer naar uw accommodatie om ongeveer 13.30 uur.

Topbezienswaardigheden in Chivay

Sitemap Chivay

Wil je alle activiteiten in Chivay ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chivay

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 460 beoordelingen

De tour stelt je in staat om de typische flora en fauna van het Andes-plateau te ontdekken (lama's, alpaca's, vicuna's, enz.), Je bezoekt een zeer hoog punt op meer dan 4900 meter om de sensatie van hoogte te ervaren en een uitstapje te maken naar de spa , klein maar echt schattig! We gaan dan naar het kruis van de condor waar we het geluk hadden om op een zeer heldere dag talloze condors te bewonderen. De gids was oorspronkelijk van de plaats en legde alles met veel motivatie en transport uit, ik heb echt genoten van alles over de tour?

Sterk aanbevolen! De gids (Victor), voorbereid, georganiseerd en altijd verbonden, liet ons een onderdompeling in het gebied ervaren. De tour liet ons adembenemende uitzichten zien: de mirador los Andes maar ook alle keren dat we stopten om terrassen, alpaca's, kandelaarscactussen te fotograferen. De Condor-show in de vroege ochtend was prachtig. Perfecte organisatie, tijden en bewegingen.

Onze gids Peter was geweldig! Hij legde ons alles uit wat we moesten weten, hij gaf ons een goede briefing over hoogteziekte. De Canyon was prachtig, we namen de tijd om alles te zien. Het eten was erg goed en de overdracht ging goed. Kortom, ik raad het aan!

We vonden alles heel leuk. Misschien was het buffet op de laatste dag zo-zo. Die op de eerste geweldige dag

De hele tour is perfect georganiseerd! Sterk aanbevolen!