Kies data

Christ Church, Oxford

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Andere belevingen
20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 20

Christ Church, Oxford: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

City Sightseeing Oxford hop-on hop-off bustour

1. City Sightseeing Oxford hop-on hop-off bustour

De thuisbasis van de oudste universiteit van Groot-Brittannië, Oxford is een architectonisch wonder. Je krijgt een fantastisch uitzicht op de honingkleurige gebouwen en een verleidelijke glimp van de verstilde binnenplaatsen van de vele hogescholen. Bezoek het internationaal bekroonde Oxford Castle Heritage-gebied en je reist langs de Ashmolean, de Sheldonian, het historische Carfax-knooppunt - zie dit en meer tijdens de City Sightseeing-tour door Oxford. Uw reisroute Halte 1 - Treinstation Halte 2 - Park End Street Halte 3 - Busstation Halte 4 - Nieuwe weg Halte 5 - Westpoort Halte 6 - Speedwell Street Halte 7 - Christ Church Halte 8 - Brasenose College Halte 9 - The Queens College Halte 10 - De Vlakte Halte 11 - St. Cross Road Halte 12 - South Parks Road Halte 13 - Sheldonian Theater Halte 14 - Trinity College Halte 15 - Parks Road Halte 16 - Banbury Road Halte 17 - Woodstock Road Halte 18 - Browns Restaurant Halte 19 - Magdalen Street East Halte 20 - Randolph Hotel

Oxford: Sightseeing-riviercruise

2. Oxford: Sightseeing-riviercruise

Deze riviercruise neemt je mee op een fascinerend stuk van de rivier de Theems, beginnend met de University Regatta Course en richting het schilderachtige dorp Iffley. Dit deel van de rivier - door de lokale bevolking aangeduid als de Isis - is een van de levendigste en geeft een nauwkeurig beeld van het bruisende rivierleven. Terwijl je de rivier afdaalt, zie je de oude Folly Bridge, Christchurch College and Meadows, de roeihuizen van de universiteit en Iffley Lock. De waterwegen naast je bevatten roeiers, puntboten en pleziercruisers, en zijn even interessant om naar te kijken. Tijdens de cruise vertelt uw kapitein over de geschiedenis van de rivier en beantwoordt hij graag al uw vragen. Uw cruiseschip zal er een zijn uit een vloot van vele rivierlanceringen in Edwardiaanse stijl. Deze boten combineren de elegante lijnen en teakhouten interieurs van begin 1900 met de milieuvriendelijke, emissievrije elektrische technologie van vandaag.

Oxford: Harry Potter-filmlocatietour in Christ Church

3. Oxford: Harry Potter-filmlocatietour in Christ Church

Geniet van een wandeltocht door Christ Church College om te zien en te horen over legendarische personages, van Harry Potter tot Lewis Carroll, zoals Alice en de Gekke Hoedenmaker Je reserveert van tevoren om de rijen over te slaan in Christ Church, de populairste toeristische attractie van Oxford. Bewonder het uitzicht op  Christ Church Weiden aan de grenzen van de rivieren Cherwell en Isis. Zie longhorn-runderen grazen en de dromerige torens van Merton College en Corpus Christi. Wanneer mogelijk zie je ook het interieur van andere Harry Potter-filmlocaties, zoals de Divinity School in de beroemde Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken in Europa. Op elke datum dat de  kerk gesloten is zal deze rondleiding een bezoek brengen aan New College, een andere grote filmsite van Zweinstein. Als dit gebeurt, heb je ook de mogelijkheid om een nieuwe rondleiding of een andere datum opnieuw te plannen. Tijdens deze rondleiding bezoek je 2 van de 3 filmsites (waar en wanneer toegang is toegestaan). Hoewel je Divinity School kunt bezoeken, zul je niet het interieur van de middeleeuwse bibliotheek zien, omdat deze niet toegankelijk is voor privégidsen. Op zaterdagochtend is de Christ Church Hall zelden open, maar de tour gaat toch door omdat het geen filmlocatie is.

Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

4. Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

Verken Oxford, de stad van Dreaming Spires, tijdens een wandeltocht met een deskundige gids van het toeristenbureau van de stad. Maak kennis met de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, ontdek de verborgen geschiedenis en geniet van alle verbazingwekkende verhalen over de belangrijkste personages van Oxford, echt en fictief. Ontmoet je gids in de grootse en zeer oude Broad Street (ooit de sloot van de stad), laat hen weten waar je vandaan komt en eventuele speciale Oxford-interesses die je hebt en ze zullen hun best doen om die op te nemen. Ga naar Martyrs' Memorial, het toneel van verschrikkelijke religieuze vergeldingen in de middeleeuwen, en naar de oudste toren bij St. Michael of the Northgate, gebouwd in Saksische tijden. Ga vervolgens naar het hart van de universiteit en de inspiratie achter Harry Potter's Hogwarts School. Ga langs de pubs waar de Inklings elkaar ontmoetten om hun schrijven te bespreken, evenals de pubs waar Inspector Morse werd gefilmd en de populairste drinkgelegenheden voor studenten in vroeger tijden. Ontdek de stad die de thuisbasis is van enkele van de beroemdste Britse literaire personages - zowel fictief als echt - zoals JRR Tolkien en CS Lewis, Philip Pullman en Colin Dexter, evenals enkele van hun beroemdste creaties zoals Lyra en Will, en Inspector Morse. Bewonder de verbazingwekkende architectuur, waterspuwers en grotesken van Oxford, zo prachtig bewaard gebleven uit elke historische periode en stijl, en maak een wandeling door het adembenemende Radcliffe Square. Steek de grillige Brug der Zuchten over zoals die liefdevol wordt genoemd, net zoals die in Venetië en Cambridge. Bekijk de Bodleian Libraries van buitenaf in de prachtige Old Schools Quadrangle. Kom meer te weten over de beroemde musea van de stad, waaronder het Museum of the History of Science, met het schoolbord van Einstein, The Pitt Rivers, ooit de thuisbasis van gekrompen hoofden, en de fantastische Ashmolean, een van de allereerste musea ter wereld. Als de tijd het toelaat, loop dan zo ver als naar de prachtige Christ Church Meadows, waar punteren plaatsvindt en vee graast; een echt pastoraal en typisch Engels tafereel.

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

5. Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Bij deze activiteit ga je eerst naar Windsor Castle. Het is niet moeilijk om te zien waarom dit kasteel met zijn prachtige landschapstuinen en ronde toren het favoriete weekendverblijf van de Britse koningin is. Geniet van een fascinerend kijkje in de weelderige Staatsappartementen, waar kostbare kunstwerken van Rembrandt en Leonardo da Vinci hangen. Je kunt ook het Queen Mary’s Dolls’ House en de St George’s Chapel bezoeken, de laatste rustplaats van vroegere vorsten, zoals Hendrik VIII. Je gaat dan door naar het spectaculaire Stonehenge. Je vergeet nooit de eerste aanblik van deze monolithische rotsformatie die oprijst tegen de horizon van het Salisbury Plain. Er zijn talloze theorieën over de mysterieuze oorsprong van Stonehenge. Was het bedoeld als een religieuze tempel? Een astronomische klok? Een begraafplaats uit het Bronzen Tijdperk? Beslis zelf tijdens je verkenning van deze unieke plek. De laatste bestemming van de dag is het charmante universiteitsstadje Oxford. Hier maak je een wandeltocht en krijg je vrije tijd. Wandel door de prachtige hofjes van de universiteit en over de geplaveide lanen van deze historische universiteitsstad. De uitstap eindigt rond 19:15 uur in Londen.

Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds

6. Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds

Deze 10 uur durende daguitstap begint in Londen en brengt je naar het westen van Engeland waar je het prachtige landschap van Cotswald bewondert en de meest romantische steden van het land bezoekt, Oxford en Stratford. Je bezoekt Stratford-upon-Avon in Warwickshire en brengt 2 uur door in de geboorteplaats van William Shakespeare. Je gids geeft je aanbevelingen over de beste lokale bezienswaardigheden. Maak een wandeling door het stadscentrum en maak kennis met de prachtige tudorstijl gebouwen, die verbonden zijn met het leven van Shakespeare, waaronder het Swan Theatre. Vervolgens rijd je verder door de streek Cotswolds en geniet je onderweg van het prachtige landschap en de dorpen met stenen huizen. Dit is een geliefd natuurgebied, en toont je het platteland van Engeland op z'n best. Vervolg je reis naar Oxford en verken de beroemdste universiteitsstad ter wereld. Wandel tussen de collegegebouwen, en bewonder de spitse torens. De gids stelt je een wandelroute langs de bekendste locaties voor, inclusief de Bridge of Sighs en de Christ Church Cathedral. Kom meer te weten over de relatie tussen Oxford en Alice in Wonderland en Harry Potter. Je gids geeft je prima eetsuggesties om van een heerlijke maaltijd te genieten, maar je kunt ook met de lokale geleerden en academici een pint gaan drinken in de best bezochte pub van de stad. Je komt weer aan in Londen rond 18:30 uur en met behulp van de metro reis je makkelijk naar alle delen van de stad.

Oxford: Harry Potter-wandeltocht inclusief Christ Church

7. Oxford: Harry Potter-wandeltocht inclusief Christ Church

Ontmoet je studentengids van Oxford University in het centrum van Oxford en ga naar de Hogwarts' Infirmary, die zich in een van de zalen van de beroemde Bodleian Library bevindt. Stel je de bedden van de ziekenboeg voor die hier op hun plaats liggen en bewonder de rijkelijk gebeeldhouwde beesten en bijbelse gravures die in veel van de Harry Potter-films verschenen. Verken vervolgens een of twee van de oudste colleges van Oxford en duik in de kamers en kloosters die het sombere interieur van Hogwarts vormden. Bekijk andere filmlocaties en hoor trivia over de personages en filmproducties. Test je kennis van alles wat met Harry Potter te maken heeft met onze aangepaste quiz. Onderweg hoor je over de invloed van Oxford in beroemde kinderliteratuur, van Alice's Adventures in Wonderland tot The Hobbit. Sluit af met een rondleiding door Christ Church (opgericht in 1524) waarvan de hal een inspiratie was en niet de eigenlijke eetzaal op Hogwarts. Dit deel van de tour is een zelfgeleide tour met een multimediagids.

Oxford: privétour van 3 uur met studentengids

8. Oxford: privétour van 3 uur met studentengids

Begin aan een uitgebreide 3-uur durende tour van het beste dat Oxford te bieden heeft met een lokale studentengids. Ga achter gesloten deuren met een energieke en deskundige studentengids die je zal helpen om de complexe lagen en mystiek van deze wereldberoemde instelling af te pellen. Bezoek eerst een van de oudste hogescholen aan de universiteit van Oxford voor een kijkje in deze beperkte academische wereld. Wandel door de tuinen, ontdek de eigenaardige Oxford-tradities en zie van een echte student hoe deze elite onderwijsinstelling werkt. Ga dan naar de Bodleian Library - een kolossale site met meer dan 13 miljoen boeken. Betreed de eerste speciaal gebouwde collegezaal in Oxford, waar u enkele van de meest sierlijke middeleeuwse architectuur in Europa kunt bewonderen. Luister terwijl je gids uitleg geeft over de vroege rituelen en tests die studenten ondergingen, hoe het Britse parlement in het gebouw werd gehouden door koning Charles I en later koning Charles II. Ontdek de rol van de bibliotheek bij de meest bepalende ceremonie in Oxford en bekijk de locaties waar meerdere scènes uit de Harry Potter-films zijn opgenomen. Behandel naast deze aandachtspunten ook de beroemdste bezienswaardigheden in de stad Oxford en aan de universiteit van Oxford. Uw privétour kan worden afgestemd op de specifieke locaties of onderwerpen die u wilt behandelen. Neem van tevoren contact op met de exploitant als u iets specifieks in gedachten heeft en zij zullen hun best doen om alles op te nemen dat op de dag voor het publiek beschikbaar is (er kunnen extra toegangsprijzen worden gevraagd voor dergelijke verzoeken).

Vanuit Londen: rondleiding door de universiteiten van Oxford en Cambridge

9. Vanuit Londen: rondleiding door de universiteiten van Oxford en Cambridge

Oxford We beginnen onze dag met reizen over de Chiltern Hills naar Oxford, de 'City of Dreaming Spires', wiens stille binnenplaatsen generaties van geleerden hebben geïnspireerd, waaronder Bill Clinton en schrijvers, Lewis Carroll die 'Alice in Wonderland' schreef, CS Lewis die 'Chronicles schreef' van Narnia' en de onsterfelijke JRR Tolkien, auteur van 'Lord of the Rings' . Tijdens de wandeltocht bezoek je Christ Church College, waar Harry Potter-scènes werden gefilmd , zie je de Bodleian Library en de beeldschone universiteitsbinnenplaatsen waarvoor Oxford terecht beroemd is. Cambridge Cambridge is een prachtige mix van het alledaagse en het buitengewone, een levende stad die de geschiedenis heeft gevormd en vandaag de dag het beste van het historische en hedendaagse leven weerspiegelt. Het was de inspiratie voor Charles Darwin, Isaac Newton en velen van de Monty Python -bende. We zullen een rondleiding krijgen door de prachtige kapel van Kings College , gesticht in 1441, en een fascinerende wandeling door een stad vol prachtige gebouwen en historische eigenaardigheden, waaronder de beroemde 'Brug der Zuchten'.

Oxford: officiële spooktocht "Haunted Oxford"

10. Oxford: officiële spooktocht "Haunted Oxford"

Ontdek alle belangrijke spookplekken in en rond Oxford tijdens een nachtelijke wandeltocht die losjes is gebaseerd op het boek 'Haunted Oxford' van de lokale auteur Rob Walters, slechts een van de ervaren en getalenteerde gidsen. Ervaar de beste manier om de geesten van Oxford te 'zien' op een route die je door het hart van het centrum van Oxford en de universiteit voert. Ontmoet je gids en laat je meevoeren de nacht in, beginnend op de hoek van Turl Street en Broad Street, ooit de stadsgracht en de plaats van vreselijke moorden en religieuze vervolging. Kom meer te weten over de geschiedenis van Oxford en hoor vele prachtige spookachtige verhalen die teruggaan tot de Deense Vikingtijd. Loop langs Oxford University, Radcliffe Square en kijk in de Old Schools Quadrangle - bekend van Harry Potter. Bewonder de prachtige en imposante architectuur van Oxford en voel de geschiedenis in de muren, die goed bewaard zijn gebleven en elke periode van architectuur vertegenwoordigen, van middeleeuws tot klassiek tot modern. Kijk omhoog naar de Brug der Zuchten, zo genoemd omdat het doet denken aan die in Venetië die gevangenen naar hun ondergang leidde. Slenter over de oude ommuurde laan naar New College, gebouwd in de late jaren 1300, en zie de donkere poorten tegen de duisternis.

Sitemap Christ Church, Oxford

Wil je alle activiteiten in Christ Church, Oxford ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Christ Church, Oxford

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.040 beoordelingen

Prachtige excursie, rij kwaliteit van de chauffeur kan veel beter.

De excursie was prachtig. De plaatsen waren ontzettend mooi, James is een hele leuke gids die veel en ook boeiend wist te vertellen. Jammer dat hij pas later op stapte en eerder afhaakte ivm zijn reistijd. Dit snapte we wel, maar voor de reis was het jammer. De chauffeur was ontzettend vriendelijk, maar we waren blij dat we weer veilig terug waren. Hij was continue bezig met de airco, raam en krabben in zijn gezicht, hoofd en armen wat de rijstijl er niet veiliger op maakte. 1 keer zelfs een flinke slinger gemaakt en op de terug weg een keer flink in de remmen waarvan we toch behoorlijk zijn geschrokken. Al met al was de reis echt meer dan de moeite waard, maar zouden we er goed overna moeten denken of we nog een keer via deze organisatie zouden boeken.

Verwacht niet dat je te veel tijd op elke locatie doorbrengt, maar een geweldige manier om drie attracties op één dag te zien als je weinig tijd hebt. Pak wat snacks bij je, want je krijgt niet veel tijd om te eten tijdens de tour. De rit is comfortabel voor mij en ik heb dutjes gedaan tussen sites om energie in te halen. Ik ben hier voor werk, dus ik heb alleen het weekend, ik heb liever genoten van deze tour, mijn tijd maximaliseren. Onze gids is erg vriendelijk en gaf ons veel achtergrondinformatie en geschiedenis op elke locatie.

Geweldig dag tocht met voldoende tijd om alles te zien. Goede begeleiding. James en Darren geweldig duo

Probleem hier wel...heel lang onderweg...maar de trip en de gids waren fantastisch!!!

Rosie is een geweldige gids, met humor maar ook betrokken bij de onderwerpen