Belevingen in
Paleis Christiansborg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Paleis Christiansborg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

1. Kopenhagen: tickets voor hop on, hop off-bussen

Bestel je full access-pas naar Kopenhagen met een keuze uit 4 verschillende tickets, die allemaal 72 uur geldig zijn en waarmee je het beste van Kopenhagen kunt zien. Bezoek de stad in je eigen tempo en stap bij één of meerdere van de 30 haltes uit om de stad verder te verkennen. Kom erachter waarom mensen "prachtig, prachtig Kopenhagen" roepen wanneer ze aan boord zijn van de dubbeldekkerbus die een panoramisch uitzicht biedt op paleis Amalienborg, de fontein van Gefion en de botanische tuinen. Aan boord is voorafopgenomen audiocommentaar beschikbaar in het Engels, Deens, Zweeds, Duits, Spaans, Russisch, Frans, Italiaans, Japans, Chinees en Pools.  Route Klassiek Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Nyhavn Halte 3 - Kasteel Amalienborg Halte 4 - Fontein van Gefion Halte 5 - De kleine zeemeermin Halte 6 - Langelinie N Halte 7 - Langelinie M Halte 8 - Langelinie S Halte 9 - Kasteel Rosenborg Halte 10 - Gammel Torv Halte 11 - Stadhuisplein Halte 12 - Radisson Royal Hotel/Tivoli Halte 13 - Tivoli Hotel/Fisketorvet - Winkelcentrum van Kopenhagen Halte 14 - Marriott Hotel/Kalvebod Waves Halte 15 - Bibliotheek de Zwarte Diamant Route Stedelijk Groen Kopenhagen: Halte 1 - Tivoli Halte 2 - Planetarium Halte 3 - Gammel Kongevej Halte 4 - Tuinbouwtuinen van de Universiteit van Kopenhagen Halte 5 - Winkelcentrum Frederiksberg Halte 6 - Stadhuis van Frederiksberg Halte 7 - Uitverkoopwinkel Koninklijk Kopenhagen Halte 8 - Dierentuin van Kopenhagen Halte 9 - De Sma Haver Halte 10 - Park Frederiksberg Halte 11 - Vleesverpakkingsbuurt Route Kleurrijk Kopenhagen: Halte 1 - Ved Stranden Halte 2 - Christianshavn Halte 3 - Christiania Freetown Halte 4 - Het operagebouw Halte 5 - Eetkraampjes Halte 6 -Islands Brygge/Casino Copenhagen Halte 7 - Tivoli/Radisson Royal Hotel

...
Kopenhagen: 3 uur durende fietstocht met gids

2. Kopenhagen: 3 uur durende fietstocht met gids

Zodra iedereen de best passende fiets heeft, begint de fietstocht. Je bezoekt o.a. de Nieuwe Huizen, de Kleine Zeemeermin, de fontein van Gefion, de Engelse Kerk, Amalienborg, de Marmeren Kerk, het Operahuis, Nyhavn, Vrijstad Christiania, de Verlosserskerk, Christiansborg, de meren van Kopenhagen, de Koningstuin en het Rosenborg Slot. Tussendoor krijg je de gelegenheid voor een lunch- of koffiepauze op  Torvehallerne, een lokale streetfoodmarkt, om wat te rusten en iets te eten. Tijdens de tocht vertelt de gids je leuke verhalen over en de geschiedenis van de plaatsen die je passeert en over de Deense cultuur in het algemeen. Tijdens de tocht fiets je meestal, maar op enkele plaatsen, waar fietsen verboden is, loop je. De gidsen zijn de best geïnformeerde gidsen van Kopenhagen en met veel plezier delen ze alle informatie met jou. Zodra de tocht afgelopen is, zal je gids je graag aanbevelingen geven over nieuwe plaatsen om te bezoeken of misschien opnieuw de tijdens de tocht bezochte bezienswaardigheden te bekijken.

...
Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

3. Centraal Kopenhagen: 2 uur durende kleine groepswandeling

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Kopenhagen tijdens een 2 uur durende wandeling. Met een local aan je zijde leer je over de cultuur van de stad, bekijk je belangrijke historische bezienswaardigheden en stop je bij minder bekende juweeltjes. De tour begint bij Kafferiet, een van de charmantste koffiehuizen van Kopenhagen. Kom 10 minuten voor aanvang van de tour aan en je kunt een kopje koffie of een ander drankje pakken als je het mee wilt nemen. Vanuit het koffiehuis neemt je deskundige gids je mee op een historische snelweg met verhalen die je zullen boeien. Hoor over de grootste momenten uit de rijke 1000-jarige geschiedenis van Kopenhagen. Het begint allemaal bij een van de meest iconische vestingwerken, Kastellet genaamd. Van daaruit ga je door een weelderig, groen park dat de helden van de Tweede Wereldoorlog herdenkt. Ontmoet een van de meest indrukwekkende fonteinen van Kopenhagen, de Gefion-fontein. Als je langs loopt, ga je langs een promenade met een prachtig uitzicht op de haven. Zeg hallo tegen de iconische Kleine Zeemeermin en hoor waarom ze epischer is dan je je misschien kunt voorstellen. Bezoek daarna Amalienborg en bekijk het Koninklijk Paleis. Hier vertelt je gids je over insider-verhalen over de Royal Guards en ontzagwekkende verhalen over de royals waarvan alleen degenen die in de wacht hebben gestaan, weten. Je kunt zelfs een spelletje spelen dat je observatievaardigheden test over waar het huidige hoofd van de Deense koninklijke familie, Daisy, woont. Loop vervolgens naar het pittoreske havenkanaal, New Harbor. Krijg een heel speciaal gezichtspunt voor een gedenkwaardige foto. Aarzel niet om uw gids te vragen om te helpen bij het vastleggen van dat perfecte beeld. Ga door een klein steegje en loop over een van de beroemdste pleinen van Kopenhagen. Strek je nek naar achteren en bewonder de torenspits van een van de meest spectaculaire kerken van Kopenhagen. Dit leidt u gemakkelijk naar het paleis dat tegenwoordig dienst doet als het Deense parlement. Leer alles over de Deense politiek en de allesomvattende welzijnsmaatschappij. Hoor ook waarom het ertoe heeft bijgedragen dat de Denen jaren op rij de titel van een van de gelukkigste mensen ter wereld hebben verdiend. De tour eindigt hier op een prachtig plein, gunstig gelegen direct naast de belangrijkste voetgangersstraat in het hart van Kopenhagen, dicht bij bussen, taxi's en metrolijnen.

...
Kopenhagen: City Highlights en Canal Cruise Private Tour

4. Kopenhagen: City Highlights en Canal Cruise Private Tour

Mis deze stadstour door Kopenhagen niet, gecombineerd met een ontspannen rondvaart door de grachten. De stad Kopenhagen is klein genoeg om te voet te ontdekken, wat ook de beste manier is om de meest persoonlijke en persoonlijke ervaringen van de stad te beleven. Je reis begint wanneer je je gids ontmoet op het Stadhuisplein, waar hij de stad kort introduceert. Baan je een weg door de oude en nieuwe straten en breng geschiedenis en heden samen. Zie het Amalienborg-paleis, het plein van Kongens Nytorv en het kasteel Christiansborg, naast andere prachtige bezienswaardigheden. Ga dan verder op je reis door de stad met een boottocht door de grachten van de stad. Vertrekkend vanuit Nyhavn, passeer het beroemde standbeeld van de kleine zeemeermin; het Royal Opera House, ontworpen door Henning Larsen voor zowel cultuurliefhebbers als durfals; Christiansborg Palace, het centrum van de macht van Kopenhagen voor meer dan 800 jaar; Paper Island, vol met alles, van magazijnen tot internationale streetfood en de Circle Bridge, meer een kunstinstallatie dan een brug. Passeer deze prachtige delen van de stad en meer tijdens deze ontspannende cruise, de perfecte manier om je dag in Kopenhagen te eindigen.

...
Privéwandeltocht Kopenhagen en paleis Christiansborg

5. Privéwandeltocht Kopenhagen en paleis Christiansborg

Bezoek één van de meest indrukwekkende monumenten van Kopenhagen tijdens een privéwandeltocht van een halve dag door het stadscentrum. Je kijkt achter de schermen van de zetel van het Deense parlement en ontdekt de verborgen grootsheid van het Christiansborg-paleis tijdens een rondleiding door het historische monument. Ontdek vervolgens de straten van de stad om de lokale bevolking te leren kennen. Je ervaart uit de eerste hand waarom de Denen bekend staan als de gelukkigste mensen ter wereld en hun hoofdstad wordt geprezen om zijn hoge kwaliteit van leven.  Bekijk de kleurrijke huizen van de Nyhavn aan het water uit de 17e eeuw. Je ontdekt waar de auteur van De Kleine Zeemeermin, Hans Christian Andersen woonde en gaat naar het mooie Grijze Fratersplein (Gråbrødretorv) om naar de pastelkleurige gebouwen te kijken.

...
Kopenhagen: kleine groep hygge en geluk cultuurtour

6. Kopenhagen: kleine groep hygge en geluk cultuurtour

Begin aan een 3,5 uur durende wandeling door Kopenhagen. Maak kennis met de wortel van hygge en maak kennis met de Deense cultuur. Het concept van hygge is moeilijk te omschrijven, maar makkelijk te ervaren. Ontdek waarom Denen tot de gelukkigste mensen ter wereld behoren en ervaar zelf hygge. "Hygge" is een concept dat een allesomvattend ingrediënt is voor de Deense manier van leven. Ga op een langzame wandeltocht met een geboren en getogen local om deze unieke Kopenhagen-sfeer te waarderen. Bekijk dit concept vanuit een lokaal perspectief en erken waarom hygge zo belangrijk is in de huidige samenleving. Begin de tour in de charmante wijk Nyboder, een lokaal juweeltje dat geliefd is bij de bewoners vanwege zijn onweerstaanbare rust. Begin hier met introducties en kom in contact met degenen van wie je hygge zult ervaren. Slenter daarna door de kleine, pittoreske straatjes van Nyboder, een van de oudste delen van Kopenhagen, tot de rand gevuld met geplaveide straten, vakwerkhuizen en groene ruimtes tussen de stadsuitbreiding. Neem de tijd om er doorheen te dwalen, want dat is een geweldige manier om de hygge-ervaring te beginnen. Betrek uw smaakpapillen onderweg met hapjes van wereldberoemde gebakjes, heerlijke traditionele Deense flødeboller en een kopje vloeibare vreugde. Leer hoe deze spelen in de Deense traditionele manier van leven door middel van historische verslagen van je deskundige gids. Ontsnap aan de stadsuitbreiding met stops in groene ruimtes of verborgen steegjes, alleen bekend bij de lokale bevolking. Kom tot rust voor een beetje ontspanning en hoor de geschiedenis van hoe Kopenhagen is ontstaan. Maak Instagramwaardige foto's met de prachtige achtergronden van deze stad, evenals miniatuur- en grootse kastelen met een prachtig uitzicht. Ontdek de geheimen waarom sommige mensen zeggen dat Denemarken een utopie en sprookjesachtig is en jaar na jaar consequent wordt gerangschikt onder de gelukkigste mensen ter wereld. Sluit de tour af met een sit-down met je groep in een plaatselijk café in Kopenhagen om te genieten van een kopje koffie. Verder verkennen? Aarzel niet om uw lokale gids om persoonlijke aanbevelingen te vragen.

...
Kopenhagen Old Town Walk

7. Kopenhagen Old Town Walk

Op zoek naar de charme van Kopenhagen die zich achter gezellige straathoeken verbergt, waar een overvloed aan schilderachtige, krakende gebouwen een eerbetoon is aan vervlogen tijden? Zoek niet verder! Deze oude overblijfselen van de stad zijn als het vinden van een speld in een hooiberg, je moet weten waar je moet kijken. Tijdens deze kleine groepstour door de oude stad van Kopenhagen, reis je terug in de tijd en laat je betoveren als je de voetsporen van de historische wortels van Kopenhagen volgt en de verborgen schatten van de stad onthult. Teruglopend door de geschiedenis begin je met een kijkje in Rådhusplatsen, de thuisbasis van het stadhuis van Kopenhagen. Een stap verder in de tijd brengt je naar de pleinen Nytorv en Gammeltorv. Je reist langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk (ook bekend als Copenhagen Cathedral), waar een Australische burger werd een kroonprinses; kijk omhoog naar de sterren zoals astronomen hebben gedaan bovenop The Round Tower en bewonder de kleurrijke gevels van de huizen rondom de historische hangplek Gråbrødretorv. Als je een zoetekauw bent zoals veel Denen, zul je genieten van het bezoek aan de Bolsje-fabriek. Voordat je rondwandeling eindigt, kun je genieten van een korte wandeling langs de belangrijkste winkelstraten, die je een weg banen in en uit geheime steegjes die je naar een uitzicht op Slotsholme zullen brengen. Met het indrukwekkende Slot Christiansborg is Slotsholmen een hot spot voor zowel royalty als politici. Daar is het dan, je wandeling in de oude binnenstad van Kopenhagen - kort, lief en compleet.

...
Kopenhagen: 2 uur privéwandeltocht

8. Kopenhagen: 2 uur privéwandeltocht

Maak kennis met Kopenhagen tijdens een privétour van 2 uur die perfect is voor gasten die voor het eerst op bezoek zijn en mensen die een strak schema hebben. Ontdek waar de jongeren hun tijd doorbrengen op de campusgebouwen van de Universiteit van Kopenhagen. Bezoek de zetel van het Deense parlement in het historische Christiansborg-paleis op slot Slotsholmen en zie waar de langste buitenbar van Kopenhagen zich in het Nyhavn-gebied bevindt. Bekijk de marmeren kerk, de buurman van Amalienborg Palace, de thuisbasis van koningin Margarethe II, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Rond de verhalen in de binnenstad af van deze privéwandeling langs de waterkant bij Kongens Nytorv, waar je slechts een paar minuten lopen bent van Nyhavn, één locatie om een rondvaart te maken (als je dat nog niet hebt gedaan, nu is het tijd).

...
Kopenhagen: 4 uur durende wandeling

9. Kopenhagen: 4 uur durende wandeling

Nadat je je hebt verzameld met je gids op het centraal station van Kopenhagen, verlaat je deze richting Tivoli-tuinen. Bezoek terwijl je daar bent de mooiste hoogtepunten van Kopenhagen. Deze hoogtepunten kunnen variëren afhankelijk van uw voorkeuren en de reisroute van de gids. Enkele hoogtepunten die je tegenkomt zijn Tivoli (buiten), het stadhuis, Ny Torv en Gammel Torv, de kathedraal van Kopenhagen, Strøget, Christiansborg Castle, de Old Stock Exchange, de Round Tower, Rosenborg Castle, Nyhavn en Amalienborg Castle.

...
Kopenhagen: self-guided audiotour

10. Kopenhagen: self-guided audiotour

Vermijd de beperkte schema's van georganiseerde wandeltochten en verken Kopenhagen in je eigen tempo. Beroemd om zijn kerken, kastelen en kleurrijke huizen, wacht de beloopbare stad op u om te ontdekken. Download een levendige MP3-audiotour en een volledig gedetailleerde kaart om op uw persoonlijke apparaat te gebruiken. Laat je leiden door het stadscentrum en leer de rijke geschiedenis en fascinerende levensstijl kennen. Maak kennis met legendarische personages, zoals Hans Christian Andersen, schrijver van The Little Mermaid. Bekijk decadente paleizen en grote zalen, de indrukwekkende Frederikskerk - in de volksmond bekend als de Marble Church - en de residentie van de Deense koninklijke familie in Amalienborg Palace. Linger bij het stadhuis en de 17e-eeuwse Ronde Toren (Round Tower). Ga naar Rosenborg Castle en het Royal Danish Theatre. Kijk naar het ruiterstandbeeld van Absalon op Højbro Plads en bewonder het Christiansborg-paleis. Ga door het Deens Joods Museum en ga door Tivoli Gardens.

...

Sitemap Paleis Christiansborg

Wil je alle activiteiten in Paleis Christiansborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis Christiansborg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 431 beoordelingen

De aanbieding van 72 uur is perfect. De eerste keer gebruiken om te bekijken waar je uit zou willen stappen, de volgende dag(en) om op je gemakje overal uit te stappen. Het zou wel prettig zijn als duidelijker aangegeven wordt wáár precies de opstap haltes zijn. Als je zelf naar de volgende bezienswaardigheid loopt kan het aardig zoeken zijn. Dat hebben we in andere steden wel anders meegemaakt.

Jos was fantastisch. De tour was leuk en informatief.

Dit is een geweldige manier om Oslo te zien. Josh had een schat aan informatie en een passie voor de stad. Hij zorgde ervoor dat we waren uitgedost in uitrusting voor nat weer, want die hadden we niet en was erg vermakelijk. Op de fiets zie je zoveel meer dan te voet. Sterk aanbevelen voor alle leeftijdsgroepen.

leuke aangename fietstocht langs highlights van kopenhagen - gids deed heel erg moeite om ons leuke hoekjes en plekjes te ontdekken en veel tips te geven wat we zeker nog moesten bezoekn

Deze fietstocht met gids was fantastisch. We hadden een erg goede gids Alex die erg veel interessante informatie kon vertellen over Kopenhagen.

Een enthousiaste gids die ons op goede fietsen een interessante rondleiding heeft gegeven door het leuke Kopenhagen.