Christus de Verlosser
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Christus de Verlosser: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Christus de Verlosser
Bekijk alle 251 tickets en tours

De geschiedenis van Cristo Redentor

Het beeld van Christus de Verlosser is tegenwoordig het symbool van Rio de Janeiro en een van de 7 Wereldwonderen. Een droom van het volk is met de bouw van het enorme Art Deco beeld uitgekomen - dit ging eraan vooraf.

De perfecte berg

Al in 1850 ontstond het idee om op de berg Corcovado ('gebochelde') een groot christelijk standbeeld te plaatsen, maar prinses Isabel hield het plan tegen.

Kerk en staat

In 1889 werd Brazilië een republiek, en de secularisatie was een feit. Vanuit de staat zou een religieus beeld niet worden gefinancierd.

Een beeld voor het volk

In 1920 werd onder de gigantische katholieke bevolking een collecte georganiseerd waarbij zowel handtekeningen als donaties binnenstroomden.

Welk beeld?

Het kruis van Christus, Jezus met een wereldbol in zijn handen... Er waren veel opties, maar uiteindelijk werd het beeld van Christus met zijn armen over de stad uitgespreid gekozen als symbool voor vrede.

Het ontwerpen van een icoon

Dat was nogal een missie! Plaatselijk ingenieur Heitor da Silva Costa ontwierp het beeld, Fransman Paul Landowski beeldhouwde en Roemeen Gheorghe Leonida nam het gezicht voor z'n rekening.

Christus de Verlosser: Onze tips

Hoe kom je er?

Als je de Cristo Redentor wilt bezoeken, kun je een tram, busje of bus nemen naar de voet van het beeld. Je kunt ook naar boven wandelen of een taxi nemen - geen adres nodig, iedereen weet wel waar je het over hebt.

Toegang

Om het park binnen te komen heb je tickets nodig.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  8:00 - 19:00
 • Toegangsprijzen
  Toegang tot het park kost 50 real (ongeveer €13).
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar het kan je ervaring zeker verrijken.
 • Hoe kom ik er?
  Tram, busje, bus, taxi of lopen.
 • Extra tips
  **Ga vroeg in de ochtend om de drukte te ontlopen en de beste foto's te maken - na de middag verdwijnt de zon achter het beeld. **Neem je de tram? Achterin heb je het mooiste uitzicht!

Activiteiten in de buurt van Christus de Verlosser


Christus de Verlosser
4.5
Gebaseerd op 100 beoordelingen van GetYourGuide-klanten