Belevingen in
Chur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Chur

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Chur: De beste dingen die je niet wil missen

Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

1. Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

Reis met de Bernina Express, de rode sprookjestrein, en ervaar het magische platteland van Valtellina. Je vertrekt uit Tirano en ziet spectaculaire landschappen terwijl je Alpen doorkruist van de wijngaarden van Valtellina naar de gletsjers van de Berninapas. Geniet van het mooie uitzicht uit de grote ramen van de trein, waar al meer dan 100 jaar mensen uit kijken. Ga lekker ontspannen achterover zitten tijdens deze sprookjesachtige reis terwijl het mooie Alpenlandschap aan je ogen voorbijtrekt. Je kunt de trein bij elk willekeurig station verlaten en de reis later voortzetten met een volgende trein. Je rijdt helemaal van Tirano naar St. Moritz en weer terug. Je kunt kiezen voor een optionele kabelbaanrit naar het Diavolezzacentrum om het berglandschap te bewonderen.

...
Van Milaan: dagtocht met de Bernina naar Sankt Moritz

2. Van Milaan: dagtocht met de Bernina naar Sankt Moritz

Reis naar Sankt Moritz tijdens deze spannende treinreis. De Bernina neemt je mee door de mooiste gebieden in Zwitserland en gaat meer dan 1.800 meter hoog, waardoor deze reis de steilste treinrit ter wereld is. Vervoer heen en terug naar Milaan is in de tourprijs inbegrepen. Je treinreis begint in Tirano, Italië, en brengt je naar het wereldberoemde Zwitserse bergdorp Sankt Moritz. Tirano is een schilderachtig, mediterraan stadje in de bergen versierd met palmbomen en oleanders. De trein brengt je van een hoogte van 429 meter tot 1.829 meter! Steek de spiraalvormige stijgende viaduct bij Brusio en de Berninapas over naar de alpiene vallei, het Engadin. Geniet van het uitzicht op de Alpen tijdens deze 2,5 uur durende rit. UNESCO heeft de Berninaroute uitgeroepen tot werelderfgoed. Zie monumentale gletsjers, steek diepe kloven over en reis door tunnels in de massiefste bergen van de regio. In Sankt Moritz heb je genoeg tijd om het beroemdste bergresort van Zwitserland te verkennen voordat je terugkeert naar Milaan.

...
Tirano: Bernina rode trein en kabelbaan naar Diavolezza Refuge

3. Tirano: Bernina rode trein en kabelbaan naar Diavolezza Refuge

Breng een dag door met het bewonderen van unieke panorama's van de Zwitserse Alpen terwijl u reist met de beroemde rode Bernina-trein, die in 2010 werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je vertrekt vanuit Tirano, een oude Italiaanse stad die bekend staat om zijn renaissancebasiliek en zijn 18e-eeuwse paleizen, kerken en poorten. Tirano is ook beroemd om de uitstekende rode wijnen gemaakt van Nebbiolo-druiven en culinaire specialiteiten zoals pizzoccheri, bresaola en alpenkazen. Je stapt aan boord van de Bernina Rode Trein in Tirano, beklimt de Zwitserse Valposchiavo-vallei en begint aan de afdaling naar de Engadin-vallei tot je bij het station Diavolezza komt, waar je de kabelbaan naar Diavolezza Refuge (3000 meter) neemt, ook wel de " Balzaal van de Alpen". Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Piz Bernina en heb je vrije tijd om te genieten van een drankje of lunch in de berghut. Op de terugweg naar Tirano, waar de ervaring eindigt, kun je een stop maken in het dorp Poschiavo om een wandeling te maken langs het Poschiavo-meer.

...
Van Milaan: Bernina Express Experience

4. Van Milaan: Bernina Express Experience

Van boven tussen glinsterende gletsjers en naar een land van palmen, de Bernina Express biedt een verandering van omgeving als geen ander. Geen enkele andere spoorverbinding van noord naar zuid op zo'n prachtige manier met treinen met panoramische wagons met glazen dak die niet minder dan 55 tunnels en 196 bruggen doorkruisen en onderweg gemakkelijk hellingen tot 70 mm/m aankunnen. Kom aan boord voor een van de mooiste culturele en natuurlijke ervaringen van het leven. Vertrek om 07:30 uur met de bus vanaf Piazza della Repubblica in Milaan naar de kosmopolitische stad St. Moritz. Geniet bij aankomst in Saint Moritz van de tijd die tot uw beschikking staat voor een panoramische wandeling langs het merengebied, wat winkelen of een zoete proeverij in een van de heerlijke lokale banketbakkers. Ontdek de stad in je eigen tempo en zoek een plekje om te lunchen in een van de vele cafés of restaurants. Ga in de vroege namiddag naar het treinstation en stap in een van de panoramische rijtuigen aan boord van de Bernina Express-trein naar Tirano. Bewonder het uitzicht terwijl de trein de bergen in rijdt. Kijk vol ontzag naar de prachtige panorama's van de Morteratsch-gletsjer en de wereldberoemde Montebello-curve. Ga verder langs de meren van Lago Bianco e Laj Neir tot aan Alp Gruem. Kom aan in Tirano voordat je aan boord gaat van een bus om de terugreis naar Milaan te maken met een geplande aankomst tussen 20:00 en 20:30 uur.

...
Van Zürich: privérondrit met gids Glacier Express-tour

5. Van Zürich: privérondrit met gids Glacier Express-tour

Ontmoet uw gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van uw hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Zürich, waar je op een intercitytrein stapt. Deze brengt je langs het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer u aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kunt u een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neemt u plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11.45 uur. Ga door de beroemde Rijnkloof richting Disentis en luister naar audiocommentaar op een headset. Vraag uw gids gewoon naar de beschikbaarheid. In Disentis begint de trein te klimmen tot 2033 meter boven zeeniveau in een ruig alpenlandschap. Na het passeren van een vuurtoren, begint de trein zijn afdaling op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven de zeespiegel. De trein stopt gedurende 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te stoppen, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat verder door de 15 km lange "Furka"-basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd van Andermatt naar Brig te besparen. Uw trein gaat verder door het dal “Goms” richting Brig. Deze vallei staat bekend als bestemming voor zomerwandelen en wintersporten. De tijd naar Brig is ongeveer twee uur. Eenmaal daar heeft u opnieuw de mogelijkheid om uit de trein te stappen voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis "Stockalper". Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je op een intercitytrein stapt. Wanneer uw gids u in Brig achterlaat, overhandigen zij u alle benodigde tickets en informatie zodat u uw reis terug naar uw hotel kunt voortzetten.

...
Zwitserland: zelfgeleide dagtour met de Glacier Express

6. Zwitserland: zelfgeleide dagtour met de Glacier Express

Berijd de Glacier Express en zie Zwitserland in één hele dag. Beleef vier uur op deze beroemde bus van Chur naar Brig. Steek de Alpen over en reis langs de bergen. Breng op de terugweg tijd door in Brig of Bern. Luister naar een prachtige audiogids terwijl je de prachtige bezienswaardigheden ziet. Steek 291 bruggen over, passeer 91 tunnels en klim 2033 meter boven zeeniveau. Geniet van de rit op de Glacier-Express terwijl je door spectaculaire valleien en bergen rijdt. Geniet van de reis, volledig onafhankelijk.

...
Vanuit Basel: dagtrip Glacier Express met privégids

7. Vanuit Basel: dagtrip Glacier Express met privégids

Ontmoet je gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van je hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Basel, waar je aan boord van een intercitytrein gaat. Deze brengt je via Zürich en langs  het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer je aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kun je een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neem je plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11:45 uur, waarna de lunch begint. Ga door de beroemde Rijnkloof op weg naar Disentis, luisterend naar audio-uitleg op een headset. Vraag je gids eenvoudigweg naar de beschikbaarheid. In Disentis gaat de trein naar een hoogte van 2033 meter boven zeeniveau in een ruig berglandschap. Na het passeren van een vuurtoren begint de trein op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven zeeniveau. De trein stopt 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te pauzeren, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat door de 15 km lange 'Furka' basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd te besparen van Andermatt naar Brig. Je trein rijdt door de vallei 'Goms' in de richting van Brig. Deze vallei staat bekend als een bestemming voor zomerwandelingen en wintersport. De tijd naar Brig is ongeveer 2 uur. Eenmaal daar heb je weer de mogelijkheid om de trein te verlaten voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis 'Stockalper'.   Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je aan boord van een intercitytrein gaat. Wanneer je gids je in Brig achterlaat, overhandigen ze je alle benodigde tickets en informatie, zodat je je reis terug naar je hotel kunt vervolgen. 

...
Eendaagse Glacier Express-treintour vanuit Bern

8. Eendaagse Glacier Express-treintour vanuit Bern

Ontmoet uw gids op een vooraf afgesproken tijdstip in de lobby van uw hotel. Je gids brengt je naar het treinstation in Bern, waar je op een intercitytrein stapt. Deze brengt u via Zürich en langs het meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland. Wanneer u aankomt in Chur, de oudste stad van Zwitserland, kunt u een korte wandeling maken, afhankelijk van de tijden. Terug op het treinstation neemt u plaats in de panoramische trein. De trein vertrekt om ongeveer 11.45 uur. Ga door de beroemde Rijnkloof richting Disentis en luister naar audiocommentaar op een headset. Vraag uw gids gewoon naar de beschikbaarheid. In Disentis begint de trein te klimmen tot 2033 meter boven zeeniveau in een ruig alpenlandschap. Na het passeren van een vuurtoren, begint de trein zijn afdaling op een steil pad naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven de zeespiegel. De trein stopt gedurende 15 minuten in Andermatt, wat je de kans geeft om te stoppen, je benen te strekken en de frisse Zwitserse lucht in te ademen. De reis gaat verder door de 15 km lange "Furka"-basistunnel, gebouwd in 1982 om reistijd van Andermatt naar Brig te besparen. Uw trein gaat verder door het dal “Goms” richting Brig. Deze vallei staat bekend als bestemming voor zomerwandelen en wintersporten. De tijd naar Brig is ongeveer twee uur. Eenmaal daar heeft u opnieuw de mogelijkheid om uit de trein te stappen voor een wandeling door het voetgangersgebied en het paleis "Stockalper". Je gids leidt je naar de juiste trein in Brig, waar je op een intercitytrein stapt. Wanneer uw gids u in Brig achterlaat, overhandigen zij u alle benodigde tickets en informatie zodat u uw reis terug naar uw hotel kunt voortzetten.

...
Van Luzern: privé Glacier Express-dagtour

9. Van Luzern: privé Glacier Express-dagtour

Begin met het ontmoeten van uw gids op uw vooraf afgesproken tijd in de lobby van uw hotel. Samen met uw reisleider stapt u over naar het treinstation in Luzern. U stapt op een intercitytrein, die u via Zürich en langs het schilderachtige meer van Zürich naar het zuidoosten van Zwitserland brengt. Na een uur en 20 minuten arriveert u in Chur, de oudste stad van Zwitserland. Afhankelijk van het schema vindt er een korte wandeling plaats met uw gids. Terug op het treinstation neemt u plaats in een van de panoramische rijtuigen van de Glacier Express. Tijdens uw reis is audiocommentaar via een koptelefoon beschikbaar of u kunt eenvoudig uw informatieve gids vragen stellen.   In Disentis begint de trein te klimmen tot 2033 meter boven de zeespiegel, terwijl een ruig en schilderachtig alpenlandschap langs je raam passeert. Bovenop de Oberalppas ziet u een kleine vuurtoren waar uw reisleider u met verhalen over zal vermaken. De trein begint over een steil pad af te dalen naar Andermatt, een dorp op 1400 meter boven zeeniveau. De trein stopt gedurende 15 minuten in Andermatt, terwijl u hier de kans krijgt om uit de trein te stappen voor een frisse neus. Uw reis gaat verder door de 15 kilometer lange "Furka"-basistunnel en verder door de "Goms"-vallei in de richting van Brig. Deze vallei staat bekend als een populaire bestemming voor zomerwandelingen en wintersporten. Na een reis van twee uur kom je aan in Brig. Maak bij aankomst van de gelegenheid gebruik om uit de Glacier-Express-trein te stappen en rond te lopen door het voetgangersgebied en bewonder het paleis Stockalper waar je gids je mee zal nemen op een rondleiding. Uw gids leidt u naar de juiste trein in Brig, waar u op een intercitytrein stapt. Vanaf dit punt zal uw vriendelijke gids afscheid van u nemen in Brig en u alle benodigde tickets en informatie overhandigen. De trein waar je instapt brengt je naar Bern, waar je een directe verbinding hebt met Luzern.

...
Chur: Private 2-uur durende wandeling

10. Chur: Private 2-uur durende wandeling

Geniet van een op maat gesneden 2-uur durende wandeling van Chur, de oudste stad van Zwitserland. Wandel vanaf het meeting point op het station, door de oude binnenstad, aan de 800 jaar oude kathedraal. Zien en te leren over Bishop's Court, en bezoek de beroemde administratiegebouw van de Rhätische Bahn. Ontdek charmante stadhuis van Chur, en wandel kronkelende middeleeuwse straten van de stad. Chur is gesmeed in een diep dal uitgesleten door de Rijn, en haar knappe herenhuizen te maken voor een prentbriefkaart Zwitserse stad. Adem in de frisse berglucht als u een wandeling rond de stad, en geniet van een onvergetelijke dag die is afgestemd op u!

...

Sitemap Chur

Wil je alle activiteiten in Chur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Chur

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 933 beoordelingen

Wat een uitzonderlijke ervaring ...van het instappen in de bus naar de eindbestemming St. Moritz ...de gestage kronkelende klim van de rode trein ....het veranderende landschap .....de rit terug langs het rustige meer aan de voet van besneeuwde bergen.. de kronkelende pas ...Een prachtige dag om niet te missen en aan te bevelen aan elke reiziger.

erg leuk. we hebben de aanvulling voor het panoramische uitzicht voor één route toegevoegd ... maar om foto's te maken, is de regionale beter

Dit was een van de meest mooiste reis die ik heb meegemaakt. Alles is ontzettend goed geregeld. En de gidsen weten veel.

62 km. van pure verwondering .. Het is absoluut een ervaring om te proberen, je zult betoverd zijn !!!

Een dag om nooit te vergeten voor de kleuren van de herfst en de sneeuw