Kies data

Cimetière du Père-Lachaise

Cimetière du Père-Lachaise: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: rondleiding begraafplaats Pere Lachaise

1. Parijs: rondleiding begraafplaats Pere Lachaise

Je ontdekt een betoverde heuvel in het centrum van Parijs op een rondleiding door de labyrintische begraafplaats Pere Lachaise, wereldberoemd om haar funeraire kunst en is het een laatste rustplaats voor vele geweldige mannen en vrouwen uit de wereld van kunst, muziek, literatuur en geschiedenis. Het verrassendste openluchtmuseum in Parijs, Pere Lachaise, herbergt 70.000 graven en 5.300 bomen in 44 hectare aangelegde schoonheid. Je gids leidt je over de geplaveide paden van het kerkhof om de pittoreske grafstenen te zien. De necro-romantische safari is gecertificeerd door het Paris Visitors Bureau en neemt je mee op reis door de geschiedenis, waar grote beroemdheden uit het verleden tot leven komen. Zie de graven van Oscar Wilde, Edith Piaf en Jim Morrison. Ontdek de laatste rustplaats van Molière en Chopin. Bezichtig de graven van Isadora Duncan en Gertrude Stein en verwonder je over het graf van Héloise en Abélard. Je gids vertelt je verhalen met energie en passie, balanceert humor met historische nauwkeurigheid om geheimen te delen en anekdotes over de legendes uit het verleden en het heden.

Parijs: Rondleiding Begraafplaats Père Lachaise

2. Parijs: Rondleiding Begraafplaats Père Lachaise

Ontdek de begraafplaats Père-Lachaise, de grootste en populairste begraafplaats van Parijs en de bakermat van fantastische paranormale verschijnselen. Luister naar verhalen over de beroemdheden die hier begraven liggen, leer over de lange geschiedenis van de begraafplaats en ontdek fascinerende verhalen over geesten die over het terrein zwerven. Loop tussen de graven met je gids en spot de rustplaatsen van beroemde beroemdheden zoals Frédéric Chopin, Edith Piaf, Marcel Proust, Oscar Wilde en Jim Morrison. Kom meer te weten over het leven van de beroemdheden en de talrijke Parijzenaars die op de begraafplaats Père-Lachaise zijn begraven. Met meer dan een miljoen mensen die op de begraafplaats zijn geïnterneerd, zou het geen verrassing moeten zijn dat het een van de meest spookachtige plekken in Parijs is. Leer meer over de lange geschiedenis van de begraafplaats, de vreemde sekten die ermee verbonden zijn, en duik in de spookverhalen die door de jaren heen zijn gerapporteerd. Terwijl je op verkenning gaat, vertelt je gids je verhalen over de spiritistische oprichter Allan Kardec, de fantasmen gevonden bij het graf van Jim Morisson, de geest van Marcel Proust die over het kerkhof dwaalt op zoek naar zijn geliefde, en vele mindere -bekende fenomenen die opdoemen op de begraafplaats Père-Lachaise.

Parijs: rondleiding langs beroemde graven op Père Lachaise

3. Parijs: rondleiding langs beroemde graven op Père Lachaise

Het Cimitière du Père Lachaise is niet alleen historisch interessant, maar ook prachtig om te zien, en je vindt er een aantal van de duurste en meest begeerde graven ter wereld. Het is de laatste rustplaats van beroemde artiesten, schrijvers en musici, van Yves Montand en Simone Signoret tot Chopin en Oscar Wilde. Tijdens deze 2 uur durende wandeltocht loop je door het labyrint van grafstenen, bomen en paden terwijl je gids je de beroemde graven toont en merkwaardigheden die deze plek zo speciaal maken. Het graf van Oscar Wilde is zonder meer opmerkelijk, bedekt met rode lippenstift achtergelaten door kussende bewonderaars. Terwijl je langs het graf van Chopin komt, krijg je het idee dat je zijn beroemde treurmars kan horen. Zie de laatste rustplaats van Molière, de beroemde Franse toneelschrijver. Molière, een zieke man waarvan artsen dachten dat hij een hypochonder was, beroemd om zijn ironie en satire, stierf op het toneel terwijl hij een gezonde man speelde die een hypochonder was, terwijl het publiek hem toejuichte. Het meest bezochte graf is toch wel dat van de beroemde Amerikaanse rockster, Jim Morrison. Zijn graf en nabije omgeving zijn bedekt met graffiti van de hordes fans die hier komen. Wandel over een buitengewone begraafplaats en herleef de levens van een aantal van 's werelds grootsten.

De begraafplaats Père Lachaise: begeleide rondleiding van 2 uur met kleine groepen

4. De begraafplaats Père Lachaise: begeleide rondleiding van 2 uur met kleine groepen

De begraafplaats Père Lachaise werd voor het eerst geopend in Parijs in 1804. Tegenwoordig is het de grootste begraafplaats in Parijs en herbergt het de graven van veel beroemde kunstenaars, schrijvers en politici, waaronder Chopin, Jim Morisson, Oscar Wilde, Edith Piaf en Delacroix. Tijdens dit begeleide bezoek, baan je je een weg door de begraafplaats ontdek de verschillende soorten architectuur en sculpturen langs de graven, aangevuld met fascinerende anekdotes en historische uitleg van je gids, inclusief een uitleg over de oprichting en de oorsprong van de naam van de Père Lachaise-begraafplaats, evenals de ontdekking van enkele prachtige graven en legendes, zoals die van de met sterren gekruiste Heloise en Abelard.

Parijs: wandeltocht verhalen over begraafplaats Père Lachaise

5. Parijs: wandeltocht verhalen over begraafplaats Père Lachaise

Ontdek de schandalen en geheimen die begraven liggen op de grootste begraafplaats van Parijs tijdens deze wandeling door de begraafplaats Père Lachaise. Heb de mogelijkheid om een groepsreis of een privétour te boeken, die kindvriendelijker kan worden gemaakt. Ontmoet je gids en begin je tour bij het graf van de door sterren gekruiste geliefden Héloïse en Abélard die gescheiden waren in het leven maar herenigd in de dood. Bezoek het graf van Colette, ook wel bekend als de first lady van French Scandal. Krijg de kans om deel te nemen aan de traditie van tuiten om het graf van Oscar Wilde te kussen. Wrijf over een prominent glanzend deel van Victor Noir's beeltenis om je kansen op vruchtbaar te vergroten. Ontdek hoe een ménage à trois met Marilyn Monroe op de begraafplaats Père Lachaise terechtkwam. Bewonder de grafstenen van beroemde personages zoals Edith Piaf, Jim Morrison en Yves Montand. Hoor over de wellustige geschiedenissen van degenen die zijn begraven op deze Parijse begraafplaats.

Parijs: Père Lachaise Cemetery Walking Tour

6. Parijs: Père Lachaise Cemetery Walking Tour

Wandel door de stille loopbruggen en de parkachtige omgeving van de begraafplaats Père Lachaise, een van de oudste begraafplaatsen van Parijs en ontdek de laatste rustplaats van Edith Piaf, Oscar Wilde, Molière, Jim Morrison, Jean Paul Sartre, Chopin en vele anderen. Ontmoet je gids bij de ingang van de begraafplaats in het 20e arrondissement en leer meer over de kunstenaars, schrijvers, politici en andere opmerkelijke persoonlijkheden die begraven liggen in de prachtige stenen muren. Luister naar verhalen die de geschiedenis van Parijs, de begraafplaats zelf en zelfs de populaire cultuur, literaire en politieke geschiedenis van de 20e eeuw omvatten. Leer over een gruwelijke communistische opstand in Parijs en de hordes Jim Morrison-fans die een pelgrimstocht maken om het graf van de frontman van The Doors te bezoeken.

Parijs: privétour begraafplaats Père Lachaise

7. Parijs: privétour begraafplaats Père Lachaise

Gelegen op de top van een betoverende heuvel genaamd Mont Louis, is de begraafplaats Père Lachaise wereldberoemd om zijn grafkunst en als de laatste rustplaats voor vele grote culturele iconen. De begraafplaats is een verrassend openluchtmuseum van 70.000 graven, 44 hectare en 5.300 bomen. Een ervaren en gediplomeerde gids die dit labyrint kent als de binnenkant van hun zakken, zal er speciaal voor jou zijn. Het reisschema kan eenvoudig ter plaatse worden aangepast en aangepast aan uw smaak, interesses en tijd. Je gids zal een verhaal vertellen over energie en passie, waarbij humor in balans is met historische nauwkeurigheid. Vermijd de luidruchtige grote groepen en ervaar deze unieke plek op een meer intieme manier terwijl je gids je de geheimen en legendes van vroeger en nu onthult. Deze tour kan alleen voor jou alleen zijn, voor je partner, voor je familie of voor je vriendengroep - en aan alle speciale verzoeken zal worden voldaan. Veel beroemdheden zijn hier begraven, zowel lokaal als internationaal - dit omvat Jim Morrison, Oscar Wilde, Isadora Duncan, Gertrude Stein, Maria Callas, Marcel Proust, Chopin, Molière, Delacroix, Piaf, Marceau en nog veel meer. Je gids neemt je mee buiten de gebaande paden om de graven van enkele van 's werelds beste te bezoeken en deze ongewone landschapsschoonheid te ontdekken. De tour duurt ongeveer 2 uur, maar de rest is aan jou!

Onverwacht Parijs - wijk Marais: privétour van 2 uur

8. Onverwacht Parijs - wijk Marais: privétour van 2 uur

Ervaar een onverwachte kant van Parijs met een deskundige lokale gids tijdens een privétour van 2 uur voor een groep van maximaal 9 personen. Je gids neemt je mee buiten de gebaande paden en typische toeristische routes naar een andere culturele dimensie, op deze mystieke en betoverende ontsnapping naar enkele van de meer ongewone plekken in de Franse hoofdstad. Maak een wandeling door de historische wijk Marais, de thuisbasis van veel van de architectonische juweeltjes van de stad. Le Marais is een van de oudste wijken van de hoofdstad. Van het koninklijk hof van Lodewijk 14 tot de queergemeenschap, via de joodse bevolking, het "oude Parijs" heeft nog steeds een jonge en dynamische ziel die bezoekers nog steeds verleidt. Je gids neemt je mee om de buitenkant van de mooiste herenhuizen van Parijs te bewonderen, zoals Hotel de Sully, Hotel Carnavalet en Hotel de Sens. Je zult verleid worden door hun geheime binnenplaatsen en tuinen. U passeert de Place des Vosges en het "dorp St. Paul", voordat u eindigt voor het Centre Pompidou.

Overzicht activiteiten in Cimetière du Père-Lachaise

Wil je alle activiteiten in Cimetière du Père-Lachaise ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cimetière du Père-Lachaise

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.129 beoordelingen

Jean François deelde met ons zijn passie voor het leven van deze beroemde of anonieme mensen. Zelfs als hij kennis en kennis heeft, heeft hij een klimaat kunnen scheppen dicht bij elk van de groep, een zekere medeplichtigheid, met een grote dosis humor, woordspelingen, deuntjes. Het was in geen geval een dodelijk bezoek! !

Hele fijne duidelijk Engels sprekende dame genaamd Victair (Vic) met heel veel passie vertelde ze de verhalen over de bekende overleden. 2 is eigenlijk gewoon tekort. Maar was zeker een top rondleiding!!

Renee is een fijne gids die de tijd neemt om rond te lopen en op een goed te volgen manier uitlegt. Leuk dat hij ook geregeld zijn persoonlijke mening deelt.

Gids Victoire was supergoed ! Veel verhalen, weetjes en alles enthousiast gebracht!

Tres interressant! Et informatief! Fatiguant mais on l'oublie