Nationaal Park Cinque Terre

Nationaal Park Cinque Terre: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

1. Florence: dagtour Cinque Terre, optionele wandeling & lunch

Proef 'la dolce vita' tijdens deze bomvolle tour naar de Cinque Terre, een verzameling typische Italiaanse steden verspreid langs de kust van Toscane. Nadat je je gids in het centrum van Florence hebt ontmoet, krijg je een inzichtelijke introductie over de Cinque Terre tijdens de 2 uur durende busreis naar La Spezia. Na een korte sanitaire pauze stap je op de eerste trein. Je komt dan aan in Manarola, het eerste van de Cinque Terre-dorpje dat je bezoekt. Daar staat een korte begeleide wandeling door de wijngaarden op het programma, en daarna krijg je wat vrije tijd om in je eigen tempo rond te kijken. Vervolgens neem je de trein naar Corniglia. Ga de trappen op om het centrum van dit schilderachtige dorpje te bereiken en neem de tijd om rond te dwalen. Als je de betreffende optie hebt gekozen, dan ga je naar een lokaal restaurant met een prachtig terras en uitzicht op zee. Geniet van een lunch met pasta pesto als 'primo' en verse vis als 'secondo'. Daarna kun je voor een avontuurlijke begeleide wandeling van Corniglia naar Vernazza kiezen, of als je het liever rustig aan doet, volg dan je gids en neem in plaats daarvan de trein. Eenmaal in Vernazza kun je een lokaal café bezoeken of een verfrissende duik in de zee nemen. Neem vervolgens de trein naar Monterosso, het dorp dat bekend staat om zijn prachtige stranden en ambachtelijke zaakjes. Als het weer het toelaat, stap je aan boord van een boot om langs de kust van de Cinque Terre te varen. Je gaat voor anker in Riomaggiore, een oud vissersdorp en het meest zuidelijke van de 5 dorpen. Nadat je dit laatste dorp hebt verkend, stap je weer op de trein terug naar La Spezia en neem je de bus terug naar Florence.

Van La Spezia: zeiltocht Cinque Terre per speedboot

2. Van La Spezia: zeiltocht Cinque Terre per speedboot

Verken de prachtige kliffen, stranden en kleurrijke steden van de Cinque Terre tijdens een zeiltocht vanuit La Spezia. Je ziet alle vijf pittoreske dorpjes die worden gekenmerkt door pastelkleurige huizen tijdens een 4 uur durende speedboottocht. Begin je tour vanuit Passeggiata Morin in La Spezia en vaar langs de westkust van de Golf van Dichters. Bewonder het prachtige landschap van de vier dorpen die deel uitmaken van de Borgata Marinara. Vaar verder naar Portovenere, waar u de Le Bocche oversteekt, een zeestraat tussen de stad Portovenere en het wilde eiland Palmaria. Bekijk de prachtige Romaanse kerk van San Pietro, gelegen tussen de rotsen en met uitzicht op de zee. Ontdek de ongerepte baaien van Le Rosse, Monesteroli en Punta Pineda langs de kustlijn. Grijp de kans om een duik te nemen in de ongerepte wateren van het natuurpark Cinque Terre. Bewonder de schoonheid van Monterosso al Mare, het laatste en meest levendige van de vijf dorpen. Hier kunt u genieten van lokale specialiteiten zoals focaccia met ansjovis of heerlijke gelato. Ga door de beroemde spierboerderijen terwijl je terugkeert naar La Spezia.

Van Florence: Cinque Terre 1-daagse begeleide reis

3. Van Florence: Cinque Terre 1-daagse begeleide reis

Vertrek 's ochtends vroeg uit Florence en ga met een bus met airconditioning naar de Ligurische kust. Doorkruis 2 van de meest schilderachtige provincies van Italië terwijl je de glooiende heuvels van Toscane passeert richting Ligurië. Bij aankomst in Cinque Terre stap je over op de openbare trein en reis je langs de kust voor een adembenemend uitzicht op de dorpen. Vaar naar de Golf van Dichters, gedomineerd door groene heuvels, helder water en levendige dorpjes. Ga verder door de Golf van Dichters naar Vernazza en Riomaggiore, een van de mooiste plekken aan de westkust van Italië. Kijk naar de kleine vissersboten die aan het strand zijn aangemeerd, en een oud kasteel aan de horizon. Geniet van wat vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Ga verder met de trein om het Cinque Terre National Park vanaf de zee te zien. Bewonder hoe de mens de uitdaging van de natuur overwon en unieke woningen creëerde met ongeëvenaarde uitzichten. Stop bij Monterosso, de grootste stad van de Cinque Terre. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch en om te zwemmen in de zee, of neem deel aan een optionele lichte wandeling op het vasteland van Cinque Terre om er vanuit een ander perspectief van te genieten. Loop langs terrasvormige wijngaarden en eeuwenoude olijfgaarden. Klim vervolgens aan boord van de trein naar Manarola, waar je versteld zult staan van het uitzicht op de kleine haven, vol kleurrijke boten en levendige natuurlijke formaties. Neem opnieuw de tijd om op eigen gelegenheid door het gebied te kuieren en deze stad te ontdekken.

Florence: dagtour naar de prachtige kust van Cinque Terre

4. Florence: dagtour naar de prachtige kust van Cinque Terre

Cinque Terre (5 dorpen) is een van de meest betoverende bestemmingen van Italië. Elk van deze onvergetelijke kleine steden zal je de adem benemen met het azuurblauwe water. Onze dagtocht naar deze dorpen op steile kliffen zal je een onvergetelijke en leuke kennismaking geven met deze parel aan de kust. We beginnen onze excursie bij deze Unescolocaties bij het aanbreken van de dag met aankomst in La Spezia. Vervolgens stap je in een trein naar Riomaggiore, een schilderachtig middeleeuws stadje dat dateert uit de 13e eeuw. De kleine kronkelende straatjes van dit dorp, bekend om zijn wijn, begroeten je als we onze rondleiding beginnen, charmante huizen die tegen elkaar aan leunen terwijl we onze tocht door de geplaveide straten voortzetten. Vervolgens ga je naar Manarola en wandel je langs de beroemde Via dell'Amore (pad van liefde), om te ontdekken dat het een van de mooiste routes in heel Italië is! Hier ben je dan, hoog boven de zee, met prachtige bergen en wildernis overal om je heen! Je gaat verder naar Monterosso, een oud vissersdorp dat wordt beschouwd als de parel van de Cinque Terre. Hier ontspan je op zijn mooie stranden en spring je in de verfrissende kristalheldere zee. Tot slot neem je de boot over naar Vernazza, waarvan de natuurlijke haven eeuwenlang veilig bewaard is tegen indringers. Het landschap en de levensstijl van deze vijf kleine dorpjes laten een grote indruk achter en de rondleiding laat je het beste zien dat ze te bieden hebben!

Vanuit Florence: dagtour naar Cinque Terre

5. Vanuit Florence: dagtour naar Cinque Terre

Ga mee op een avontuur naar de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Cinque Terre. Verken deze 5 afgelegen dorpjes die op zeekliffen zijn gebouwd en alleen met elkaar verbonden zijn middels paden, de boot of de trein. Je vertrekt 's ochtends vroeg samen met je gids vanuit het centrum van Florence op een schitterende rit naar het eerste dorpje. Onderweg vertelt je gids je meer over de regio. Na aankomst kun je de gehele dag vrij besteden. Met de hele dag voor je kun je zelf bepalen waar je heen wilt of hoe je je tijd wilt doorbrengen. Neem een mooie boot- of treintransfer naar de 4 andere dorpen Riomaggiore, Vernazza, Monterosso al Mare en Corniglia. Slenter door de kasseienstraatjes en bewonder de dicht op elkaar gepakte pastelkleurige huisjes, die uittorenen boven de zee. Ga naar een van de prachtige strandjes met wit zand en kristalhelder water. Of geniet op je gemak van een Italiaanse lunch terwijl je over de imposante kliffen uitkijkt.Na een dag dorphoppen en het verkennen van de schilderachtige omgeving ga je weer aan boord van de bus voor de reis terug naar Florence.

Vanuit La Spezia: kusttrip Cinque Terre

6. Vanuit La Spezia: kusttrip Cinque Terre

Eenmaal aangekomen bij de haven van La Spezia, wacht de reisleider je op bij de cruiseterminal. Vanaf daar maak je een wandeling van 20 minuten om aan te komen bij het treinstation vanwaar je je avontuur begint. Tijdens de wandeling ontdek je het prachtige centrum van La Spezia. Treinen zijn ongetwijfeld het ideale vervoermiddel om de omgeving te verkennen. In slechts 15 minuten, hoog boven de Ligurische Zee rijdend, bereik je Vernazza, een van de meest kleurrijke dorpen in de regio. In dit pittoreske dorpje kun je genieten van wat vrije tijd, gekenmerkt door pastelkleurige huizen met een prachtig uitzicht over het kristalheldere water. De tweede stop is Monterosso, het grootste dorp van de Cinque Terre, met een prachtig strand gekarakteriseerd door wit, fijn zand en helder water. Hier wordt je een verrassing aangeboden, een heerlijk glas Limoncino uit een traditionele winkel. Deze heerlijke likeur is ideaal om te proosten op de geweldige dag die je beleeft, ondergedompeld in de natuur, de kleuren en de smaken van deze fascinerende en unieke land. Na wat vrije tijd in Monterosso neem je de trein naar Riomaggiore, de laatste stop voor je terugkeer naar La Spezia. Dit kleine dorp, net als de andere vier, biedt je adembenemende uitzichten op de kust, alsook een glimp van het dagelijkse leven van de vissers met hun traditionele boten in de haven. Je kunt zelf het beste startpunt kiezen: de cruisehaven of het treinstation.

Milaan: Cinque Terre, begeleide dagtour met cruise

7. Milaan: Cinque Terre, begeleide dagtour met cruise

Ontdek de Cinque Terre, een van de mooiste landschappen van Italië, tijdens deze dagtocht vanuit Milaan. De 'Vijf Landen' (want dat betekent Cinque Terre letterlijk) bestaat uit 5 betoverende middeleeuwse dorpjes aan de kust met een adembenemed uitzicht over de zee. Ze staan nu ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst als onderdeel van een nationaal park. Je vertrekt uit Milaan per bus en komt aan in Monterosso al Mare, de grootste van de vijf dorpjes waar Cinque Terre uit bestaat. Je krijgt wat tijd om het kleine vissersdorpje te verkennen voordat je per boot naar Vernazza gaat, een lieflijk dorpje dat het bezoeken waard is. Vernazza is van de vijf dorpjes van de Cinque Terre-regio. Als je naar het noorden gaat, is het het vierde dorp. Dankzij het gebrek aan autoverkeer is het één van de meest authentieke vissersdorpjes van de Italiaanse Rivièra gebleven. Restaurants, bars en accommodatie hebben allemaal iets lieflijks over zich. Vanuit Monterosso begin je aan de laatste etappe van de reis: een 1,5 uur durende rondvaart, waar je vanaf het water kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Cinque Terre en het mooie dorpje Portovenere. Je komt aan bij La Spezia, waar de bus op je wacht om je terug te brengen naar Milaan.

Van Florence: privétour van een hele dag door Cinque Terre met Pisa

8. Van Florence: privétour van een hele dag door Cinque Terre met Pisa

Begin aan een dagtour door de Cinque Terre vanuit Florence. Geniet van een boottocht naar Vernazza vanuit Manarola met voldoende tijd om de kronkelende straatjes en uitzicht op zee te verkennen. Bezoek Corniglia en maak een stop bij de scheve toren van Pisa. Volg in Manarola de smalle steegjes en mooie pastelkleurige pleinen die de schoonheid van de Cinque Terre belichamen. Vertrek naar Vernazza tijdens een gedeelde boottocht en bewonder het adembenemende uitzicht op de kust. Geniet in Vernazza van vrije tijd voor de lunch en dwaal door deze betoverende stad. Bewonder de terrasvormige hellingen van de omliggende heuvels. Bezoek de haven, het strand en verlies jezelf in het fascinerende labyrint van steegjes. Ga verder naar Corniglia, de enige stad in Cinque Terre die niet direct aan het water ligt. Geniet van het beste uitzicht op de Cinque Terre vanaf de stadsbelvedere terwijl je deze betoverende middeleeuwse stad verkent. Op de terugweg naar Florence, maak een stop in Pisa voor prachtige foto's van de scheve toren op Piazza dei Miracoli.

Vanuit La Spezia: Cinque Terre-tour met Limoncino-proeverij

9. Vanuit La Spezia: Cinque Terre-tour met Limoncino-proeverij

Je begint dit prachtige avontuur bij het Centraal Station van La Spezia, vlakbij het historische centrum van deze minder bekende maar zeer charmante, historische stad. De eerste halte is Vernazza, één van de vijf juwelen die deel uitmaken van Cinque Terre. Dit dorp heeft het meest kleurrijke uitzicht. Tijdens je excursie in Vernazza, heb je vrije tijd om het dorp te ontdekken.  De tweede halte is Monterosso, waar je kunt genieten van een limoncino-proeverij, de beroemde likeur uit de omgeving. Je hebt dan voldoende vrije tijd om het dorp te ontdekken en te eten in lokale restaurants. De laatste halte voordat je teruggaat naar La Spezia is Riomaggiore. Hier heb je wat vrije tijd om door de smalle straatjes van de stad te wandelen. Bezoek de vissershaven en een dakterras om het weidse uitzicht te bewonderen.

Van Monterosso: Cinque Terre Kayak Tour

10. Van Monterosso: Cinque Terre Kayak Tour

Verken de charmante dorpen van Cinque Terre met deze tour langs de kust van de Italiaanse Rivièra. De tour begint op het strand van Monterosso richting Vernazza, peddelend naast een deskundige gids, je passeert verborgen baaien, ruige kliffen en de heldere, pasteltinten van de vijf dorpen. Coasting van de verbazingwekkende kliffen van dit gebied, bereikt u het strand van Guvano en vervolgens Corniglia. Pauzeer om je uit te strekken op het strand of af te koelen met een duik voordat je verder gaat op je reis. Een exclusieve ervaring om het Cinque Terre Nationaal Park buiten de gebaande paden te bezoeken tijdens de minder drukke seizoenen. De verrassende milde temperaturen tussen herfst en lente en de ongelooflijke verscheidenheid aan kleuren zijn de sleutel tot een unieke ervaring: bezoek de Cinque Terre vanuit een ander perspectief. Een lunchpauze in Vernazza is de beste oplossing om te ontspannen met uitzicht op zee en dit kleine dorp te verkennen.

Sitemap Nationaal Park Cinque Terre

Wil je alle activiteiten in Nationaal Park Cinque Terre ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nationaal Park Cinque Terre

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.477 beoordelingen

een gegarandeerde ervaring!!! we boekten willekeurig een excursie met gidsen in het Engels, maar ondanks alles hielden ze altijd rekening, zelfs wij Italianen, inderdaad, Emma, Chiara en Stefano waren fantastisch!!! erg leuk, zeer goed voorbereid en altijd de lunch was niet erg rijk, maar de prijs was goed en zwaarder worden zou niet het beste zijn geweest, omdat er genoeg gelopen was. een dag nn is vrij zeker, maar de jongens waren erg goed in het op de best mogelijke manier blootstellen van ons, zelfs met de vooraf vastgestelde tijden.

we zagen een beetje op tegen de busreis maar deze viel heel erg mee. Aangekomen op de eerste stopplaats heb je echt iets van waar ben ik beland totdat je het eerste stadje bezoekt. Na een kort bezoek ( geniet van het uitzicht en maak veel mooie foto's, verdie je tijd niet met eten/ drinken) na korte treinreis naar volgende stop waar je voldoende tijd hebt om de omgeving te bezoeken en te eten. De terugreis per boot is een aangename manier om terug naar de opstapplaats te keren. super mooie plaatsen gezien

Geweldige dag met onze gids fransisca, De dorpjes waren heel toeristisch, maar dat wisten we, we hebben veel gezien, de wandeling was pittig maar prachtig en zeker de moeite waard

Een geweldige tour, leuk, vermakelijk en zeer, zeer actief, wandelen over de paden tussen Corniglio en Vernazza was spectaculair, de gidsen Alicia en Marco erg cool en zeer attent

Leuke stops, Laura was een erg leuke gids. Veel lopen, dus wees hierop voorbereid.