Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cișmigiupark

Cișmigiupark: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boekarest: stadswandeling met hoogtepunten

1. Boekarest: stadswandeling met hoogtepunten

Geniet van een wandeling met een lokale vriend tijdens deze rondleiding om de hoogtepunten van Boekarest te ontdekken. Maak kennis met de stad terwijl je populaire bezienswaardigheden, verborgen hoekjes en historische pleinen verkent. Baan je een weg van het oude stadscentrum naar het iconische Parlementspaleis. Begin in het oude stadscentrum met een bezoek aan de oudste getuigen van de geboorte en ontwikkeling van Boekarest: Old Princely Court, Manuc's Inn en Stravopoleos Church. Bezoek vervolgens de beroemdste boulevard van Boekarest, Calea Victoriei, met zijn unieke architectuur en grandioze gebouwen zoals de Nationale Militaire Cirkel, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis van Boekarest, het Roemeense Atheneum, en meer. Neem een pauze van de bezienswaardigheden van de stad en krijg de kans om te ontspannen en af te koelen in de weelderige Cismigiu-tuinen, waar je aan het einde ook het stadhuis van Boekarest vindt. De Cismigiu-tuinen zijn het oudste park in Boekarest. Betreed de 20e eeuw en het communistische tijdperk door het grandioze paleis van Ceausescu en de Union Boulevard te zien, die ontworpen is om langer en breder te zijn dan de Champs Elysee. Sluit je bezoek af bij het Parlementspaleis, het op een na grootste en zwaarste gebouw ter wereld.

Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

2. Boekarest: 2 uur durende stadshoogtepunten fietstour

Je begint in het oude centrum met een bezoek aan de oudste gebouwen van de stad: het Curtea Veche (Oud Koninklijk Hof), het Hanul lui Manuc-hotel en de Stravopoleos-kerk. Daarna neemt je gids je mee naar de beroemdste promenade van Boekarest, Calea Victoriei, met indrukwekkende architectuur en grootse gebouwen zoals het Cercul Militar, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis, het Romeinse Atheneum en meer. Je verlaat vervolgens de drukte van de stad en komt tot rust in de Cismigiu-tuinen, in de buurt van het stadhuis van Boekarest. Aan het einde van de tocht zie je het grandioze Ceausescu-paleis en de Boulevard van de Eenheid (Boulevard Unirii) die nog langer en breder werd ontworpen dan de  Champs-Élysées in Parijs.

Boekarest: Roma Cultuur en Geschiedenis Wandeltour met gids

3. Boekarest: Roma Cultuur en Geschiedenis Wandeltour met gids

Ontdek meer over de Roma-gemeenschap in Boekarest tijdens een rondleiding met gids door de stad. Leer meer over de mythen en waarheden rondom de Roma-gemeenschap en de complexe geschiedenis van Roemenië Begin de rondleiding op het Romana-plein en bezoek eerst de plek van een oude slavenmarkt, een spookachtige herinnering aan de complexe geschiedenis van Roemenië met de Roma-gemeenschap. Verdiep je in de historische context rond de handel in mensenlevens en de blijvende impact ervan op de Roma-identiteit. Bezoek het iconische Roemeense Atheneum, een symbool van nationale trots en cultureel erfgoed. Bewonder de majestueuze architectuur en bespreek de rol van de kunst in de vorming van de perceptie van de Roma-gemeenschap door de geschiedenis heen. Geniet van een ontspannen wandeling door het schilderachtige Cismigiu Park, de oudste en grootste tuin van Boekarest. Te midden van weelderig groen en een rustige omgeving ontdek je meer waarheden en mythes over de Roma. Bezoek een belangrijk monument ter herdenking van de Holocaust in Roemenië. Bewijs eer aan de slachtoffers van dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis, waaronder de duizenden Roma die zijn omgekomen door vervolging en genocide. Navigeer door de straten van de stad en kom sporen tegen van het communistische verleden van Roemenië. Leer meer over de impact van het communistische regime en werp een blik op de uitdagingen waarmee de Roma-gemeenschap in die tijd werd geconfronteerd. Luister naar onderhoudende verhalen die de veerkracht laten zien die de Roma lange tijd heeft gekenmerkt. Krijg onschatbare inzichten in het veelzijdige tapijt van de Roma-cultuur - haar triomfen, uitdagingen en ontwikkelingen binnen de Roemeense samenleving. Kies voor een optionele sieradenworkshop tijdens je tour. Maak je eigen sieraad met een authentieke Roma-ambachtsman in een traditionele werkplaats.

Boekarest: Tuk Tuk Romantische Tour met miniBAR

4. Boekarest: Tuk Tuk Romantische Tour met miniBAR

Een exclusieve en romantische ervaring in Boekarest die je je altijd zult herinneren! De tour begint voor je hotel in het centrum. Als je buiten het centrum van Boekarest verblijft, is het trefpunt bij Grand Hotel Boekarest. Nadat je je gids en chauffeur hebt leren kennen, begint je ervaring met een langzame rit door de meest toeristische en oudste straat van Boekarest - Victory Avenue. Langs de straat zie je enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad zoals het CEC Paleis, het Nationaal Historisch Museum of het voormalige Koninklijk Paleis en krijg je extra informatie van je gids. De topattractie van de tour is het Parlament Paleis. Met de tuk tuk krijg je de kans om het gebouw 360 graden te bekijken en alle kanten te zien. Na een fotostop voor het gebouw volgt de tuk tuk de boulevard met artesische fonteinen die de bijnaam "Champs-Elysees van Boekarest" heeft gekregen. Dit is de enige kans om zo dicht bij de belangrijkste fontein in het midden van de boulevard te komen. De tour gaat verder naar het Universiteitsplein. Hier kun je andere iconische gebouwen bewonderen, zoals het eerste ziekenhuis van Boekarest of het nieuwe gebouw van het Nationaal Theater. De tour eindigt waar hij begon of je kunt overal in het centrum worden afgezet. Dit alles met een volle minibar aan boord van de tuk tuk. Aan boord van de tuk tuk heb je powerbanks, dekentje, selfie stick & gratis Wi-Fi. Boek nu en geniet van een unieke manier om Boekarest te zien! Tuk Tuk Way!

Boekarest in detail: Een epische reis binnen handbereik

5. Boekarest in detail: Een epische reis binnen handbereik

Geniet van een ontspannende wandeling door de stad en ontdek de geheimen van de geschiedenis. We verkennen plaatsen die beladen zijn met het verleden en bespreken de evolutie van de stad. Daarna lopen we door het steegje van het heden en bewonderen moderne architectuur en hedendaagse symbolen. Een uitstapje naar de levendige sfeer van de stad, met verhalen die heden en verleden vermengen. We bezoeken de belangrijkste toeristische plekken van Boekarest, te beginnen met het beroemde Kiseleff Park en eindigend in het oude centrum van de stad. Ben je klaar voor deze intrigerende reis?

Andere activiteiten in Cișmigiupark

Wil je alle activiteiten in Cișmigiupark bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cișmigiupark

Gemiddelde beoordeling

4.9
(75 beoordelingen)

Het beste! Horia was de beste gids en de beste fietser? Ik heb niet alleen veel gezien en geleerd over de geschiedenis en de stad, maar ik voelde me ook een local en had veel plezier!!! Bedankt voor alles! Ik moet extra waardering geven voor het feit dat het kantoor de tour niet heeft geannuleerd, zelfs niet met een lage deelname. De volgende keer dat ik er ben, zal ik zeker weer bij jullie boeken! Maar voor de langste tour!!!

Lucia is de beste gids ooit! Dankzij haar maakte ik kennis met de mooiste en meest opvallende bezienswaardigheden in Boekarest. Haar verhalen en uitleg waren vol details en waren erg interessant. Ze zorgde voor alle deelnemers, zorgde ervoor dat niemand verdwaalde en gaf voldoende tijd om toeristische plaatsen te bezoeken.

Het was alleen ik en mijn vriendin op een fietstocht. De fiets zelf is niet slecht. De tour bezoekt verschillende bezienswaardigheden in Boekarest die een bezoek waard zijn. Ik raad je aan om het te combineren met een rondleiding door het parlement. Zeer deskundige en vriendelijke gids. Goede prijs

Leuke en educatieve rondleiding geeft een historisch en politiek inzicht in Boekarest en wordt gegeven met kennis, humor en aandacht voor de verschillende gesproken talen. Beste manier om Boekarest te zien

Leuke fietstocht om de stad te verkennen. Enthousiaste gids!