Kies data

Cité du Vin

Cité du Vin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

1. Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele cake uit de regio, bekend als een canelé.

La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

2. La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

Geniet van de vaste route van La Cité du Vin, met 19 tentoonstellingen over het thema wijn. Sla de wachtij bij de ingang over en breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige, digitale gids die in 8 talen beschikbaar is. Ga aan het einde van de tour naar de belvedère op de 8e verdieping, waar je een 360-graden panoramisch uitzicht over Bordeaux en omgeving hebt. Ook krijg je de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig wordt aangepast. Na afloop van je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een restaurant op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

3. Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

Verken Bordeaux vanuit een nieuw perspectief met een riviercruise op de Garonne met live commentaar. Vaar naar het hart van de Franse wijnstreek en bewonder Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance terwijl u ontspant aan boord. Begeef je naar het ponton in de buurt van Pont de Pierre en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Strijk neer op uw boot en begin uw cruise langs de rivier de Garonne. Luister naar live commentaar van je gids terwijl je de prachtige gebouwen langs de rivieroevers bewondert. Passeer het historische plein Place de la Bourse, de wijk Saint-Pierre en de iconische Cité du Vin.

Bordeaux Metropole City Pass voor 48 of 72 uur

4. Bordeaux Metropole City Pass voor 48 of 72 uur

De Bordeaux Métropole City Pass is voor individuele reizigers beschikbaar voor 48 of 72 uur, achtereenvolgend, en biedt gratis of tegen een gereduceerde prijs toegang tot diensten en attracties. De geldigheid van de kaart begint vanaf het eerste gebruik. Bij de kaart wordt een praktische handleiding meegeleverd. Voordelen en privileges met een pas voor 48 en 72 uur. • Gratis toegang tot het openbaar vervoersnetwerk van de TBM (tram, bus, rivierbus) • Gratis toegang tot  15 openbare musea en monumenten  • Gratis toegang tot de attracties • Kortingstarieven op wijnexcursies, lunch of diner boottochten, bezoeken en proeverijen op wijndomeinen, sightseeing bateau mouche tour op de rivier de Garonne • Betreed de Cité du Vin voor 12:00 uur (5 EUR extra na 12:00) • Keuze tussen de toeristische trein, de bus met open dak of de begeleide wandeling • Toegang Les Bassins des Lumières • Toegang Cité du Vin (voor 12:00 uur)  • Ontdek Les Bassins de Lumières bij La Base Sous-Marine, een nieuwe digitaal kunstcentrum • 1 stadsrondleiding naar keuze  • Vele andere kortingen

Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

5. Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

Ga met me mee terwijl we ons samen wagen in de verbazingwekkende geschiedenis van Bordeaux: een stad waar ik zoveel van hou! Laten we ontdekken waarom het de slapende schoonheid werd genoemd en verhalen delen over hoe mooi het leven is in deze stad! en natuurlijk eindigen we de tour met een bezoek aan Cité du Vin: het universele wijnmuseum van Bordeaux, waar ik de verbazingwekkende geschiedenis van dit gebouw en het idee achter het project zal uitleggen. We zullen ook de prachtige wijnkelder en de boetiek bekijken! we zullen de tuinen van de Cité du Vin verkennen en zien hoe het goed past bij zijn buurt. Houd er rekening mee dat deze tour geen tickets omvat voor een bezoek aan de permanente tentoonstelling van de Cite du Vin. Als u de tentoonstelling wilt bezoeken, moet u daar de tickets kopen. Ik beloof je dat je een geweldige tijd zult hebben tijdens mijn tour! Ik kijk ernaar uit om je te zien!

Overzicht activiteiten in Cité du Vin

Wil je alle activiteiten in Cité du Vin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cité du Vin

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.700 beoordelingen

De travelpas was echt idiaal. Je kon bijna iedere museum en gebruik maken van iedere openbare vervoersmiddel! Als je naar het wijnmuseum gaat( la cité du vin) heb je de pas er al bijna uit. Wel een tip, bij het boeken van de kaart wordt er gevraagd welke rondleiding je wilt, met de boot, trein, wandeltour of bus. Kies hier niet de boot, de tour word 90% in Frans gedaan en 10% in het Engels. Vaak ben je al voorbij het bezienswaardigheid voordat ze in het Engels gaat praten. Dit is dan ook maar een klein deel van wat ze verteld in het Frans. Aanrader: Musée du Vin et du Négoce. Klein museum maar heel vriendelijke mensen die ook goed Engels praten. Er zit ook een wijnproeferij bij waarvoor ze goed de tijd nemen en alles duidelijk uitleggen!

Aanbevolen 100%

Met de 72-uurs stadspas was het een groot gemak om je door de stad te verplaatsen. De tramcommunicatie is geweldig en uiterst comfortabel. We konden ook genieten van veel gratis kaartjes voor musea, het theater en de wijnstad. Het omvat ook de toeristenbus. Alleen met deze laatste twee bezoeken schrijft u af wat u betaalt. En we boekten ook een cruise op de Garonne, allemaal zonder problemen.

Waard. De openbare dienst wordt veel gebruikt en je hebt er ook interessante dingen bij, zoals de ingang van de wijnstad, bassin de lumières... Ik raad een kaart aan. Bereken goed in welke van de opties u geïnteresseerd bent, 24, 48 of 72 uur.

alleen het kaartje

Grote waarde om u te helpen navigeren en deze prachtige stad te verkennen. Zou het aan elke bezoeker aanbevelen, zelfs als je wordt vergeleken met een vrij onafhankelijke reiziger?

Een must voor bezoek aan Bordeaux. Gratis OV en veel gratis entrees voor musea en andere activiteiten.