Datums kiezen

Cité du Vin

Cité du Vin

Cité du Vin: tours en activiteiten die je niet wilt missen

La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

1. La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

Geniet van het vaste parcours van La Cité du Vin, met 18 exposities over het thema wijn. Sla de rij over om binnen te komen en besteed vervolgens ongeveer 3 uur aan je weg door de exposities met behulp van een draagbare metgezel, een digitale gids die beschikbaar is in 8 talen. Ga aan het einde van de tour naar de 8e verdieping en de uitkijktoren, waar je een panoramisch uitzicht van 360 graden hebt over Bordeaux en de omgeving. Ook heb je de mogelijkheid om tijdens een proeverij te genieten van een glas wijn, waarbij je kunt kiezen uit een regelmatig vernieuwde selectie van 15 wereldwijnen. Na uw bezoek kunt u rondsnuffelen in de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met een uitgebreide internationale selectie, de restaurants (waarvan één op de 7e verdieping met een panoramisch uitzicht) en ook de leeszaal.

Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

2. Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank, en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele taart uit de regio, ook wel canelé genoemd.

Bordeaux: Riviercruise met gids

3. Bordeaux: Riviercruise met gids

Verken Bordeaux vanuit een nieuw perspectief met een riviercruise op de Garonne met live commentaar. Vaar naar het hart van de Franse wijnstreek en bewonder Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance terwijl u ontspant aan boord. Begeef je naar het ponton in de buurt van Pont de Pierre en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Strijk neer op uw boot en begin uw cruise langs de rivier de Garonne. Luister naar live commentaar van je gids terwijl je de prachtige gebouwen langs de rivieroevers bewondert. Passeer het historische plein Place de la Bourse, de wijk Saint-Pierre en de iconische Cité du Vin.

Bordeaux: Stadspas voor 48 of 72 uur

4. Bordeaux: Stadspas voor 48 of 72 uur

De Bordeaux Métropole City Pass is 48 of 72 uur achtereen beschikbaar voor individuele reizigers en biedt gratis of tegen gereduceerd tarief toegang tot diensten en attracties. De geldigheid van de kaart begint bij het eerste gebruik. Bij de kaart wordt een praktische gids geleverd. Voordelen en privileges met passen van 48 en 72 uur - Toegang tot de Cité du Vin - Toegang tot de Bassins of Lights - 1 stadstour naar keuze: de toeristische trein, de open-top bus of de begeleide wandeltour - Gratis toegang tot 15 musea en monumenten - Onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer (tram, bus, pendeldienst op de rivier) - Veel andere kortingen

Bordeaux: wijnproeverijcruise vanuit Cité du Vin

5. Bordeaux: wijnproeverijcruise vanuit Cité du Vin

Ontdek de wijnen en de schilderachtige waterkant van Bordeaux tijdens een 1,5 uur durende wijnproeverijcruise en bewonder de 18e-eeuwse gevels, de stenen brug en andere romantische bruggen en de drukke havens van de rivier de Garonne. Verken de wijk Chartrons vanaf de rivier de Garonne Stap om 16:15 uur aan boord van de plezierboot bij de aanlegsteiger van het La Cité du Vin Museum (Quai de Bacalan) en vaar vervolgens langs de historische gebouwen van Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga onder de bruggen van de Pont Jacques-Chaban-Delmas en de Pont d'Aquitaine (Gouden Poort van Bordeaux) door. Nadat u het dorp Lormont bent gepasseerd, keert de boot om en vaart u vanuit de havenzone van Bassens terug naar het stadscentrum. Proef onderweg 2 wijnen die representatief zijn voor de regionale wijngaarden van Bordeaux, allemaal onder deskundige begeleiding van een wijngids en docent. Leer de geschiedenis van Bordeaux en zijn rivier- en wijnhandel kennen. Keer terug naar de kade bij La Cité du Vin voor een ontscheping van ongeveer 18:00 uur.

Bordeaux: Stadsrondvaart

6. Bordeaux: Stadsrondvaart

Dompel jezelf onder in een fascinerende reis, compleet met fascinerend commentaar dat alle geheimen van de historische stad onthult, op deze sightseeingcruise in Bordeaux. Bewonder de majestueuze Pont de Pierre, Place de la Bourse en Quinconces vanaf een uniek uitkijkpunt: de rivier. Laat je betoveren door de charme van dit uitzonderlijke panorama, bevroren in de tijd. Je mag je eigen snacks, salades, sandwiches of picknicks meenemen (geen alcoholische dranken of glazen verpakkingen). Geniet van je eten aan boord van de boot en geniet op een heel andere manier van de cruise. Afhankelijk van de data kunnen er lokale producenten aan boord zijn (niet altijd gegarandeerd). Je kunt je smaakpapillen verwennen met zorgvuldig bereide gerechten terwijl je geniet van het adembenemende landschap dat aan je ogen voorbijtrekt. Maar dat is nog niet alles. Neem, eenmaal aangemeerd, de tijd om te wandelen, te verkennen en te genieten van de levendige sfeer van de "Port de la Lune". Neem een uur of meer de tijd om de geschiedenis en schoonheid van deze tijdloze stad in je op te nemen voordat de tour eindigt.

Bordeaux: wijngeschiedenistour met proeverij

7. Bordeaux: wijngeschiedenistour met proeverij

Laten we de meest fascinerende wijk van Bordeaux ontdekken. Dit heet Chartrons en dateert van 300 jaar geleden, toen de wijnhandelaren in Bordeaux arriveerden. Luister naar de verhalen van deze wijnhandelaren terwijl je naar enkele van de mooiste architectuur staart. Dat leer je tijdens deze tour De verschillende druivensoorten, het lezen van een etiket op een Franse fles, waarom bootkes 75 cl zijn, de belangrijke classificatie van wijn en nog veel meer dingen op deze tour. Uiteindelijk zullen we een blinde proeverij doen van 4 wijnen gecombineerd met 3 Franse kazen.

Bordeaux: Privé eBike Tour met wijnproeverij bij Chateau

8. Bordeaux: Privé eBike Tour met wijnproeverij bij Chateau

Bordeaux fietstour: Een reis door tijd en elegantie Begin aan een boeiende fietstocht van tweeënhalf uur door het hart van Bordeaux, een stad waar geschiedenis, cultuur en architectonische pracht naadloos in elkaar overgaan. Onze reis begint op de charmante Rue Notre Dame, een schilderachtige straat die de perfecte toon zet voor de ontdekkingstocht die voor je ligt. Terwijl we door de drukke straten trappen, is onze eerste stop het majestueuze Monument aux Girondins. Dit iconische monument torent boven de stad uit en is een eerbetoon aan de Girondins, een politieke groepering tijdens de Franse Revolutie. Bewonder de grootsheid van de standbeelden en de ingewikkelde details die de essentie van deze cruciale periode in de geschiedenis weergeven. We vervolgen onze route naar het beroemde Grand Théâtre, een neoklassiek meesterwerk dat Bordeaux al sinds de 18e eeuw siert. Geniet van de architectonische schittering terwijl we pauzeren om de sierlijke gevel in ons op te nemen en meer te leren over de culturele betekenis van dit culturele instituut. Onze volgende bestemming is de adembenemende kathedraal Saint-André, een gotisch meesterwerk dat getuigt van het rijke religieuze erfgoed van de stad. Bewonder de ingewikkelde beeldhouwwerken en glas-in-loodramen die deze heilige plek sieren en neem even de tijd om de vredige sfeer die de kathedraal omhult in je op te nemen. We laten de kathedraal achter ons en fietsen naar La Grosse Cloche, een middeleeuwse poort die ooit de toegang tot de stad bewaakte. Dompel jezelf onder in de historische sfeer terwijl we de geplaveide straten rond deze iconische bezienswaardigheid verkennen en verhalen uit het verleden van Bordeaux ontdekken. Daarna volgt de Basilica Saint-Michel, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur die de skyline domineert. Pauzeer om de ingewikkelde details van de basiliek te bewonderen en geniet van het panoramische uitzicht over Bordeaux vanaf de verhoogde positie. Onze reis brengt ons vervolgens naar de Porte Cailhau, een middeleeuwse poort die dient als toegangspoort tot de rijke maritieme geschiedenis van Bordeaux. Leer meer over de handelsgeschiedenis van de stad en bewonder het gedetailleerde houtsnijwerk dat deze historische poort siert. We steken de elegante Pont du Pierre over, een charmante stenen brug die de rivier de Garonne overspant, en komen aan op de Place de la Bourse. Dit grote plein, geflankeerd door architectonische hoogstandjes, nodigt je uit om te genieten van de weelde van de 18e-eeuwse architectuur van Bordeaux. Bewonder de symmetrie van de gebouwen en de prachtige weerspiegeling in het aangrenzende Miroir d'eau, een spiegelachtige waterpartij die een vleugje moderniteit toevoegt aan de historische omgeving. Als onderdeel van deze fietstocht maken we de 9 km lange fietstocht naar een kasteel in de Cadillac Côtes de Bordeaux streek buiten Bordeaux. Een rondleiding door de wijngaard en een proeverij zijn inbegrepen voordat we terugkeren naar Bordeaux.

Bordeaux: Fietstour met privégids

9. Bordeaux: Fietstour met privégids

Bordeaux fietstour: Een reis door tijd en elegantie Begin aan een boeiende fietstour van tweeënhalf uur door het hart van Bordeaux, een stad waar geschiedenis, cultuur en architectonische pracht naadloos in elkaar overgaan. Onze reis begint op de charmante Rue Notre Dame, een schilderachtige straat die de perfecte toon zet voor de ontdekkingstocht die voor je ligt. Terwijl we door de drukke straten trappen, is onze eerste stop het majestueuze Monument aux Girondins. Dit iconische monument torent boven de stad uit en is een eerbetoon aan de Girondins, een politieke groepering tijdens de Franse Revolutie. Bewonder de grootsheid van de standbeelden en de ingewikkelde details die de essentie van deze cruciale periode in de geschiedenis weergeven. We vervolgen onze route naar het beroemde Grand Théâtre, een neoklassiek meesterwerk dat Bordeaux al sinds de 18e eeuw siert. Geniet van de architectonische schittering terwijl we pauzeren om de sierlijke gevel in ons op te nemen en meer te leren over de culturele betekenis van dit culturele instituut. Onze volgende bestemming is de adembenemende kathedraal Saint-André, een gotisch meesterwerk dat getuigt van het rijke religieuze erfgoed van de stad. Bewonder de ingewikkelde beeldhouwwerken en glas-in-loodramen die deze heilige plek sieren en neem even de tijd om de vredige sfeer die de kathedraal omhult in je op te nemen. We laten de kathedraal achter ons en fietsen naar La Grosse Cloche, een middeleeuwse poort die ooit de toegang tot de stad bewaakte. Dompel jezelf onder in de historische sfeer terwijl we de geplaveide straten rond deze iconische bezienswaardigheid verkennen en verhalen uit het verleden van Bordeaux ontdekken. Daarna volgt de Basilica Saint-Michel, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur die de skyline domineert. Pauzeer om de ingewikkelde details van de basiliek te bewonderen en geniet van het panoramische uitzicht over Bordeaux vanaf de verhoogde positie. Onze reis brengt ons vervolgens naar de Porte Cailhau, een middeleeuwse poort die dient als toegangspoort tot de rijke maritieme geschiedenis van Bordeaux. Leer meer over de handelsgeschiedenis van de stad en bewonder het gedetailleerde houtsnijwerk dat deze historische poort siert. We steken de elegante Pont du Pierre over, een charmante stenen brug die de rivier de Garonne overspant, en komen aan op de Place de la Bourse. Dit grote plein, geflankeerd door architectonische hoogstandjes, nodigt je uit om te genieten van de weelde van de 18e-eeuwse architectuur van Bordeaux. Bewonder de symmetrie van de gebouwen en de prachtige weerspiegeling in het aangrenzende Miroir d'eau, een spiegelachtige waterpartij die een vleugje moderniteit toevoegt aan de historische omgeving. Neem aan het eind van onze fietstocht even de tijd om stil te staan bij de schoonheid en diversiteit die Bordeaux te bieden heeft. Van de grootsheid van historische monumenten tot de schilderachtige rivieroevers, deze tocht langs de hoogtepunten van de stad is een bewijs van de status van Bordeaux als UNESCO Werelderfgoed. Of je nu van geschiedenis houdt, van architectuur houdt of gewoon op zoek bent naar een ontspannen verkenning van een bruisende stad, deze fietstour belooft een onvergetelijke ervaring in het hart van Bordeaux.

Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

10. Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

Ga met me mee terwijl we ons samen wagen in de verbazingwekkende geschiedenis van Bordeaux: een stad waar ik zoveel van hou! Laten we ontdekken waarom het de slapende schoonheid werd genoemd en verhalen delen over hoe mooi het leven is in deze stad! en natuurlijk eindigen we de tour met een bezoek aan Cité du Vin: het universele wijnmuseum van Bordeaux, waar ik de verbazingwekkende geschiedenis van dit gebouw en het idee achter het project zal uitleggen. We zullen ook de prachtige wijnkelder en de boetiek bekijken! we zullen de tuinen van de Cité du Vin verkennen en zien hoe het goed past bij zijn buurt. Houd er rekening mee dat deze tour geen tickets omvat voor een bezoek aan de permanente tentoonstelling van de Cite du Vin. Als u de tentoonstelling wilt bezoeken, moet u daar de tickets kopen. Ik beloof je dat je een geweldige tijd zult hebben tijdens mijn tour! Ik kijk ernaar uit om je te zien!

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Cité du Vin: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Cité du Vin

Wil je alle activiteiten in Cité du Vin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cité du Vin

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.731 beoordelingen

Uitstekende service. Toegang tot musea, onbeperkt vervoer (inclusief luchthaven). Het enige minpunt is dat ze, zelfs als ze online zijn gekocht, moeten worden omgezet in een fysieke kaart en alleen bij het VVV-kantoor op één punt in het stadscentrum kunnen worden gedaan. Het is beter als ze converteerbaar zijn op de luchthaven of het station.

We verbleven 3 dagen in Bordeaux. De stadspas maakte het mogelijk om naar een tiental musea te gaan, met het openbaar vervoer van de ene plaats naar de andere te gaan, Bordeaux op een andere manier te bezoeken en gemakkelijk terug te keren naar de luchthaven.

Ik hield van alles, ik vond alleen de toegang tot de musea niet leuk, dus ik hoefde niet voor alles te betalen. maar qua openbaar vervoer was het echt goed!

Ik denk dat het beter zou zijn als het online aangeboden zou kunnen worden zonder dat je het VVV-kantoor hoeft te bellen.

Prachtige stad om te bezoeken, zeer gevarieerd, uitstekende kwaliteit van gidsen