Ciutat de les Arts i les Ciències

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 gebouwen in Ciutat de les Arts i les Ciències

Acht witte gebouwen in een aangelegd park vormen de Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia, Spanje. De bijzondere ontwerpen van Spaans architect Santiago Calatrava maken deze Stad in een stad een van meest gevierde Spaanse cultuurschatten.

 • L'Hemisfèric

  1. L'Hemisfèric

  Dit planetarium is gevormd naar het beeld van een open oog en ging open in 1998. Binnen vind je onder meer een IMAX-bioscoop met een gigantisch scherm.

 • L'Umbracle

  2. L'Umbracle

  Maak een wandeling omringd door prachtige flora, zie kunst van lokale kunstenaars en leer vervolgens over het universum in de Tuin van Astronomie.

 • El Museu de les Ciències Príncipe Felipe

  3. El Museu de les Ciències Príncipe Felipe

  In dit wetenschapsmuseum, vernoemd naar de prins die nu koning is, worden seizoenstentoonstellingen gehouden over wetenschap, technologie en het milieu.

 • L'Oceanogràfic

  4. L'Oceanogràfic

  In dit aquarium zie je de ecosystemen van de wereld vertolkt door 45,000 waterdieren van 500 verschillende soorten. Er is ook een onderwaterrestaurant voor een diepzeediner.

 • Palau de les Arts Reina Sofia

  5. Palau de les Arts Reina Sofia

  Dit avant-garde operagebouw is in 2005 vernoemd naar de Spaanse koningin Sofia. Naast de grote operazaal, waar 1.400 toeschouwers in passen, bevinden zich in het complex nog 3 podia.

Plan je bezoek

 • Tickets kopen

  Zelf op verkenning gaan is natuurlijk leuk, maar als je meer wil weten over het park en de opvallende architectuur zijn er allerlei tours beschikbaar. Voor sportievelingen is er zelfs een rentour!

 • Openingstijden

  "Van 2 april tot 12 juli is L'Oceanogràfic dagelijks van 10:00 tot 20:00 geopend, en van 17 juli tot 31 augustus tot middernacht. Voor de rest van het jaar zijn de sluitingstijden anders.
  Van 1 juli tot 6 september is het Wetenschapsmuseum dagelijks open van 10:00 tot 21:00. De openingstijden variëren de rest van het jaar. Wil je een IMAXfilm kijken, check dan het programma van L'Hemisfèric. "

 • Tour door het Palau de les Arts Reina Sofia

  Tours vinden in het weekend en op feestdagen plaats, en hebben een beperkt aantal deelnemers. Een tour kost €8, en je kunt de uiterlijk de vrijdag voor het weekend tot 13:30 online een ticket boeken.

 • Hoe kom je er?

  De Stad van Kunst en Wetenschap ligt redelijk dichtbij het centrum van Valencia. Neem metro 1 of 5 naar Alameda; daar vandaan is het een kwartier lopen. Bussen 1, 13, 14, 15, 19, 35, 40 en 95 stoppen direct bij de Stad.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Algemene openingstijden: dagelijks 10:00 - 19:00
 • Toegangsprijzen
  Een combiticket bij de ticketbalie kost €36. Kijk online voor scherpere prijzen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zelf op verkenning gaan is natuurlijk leuk, maar als je meer wil weten
  over het park en de opvallende architectuur zijn er allerlei tours
  beschikbaar. Voor sportievelingen is er zelfs een rentour!
 • Hoe kom ik er?
  Toma el metro o el autobús hasta la estación Alameda.
 • Extra tips
  Er is zo veel te zien dat je deze attractie misschien wel over 2 dagen kunt verspreiden!

Wat anderen zeggen over Ciutat de les Arts i les Ciències

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.606 beoordelingen

In eerste instantie vond ik de kaartjes wat aan de prijs, maar dat wordt in het park meer dan recht getrokken. Wat een gaaf park is dat zeg, zowel voor jong en oud. Koop wel alvast van te voren je kaartje (wij deden dit bij de poort toen we de rij zagen)!

Leuke fietstocht met heel historische en hedendaagse informatie over de stad. Precies wat we zochten! Een echte aanrader. Vooral goed om te doen voordat je de stad gaat verkennen. Je krijgt namelijk veel tips mee!

Leuke trip me heel veel info. Wel jammer dat er niet een stop voorzien was om iets te drinken en een pinchos te eten, want dat hoort er toch wel helemaal bij.

Prijs kwaliteit goede verhouding, probeer fiets even uit voor vertrek, versnelling van 1 van de 4 fietsen haperde. Uitleg was goed.

Fijne eerste ontmoeting met de stad, de gids verteld veel wat je dan later wat uitgebreider zelf kunt bekijken, erg de moeite waard