Civitavecchia

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Civitavecchia: de beste attracties

De 7 beste activiteiten in Civitavecchia

Dit havenstadje in Italië stamt uit de prehistorie en ligt maar op 70km afstand van Rome. De kust is een welkome afwisseling van de drukke hoofdstad, en het stadje druipt van de historie. Met allerlei mooie winkeltjes is het een perfecte plek om te verkennen.

 • Forte Michelangelo

  1. Forte Michelangelo

  Dit Renaissancefort is vernoemd naar Michelangelo, die een deel van de hoofdtoren ontwierp. Het bolwerk van San Sebastiano heeft er een ondergrondse tunnel die in het verleden als ontsnappingsroute diende.

 • 2. Ghetto

  In dit voormalig Joods ghetto vind je een grote verscheidenheid aan bars, café's en restaurants. De gebouwen zijn, naast de Joodse bevolking, bewoond door vissers uit Napels.

 • 3. Corso Centocelle

  Dit winkelgebied staat vol mooie (dure!) winkels. Flaneer er lekker doorheen, kijk wat rond en koop misschien wat; je bent tenslotte op vakantie!

 • 4. Theater

  Een langdurige renovatie heeft de neoklassieke facade op moderne wijze in haar glorie hersteld. Het theater is nu weer klaar voor de ontvangst van een groot publiek.

 • 5. Markt van Civitavecchia

  Aan de theaterkant van de Corso Centocello is een markt vol vis, fruit, groenten, gastronomische specialiteiten en andere delicatessen - een genot voor de zintuigen.

 • 6. Baden van Civitavecchia

  De Etruskiërs waren de eersten die gebruik maken van deze warmtebronnen, die bekend stonden om hun helende krachten. Ook zonder water zijn ze het bezoeken waard!

 • Civitavecchia’s strandpromenade

  7. Civitavecchia’s strandpromenade

  Je waant je even in een tropisch oord als je langs de palmbomen loopt. Geniet van standbeelden, bloemenvelden en ijsjes!

Plan je bezoek

 • Is er soepel vervoer vanuit Rome?

  Je kunt het best een auto huren of de trein nemen. Elk uur vertrekken er 2 à 3 directe treinen van Roma Termini naar Civitavecchia. De reis duurt iets langer dan een uur.

 • Is Civitavecchia een nachtje slapen waard of beter als dagtrip?

  De meeste mensen zien Civitavecchia als tussenstop op weg ergens anders naartoe, dus misschien ervaar je er niet de ultieme ontspanning die je in een 'echte' vakantieplek wel zou voelen. Dat gezegd hebbende: het is een prachtige plek, dus als je langer wil blijven kan dat makkelijk. Er zijn talloze mogelijkheden, van 5-sterrenhotels tot budgethostels en B&Bs.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Dit gebied is niet al te toeristisch, dus elke tijd van het jaar is prima om te genieten van de bezienswaardigheden zonder hordes toeristen. Qua temperatuur is het maar net waar je van houdt: de lente en herfst zijn wat koeler dan de hete zomer.

Sitemap Civitavecchia

Wil je alle activiteiten in Civitavecchia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Civitavecchia

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.366 beoordelingen

Prima geregeld vanaf de haven terminal. Duidelijk aangegeven waar je wordt verwacht en om hoe laat. Chauffeur zeer behulpzaam, gids goed te verstaan. Rondrit was interessant, helaas onmogelijk op bij highlights te stoppen en begrijpelijk. Zeer behulpzame gids met assistentie zoeken naar taxi naar airport. Online boeken gaf geen problemen. Noodnummer beschikbaar, gelukkig niet nodig gehad. Met hartelijke groet, tevreden gebruiker.

De toer was interessant en onze gids was zeer aangenaam

De bus was goed, de toer was interessant, de reisgids was zeer vriendelijk en aangenaam. Men mag wel wat strenger zijn tov mensen die te laat terugkeren naar de bus. Bij de eerste stop was er reeds een stel dames dat 15min te laat was. Afspraak mag zijn dat de bus na 5 min doorrijdt!

Uistekend geregeld via GetYourGuide. Tranferbus stond gereed in de haven. Ook in Rome zelf goed geregeld. In ons geval was de tijd helaas tekort ivm het vertrek van onze boot. Dat was een beetje jammer. Mooie trip gehad.

Was prachtig leuke gids vertelde heel veel.

Was een prachtige excursie heel veel gezien. Onze reisleider niels wist ook heel veel van Rome. Heel veel verteld, heel veel informatie over Rome gekregen.