Kies data
Belevingen in

Cobh

Topbezienswaardigheden in Cobh

Cobh: De beste dingen die je niet wil missen

Cobh: Titanic Ghost Tour van 1 uur

1. Cobh: Titanic Ghost Tour van 1 uur

Maak gebruik van een rijke Ierse folklore, hoor verhalen over het paranormale en het spook terwijl je door de verduisterde straten van Cobh dwaalt tijdens deze spooktocht van 1 uur door een stad die vrijwel onveranderd is gebleven sinds RMS Titanic in 1912 vertrok uit de haven van Cork. Leer meer over het spook van een jonge Ierse emigrant, de spookachtige Pillars Bar en de spookachtige kreten van een kind in een lokaal hotel. Geschikt voor alle leeftijden, en een geweldige avond met het gezin, de spookwandeling is ook een geweldige voorloper van een kantoorfeest, bedrijfsuitje of vrijgezellenavond. Cobh, voorheen bekend als 'Queenstown', vormt het hart van de geschiedenis van Ierland op het gebied van immigratie, transport en cruiseschepen. Het is het meest bekend als de laatste aanlegplaats voordat de RMS Titanic in 1912 op haar fatale vlucht over de Atlantische Oceaan vertrok. De tour biedt een emotionele reis terug naar de dag toen 123 passagiers instapten op Cobh op hun hoopvolle reis over de oceaan. Stop voor een bloederige cocktail in een sfeervolle bar voor het einde van je tour.

Dublin: Full-Day Tour naar Cork, Cobh en Blarney Castle

2. Dublin: Full-Day Tour naar Cork, Cobh en Blarney Castle

Ontsnap aan de drukte van Dublin tijdens een dagexcursie naar het zuiden naar de bruisende stad Cork. Doodt de Blarney-steen in Blarney Castle, bewonder Georgische gebouwen in het stadscentrum en bezoek Cork Harbor om een Victoriaans treinstation en trans-Atlantische terminal te zien. Vertrek in de vroege ochtend met de trein vanaf Heuston Station voor de InterCity-service naar Cork City. Bij aankomst ga je naar Blarney Castle, waar je de beroemde Blarney Stone kunt kussen en het geschenk van eeuwige welsprekendheid kunt verwerven. Ontspan met wat vrije tijd om te winkelen en te genieten van een lunch in het dorp Blarney. Ga naar Cork voor een korte stadstour door de zuidelijke hoofdstad van Ierland, beroemd om zijn kunst-, muziek- en literatuurscènes. Het stadscentrum is gebouwd op de plaats van een 6e-eeuwse kloosternederzetting en staat vol met Georgische gebouwen, 17e-eeuwse steegjes en dynamische nieuwe architectuur. Vervolg uw reis langs Cork Harbor naar Cobh, de locatie van het Queenstown Story Heritage Centre. Gevestigd in een prachtig gerestaureerd treinstation uit het Victoriaanse tijdperk, was het ook de trans-Atlantische terminal die generaties Ierse emigranten als vertrekpunt naar de Nieuwe Wereld diende, vanaf de hongersnood tot de afgelopen jaren. Transfer terug naar het centrum van Cork om de InterCity-trein terug te nemen naar Dublin, met een geplande aankomst op Heuston Station om 's avonds.

The Titanic Trail: begeleide wandeltocht van 1 uur door Cobh

3. The Titanic Trail: begeleide wandeltocht van 1 uur door Cobh

Deze fascinerende begeleide wandeling verkent de stad Cobh in de haven van Cork, de laatste aanloophaven van RMS Titanic. Deelnemers worden door speciaal opgeleide gidsen meegenomen om een Titanic-tijdlijnreis door de historische stad Cobh opnieuw te beleven. Het uitzicht op de stad blijft hetzelfde als op de dag dat de passagiers van de Titanic aan boord gingen vanuit de haven van Cork. De tour vertelt veel interessante feiten over de Titanic, de geschiedenis van de Titanic en zijn associatie met Cobh vanaf het moment dat het vertrok op zijn laatste noodlottige reis, bijna 100 jaar geleden. De Titanic-wandeltocht voert je door de straten en omgeving van Cobh en onthult locaties en incidenten die rechtstreeks verband houden met de Titanic en vele andere aspecten van de geschiedenis van Cork Harbour en het Ierse erfgoed.

Cobh: 3 uur durende culturele tour plus

4. Cobh: 3 uur durende culturele tour plus

De Cobh Cultural Tour is een combinatietour met de Titanic Trail Guided Walking Tour of Cobh en een zelfstandig bezoek aan het Queenstown Story Heritage Centre. Door beide attracties te combineren, krijgt u een uniek inzicht in het brede maritieme, sociale en militaire erfgoed van een van de meest historische steden in Ierland. De geplande Titanic Trail-wandeltocht duurt ongeveer 1 uur en verkent de vele gebouwen en monumenten van Cobh die de rijke maritieme geschiedenis van de stad weerspiegelen. Plaatsen en verhalen die nauw verband houden met gebeurtenissen zoals het definitieve vertrek van de laatste passagiers van de Titanic, het tij van emigratie uit Ierland en het zinken van de Lusitania zullen allemaal worden verkend en uitgelegd vanuit het fascinerende doctoraatsonderzoek van Michael Martin, auteur en maker van de tour. Het Queenstown Story Heritage Centre zal de geschiedenis van de emigratie naar Noord-Amerika volgen, de militaire aanwezigheid in de haven tijdens de Eerste Wereldoorlog, de leeftijd van de grote transatlantische voeringen en de donkere periode van 'veroordeelden' transport naar Australië kan op elk moment tussen 10 en 10 uur worden bezocht. :00 en 16:00. Herhaalbezoeken aan het centrum zijn toegestaan op de dag van boeking.

Cobh: begeleide historische wandeltocht

5. Cobh: begeleide historische wandeltocht

Tijdens deze ervaring bezoek je 16 historische locaties die bestaan uit hinderlaaglocaties, veilige huizen, trainingshallen en kazernes. Je bezoekt ook detentiecentra voor de republikeinse vrijwilligers van Cobh, waar je hoort over hun impact op de Ierse geschiedenis. Je gids zal helpen de stad tot leven te brengen door middel van zijn verhalen over de mensen, plaatsen en verhalen van Ierland. Je hoort verhalen variërend van de aardappelhongersnood tot de Ierse onafhankelijkheidsoorlog en alles daartussenin. Je gids is een warme en informatieve gastheer die je de hele tijd vasthoudt, en zijn verhalen zijn van onschatbare waarde. De rondleiding verloopt in een rustig tempo en stopt bij locaties en gebouwen om gasten te betrekken door middel van vragen/antwoorden en gerelateerde chat.

Van Dublin: 3-daagse Cork, Ring of Kerry en de Cliffs of Moher

6. Van Dublin: 3-daagse Cork, Ring of Kerry en de Cliffs of Moher

Dag 1 Check in Dublin Heuston (Customer Service Desk) voor 07:00 uur vertrek van de InterCity-trein (ontbijt beschikbaar) naar Cork. Stap over de weg naar Blarney Castle en kus de beroemde steen. Na tijd voor lunch en winkelen en een voorproefje van Cork City, bezoek je Cobh Heritage Centre, de thuisbasis van de 'Queenstown Story', waar de Titanic zijn laatste aanloophaven aandeed, en van waaruit 3 miljoen Ieren emigreerden. Vertrek vanuit Cobh met de trein naar Killarney, waar u naar uw bed & breakfast-accommodatie met en-suite faciliteiten wordt gebracht. Er zijn tal van restaurants in Killarney, evenals traditionele pubs, vele met live traditionele Ierse muziek. Dag 2 Begin aan de beroemde Ring of Kerry-tour, een grotendeels kustrit rond het schiereiland Iveragh, met veel prachtige berg- en kustlandschappen, waaronder de beroemde meren van Killarney. Na het toeren van de dag is de avond vrij in Killarney. Dag 3 Verlaat Killarney naar Limerick, om deel te nemen aan de Cliffs of Moher-tour. Maak een korte stadstour door Limerick en bezoek dan Bunratty Castle, voor de lunch in een traditionele pub in Doolin. Je hebt voldoende tijd om de majestueuze Cliffs of Moher te zien, voordat je de kustroute rond Galway Bay neemt, met stops voor foto's. Keer terug naar Dublin met de InterCity-trein, aankomst om 20:45 uur. *Prijzen zijn per persoon delen Toeslag eenpersoonskamer van toepassing

Ierland: Blarney Castle, Kilkenny & Irish Whiskey 3-daagse tour

7. Ierland: Blarney Castle, Kilkenny & Irish Whiskey 3-daagse tour

Ontdek de schilderachtige pracht van Zuidoost-Ierland tijdens een driedaagse tour door de weelderige landerijen van Kildare, de prachtige Wicklow Mountains en de legendarische Copper Coast-weg naar Waterford. Stop bij historische kloosters en kastelen, leer over de noodlottige reis van de Titanic vanuit Cobh en ga naar de beroemde Waterford Crystal Factory. Geniet van een meer persoonlijke ervaring in deze kleine groepsreis met maximaal 16 passagiers in een luxe Mercedes-minibus van topklasse, terwijl een schilderachtige bed & breakfast-accommodatie voor 2 nachten een meer intieme ervaring biedt. Dag 1: Vertrek vanuit Dublin naar Cork en rijd door de weelderige boerengraafschappen Kildare, Laois en Tipperary. Maak een korte stop in het erfgoedstadje Cahir om de verwoeste abdij en het indrukwekkende kasteel op een eiland in de rivier de Suir te zien. Ga verder naar Blarney aan de rand van Cork. Bezoek het kasteel en maak een van de boswandelingen naar de mystieke Rock Close. Verken het dorp Blarney en stop voor de lunch. Er is misschien zelfs tijd om de beroemde Blarney Stone te kussen. Hierna is er een kans om Jameson Whiskey Distillery te ontdekken en een van Ierlands favoriete exportproducten te proeven. In de middag maakt u een tocht langs de prachtige kustlijn van West Cork en ziet u enkele van de prachtige stranden, kleine inhammen en baaien. Sluit de dag af in het vissersdorp Kinsale, waar u de nacht zult doorbrengen. Kinsale staat bekend om zijn eten en de avond is vrij om door de smalle straatjes te dwalen en traditionele pubs en restaurants binnen te gaan. Dag 2: Verken enkele van de hoogtepunten van Zuidoost-Ierland, te beginnen met de historische haven van Cobh, het belangrijkste vertrekpunt voor Ierse emigratie in de 19e en 20e eeuw. Het was ook vanaf hier dat de Titanic oceaanstomer vertrok op haar noodlottige eerste reis. Ga verder naar het oosten naar Waterford en reis langs de "Copper Coast" (een door UNESCO aangewezen geopark vanwege zijn spectaculaire schoonheid). Stop bij het populaire surfstrand van Tramore, voordat je naar Waterford gaat, de oudste stad van Ierland. Gesticht door de Vikingen in de 9e eeuw, is het ook beroemd om de Waterford Crystal Factory, die u vrij kunt bezoeken, samen met een van de uitstekende musea. U kunt ook de Vikingdriehoek te voet verkennen. In de late namiddag vertrekt u naar de drukke stad Kilkenny met zijn mooie kasteel en park, evenals enkele mooie wandelingen langs de rivier. Ga naar het National Craft Centre, of hang rond in een van de pubs en geniet van een glaasje Guinness! Dag 3: Geniet van een vrije ochtend om Kilkenny te verkennen voordat u naar de Wicklow Mountains rijdt. Bewonder enkele van de hoogste granietpieken van Ierland en zie indrukwekkende valleien die door gletsjers zijn uitgehouwen. Een van de hoogtepunten van het gebied is Glendalough, bekend als de 'Vallei van de meren'. Volg een van de wandelpaden of verken de ruïnes van het 6e-eeuwse klooster om de ronde toren te zien. Het laatste deel van je tour neemt je mee naar het hart van het Wicklow Mountains National Park, voordat je de beroemde Sally Gap oversteekt om af te dalen naar Dublin voor een aankomst van ongeveer 18.30 uur.

County Cork: 1 uur Titanic Centenary Tour

8. County Cork: 1 uur Titanic Centenary Tour

Neem een 1-uur Titanic Centenary Tour en geniet van een begeleide wandeling dat de relatie tussen de Titanic en de havenstad Cobh, County Cork belicht. Een gids neemt u mee langs de straten van Cobh, toont u de locaties en vertellen u over incidenten direct verbonden met de Titanic. Horen over andere aspecten van Cork geschiedenis haven en Ierse erfgoed ook. Je zult een bijzondere verpakking van Titanic verzamelobjecten, waaronder een gesigneerd exemplaar van het boekje Titanic, Titanic Trail Cobh (Queenstown) en een unieke print van de Vader Browne fotocollectie van het bezoek van de Titanic aan zijn laatste aanloophaven te ontvangen. Het boekje bevat ook een certificaat van voltooiing, die zal worden gepersonaliseerd met uw naam en de datum van de tour. Your Father Browne afdrukkwaliteit kan worden geselecteerd uit 6 speciaal gekozen prints die van de Titanic aankomst, verankering, en vertrek uit Cobh traceren.

Sitemap Cobh

Wil je alle activiteiten in Cobh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.