Datums kiezen

Ontdek het beste van
Coimbra

Onze aanbevelingen voor Coimbra

Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

1. Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

Ontdek drie geweldige Portugese steden: Porto, Nazaré en Óbidos met een sightseeingtour per bus vanuit Lissabon. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van Portugal en voel je geïnspireerd door de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Maak het uzelf gemakkelijk in een voertuig met airconditioning terwijl u aan uw reis naar de stad Óbidos begint, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van een lokale gids. Volledig omringd door oude muren en met behoud van al zijn middeleeuwse charme, is Óbidos een van de beroemdste en meest bezochte plaatsen in Portugal, en een must-see in de omgeving van Lissabon. De smalle geplaveide straatjes die te zien zijn in Óbidos brengen je meteen in een middeleeuwse sfeer. Deze straten herbergen perfect bewaard gebleven oude huizen, historische gebouwen en belangrijke monumenten. Bezoek het kasteel van Óbidos, dat is uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal en domineert het historische centrum in het hoogste deel van het dorp. Begin bij de hoofdpoort van het dorp en ontdek de verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Bezoek de geheime Joodse buurt en zijn witgeverfde huizen met een aantal geweldige plekken om foto's te maken. Loop langs Rua Dereita, de beroemdste straat, vol met winkels en traditionele restaurants, en ga naar het kasteel van Óbidos. Het werd gebouwd in de 12e eeuw, hoewel het in het begin Romeinse constructies heeft. Er kan worden gezegd dat het een van de best bewaarde en grootste forten van het land is en wordt vermeld als een van de zeven wonderen van Portugal. Vanaf daar zie je duidelijk de grote muur van Óbidos, een ander groot symbool van de stad. Vervolg de reis richting mogelijk het beroemdste vissersdorp van Portugal, Nazaré, waar u het Forte de Sao Miguel zult bezoeken. Deze site is wereldberoemd geworden vanwege de gigantische golf die elke winter de kust treft en veel surfers van over de hele wereld aantrekt. Loop vervolgens door O Sitio, waar de beroemde straten een verzameling religieuze gebouwen presenteren en een enorm populaire plek zijn voor pelgrims van over de hele wereld. Wandel naar de top, waar je middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen vindt. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga vervolgens naar Porto, de laatste stop van de dag. Eerst heb je 1 uur de tijd om zelf een typisch Portugese lunch te nuttigen om energie op te doen, en dan begint het bezoek. Een levendige 1,5 uur durende wandeling, waar je de prachtige oude stad aan de pittoreske rivier de Douro zult bewonderen, compleet met zes bruggen, is een UNESCO-werelderfgoed, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Lissabon en zal je gids je dingen aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Coimbra: live fado show met glas portwijn

2. Coimbra: live fado show met glas portwijn

Casa Fado ao Centro is een cultureel project dat in 2010 in Coimbra is opgezet. Alle musici en medewerkers zijn of waren studenten aan de universiteit van Coimbra.Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bezaaid met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme sfeer maak je een reis door het unieke geluid van de Fado de Coimbra, en door de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad. Aan het eind kun je genieten van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in gesprek te gaan en meer over hun vak te weten te komen.

Dagvullende tour van Fátima en Coimbra vanuit Porto

3. Dagvullende tour van Fátima en Coimbra vanuit Porto

Reis naar Fátima en Coimbra tijdens een dagexcursie vanuit Porto. Bekijk het heiligdom van Fátima en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Kies uit een tour met lunch en ophalen van het hotel, een tour met lunch en een ontmoetingspunt, of een tour met een ontmoetingspunt. Ontspan tijdens de rit in een voertuig met airconditioning naar Fátima, waar in 1917 verschijningen van de Maagd Maria zouden zijn verschenen. Drie kinderen hoedden de schapen. Het wonder werd in 1930 door het Vaticaan erkend en drie verschillende pausen hebben ben sindsdien in Fátima geweest. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom, en je kunt zelfs de mis bijwonen in het heiligdom. Breng wat vrije tijd door voor de lunch in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims. Ga verder naar Coimbra en ontdek het gebied dat tot het begin van de 20e eeuw de enige universiteitsstad van Portugal was. Het college op een heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste in Europa. Tegenwoordig vormt de universiteit het decor voor de charmante straten van de stad. Ga naar de Sé-kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die de Reconquista vrijwel intact heeft overleefd. Tijdens het bezoek aan het historische centrum van Coimbra kun je wandelen door de Quebra Costas, Arco da Almedina, Porta do Barbacã en Rua Ferreira Borges. Eind bij de Universiteit in de voormalige gebouwen van het middeleeuwse Koninklijk Paleis. Een van de hoogtepunten is de prachtige Joanine-bibliotheek met barokke details van rode en groene lak en trompe-l'oeil-elementen. Keer terug naar Porto aan het einde van je tour.

Coimbra: kajaktocht op de rivier Mondego

4. Coimbra: kajaktocht op de rivier Mondego

Nadat je 's ochtends jouw gids hebt ontmoet, word je naar Penacova vervoerd en voorzien van de kajakuitrusting en enkele instructies. Vertrek vervolgens vanaf de Carvoeira-dam op een kajaktocht met een totale lengte van 18 km.  Je kajakt door de natuurlijke vallei van de Mondego, omgeven door uitgestrekte bossen. Terwijl je stroomafwaarts vaart, kom je langs de kleine dorpjes Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro en Casal. Dit gedeelte van de rivier is vol met kleine strandjes waar je kunt stoppen voor een picknick of om te gaan zwemmen. Op het rivierstrand van Palheiros vind je een klein barretje, waar je een ijsje of een koud biertje kunt kopen. De rivier heeft meestal een lichte stroming, wat het kajakken gemakkelijk en toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Eindig in Torres do Mondego, na 3-4 uur kajakken en pauzes onderweg. Verwacht tussen 15:00 en 17:00 uur aan te komen.

Coimbra: zelfgeleide audiotour langs historische hoogtepunten

5. Coimbra: zelfgeleide audiotour langs historische hoogtepunten

Ga met mij, Sara Cruz, een lokale gids, naar het hart van het historische centrum van Coimbra. Tijdens deze wandeltocht zal ik je door het centrum van Coimbra leiden, genaamd Baixa, waar je de smalle straatjes en met kerk versierde pleinen doorkruist. We lopen door de oude middeleeuwse poorten van de stad naar Cidade Alta (of 'Bovenstad'), waar je de oude en nieuwe kathedralen zult zien. Het grootste deel van dit historische gebied is in 2013 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Je hoort over de stijl van Fado-muziek die uniek is voor Coimbra en onderweg laat ik je enkele Romeinse ruïnes van de stad zien. Ik zal je ook vertellen over het vroege begin en de geschiedenis van de universiteit van Coimbra en haar tradities. Onze tour eindigt op de universiteitscampus, waar je wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de stad en de rivier de Mondego. Dus laten we door deze geplaveide straten dwalen, echoënd met de treurige geluiden van Fado en de herinneringen aan vervlogen tijden.

Porto: Privé Transfer naar Lissabon met Stops tot 3 Steden

6. Porto: Privé Transfer naar Lissabon met Stops tot 3 Steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Porto naar Lissabon en geniet van optionele tussenstops in Aveiro, Coimbra, Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Porto, reis je richting de stad Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in het moderne deel van de stad, de universiteit en het verre verleden. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng tot slot een bezoek aan het middeleeuwse stadje Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekwinkels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Laat je afzetten bij je hotel in Lissabon na een hele dag sightseeing.

Vanuit Porto: Kleine groepstour door Aveiro & Coimbra + riviercruise

7. Vanuit Porto: Kleine groepstour door Aveiro & Coimbra + riviercruise

Vaar door de grachten van Aveiro aan boord van een kleurrijke moliceiro boot tijdens deze dagtocht vanuit Porto. Neem de tijd om de hoogtepunten van de stad te ontdekken, zoals de Vismarkt. Ontdek de stad Coimbra tijdens een wandeling door de middeleeuwse oude stad. Ontmoet de gids op het ontmoetingspunt om de tour te beginnen. Ontspan in een voertuig met airconditioning op weg naar Aveiro in de centrale regio van Portugal. Verken de Art Nouveau-architectuur en het historische centrum van de stad. Breng een bezoek aan de bruisende vismarkt. Stap aan boord van een traditionele, houten moliceiroboot en ervaar de stad vanaf het water. Ga op weg naar de zoutpannen van Aveiro langs de Nieuwe Kust, typische gestreepte huizen, de vuurtoren van Barra en de duinen van São Jacinto. Zoek onderweg naar ooievaarsnesten. Reis naar de aan het water gelegen stad Coimbra, de oude hoofdstad van het land. Het herbergt een bewaard gebleven middeleeuwse oude stad en de historische Universiteit van Coimbra. Wandel door de straten van Coimbra. Stop bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Oude Kathedraal en de Nieuwe Kathedraal. Als je kiest voor de optie met toegang tot monumenten, bezoek dan het interieur van de Joanina Bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Aan het einde van de tour zet de gids je weer af op dezelfde plek als het ontmoetingspunt.

eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

8. eSIM Europa en het Verenigd Koninkrijk voor reizigers

Of je nu het Verenigd Koninkrijk verkent of op een Europees avontuur in meerdere landen gaat, met een eSIM-kaart ben je altijd verbonden. Geniet van onmiddellijke mobiele levering en dekkingsopties van 1 tot 30 dagen met 500 MB tot 10 GB. Deze eSIM is ideaal voor moderne reizigers die gebruik maken van apparaten zoals de iPhone of andere smartphones die de eSIM-functie ondersteunen. Geniet van het gemak van prepaid dekking op alle grote Europese bestemmingen met ononderbroken connectiviteit en zonder verrassingen. Deze eSIM dekt de volgende locaties: Oostenrijk (Österreich) België (Belgien) Bulgarije (Bulgarien) Cyprus (Zypern) Kroatië (Kroatien) Denemarken (Dänemark) Estland Finland (Finnland) Frankrijk (Frankreich) Duitsland (Deutschland) Griekenland (Griechenland) Hongarije (Ungarn) Ierland (Irland) IJsland (Island) Italië (Italien) Letland (Lettland) Litouwen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Noorwegen Nederland (Niederlande) Polen Portugal Slowakije (Slowakei) Slovenië (Slowenien) Spanje (Spanien) Verenigd Koninkrijk (Vereinigtes Königreich) Tsjechische Republiek (Tschechische Republik) Roemenië (Rumänien) Zweden (Schweden) Zwitserland (Schweiz) Oekraïne

Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

9. Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

Leer Coimbra in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Mangotuin", "Klooster van Santa Cruz", "Schoolpaleis" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de "Jardim da Manga" en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "Jardim da Sereia". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Wandeltour Universiteit van Coimbra

10. Wandeltour Universiteit van Coimbra

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). De Universiteit van Coimbra, oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra ingenomen. Luister naar de manieren waarop zij het moderne Portugal heeft gevormd. Begeleid uw deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de Kapel van St. Miguel, de Joanina-bibliotheek, de Academische Gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met stops in het oude universiteitsgebied.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Coimbra

Alle activiteiten

84 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Coimbra

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Coimbra?

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Coimbra?

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Coimbra

Andere activiteiten in Coimbra

Wil je alle activiteiten in Coimbra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Coimbra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 588 beoordelingen

Leuke manier om in een dag kennis te maken met kajaken als je geen ervaring hebt. De tocht is in een mooie groene omgeving met ondiep water en enkele kleine stroomversnellingen die t makkelijk maken vooruit te komen (18km). Gidsen helpen je bij alles (miste enkel wat info aan t begin om te leren hoe je moet pedellen als stel in 1 kajak maar dit krijg je snel door) pauzes zijn ook fijne afwisseling. Een must zijn wel waterschoenen, de rievier zijn keien met gladde stukjes dam ander schoeisel maakt t lastig & vergeet je zonnenbrand/bril/pet niet!

Omdat de stroming ons voortduwde, leek het kajakpeddelen niet inspannend. Het was warm weer, dus ik heb genoten van drie strandduiken. Er drijft een paar zachte witte wateren, als je bang bent voor water, aarzel dan niet, maar het is leuk om er doorheen te peddelen. Prachtig uitzicht.

Ik vind het nummer en het gedeelte waarin de fado in het midden wordt geïntroduceerd erg leuk, vooral de interactie met het publiek.

De rondleiding was uitstekend. De gids Paul was zeer attent. Ik ga binnenkort andere tours maken. Bedankt!

Enthousiaste medewerkers fantastische omgeving en goede instructies