Kies data

Dingen om te doen Coimbra

Coimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Coimbra: live fado-show met portproeverij

1. Coimbra: live fado-show met portproeverij

Casa Fado ao Centro is een cultureel project dat in 2010 in Coimbra is opgezet. Alle musici en medewerkers zijn of waren studenten aan de universiteit van Coimbra.Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bezaaid met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme sfeer maak je een reis door het unieke geluid van de Fado de Coimbra, en door de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad. Aan het eind kun je genieten van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in gesprek te gaan en meer over hun vak te weten te komen.

Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

2. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

Coimbra: rondleiding door de Universiteit van Coimbra

3. Coimbra: rondleiding door de Universiteit van Coimbra

Verken de Universiteit van Coimbra tijdens een begeleide wandeling, inclusief bezoeken aan de B iblioteca Joanina, de São Miguel-kapel en het Koninklijk Paleis. Begin je tour in Porta Férrea, waar je toegang hebt tot de historische delen van de Universiteit van Coimbra. Bezoek het Koninklijk Paleis, de Koninklijke Kapel van Sint-Michiel en de Joanine-bibliotheek. Bekijk vervolgens hoe dit gebied in de loop van de tijd is getransformeerd tijdens een wandeling door de bovenstad. Stop in de buurt van de nieuwe kathedraal en leer over de studententradities die daar plaatsvinden. Passeer de "Repúblicas", typische studentenhuizen in Coimbra. Beëindig ons bezoek voor de kathedraal van Santa Maria (oude kathedraal), de locatie van het grootste studentengedeelte van het land: de Queima das Fitas. Leer meer over de monumentale serenade en andere tradities.

Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Óbidos en Nazaré

4. Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Óbidos en Nazaré

Ontdek drie geweldige Portugese steden: Porto, Nazaré en Óbidos met een sightseeingtour per bus vanuit Lissabon. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van Portugal en voel je geïnspireerd door de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Maak het uzelf gemakkelijk in een voertuig met airconditioning terwijl u aan uw reis naar de stad Óbidos begint, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van een lokale gids. Volledig omringd door oude muren en met behoud van al zijn middeleeuwse charme, is Óbidos een van de beroemdste en meest bezochte plaatsen in Portugal, en een must-see in de omgeving van Lissabon. De smalle geplaveide straatjes die te zien zijn in Óbidos brengen je meteen in een middeleeuwse sfeer. Deze straten herbergen perfect bewaard gebleven oude huizen, historische gebouwen en belangrijke monumenten. Bezoek het kasteel van Óbidos, dat is uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal en domineert het historische centrum in het hoogste deel van het dorp. Begin bij de hoofdpoort van het dorp en ontdek de verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Bezoek de geheime Joodse buurt en zijn witgeverfde huizen met een aantal geweldige plekken om foto's te maken. Loop langs Rua Dereita, de beroemdste straat, vol met winkels en traditionele restaurants, en ga naar het kasteel van Óbidos. Het werd gebouwd in de 12e eeuw, hoewel het in het begin Romeinse constructies heeft. Er kan worden gezegd dat het een van de best bewaarde en grootste forten van het land is en wordt vermeld als een van de zeven wonderen van Portugal. Vanaf daar zie je duidelijk de grote muur van Óbidos, een ander groot symbool van de stad. Vervolg de reis richting mogelijk het beroemdste vissersdorp van Portugal, Nazaré, waar u het Forte de Sao Miguel zult bezoeken. Deze site is wereldberoemd geworden vanwege de gigantische golf die elke winter de kust treft en veel surfers van over de hele wereld aantrekt. Loop vervolgens door O Sitio, waar de beroemde straten een verzameling religieuze gebouwen presenteren en een enorm populaire plek zijn voor pelgrims van over de hele wereld. Wandel naar de top, waar je middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen vindt. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga vervolgens naar Porto, de laatste stop van de dag. Eerst heb je 1 uur de tijd om zelf een typisch Portugese lunch te nuttigen om energie op te doen, en dan begint het bezoek. Een levendige 1,5 uur durende wandeling, waar je de prachtige oude stad aan de pittoreske rivier de Douro zult bewonderen, compleet met zes bruggen, is een UNESCO-werelderfgoed, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Lissabon en zal je gids je dingen aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Lissabon naar Porto met tussenstops in 3 steden

5. Lissabon naar Porto met tussenstops in 3 steden

Vink in één dag drie van de belangrijkste steden aan de Portugese kust aan met deze handige privétransferservice. Reis van Lissabon naar Porto en geniet van optionele stops in Aveiro, Coimbra of Fátima, Nazaré of Óbidos. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, reis je richting de stad Óbidos. Geniet hier van wat vrije tijd om de beroemde eigenzinnige boekhandels, middeleeuwse straten en drankbars van de stad in je eigen tempo te verkennen. Ga verder richting Nazaré of Fátima voor de lunch en een wandeling door de stad. Geniet in Nazaré van het uitzicht op de Portugese kust en ontdek zelf waarom de stad een surfparadijs is. Of verken de vele religieuze plaatsen in Fátima. Breng ten slotte een bezoek aan het middeleeuwse stadje Aveiro. Geniet van wat vrije tijd om de grachten, de Nouveau-architectuur en de kleurrijk geschilderde Moliceiros-boten van de stad te verkennen. U kunt ook een stop maken in Coimbra, de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Portugal. Dompel jezelf hier onder in de moderne wijk van de stad, de universiteit en het verre verleden. Laat je afzetten bij je hotel in Porto na een hele dag sightseeing.

Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

6. Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

Nadat je 's ochtends je gids hebt ontmoet, word je naar Penacova vervoerd en voorzien van de kajakuitrusting en enkele instructies. Vertrek vervolgens vanaf de Carvoeira-dam op een kajaktocht met een totale lengte van 18 km (11 mijl). Je kajakt door de natuurlijke vallei van de Mondego-rivier, omgeven door uitgestrekte bossen. Als u stroomafwaarts reist, passeert u de kleine dorpjes Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro en Casal. Dit deel van de rivier staat vol met kleine strandjes waar je kunt stoppen voor een picknick of om te gaan zwemmen. Op het rivierstrand van Palheiros vind je een kleine bar waar je een ijsje of een koud biertje kunt kopen. De rivier heeft meestal een lichte stroming, wat het kajakken gemakkelijk en toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Eindig in Torres do Mondego, na 3-4 uur kajakken en pauzes onderweg. Verwacht aan te komen tussen 15.00 en 17.00 uur.

Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

7. Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

Leer Coimbra in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Mangotuin", "Klooster van Santa Cruz", "Schoolpaleis" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de "Jardim da Manga" en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "Jardim da Sereia". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Van Porto: privé dagtocht heiligdom van Fatima en Coimbra

8. Van Porto: privé dagtocht heiligdom van Fatima en Coimbra

Reis in totale privacy, comfort en rust om het heiligdom van Fátima te bezoeken en ontdek een van de belangrijkste bedevaartsoorden ter wereld, met de mogelijkheid om een mis bij te wonen in het heiligdom. De tour heeft ook een geschikte stop in de historische stad Coimbra, erkend als een van de oudste universiteiten van Europa. Deze reis begint in Porto en gaat vervolgens naar Coimbra, de stad van studenten en de oudste universiteit van het land met 12e-eeuwse geschiedenis, en een van de oudste ter wereld. Neem de tijd om de Joanina-bibliotheek te bezoeken met zijn collectie van meer dan 300.000 boeken en enkele van de zeldzaamste manuscripten in het hele land. Bezoek de kathedraal in oude romaanse stijl (Sé Velha). Het wordt aanbevolen om de rivier over te steken om het Santa Clara-klooster en de Quinta das Lágrimas (landgoed van tranen) te bezoeken, waar de liefde tussen Pedro en Inês opbloeide. Lunch in een van de tavernes in het centrum, waar je de lekkerste snacks kunt vinden. Ga dan richting Fátima, waar Onze-Lieve-Vrouw van Fátima in 1917 aan de drie herderskinderen verscheen. Bezoek hier de basiliek, waar Francisco, Jacinta Marto en Lúcia zijn begraven, de Igreja da Santíssima Trindade (kerk van de Heilige Drie-eenheid), en het grootste katholieke heiligdom in Portugal. Er zal ook tijd zijn om de Capela das Aparições (Kapel van Verschijningen) te zien, een kleine tempel gebouwd op verzoek van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima toen ze aan de drie herderskinderen verscheen, en Azinheira Grande, de boom die Jacinta, Lúcia en Francisco passeerde voordat hij de heilige zag.

Universiteit van Coimbra Wandeltocht

9. Universiteit van Coimbra Wandeltocht

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). De Universiteit van Coimbra, oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra. Begeleid je deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de Kapel van St. Michael, de Joanina-bibliotheek, de Academische Gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met tussenstops bij de universiteit.

Van Porto: privétour Aveiro en Coimbra

10. Van Porto: privétour Aveiro en Coimbra

Vertrek vanuit de stad Porto, in een korte, comfortabele en privétrip van 30 minuten, ontdek de schoonheid van de stad Aveiro en de beroemde Ria de Aveiro. Geniet van de rust en stilte die deze plek biedt. In je eigen tempo en weg van de drukte, communiceer je met de gemeenschap en leer je over hun verhalen in een mix tussen natuur en gastronomie, in een unieke en onvergetelijke ervaring. Geniet van een onvergetelijke lunch in een lokaal restaurant en kies de plaatsen om van te genieten: • ontdek waarom het bekend staat als het Venetië van Portugal • verken de talrijke kanalen en bruggen. • bezoek de vismarkt, langs Art Nouveau-gebouwen en kleurrijke Moliceiro-boten. • Voeg een cruise toe op de Ria Aveiro, om de stad verder te verkennen vanaf de Ria. • ontdek Costa Nova, waar u de gelegenheid krijgt om de kleurrijke vissershuisjes te zien en te fotograferen, meestal beschilderd met verticale strepen. De reis gaat verder naar de historische stad Coimbra. De stad van studenten en de oudste universiteit van het land, (12e eeuw), en een van de oudste ter wereld. Neem de tijd om: • bezoek de Joanina-bibliotheek met zijn collectie van meer dan 300.000 boeken en enkele van de zeldzaamste manuscripten in het hele land. • bezoek de kathedraal in oude Romaanse stijl (Sé Velha). • de rivier oversteken om het Santa Clara-klooster en de Quinta das Lágrimas (landgoed van tranen) te bezoeken, waar de liefde tussen Pedro en Inês opbloeide. • lunchen in een van de tavernes in de binnenstad, waar je de lekkerste snacks kunt vinden. Keer comfortabel terug naar uw hotel in Porto na een dag vol cultuur en schoonheid die zeker in uw beste herinneringen zal blijven.

Beschikbare activiteiten

34 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Coimbra

Welke topattracties zijn een must-see in Coimbra?

De topattracties in Coimbra zijn:

Andere activiteiten in Coimbra

Wil je alle activiteiten in Coimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Coimbra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 569 beoordelingen

Zeer aangename show, zangers en muzikanten aan de top! Het was een haakje, een opgeschort moment waarop we de muziek waarderen. Klein theater, je kunt de show heel goed zien, waar je ook bent. Voor elk nummer of elke muziek krijgen we uitleg van de zangers over de verschillende soorten fado. Een show waar het hele gezin van kan genieten! Opnieuw te doen tijdens een volgend verblijf !!

Zeer goede en ontroerende muziek, geweldige stemmen, zeer professioneel, in een kleine, bijna familiale setting. De groep trad ook op in Hamburg in de bekende en grote Laitzhalle. De portwijnproeverij was echter geen proeverij maar een slok achteraf, en zou misschien moeten worden verwijderd omdat het valse verwachtingen wekt.

In een gezellige intieme sfeer kennis gemaakt met de bijzondere Fado uit Coimbra. Voor en tijdens het optreden wordt o.a. de geschiedenis en gebruiken uitgelegd. Heel boeiend en wat een mooie gevoelige zang! Zeker geen spijt!

Genoten van de mooie stemmen en de uitleg die we kregen

Fantastisch!! Super leuke avond voor een leuke prijs.