Dingen om te doen Coimbra

Coimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Coimbra: live Fado-show met portwijnproeverij

1. Coimbra: live Fado-show met portwijnproeverij

Casa Fado ao Centro is een cultureel project dat in 2010 in Coimbra is opgezet. Alle musici en medewerkers zijn of waren universiteitsstudenten in Coimbra.Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bezaaid met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme sfeer maak je een reis door het unieke geluid van de Fado de Coimbra, en door de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad. Aan het eind kun je genieten van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in gesprek te gaan en meer over hun vak te weten te komen.

Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

2. Van Lissabon: dagtocht naar Porto, Nazaré en Coimbra

Verken drie Portugese steden op één dag tijdens deze rondleiding vanuit Lissabon. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Porto, Nazaré en Coimbra. Ontdek enkele van hun belangrijkste locaties en bezienswaardigheden, zoals de Dom Luis-brug in Porto en de universiteit van Coimbra. Vertrek vroeg en ga naar Nazaré. Begin met een rondleiding door wat misschien wel het beroemdste vissersdorp van Portugal is. Nazaré heeft een unieke historische sfeer en is een plek waar tradities blijven gedijen. Bezoek het Forte de So Miguel. Deze site is beroemd geworden vanwege de gigantische golven die elke winter de kust raken en het een bestemming maken voor surfers van over de hele wereld. Loop door O Sitio en bewonder religieuze gebouwen die pelgrims van over de hele wereld aantrekken. Wandel naar de top en bekijk de middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga verder naar Porto en verken de door UNESCO beschermde oude binnenstad aan de pittoreske rivier de Douro. Loop door Igreja do Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis tijdens een rondleiding. Heb vervolgens vrije tijd om te genieten van een typisch Portugese lunch (niet inbegrepen). De derde halte is de beroemde stad Coimbra. Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste in Portugal). De universiteit van Coimbra, gesticht in 1290, is een van de belangrijkste locaties in de stad. Na het bezoek aan Coimbra keert u terug naar het centrum van Lissabon. Uw gids kan u dingen aanbevelen die u tijdens de rest van uw verblijf kunt doen.

Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

3. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

Coimbra: rondleiding door de Universiteit van Coimbra

4. Coimbra: rondleiding door de Universiteit van Coimbra

Verken de Universiteit van Coimbra tijdens een begeleide wandeling, inclusief bezoeken aan de B iblioteca Joanina, de São Miguel-kapel en het Koninklijk Paleis. Begin je tour in Porta Férrea, waar je toegang hebt tot de historische delen van de Universiteit van Coimbra. Bezoek het Koninklijk Paleis, de Koninklijke Kapel van Sint-Michiel en de Joanine-bibliotheek. Bekijk vervolgens hoe dit gebied in de loop van de tijd is getransformeerd tijdens een wandeling door de bovenstad. Stop in de buurt van de nieuwe kathedraal en leer over de studententradities die daar plaatsvinden. Passeer de "Repúblicas", typische studentenhuizen in Coimbra. Beëindig ons bezoek voor de kathedraal van Santa Maria (oude kathedraal), de locatie van het grootste studentengedeelte van het land: de Queima das Fitas. Leer meer over de monumentale serenade en andere tradities.

Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

5. Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

Nadat je 's ochtends je gids hebt ontmoet, word je naar Penacova vervoerd en voorzien van de kajakuitrusting en enkele instructies. Vertrek vervolgens vanaf de Carvoeira-dam op een kajaktocht met een totale lengte van 18 km (11 mijl). Je kajakt door de natuurlijke vallei van de Mondego-rivier, omgeven door uitgestrekte bossen. Als u stroomafwaarts reist, passeert u de kleine dorpjes Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro en Casal. Dit deel van de rivier staat vol met kleine strandjes waar je kunt stoppen voor een picknick of om te gaan zwemmen. Op het rivierstrand van Palheiros vind je een kleine bar waar je een ijsje of een koud biertje kunt kopen. De rivier heeft meestal een lichte stroming, wat het kajakken gemakkelijk en toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Eindig in Torres do Mondego, na 3-4 uur kajakken en pauzes onderweg. Verwacht aan te komen tussen 15.00 en 17.00 uur.

Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

6. Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

Leer Coimbra in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Mangotuin", "Klooster van Santa Cruz", "Schoolpaleis" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de "Jardim da Manga" en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "Jardim da Sereia". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Wandeltocht Universiteit van Coimbra

7. Wandeltocht Universiteit van Coimbra

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). Oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft de universiteit van Coimbra sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra ingenomen. Begeleid je deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de kapel van St. Michael, de Joanina-bibliotheek, de academische gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met stops op de universiteit.

Porto naar Lissabon Transfer met Tour Enroute

8. Porto naar Lissabon Transfer met Tour Enroute

Begin met een bezoek aan de Coimbra-universiteit, de oudste van Europa. De Joanine-bibliotheek werd gebouwd in de 18e eeuw op de voormalige gevangenis. De decoratie werd voltooid in de 18e eeuw en de renovatie omvatte fresco's aan het plafond van Mestre António Ribeiro en Vicente Nunes. Het portret van Dom Joao V is gemaakt door de Italiaanse Domenico Dupra. Bezoek andere interessante plaatsen aan de universiteit, waaronder de kapel van Saint Michel, Sala dos Capelos en de cabra ( klokkentoren ). Ga vervolgens naar het centrum, tussen de rivier de Mondego en de universiteit, naar een straat waar je kunt ontspannen en verdwalen in de charmante stad. U vindt er talloze cafés, patisserieën en restaurants. Rijk aan cultuur en met een onvergetelijke gastronomie, is dit gebied honderden, zo niet duizenden jaren het commerciële centrum van de stad geweest, met behoud van zijn authentieke sfeer en unieke persoonlijkheid. Kies ervoor om Fatima of Obidos te bezoeken voor uw laatste stop vóór Lissabon. In Obidos, een UNESCO-werelderfgoed, reis je terug in de tijd terwijl je door de prachtige smalle straatjes vol met traditionele winkels loopt. Bewonder de oude witte huizen en stel je voor hoe de middeleeuwse periode eruit zou hebben gezien en gevoeld. Obidos was een huwelijkscadeau van D. Dinis aan zijn vrouw D. Isabel en het dorp werd tot 1834 onderdeel van de Casa das Rainhas, waardoor D. Catarina de opdracht kreeg om een aquaduct en fonteinen te bouwen. Bezoek in het heiligdom van Fatima drie bezienswaardigheden. Kies ervoor om een mis bij te wonen in de Kapel van de Verschijningen, de eerste kapel gebouwd na de verschijningen. Het neemt een prominente plaats in, praktisch in het centrum van het Heiligdom. Bezoek de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, gebouwd in 1928 in neo-barokke stijl. Het herbergt het graf van zuster Lucia die in 2005 is overleden. Zie de basiliek van Santissima Trindade, gebouwd in 2007 met meer dan 8.000 zitplaatsen en een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Het werd ontworpen door de Griekse architect Alexandros Tombazis en is een moderne imposante kerk.

Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

9. Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

Portugal is een land dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, en dit is uw kans om enkele van de mooiste en meest intrigerende plaatsen te verkennen om zijn landen te gronde te richten. Stop bij het middeleeuwse dorp Obidos voor een reis terug in de tijd, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes vol met traditionele winkels en wit geschilderde huizen. Ontdek het heiligdom van Fatima en neem een optionele mis in de kapel van de verschijningen, verken de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans gebouwd in neo-barokke stijl en bekijk de grote, moderne basiliek van Santissima Trindade. Doorgaan naar Coimbra voor een bezoek aan de oudste universiteit van Europa. Coimbra's University is de thuisbasis van de 18e-eeuwse Joanine-bibliotheek en is een van de mooiste bibliotheken ter wereld. Maak een wandeling naar de charmante binnenstad van Coimbra, waar talloze cafés, banketbakkers en restaurants op uw ontdekking wachten. Als u zich zo geneigd voelt, kies dan voor een stop in het restaurant Mealhada, waar u kunt genieten van een van de beroemdste gerechten van Portugal, "Leitao da Bairrada", een langzaam geroosterd speenvarken. Ga vervolgens naar Aveiro, waar u een Moliceiro-boot kunt nemen om te zien de 3 km kanalen die door de stad stromen of een wandeling maken door de Aveiro-markt. Na een korte stop in het oude vissersdorpje Costa Nova, zal uw transfer in Porto worden afgesloten.

Coimbra: privérondleiding op de werelderfgoedlocatie

10. Coimbra: privérondleiding op de werelderfgoedlocatie

Verken de middeleeuwse straten van Coimbra door een overzicht van de stad, aangevuld met de vele prachtige geografische details. Terwijl je meer te weten komt over de levensstijl, geschiedenis en cultuur, ontvang je ook handige tips over hoe je de rest van je tijd in de stad het beste kunt doorbrengen. Je tour zal je helpen je als een local te voelen terwijl je de panoramische lift neemt om de hoogtepunten van Coimbra te voet te ontdekken. Van daaruit verken je de belangrijkste pleinen van de stad voordat je verder gaat naar onder andere de oude kathedraal, de Almedina-toren en het klooster van Santa Cruz. Uw reisroute omvat later de oudste universiteit in Portugal, de "Joanina" -bibliotheek, de kapel van Sint-Michiel, de wapenkamer, de gele kamer, de "Capelos" -kamer, de privé-examenkamer en de academische gevangenis. Je ervaring wordt uiteindelijk afgesloten met een proeverij van een typisch gebakje.

Sitemap Coimbra

Wil je alle activiteiten in Coimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Coimbra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 365 beoordelingen

Het was echt een geweldige ervaring. De dame bij de ingang was erg vriendelijk en legde ons alles uit. Er stonden 4 artiesten (mannen) op het podium. Twee voor gitaarspel en twee die zongen en uitleg gaven in het Portugees en Engels. Daarnaast waren er kleine video's over de geschiedenis van de fado. Aan het einde was er een portwijnproeverij op de prachtige binnenplaats en de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met de acteurs en ook om merchandising te kopen. Zeer succesvol en ik raad het ten zeerste aan.

Zeer aangename show, zangers en muzikanten aan de top! Het was een haakje, een opgeschort moment waarop we de muziek waarderen. Klein theater, je kunt de show heel goed zien, waar je ook bent. Voor elk nummer of elke muziek krijgen we uitleg van de zangers over de verschillende soorten fado. Een show waar het hele gezin van kan genieten! Opnieuw te doen tijdens een volgend verblijf !!

In een gezellige intieme sfeer kennis gemaakt met de bijzondere Fado uit Coimbra. Voor en tijdens het optreden wordt o.a. de geschiedenis en gebruiken uitgelegd. Heel boeiend en wat een mooie gevoelige zang! Zeker geen spijt!

Een leuke, informatieve show over Fado! Mooi om de geschiedenis van Fado te ontdekken, met haar verschillende stijlen. Een aanrader dus!

Fantastisch!! Super leuke avond voor een leuke prijs.