Belevingen in
Coimbra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Coimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

1. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

...
Coimbra: privérondleiding op de werelderfgoedlocatie

2. Coimbra: privérondleiding op de werelderfgoedlocatie

Verken de middeleeuwse straten van Coimbra door een overzicht van de stad, aangevuld met de vele prachtige geografische details. Terwijl je meer te weten komt over de levensstijl, geschiedenis en cultuur, ontvang je ook handige tips over hoe je de rest van je tijd in de stad het beste kunt doorbrengen. Je tour zal je helpen je als een local te voelen terwijl je de panoramische lift neemt om de hoogtepunten van Coimbra te voet te ontdekken. Van daaruit verken je de belangrijkste pleinen van de stad voordat je verder gaat naar onder andere de oude kathedraal, de Almedina-toren en het klooster van Santa Cruz. Uw reisroute omvat later de oudste universiteit in Portugal, de "Joanina" -bibliotheek, de kapel van Sint-Michiel, de wapenkamer, de gele kamer, de "Capelos" -kamer, de privé-examenkamer en de academische gevangenis. Je ervaring wordt uiteindelijk afgesloten met een proeverij van een typisch gebakje.

...
Coimbra: live fadoshow met proeverij van portwijn

3. Coimbra: live fadoshow met proeverij van portwijn

Casa Fado ao Centro is een cultureel project opgericht in Coimbra in 2010. Alle muzikanten en medewerkers zijn of waren universiteitsstudenten in Coimbra. Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bekleed met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme setting ga je op reis door het unieke geluid van Fado de Coimbra en door de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de stad. Geniet aan het einde van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in contact te komen en meer te weten te komen over hun vak.

...
Van Porto: Fátima en Coimbra Privétour van een hele dag

4. Van Porto: Fátima en Coimbra Privétour van een hele dag

Deze reis begint in Porto en vervolgens op Coimbra, de studentenstad en de oudste universiteit van het land (uit de 12e eeuw) en ook een van de oudste ter wereld. Neem de tijd om de Joanina-bibliotheek te bezoeken met zijn verzameling van meer dan 300.000 boeken en enkele van de zeldzaamste manuscripten in het hele land. Bezoek de oude kathedraal in Romaanse stijl (Sé Velha). Steek de rivier over om het Santa Clara-klooster en de Quinta das Lágrimas (landgoed van tranen) te bezoeken, waar de liefde tussen Pedro en Inês tot bloei kwam. Lunch daarna in een van de tavernes in de binnenstad waar je de lekkerste snacks kunt vinden. Daarna gaat u richting Fátima, waar Onze Lieve Vrouw van Fátima aan de drie herderskinderen verscheen in 1917. Hier bezoekt u de basiliek waar Francisco, Jacinta Marto en Lúcia begraven zijn, de Igreja da Santíssima Trindade (Kerk van de Heilige Drie-eenheid) , en het grootste katholieke heiligdom in Portugal. Er zal ook tijd zijn om de Capela das Aparições (Kapel van Verschijningen) te zien, een kleine tempel gebouwd op verzoek van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima toen ze aan de drie herderskinderen verscheen, en Azinheira Grande, de boom die Jacinta, Lúcia en Francisco ging voorbij voordat hij de heilige zag. De tour kan worden aangepast met de Candle Processie die elke dag plaatsvindt van 17 april tot 31 oktober tussen 21.30 uur en 23.00 uur.

...
Van Lissabon: Aveiro, Moliceiro Boot en Coimbra Tour

5. Van Lissabon: Aveiro, Moliceiro Boot en Coimbra Tour

Eerst bezoek je een van de mooiste plekken van Portugal, Aveiro. Ontdek de vele kanalen en bruggen van de stad terwijl je een ritje maakt op een Moliceiro, een kleine boot die typisch is voor de omgeving. Door een tochtje met een Moliceiro te maken, kunt u vanaf het water genieten van de prachtige Art Nouveau-gebouwen en bruggen van de stad. Wandel vervolgens door het historische centrum van Aveiro tijdens een wandeltocht. Bekijk het klooster van Santa Joana, de kathedraal van Aveiro, de kapel van St. Gonçalinho en de Misericordia-kerk. Probeer de beroemde Ovos Moles de Aveiro, een zoet gebak dat typisch is voor Aveiro. Je ontdekt dan een van de must-see attracties van de stad, het Costa Nova-strand. Stel voor foto's voor de beroemde gestreepte en kleurrijke huizen van het strand. Ga vervolgens verder naar Coimbra, een stad vol geschiedenis en traditie, waar de rivier de Mondego doorheen stroomt. Bezoek de smalle en steile straatjes van de Universiteit van Coimbra, de oudste van Portugal. Ontdek ten slotte de Sé Velha (oude kathedraal), het riviergebied en natuurlijk het klooster van Santa Clara.

...
Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

6. Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

Nadat je je gids hebt ontmoet, krijg je de kajakuitrusting en enkele instructies. Vertrek vervolgens vanaf de Carvoeira-dam tijdens een kajaktocht met een totale lengte van 18 km (11 mijl). Je kajakt door de natuurlijke riviervallei van de Mondego, omringd door uitgestrekte bossen. Als je stroomafwaarts reist, passeer je de kleine dorpjes Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro en Casal. Dit deel van de rivier zit vol met kleine strandjes waar je kunt stoppen om te picknicken of om te gaan zwemmen. Op het rivierstrand van Palheiros vind je een kleine bar waar je een ijsje of een koud biertje kunt kopen. De rivier heeft meestal een lichte stroming, wat het kajakken gemakkelijk en toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Eindig in Torres do Mondego, na 3-4 uur kajakken en pauzes onderweg.

...
Coimbra Fado-concert

7. Coimbra Fado-concert

De fado van Coimbra wordt gezongen door studenten of oud-studenten van Coimbra. De liedjes worden in het Portugees gezongen. De uitleg is in het Portugees en / of Engels. Wist je dat Coimbra's fado alleen door mannen wordt gezongen? Kom de oplossing ontdekken. Het concert duurt tussen de 45 en 50 minuten, aan het einde van het concert wordt er een glas portwijn geserveerd. Een zeer populaire plek, bij het boeken garanderen we je plaats voor de sessie van 18.00 uur. Mensen wordt geadviseerd om 15 minuten voor de geplande tijd aan te komen om de beste plek te kiezen.

...
Wandeltocht Universiteit van Coimbra

8. Wandeltocht Universiteit van Coimbra

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). Oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft de universiteit van Coimbra sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra ingenomen. Begeleid je deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de kapel van St. Michael, de Joanina-bibliotheek, de academische gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met stops op de universiteit.

...
Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

9. Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

Deze premium tour van een hele dag aan boord van een comfortabele minibus wordt begeleid door een gecertificeerde gids die je ervaring ten volle zal personaliseren. Je bezoekt zowel Coimbra, de stad van de studenten en de oude hoofdstad van Portugal, als Aveiro, het Venetië van Portugal. Je begint de dag met een bezoek aan de oudste Portugese universiteit, de universiteit van Coimbra. Hier vind je de wereldberoemde Joanina Bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Tijdens dit begeleide bezoek neemt je deskundige en vriendelijke gids je mee terug in de tijd om de belangrijke rol van deze stad en de Portugese onafhankelijkheid uit te leggen. Leer meer over de geschiedenis van de universiteit en hoe studenten hun 500 jaar oude tradities vieren. Laat je betoveren door een Fado optreden, gespeeld en gezongen door leerlingen Na je tijd aan de universiteit, ga je door de oude Moorse stad om de gevel van de oude kathedraal, de smalle steegjes en trappen te ontdekken die je naar de winkelstraat van het stadscentrum leiden. Geniet van de stad in je eigen tempo, absorbeer de lokale sfeer en luister terwijl je gids je informeert over al je omgevingen. Na je wandeling lunch je in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u de unieke stad Aveiro, die wordt beschouwd als het Venetië van Portugal. Vaar over de grachten in een traditionele Moliceiro-boot. Bewonder de art nouveau-gebouwen en de interessante vissersarchitectuur. Wees getuige van de plaats waar de Ria en de oceaan elkaar ontmoeten als je tour eindigt.

...
Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

10. Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

Portugal is een land dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, en dit is uw kans om enkele van de mooiste en meest intrigerende plaatsen te verkennen om zijn landen te gronde te richten. Stop bij het middeleeuwse dorp Obidos voor een reis terug in de tijd, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes vol met traditionele winkels en wit geschilderde huizen. Ontdek het heiligdom van Fatima en neem een optionele mis in de kapel van de verschijningen, verken de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans gebouwd in neo-barokke stijl en bekijk de grote, moderne basiliek van Santissima Trindade. Doorgaan naar Coimbra voor een bezoek aan de oudste universiteit van Europa. Coimbra's University is de thuisbasis van de 18e-eeuwse Joanine-bibliotheek en is een van de mooiste bibliotheken ter wereld. Maak een wandeling naar de charmante binnenstad van Coimbra, waar talloze cafés, banketbakkers en restaurants op uw ontdekking wachten. Als u zich zo geneigd voelt, kies dan voor een stop in het restaurant Mealhada, waar u kunt genieten van een van de beroemdste gerechten van Portugal, "Leitao da Bairrada", een langzaam geroosterd speenvarken. Ga vervolgens naar Aveiro, waar u een Moliceiro-boot kunt nemen om te zien de 3 km kanalen die door de stad stromen of een wandeling maken door de Aveiro-markt. Na een korte stop in het oude vissersdorpje Costa Nova, zal uw transfer in Porto worden afgesloten.

...

Sitemap Coimbra

Wil je alle activiteiten in Coimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.