Belevingen in
Coimbra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Coimbra: De beste dingen die je niet wil missen

Coimbra: live Fado-show met portwijnproeverij

1. Coimbra: live Fado-show met portwijnproeverij

Casa Fado ao Centro is een cultureel project dat in 2010 in Coimbra is opgezet. Alle musici en medewerkers zijn of waren universiteitsstudenten in Coimbra.Versierd met de bezittingen van de muzikanten, zijn de muren bezaaid met geschiedenis. De concerten zijn culturele evenementen. In een intieme sfeer maak je een reis door het unieke geluid van de Fado de Coimbra, en door de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de stad. Aan het eind kun je genieten van een portwijnproeverij met de muzikanten om met hen in gesprek te gaan en meer over hun vak te weten te komen.

Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

2. Coimbra: Mondego River Kayaking Tour

Nadat je 's ochtends je gids hebt ontmoet, word je naar Penacova vervoerd en voorzien van de kajakuitrusting en enkele instructies. Vertrek vervolgens vanaf de Carvoeira-dam op een kajaktocht met een totale lengte van 18 km (11 mijl). Je kajakt door de natuurlijke vallei van de Mondego-rivier, omgeven door uitgestrekte bossen. Als u stroomafwaarts reist, passeert u de kleine dorpjes Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro en Casal. Dit deel van de rivier staat vol met kleine strandjes waar je kunt stoppen voor een picknick of om te gaan zwemmen. Op het rivierstrand van Palheiros vind je een kleine bar waar je een ijsje of een koud biertje kunt kopen. De rivier heeft meestal een lichte stroming, wat het kajakken gemakkelijk en toegankelijk maakt voor alle leeftijden. Eindig in Torres do Mondego, na 3-4 uur kajakken en pauzes onderweg. Verwacht aan te komen tussen 15.00 en 17.00 uur.

Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

3. Vanuit Porto: dagtocht naar Fátima en Coimbra

Ontdek de religieuze en geleerde centra van Portugal tijdens een 10 uur durende tour naar Fátima en Coimbra vanuit Porto. Tijdens de tour zie je de belangrijkste bedevaartsoorden van Portugal en een van de oudste universiteitssteden van Europa. Fátima dankt haar naam vermoedelijk aan de Moren. De stad is echter vooral bekend om haar verschijningen van de Maagd Maria aan 3 kinderen die in 1917 aan het schapen hoeden waren. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan is erkend, hebben 3 verschillende pausen bij 5 verschillende gelegenheden Fátima bezocht. Bezoek de prachtige neoklassieke basiliek en het heiligdom. Je kunt zelfs de mis bijwonen als je wilt. Je hebt ook wat vrije tijd om te lunchen in het bruisende stadscentrum, vol moderne pelgrims en winkelmogelijkheden. Vervolgens ga je naar Coimbra en ontdek je Portugals enige universiteitsstad tot het begin van de 20e eeuw. Het college op de heuveltop, gesticht in de 13e eeuw, is een van de oudste van Europa. Het vormt een prachtig decor voor een panoramische tour door de smalle straten van de stad, vol jonge studenten. Bezoek de Sé Nova Kathedraal om de enige kerk in Portugal te zien die vrijwel intact de Reconquista heeft overleefd. Tijdens je bezoek aan het historische centrum van Coimbra wandel je door de Quebra, Costas, Arco da Almedina, Porta da Barbacã en Rua Ferreira Borges. Je eindigt bij de universiteit, gevestigd in een van de voormalige gebouwen van het middeleeuwse koninklijke paleis. Onder de hoogtepunten bevindt zich de prachtige Bibliotheek Joanina met barokke details, zoals rood en groene lak en trompe-l'oeil-elementen.

Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

4. Coimbra: speurtocht en stadswandeling met hoogtepunten

Leer Coimbra in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "Mangotuin", "Klooster van Santa Cruz", "Schoolpaleis" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de "Jardim da Manga" en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "Jardim da Sereia". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Porto naar Lissabon Transfer met Tour Enroute

5. Porto naar Lissabon Transfer met Tour Enroute

Begin met een bezoek aan de Coimbra-universiteit, de oudste van Europa. De Joanine-bibliotheek werd gebouwd in de 18e eeuw op de voormalige gevangenis. De decoratie werd voltooid in de 18e eeuw en de renovatie omvatte fresco's aan het plafond van Mestre António Ribeiro en Vicente Nunes. Het portret van Dom Joao V is gemaakt door de Italiaanse Domenico Dupra. Bezoek andere interessante plaatsen aan de universiteit, waaronder de kapel van Saint Michel, Sala dos Capelos en de cabra ( klokkentoren ). Ga vervolgens naar het centrum, tussen de rivier de Mondego en de universiteit, naar een straat waar je kunt ontspannen en verdwalen in de charmante stad. U vindt er talloze cafés, patisserieën en restaurants. Rijk aan cultuur en met een onvergetelijke gastronomie, is dit gebied honderden, zo niet duizenden jaren het commerciële centrum van de stad geweest, met behoud van zijn authentieke sfeer en unieke persoonlijkheid. Kies ervoor om Fatima of Obidos te bezoeken voor uw laatste stop vóór Lissabon. In Obidos, een UNESCO-werelderfgoed, reis je terug in de tijd terwijl je door de prachtige smalle straatjes vol met traditionele winkels loopt. Bewonder de oude witte huizen en stel je voor hoe de middeleeuwse periode eruit zou hebben gezien en gevoeld. Obidos was een huwelijkscadeau van D. Dinis aan zijn vrouw D. Isabel en het dorp werd tot 1834 onderdeel van de Casa das Rainhas, waardoor D. Catarina de opdracht kreeg om een aquaduct en fonteinen te bouwen. Bezoek in het heiligdom van Fatima drie bezienswaardigheden. Kies ervoor om een mis bij te wonen in de Kapel van de Verschijningen, de eerste kapel gebouwd na de verschijningen. Het neemt een prominente plaats in, praktisch in het centrum van het Heiligdom. Bezoek de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, gebouwd in 1928 in neo-barokke stijl. Het herbergt het graf van zuster Lucia die in 2005 is overleden. Zie de basiliek van Santissima Trindade, gebouwd in 2007 met meer dan 8.000 zitplaatsen en een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Het werd ontworpen door de Griekse architect Alexandros Tombazis en is een moderne imposante kerk.

Wandeltocht Universiteit van Coimbra

6. Wandeltocht Universiteit van Coimbra

Bezoek een van de oudste universiteiten ter wereld (en de oudste universiteit van Portugal). Oorspronkelijk opgericht in 1290, heeft de universiteit van Coimbra sinds 1537 haar plek in de stad Coimbra ingenomen. Begeleid je deskundige gids naar het Koninklijk Paleis, de kapel van St. Michael, de Joanina-bibliotheek, de academische gevangenis en andere hoogtepunten. Ga dieper dan de gemiddelde toerist met stops op de universiteit.

Van Lissabon: privétour met gids door Óbidos en Coimbra

7. Van Lissabon: privétour met gids door Óbidos en Coimbra

Geniet van het gemak van het ophalen van hotels in Lissabon en ga naar de eerste halte, het middeleeuwse dorp Óbidos. Een favoriet van de Portugese koninginnen, dit dorp heeft charmante kleine straatjes en oude kasteelmuren en staat bekend als een van de meest romantische plekken in de buurt van Lissabon. Reis 2 uur verder naar de stad Coimbra, de thuisbasis van de Universiteit van Coimbra, de oudste Portugese universiteit en een van de oudste in Europa. Sinds 2013 staat UNESCO op de werelderfgoedlijst. Velen bewonderen de elegante Joanina-bibliotheek van de universiteit, een barokke bibliotheek uit de XVII eeuw. Bewonder de uitgebreide azulejo- wandtegels van de kapel van São Miguel en bezoek het graf van de eerste Portugese koning voordat je geniet van vrije tijd om het stadscentrum te verkennen. Na een dag vol touren, keer je terug naar Lissabon in een auto met airconditioning.

Stadstour Heiligdom van Fátima en Coimbra

8. Stadstour Heiligdom van Fátima en Coimbra

Bezoek een van de grote religieuze centra van Portugal tijdens een dagexcursie naar het heiligdom van Fátima in Cova da Iria. Kom meer te weten over de Mariaverschijningen die in mei 1917 op deze plek plaatsvonden. Kijk binnen in de prachtige Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans en andere religieuze monumenten, voordat je de Kapel van de Verschijningen in het hart van het heiligdom bezoekt. Met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar is Fátima een van de grootste heiligdommen ter wereld en de meest populaire bedevaarten vinden plaats in oktober en op 12 en 13 mei op de verjaardag van de visioenen. Zie het huis van de herder dat de Maagd Maria eerder verscheen, en ga dan verder naar de universiteitsstad Coimbra. Verken het historische centrum om middeleeuwse huizen te zien tussen de majestueuze monumenten uit de Renaissance. Ontdek overblijfselen van het Romeinse rijk en ga naar het universiteitsgebied om de UNESCO-werelderfgoedgebouwen van een van de oudste universiteiten ter wereld te bewonderen.

Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

9. Porto, Braga of Guimarães: privétour Coimbra en Aveiro

Deze premium tour van een hele dag aan boord van een comfortabele minibus wordt begeleid door een gecertificeerde gids die je ervaring ten volle zal personaliseren. Je bezoekt zowel Coimbra, de stad van de studenten en de oude hoofdstad van Portugal, als Aveiro, het Venetië van Portugal. Je begint de dag met een bezoek aan de oudste Portugese universiteit, de universiteit van Coimbra. Hier vind je de wereldberoemde Joanina Bibliotheek en het Koninklijk Paleis. Tijdens dit begeleide bezoek neemt je deskundige en vriendelijke gids je mee terug in de tijd om de belangrijke rol van deze stad en de Portugese onafhankelijkheid uit te leggen. Leer meer over de geschiedenis van de universiteit en hoe studenten hun 500 jaar oude tradities vieren. Laat je betoveren door een Fado optreden, gespeeld en gezongen door leerlingen Na je tijd aan de universiteit, ga je door de oude Moorse stad om de gevel van de oude kathedraal, de smalle steegjes en trappen te ontdekken die je naar de winkelstraat van het stadscentrum leiden. Geniet van de stad in je eigen tempo, absorbeer de lokale sfeer en luister terwijl je gids je informeert over al je omgevingen. Na uw wandeling lunchen in een lokaal restaurant. In de middag bezoekt u de unieke stad Aveiro, die wordt beschouwd als het Venetië van Portugal. Vaar over de grachten in een traditionele Moliceiro-boot. Bewonder de art nouveau-gebouwen en de interessante vissersarchitectuur. Wees getuige van de plaats waar de Ria en de oceaan elkaar ontmoeten als je tour eindigt.

Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

10. Van Lissabon: Stad-Hoppen Transfer naar Porto

Portugal is een land dat rijk is aan geschiedenis en cultuur, en dit is uw kans om enkele van de mooiste en meest intrigerende plaatsen te verkennen om zijn landen te gronde te richten. Stop bij het middeleeuwse dorp Obidos voor een reis terug in de tijd, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes vol met traditionele winkels en wit geschilderde huizen. Ontdek het heiligdom van Fatima en neem een optionele mis in de kapel van de verschijningen, verken de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans gebouwd in neo-barokke stijl en bekijk de grote, moderne basiliek van Santissima Trindade. Doorgaan naar Coimbra voor een bezoek aan de oudste universiteit van Europa. Coimbra's University is de thuisbasis van de 18e-eeuwse Joanine-bibliotheek en is een van de mooiste bibliotheken ter wereld. Maak een wandeling naar de charmante binnenstad van Coimbra, waar talloze cafés, banketbakkers en restaurants op uw ontdekking wachten. Als u zich zo geneigd voelt, kies dan voor een stop in het restaurant Mealhada, waar u kunt genieten van een van de beroemdste gerechten van Portugal, "Leitao da Bairrada", een langzaam geroosterd speenvarken. Ga vervolgens naar Aveiro, waar u een Moliceiro-boot kunt nemen om te zien de 3 km kanalen die door de stad stromen of een wandeling maken door de Aveiro-markt. Na een korte stop in het oude vissersdorpje Costa Nova, zal uw transfer in Porto worden afgesloten.

Veelgestelde vragen over Coimbra

Welke topattracties zijn een must-see in Coimbra?

De topattracties in Coimbra zijn:

Sitemap Coimbra

Wil je alle activiteiten in Coimbra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Coimbra

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 235 beoordelingen

Uitstekend gepresenteerd door aardige jonge vrouw die steeds uitleg gaf wat de betekenis van de songs was door de geschiedenis heen. Beide gitaristen en de zanger - een student- waren geweldig goed. Voor mij had het nog een uur mogen duren!

Fantastische muziek, bezielde muzikanten en een goede zang! Begeleid met uitleg in Portugees, en Engels!

Leuk klein theater met prachtige muziek. Heel authentiek alles.

Interessante uitleg en mooie traditionele fado songs

Ontzettend leuke show met kwalitatief goede fado!!