Datums kiezen

Colca Canyon

Colca Canyon: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

1. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke habitat. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen steden. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa en ga op zoek naar lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Heilige Vallei. Krijg een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route en ga dan verder naar Chivay (toegangsstad tot Colca Canyon) en lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens wordt u afgezet in uw hotel in Chivay Town. Geniet van de middag ter vrije besteding. Dag 2: Verlaat Chivay in de vroege ochtend en begeef je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Bekijk de mooie steden Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling voordat je aankomt in Cruz del Condor, waar je een uur krijgt om de majestueuze vogels tijdens de vlucht te bekijken. Alle excursies worden uitgelegd door de professionele gids. Op de terugweg luncht u in Chivay voordat u doorgaat naar Puno, waar u om 19:30 uur aankomt.

Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

2. Van Arequipa: Colca Canyon-dagtour naar Puno

Ontdek de natuurlijke pracht van de Colca Canyon op deze dagtrip vanuit Arequipa. Begin je reis goed met een heerlijk ontbijt. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een tour met lunch en toegangsprijs voor de Colca Canyon of een tour zonder deze insluitsels. Geniet van het ophalen van de vroege ochtend bij uw hotel of accommodatie in Arequipa en reis in een voertuig met airconditioning naar de ongelooflijke Colca Canyon. Stop voor het ontbijt in het charmante stadje Chivay. Reis door de Andes-dorpen voordat je het uitkijkpunt Cruz del Cóndor bereikt. Bewonder het uitzicht op het omliggende landschap en probeer de reusachtige Andescondor tijdens de vlucht te spotten. Steek de Patapampa-pas over en bewonder de unieke flora en fauna van het gebied. Vang een glimp op van de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Na uw begeleide wandeling heeft u de mogelijkheid om naar de warmwaterbron La Calera te gaan. Aan het einde van je tour brengt de bus je terug naar de stad Puno, waar je rond 19:30 uur bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

3. Vanuit Arequipa: rondleiding Colca-kloof voor een dag

Je wordt rond 03:00 uur opgehaald uit je accommodatie in Arequipa om je reis te beginnen naar één van de diepste kloven ter wereld, via de Yura-weg, grenzend aan de Chachani-berg richting Pampa Cañahuas (Aguada Blanca en het nationale reservaat Salinas) prachtige Zuid-Amerikaanse kameelachtigen, de vicuñas. Om ongeveer 6:00 uur kom je aan in de stad Chivay; hier geniet je van je ontbijt en vervolgens je rit voor ongeveer 1 uur voortzet om bij Mirador de la Cruz del Cóndor aan te komen, een strategisch observatiepunt van de Canyon en de spectaculaire vlucht van de Condor. Bij terugkomst stop je in de dorpen Pinchollo, Maca en Yanque die prachtige koloniale kerken hebben. Vanuit het gezichtspunt van Choquetico en Antahuilque, bekijk je de indrukwekkende Andenería van de vallei, de pre-Inca-graven en een pre-Inca-model van het in steen gehouwen gebied. Keer terug naar de stad Chivay voor de lunch en om rustig te wandelen door de kleine straatjes. Je kunt genieten van de thermale baden in La Calera (optioneel) waarvan het thermos geneeskrachtige water schommelt tussen 35 tot 38 graden (Celsius) van temperatuur, waarin je ongeveer 1 uur zult blijven, en teruggaat naar de stad Chivay. Om 14:00 uur start je je rit terug naar Arequipa, onderweg bezoek je het hoogste punt tussen de Colca-kloof en Arequipa: Patapampa (4800 meter), vanaf deze plek zie je het vulkanische gebergte. Je bent om 17:00 uur terug in je accommodatie in Arequipa.

Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

4. Vanuit Arequipa: dagexcursie met gids naar de Colca-kloof

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel of accommodatie in Arequipa en reist door naar de ongelooflijke Colca-kloof. Je arriveert in de natuurlijke leefomgeving van de grote Andescondor en geniet van een dagexcursie op deze adembenemende plek. Je ontbijt in het leuke plaatsje Chivay, reist door de dorpen van de Andes en bereikt vervolgens het uitzichtpunt Mirador Cruz del Cóndor. Je wandelt kort omhoog naar het uitzichtpunt waar je kunt genieten van het pittoreske uitzicht over het omliggende natuurlandschap. Je steekt de Patapampapas over en bewonder de geweldige flora en fauna van de Andes. Je ziet de toppen van de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat rond 17:00 uur weer terug naar Arequipa en wordt afgezet op het centrale plein. 

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar de Colcakloof

5. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar de Colcakloof

Begin je 2-daagse tour naar de Colcakloof met een ophaalservice vanuit Arequipa. Vanuit daar rijd je door het immense natuurreservaat Salinas en Aquada Blanca. Je ziet lama's, alpaca's en vicuña's in hun natuurlijke leefomgeving. Stop bij Patapampa, op 4.900 meter boven zeeniveau. Geniet van een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato vanaf het hoogste punt van het natuurlijke uitkijkpunt Patapampa. Ga verder naar de stad Chivay voor een lunch (indien optie geselecteerd). Na de lunch kun je inchecken bij je hotel, waarna je vrije tijd hebt om aan de hoogte te wennen. De volgende dag ga je in alle vroegte naar Cruz del Condor. Bekijk de mooie dorpen Coporaque en Maca en kom in contact met de natuur tijdens een korte wandeling, voordat je aankomt in Cruz del Condor. Vanaf dit natuurlijke uitkijkpunt kun je de prachtige vogels tijdens hun vlucht zien. De gids vertelt je alles over het gedrag van deze dieren. Dan keer je terug naar Chivay voor een lunch (indien optie is geselecteerd), voordat je weer terugrijdt naar Arequipa. Hier kom je rond 17:00 uur aan.

Vanuit Arequipa: tweedaagse Colca Canyon Trektocht

6. Vanuit Arequipa: tweedaagse Colca Canyon Trektocht

Geniet van een tweedaagse trektocht door Colca Canyon en dompel jezelf onder in prachtige landschappen terwijl je een van 's werelds diepste canyons verkent. Verlaat Arequipa en bekijk Condor's Cross en uitzicht op de Andesvalleien. Begin het avontuur heel vroeg met ophalen bij je accommodatie in Arequipa en reis naar de vallei van Colca (3 uur). Maak een korte stop om te ontbijten in Chivay. Vervolg de route richting het Condor’s Cross (3.800 m. boven zeeniveau) om een van de meest verbazingwekkende natuurwonderen te aanschouwen: de vliegende condors. Bereik de Pampas van San Miguel (3300 meter boven zeeniveau). Wandeling op de bodem van de kloof, gedurende 7,4 mijl (3 uur). Aankomst in de stad San Juan de Chuccho, om te genieten van een welverdiende rust met lunch. Vervolg de tocht door de steden Cosñirhua y Malata voor nog eens 2,5 kilometer (2,5 uur). Aankomst in Sangalle (2.225 m), een spectaculaire oase waar we de nacht zullen doorbrengen. Geniet van een bad in het zwembad en dineer 's avonds. Word de volgende ochtend vroeg wakker en begin aan de wandeling van 4 km langs de helling van de kloof, gedurende ongeveer 3 uur, waarbij u de zonsopgang bewondert met ongelooflijke uitzichten, totdat we de stad Cabanaconde (3.230 m) bereiken. Reis naar de stad Chivay en maak korte stops bij het uitkijkpunt Antahuilque, met prachtig uitzicht op de Andes-terrassen en de vallei van Colca. Bezoek de stad Maca, met een panoramisch bezoek aan de koloniale kerk. Neem de tijd om de warmwaterbronnen van Yanque te bezoeken en te genieten van de krachtige warmwaterzwembaden met helende eigenschappen en ontspannende effecten voordat u geniet van een optionele smakelijke lunch in Chivay. Passeer het Nationale Reservaat Pampa Cañahuas, de thuisbasis van verschillende soorten kameelachtigen zoals lama's, alpaca's, vicuña's en guanaco's, en kom terug in Arequipa.

Van Puno: 2-daagse Colca Canyon Tour naar Arequipa

7. Van Puno: 2-daagse Colca Canyon Tour naar Arequipa

Dag 1: Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Puno City, ga je op pad. Let onderweg op lama's, alpaca's en vicuña's in de magnifieke bergen van de Andes, voordat je een stop maakt bij een klein café. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een adembenemend uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Je gaat dan verder naar Chivay, de ingangsstad van de Colca Canyon. Eenmaal daar lunch je in een lokaal restaurant, voordat je wordt afgezet bij je hotel in Chivay Town. U kunt dan genieten van de middag ter vrije besteding, met de mogelijkheid om de waterbron La Calera te bezoeken. Dag 2: Je vertrekt in de vroege ochtend vanuit Chivay en begeeft je naar het prachtige uitkijkpunt Cruz del Condor. Onderweg passeer je de mooie steden Coporaque en Maca, voordat je tijdens een korte wandeling in contact komt met de natuur. Je komt later aan in Cruz del Condor, waar je de majestueuze vogels een uur lang kunt zien vliegen. Op de terugweg geniet je van een lunch in Chivay, voordat je doorgaat naar Arequipa City, waar je rond 17:00 uur aankomt.

Andes: Dagtrip Colca Canyon

8. Andes: Dagtrip Colca Canyon

Je begint je dag vroeg met een ophaalservice bij je hotel tussen 02.30 en 03.00 uur. Je maakt dan een reis van 3 uur met de auto richting Colca Canyon en bereikt uiteindelijk de stad Chivay, waar je om 6:00 uur zult ontbijten. Je rijdt dan door het schilderachtige landschap, langs landbouwvelden, Antahuilque, de Choquetico-graven en het kleine dorpje Yanque op weg naar het uitkijkpunt Cruz del Condor. Je zult ook rustig en geduldig kunnen kijken naar de mogelijkheid om de gigantische Andescondor geruisloos boven je hoofd te zien vliegen vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt. Daarna keert u terug naar Chivay via Maca Village, waar u boeren hun velden kunt zien ploegen, voordat u stopt bij een prachtige 18e-eeuwse koloniale kerk. Bij aankomst in Chivay stop je bij de La Calera Hot Springs waar je kunt ontspannen en genieten in de therapeutische baden als je dat wilt. Je luncht dan op eigen gelegenheid in Chivay, met vrije tijd om de lokale markt en het centrale plein te bezoeken. Om 14:00 uur ga je terug naar Arequipa en bezoek je het uitkijkpunt van Patapampa (op 4.800 meter) om de Ampato-vulkaan te bekijken, waar de mummie Juanita werd ontdekt. Daarna gaat u verder naar Toqrapampa, waar u kleine lagunes vol Andesvogels kunt zien. Je laatste stop is Pampa Cañahuas National Park, waar je lama's, alpaca's en vicuña's kunt zien voordat je om ongeveer 17:00 uur aankomt in Arequipa. Je wordt later afgezet in het stadscentrum van Arequipa, na een leuke en drukke dag!

Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

9. Vanuit Arequipa: 2-daagse Colca Canyon Tour met Transfer naar Puno

Maak een rondleiding door de enorme Colca Canyon tijdens een 2-daagse reis vanuit Arequipa. Bewonder de oude koloniale steden, bekijk de vulkanen en neem een duik in de thermale baden. Sluit de tour af met een transfer naar Puno. Je wordt opgehaald bij je hotel in Arequipa en trekt naar het platteland. Kom aan in Chivay, check in bij je hotel en neem wat tijd voor de lunch (niet inbegrepen). Na de lunch bezoek je de thermale bronnen in Calera, waarvan het thermale en geneeskrachtige water varieert van 35º tot 38º Celsius. Rust en ontspan in het verjongende water voordat je overnacht in Chivay. Op dag 2 ontbijt je en ga je naar het uitkijkpunt Cruz del Condor om de geweldige Colca Canyon te bekijken en, als je geluk hebt, condors die boven en om je heen vliegen. Op de terugweg naar Chivay maak je stops met een gids om van de prachtige landschappen te genieten en te lunchen (niet inbegrepen). Stap dan in het vervoer voor de transfer naar Puno.

Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

10. Colca-kloof: 2-dagse tour vauit Arequipa naar Puno

Geniet van een Peruviaans avontuur waarbij je wilde dieren en natuurwonderen ziet tijdens deze 2-daagse excursie vanuit Arequipa naar Puno.  Dag 1: Arequipa naar Chivay (Colca-kloof) 's Ochtends word je opgehaald bij je hotel en door een prachtig landschap in 4 uur naar Chivay gebracht. Zorg dat je je camera in de aanslag hebt want er wordt gepauzeerd bij diverse prachtige uitzichtpunten waaronder het Pampa Cañahuas-reservaat. In dit reservaat leven vele exotische dieren uit de Andes, zoals vicuña's, alpaca's, lama's, flamingo's, ibissen en de andescondor. Je ziet verbazingwekkende landschappen terwijl je langs meren, gletsjers en enkele geweldige vulkanen rijdt, zoals Ampato, Sabancaya, Huallca en Misti. Het hoogste punt dat je tijdens je reis bereikt is 4.800 meter. 's Middags heb je een aantal opties om je vrije tijd door te brengen. Je overnacht in Chivay. Dag 2: excursie Colca-kloof en toeristenbus naar Puno Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel en meegenomen naar de mooiste plekken van de Colca-kloof. Deze pittoreske reis leidt naar de Mirador Cruz del Condor, het beroemdste uitzichtpunt vanwaar je de diepte van de Colca-kloof in kunt kijken. Hier is de kloof ongeveer 1200 meter diep en heb je een goede kans om condors te zien vliegen met de geweldige kloof op de achtergrond. Vanuit Chivay ga je met een comfortabele toeristenbus naar het Titicacameer, de geboorteplaats van de eerste Inca, Manco Capac. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap van de Andes terwijl je langs meren, lagunes, forelkwekerijen en andesflamingo's komt. Als je een hoogte van 4.850 meter bereikt, heb je een ongelooflijk uitzicht op de hooglanden. Daarna ga je richting Puno.

Beschikbare activiteiten

62 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 4

Andere activiteiten in Colca Canyon

Wil je alle activiteiten in Colca Canyon bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colca Canyon

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 525 beoordelingen

De tour stelt je in staat om de typische flora en fauna van het Andes-plateau te ontdekken (lama's, alpaca's, vicuna's, enz.), Je bezoekt een zeer hoog punt op meer dan 4900 meter om de sensatie van hoogte te ervaren en een uitstapje te maken naar de spa , klein maar echt schattig! We gaan dan naar het kruis van de condor waar we het geluk hadden om op een zeer heldere dag talloze condors te bewonderen. De gids was oorspronkelijk van de plaats en legde alles met veel motivatie en transport uit, ik heb echt genoten van alles over de tour?

Sterk aanbevolen! De gids (Victor), voorbereid, georganiseerd en altijd verbonden, liet ons een onderdompeling in het gebied ervaren. De tour liet ons adembenemende uitzichten zien: de mirador los Andes maar ook alle keren dat we stopten om terrassen, alpaca's, kandelaarscactussen te fotograferen. De Condor-show in de vroege ochtend was prachtig. Perfecte organisatie, tijden en bewegingen.

Vertraging om op te halen bij het hotel en te vertrekken voor de tour, maar geen probleem. De gids Paty leidde heel goed, met uitleg en kennis van de beste tijden en stopplaatsen. Verbazingwekkende landschappen, de vlucht van de condors is prachtig en alles ging heel goed, comfortabele bus en geweldige optie om tussen Arequipa en Puno te reizen.

Onze gids Peter was geweldig! Hij legde ons alles uit wat we moesten weten, hij gaf ons een goede briefing over hoogteziekte. De Canyon was prachtig, we namen de tijd om alles te zien. Het eten was erg goed en de overdracht ging goed. Kortom, ik raad het aan!

Comfortabele pendelrit van 14 personen. Veel uitleg onderweg, frequente stops om foto's te maken...