Janiculum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Janiculum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Colosseum: tour inclusief Forum Romanum en de Palatijn

1. Colosseum: tour inclusief Forum Romanum en de Palatijn

Ontdek het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn tijdens een rondleiding langs alle drie de attracties. Kom alles te weten over het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk, het dagelijkse Romeinse leven en de plek waar de stad gesticht is. Na het overslaan van de rij voor de kassa verken je het Colosseum met je groep, terwijl je gids onderweg over de geschiedenis ervan vertelt. Bekijk de arenavloer vanaf de tribune en stel je de gevechtsscènes tussen gladiatoren en wilde dieren voor. Vervolgens ga je naar het Forum Romanum om te zien waar het Romeinse sociale, politieke en religieuze leven heeft plaatsgevonden. Dit was de thuisbasis van de oude markt en de tempel van Julius Caesar, en een belangrijke plek in het hart van het Romeinse leven. Ga daarna de Palatijn op, waarvan men zegt dat het de geboorteplaats van Rome is, en het midden van de 7 heuvels. Geniet vanaf daar van het panorama-uitzicht over de stad, inclusief onvergetelijk uitzicht op het Colosseum en het Forum Romanum zelf. Rijd over de Via Sacra, de weg die de drie locaties met elkaar verbindt, terwijl je gids een beeld schetst van het Romeinse leven.

...
Colosseum: tour met arenavloer, Forum Romanum en de Palatijn

2. Colosseum: tour met arenavloer, Forum Romanum en de Palatijn

Ontdek het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn tijdens een rondleiding langs alle drie de attracties. Kom alles te weten over het dagelijkse Romeinse leven, de bloederige geschiedenis van het Colosseum en de heuvel waar de stad naar verluidt gesticht is. Nadat je het Colosseum betreedt, tour je door het amfitheater samen met je gids die geschiedenis tot leven brengt. Bezoek de normaliter gesloten arenavloer en stel je de daverende menigte voor vanuit het perspectief van de gladiatoren. Vervolgens bezoek je het Forum Romanum, het epicentrum van het Romeinse politieke, religieuze en sociale leven. Hier bevond zich de Tempel van Julius Caesar en de Romeinse Senaat. Het stond vol grootse, klassieke architectuur en functioneerde tevens als marktplaats. Wandel vervolgens naar de Palatijnse heuvel, de vermeende geboorteplaats van Rome en de middelste van de zeven heuvels van Rome. Ontdek een van de oudste delen van de stad. Geniet vanaf hier van het panoramische uitzicht over Rome, waaronder een uitzonderlijk uitzicht over het Forum Romanum en het Colosseum.

...
Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer

3. Vaticaan en Rome: stadspas met gratis vervoer

Maak je verblijf in Rome onvergetelijk en uniek met de 3-daagse OMNIA Vatican Card en Roma Pass. Dit zijn eigenlijk twee passen in één! Met de Roma Pass ga je gratis naar 2 van de 5 topatracties, heb je korting op 30 andere bezienswaardigheden en krijg je een gratis reiskaart. De OMNIA Vatican Card geeft toegang tot alle topbezienswaardigheden in Vaticaanstad en is inclusief een 3-daagse hop on, hop off-bustour. Je ontvangt ook een gratis gidsboekje en plattegrond om je te helpen met het plannen van je route, maar ook met uitgestippelde routes die het mogelijk maken om de stad te ontdekken in eigen tempo. De OMNIA Card bevat:  • Snelle toegang tot Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel  - de snelle toegang moet gereserveerd worden bij het ophalen van de pas, niet ervoor.  • Toegang Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen en klooster met multimedia audiogids  • Snelle toegang tot de Sint-Pieter Basisliek  - bespaar tot 4 uur in de zomer! Ook ontvang je een gratis audiogids - ter waarde van 15 EUR! • Ervaring door de Mamertijnse gevangenis met multimediagids De Roma Pass biedt gratis toegang tot 2 van de volgende bezienswaardigheden: • Musei Capitolini • Engelenburcht • Colosseum  • Palatijn en Forum Romanum En korting op vele musea en attracties, waaronder: musea: • Engelenburcht Nationaal Museum • Museo Nazionale Romano – Palazzo Massimo alle Terme • Museo Nazionale Romano – Palazzo Altemps • Museo Nazionale Romano – Crypta Balbi • Museo Nazionale Romano – Baths of Diocletian • Galleria Nazionale in Palazzo Barberini • Etruskisch Museum Villa Giulia • Musei Capitolini • Centrale Montemartini • Nationaal Museum van Orientaalse Kunst • MACRO - Museo d'Arte Contemporanea Roma • MAXXI - Nationaal Museum van XXI-Eeuwse Kunst • Planetarium en astronomisch museum Attracties: • Markten van Trajanus • Palazzo Valentini – Archaeological Gebied van Domus Romane • Ara Pacis Roma Cristiana bustocht. Deze panoramische hop on, hop off-bustour stopt bij: 1. Sint-Pietersbasiliek 2. Piazza Navona 3. Santa Maria ad Martyres Pantheon 4. Santa Maria in Aracoeli 5. Centraal station Termini 6. Santa Maria Maggiore 7. San Giovanni - Heilige trappen 8. Colosseum - Forum Romanum 9. Circus Maximus 10. Tibereiland 11. Palazzo Farnese

...
Toscaanse proeverijtour: dagtocht vanuit Rome met lunch en wijn

4. Toscaanse proeverijtour: dagtocht vanuit Rome met lunch en wijn

Een comfortabele bus met airconditioning haalt je op in Rome. Terwijl je richting glooiende heuvels rijdt, zal je deskundige gids uitleg geven over de rijke cultuur van Toscane en al je vragen beantwoorden over de komende dag. Geniet eerst van een wandeltocht in het heuvelstadje Montepulciano. Geniet van een oude maar nog steeds functionerende wijnkelder en ruïnes die dateren van vóór Rome. Bezoek vervolgens San Biagio, een 16e-eeuwse renaissancekerk met een travertijngevel die uitnodigend is in het zonlicht en prachtige decoraties binnenin. Op slechts een klein eindje rijden wacht een heerlijke Toscaanse lunch. Geniet van een driegangenmenu met bijpassende wijnen in de wijnkelder van een authentieke wijngaardboerderij, waaronder de beroemde Brunello di Montalcino en variëteiten uit de wijngaard zelf. Koop hier je souvenir Toscaanse wijn of wacht op de laatste stop: Pienza. Je reisleider biedt inzichten, maar je tijd is van jou: winkelen voor pecorino-kaas, balsamico-azijn, wijnen en andere lokale specialiteiten, het vinden van de juiste fotomoment of gewoon door de straten dwalen als een local. Keer vervolgens terug naar Rome in comfort met airconditioning - voldaan, ontspannen en klaar voor de volgende dag.

...
Via Appia: e-biketour

5. Via Appia: e-biketour

Verken het Romeinse platteland en zijn opmerkelijke landschap tijdens deze fietstour van een halve dag. Fiets over 2300 jaar ouder geplaveide wegen naar oude ruïnes. Na een korte rit door de stad bereik je het begin van de oude Via Appia. Dit was een van de eerste wegen in Rome, ook wel bekend als de “Koningin der Straten”. Trap langs oude graven en de ruïnes van een keizerlijk paleis. Tijdens de fietstocht deelt de gids interessante historische feiten met je om je zo het Rome achter de monumenten te laten zien. Zodra je de Via Appia verlaat, volg je de oude aquaducten over het Romeinse platteland. Na een aangename terugreis komt je fietstocht ten einde in het centrum van Rome.

...
Rome: Early Morning E-Bike Tour

6. Rome: Early Morning E-Bike Tour

De e-bike-tochten in de ochtend worden geleid door deskundige lokale gidsen die met u in de Eeuwige Stad rijden. Ze leggen uit hoe je het 3D-vizier tijdens de tour kunt gebruiken, terwijl ze je geschiedenis en curiosa over elk monument bieden. Verken het Colosseum als nooit tevoren via de interactieve 3D-gecertificeerde reconstructie, geïntegreerd door een verhalende stem van je gids en epische achtergrondmuziek. Verken de stad zoals het 2000 jaar geleden was. Een echte ontroerende en multi-zintuiglijke familie-ervaring, geschikt voor alle leeftijden. De tour volgt een zorgvuldig ontworpen reisroute, stoppen bij de meest populaire bezienswaardigheden van Rome en de oude instellingen opnieuw creëren. Je ziet 3D-reconstructies van het Circus Maximus, de School of the Gladiators en nog veel meer. Je gids zal altijd bij je zijn, die je zal informeren over alles wat je echt ziet met de 3D-vizieren. Andere uitkijkpunten op de route zijn onder andere het Colosseum, de Boog van Constantijn en het Imperiale Forum, het Venetië-plein, het Trajan-forum Pantheon, het Navona-plein, Campo dei Fiori, Trastevere en Capitoline Hill.

...
Capitoline Museum Skip-the-Line tour met kleine groepen

7. Capitoline Museum Skip-the-Line tour met kleine groepen

Tijdens deze 3-uur durende tour ontmoet je je gids bovenaan de trappen van de St.Mary of Aracoeli Basilica, waar je je geweldige reis door de geschiedenis van het Capitoline Hill-complex begint, inclusief het Capitoline Museum en St Maria van Aracoeli Basiliek. Je professionele gids zal je vertellen hoe de bouw op Capitolijn begon en hoe Michelangelo in opdracht van paus Paulus III het plein ontwierp. Het eerste plein van het moderne Rome werd gecreëerd door het genie van Michelangelo, oprijzend op de Capitolijnse heuvel, op de plaats van een oud dorp en de plaats die is gewijd aan talloze tempels voor de Romeinse goden. Stap binnen in Santa Maria in Ara Coeli, gebouwd op de ruïnes van de Tempio di Giunone Moneta. De naam is afgeleid van een legende volgens welke een sibille de komst van de zoon van God voorspelde, zeggende: Haec est ara filii Dei. Dit is de hoogste top van de Campidoglio-heuvel. Bezoek het Capitoline Museum gesticht door paus Sixtus IV en bewonder schilderijen van Caravaggio en andere meesters. Vanaf de top van de heuvel heb je een panoramisch uitzicht over Rome, inclusief de koepels van Sant'Andrea della Valle en San Pietro.

...
Rome: hoogtepunten Vespa-tour met koffie en gelato

8. Rome: hoogtepunten Vespa-tour met koffie en gelato

Verken Rome als een local tijdens deze begeleide Vespa-tour. Zie het Sint-Pietersplein, het imposante Colosseum, de rivier de Tiber en de beroemde Trevifontein. Geniet van een panoramisch uitzicht en ontspan met een verfrissende gelato en een heerlijke Italiaanse koffie. Ontmoet je gids buiten je hotel en rijd langs de schilderachtige geplaveide straten naar het Colosseum en de minder bekende Mouth of Truth. Stop om bij te tanken met een kopje koffie en een gelato en ga dan verder naar Palatine Hill. Geniet van het uitzicht op pittoreske pijnbomen en ruïnes van het enorme Circus Maximus. Rijd langs het Sint-Pietersplein en de grootste kerk ter wereld, de Sint-Pietersbasiliek. Bekijk het oude Castel Sant'Angelo, een privémausoleum voor keizer Hadrianus en zijn familie uit de 2e eeuw. Rits langs de rivier de Tiber en bekijk de iconische Trevifontein. Gooi een muntje in het elegante barokke zwembad om er zeker van te zijn dat je terugkomt naar Rome. Keer terug naar je hotel nadat je alle belangrijke bezienswaardigheden van Rome hebt gezien.

...
Rome: privétour langs highlights per golfkar incl. transfer

9. Rome: privétour langs highlights per golfkar incl. transfer

Verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome tijdens een tour in een golfkar. Rijd langs alle belangrijke historische monumenten, inclusief het Forum Romanum, Colosseum, Circus Maximus en het Pantheon. Je komt ook langs minder bekende mooie locaties, zoals de Coelius, waar de prachtige villa en tuinen van Villa Celimontana en de oude basilieken van Santo Stefano Rotondo en Santi Giovanni e Paolo zich bevinden. Stop voor een kopje koffie of een cappuccino in een van de oudste cafés van Rome. Maak je vakantie in de Eeuwige Stad een onvergetelijke ervaring met deze unieke tour in een comfortabele golfkar.

...
Rome: tour per Vintage Fiat 500

10. Rome: tour per Vintage Fiat 500

Geniet van een panoramische 3 uur durende sightseeingtour door Rome achter het stuur van een iconische vintage Fiat 500. Vertrekkend vanuit een garage op slechts enkele meters van het Colosseum, vertrek je in konvooi om veel van de meest historische bezienswaardigheden van de Eeuwige Stad te zien. Maar je trekt waarschijnlijk net zoveel de aandacht als de Forum Romanum en de smalle straatjes van Trastevere in je kleine kleurige autootje. Van tijd tot tijd stop je om foto's te nemen onderweg, zoals bij de Boog van Constantijn en het Circus Maximus. Zie bijzondere plekken, zoals het geheime sleutelgat van de Aventijn en het charmante Piazza dei Cavalieri di Malta (Plein van de Ridders van Malta). Rij over de Lungotevere, langs de oevers van de Tiber. Steek dan over naar Trastevere, waar de smalle straatjes geen probleem zijn voor de kleine Fiat 500! Je gids zal je in het kort wat vertellen in het Engels of het Frans, voordat je weer verder gaat, met snelheden van max. 30 km/h. De autootjes zijn uitgerust met een zacht dak, waardoor je zelfs kan zonnen onderweg. Stop onderweg voor een cappuccino of espresso, of een heerlijk echt Italiaans ijsje. Houd er rekening mee dat: de bestuurder moet in het bezit zijn van een Europese Unie of een internationaal rijbewijs   Als je geen zin hebt om het rijden, dan is er een chauffeur beschikbaar voor een kleine meerprijs. De tour neemt je mee naar plekken waar de grote hop on, hop off-bussen niet kunnen komen. En je waant je zonder meer een filmster op de rode loper als je ziet hoeveel mensen zullen stoppen om je te bewonderen. Je kunt uit 2 opties kiezen: een tour van 90 minuten of een tour van 3 uur. 

...

Sitemap Janiculum

Wil je alle activiteiten in Janiculum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Janiculum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.844 beoordelingen

Een van de coolste ervaringen van mijn leven! We hebben genoten van een rondleiding van drie uur met een roze Fiat 500 en een geweldige gids (Mimmo) wiens Engels uitstekend was. We reden rond in Rome en zagen veel geweldige plekken. Ook bedankt voor de foto's die je hebt gemaakt! Zeer aan te bevelen! Heel erg bedankt! Mille grazie!

Een leuke en leuke rit door Rome met de oude Cinquecentos, met veel input over geschiedenis en stopt bij geweldige bezienswaardigheden en uitzichtpunten waar we normaal niet zouden komen. Nogmaals bedankt

Met de boeking wat onzeker voor te rijden in het verkeer van Rome, maar op de dag zelf rijd er een gids voor u ook met een Fiat 500, dus geen probleem voor het verkeer, gewoon volgen.

heel gemakkelijk met deze pas alles zit erin en skipe the line ook nergens moeten aanschuiven

Een pas waarmee je alle kanten op kunt. Wij vonden het ideaal!