Kies data

Dingen om te doen Colmar

Colmar: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Colmar: dagtocht naar de 4 Wonderen van de Elzas

1. Vanuit Colmar: dagtocht naar de 4 Wonderen van de Elzas

Je begint de dag met de ophaalservice bij je hotel of appartement in Colmar. Vervolgens begint je dagtocht door de Elzas in een comfortabele minibus met airconditioning. Je vertrekt vanuit het historische centrum van Colmar en passeert op de wijnroute prachtige wijngaarden en kleine dorpjes. Hier kun je de typische, magische en kleurrijke Elzas-architectuur bewonderen. Je maakt stopt bij de zogenaamde Vier Wonderen van de Elzas. Het eerste is Eguisheim, een van de mooiste dorpen in Frankrijk. Vervolgens rijd je verder langs de Elzasser wijnroute en dompel je jezelf onder in de wereld van de wijngaarden en andere producten waarom de regio's rond Ribeauvillé en Riquewihr zo beroemd zijn. Om de reputatie van deze wijnregio te testen bezoek je een typische wijngrot en kun je een breed aanbod aan verschillende wijnen proberen, zoals Gewurztraminer, Riesling, Pinot noir en nog veel meer. Je tour eindigt in Kaysersberg, waar een hoog fort boven de stad uittorent en dient als herinnering aan de belangrijke strategische positie en het oorlogsverleden van de stad. Nadat je deze vier wonderen hebt bezocht brengt je chauffeur je weer veilig terug naar Colmar.

Colmar: Segwaytour van 2 uur

2. Colmar: Segwaytour van 2 uur

Zo gemakkelijk en leuk, de Segway is echt de beste manier om Colmar te bezoeken. Nadat je je Segway en helmen hebt opgehaald bij de enige wijnmakerij in Colmar, neem je deel aan een korte trainingssessie waarin je vertrouwd raakt met de uitrusting die je de volgende 2 uur zult gebruiken. Na deze training volg je je gids door de diverse wijken, waaronder het Oude Stadscentrum, het Duitse deel en het "Quartier des Maraichers". U zult ook iets van de natuur van de regio ervaren, terwijl u de 3 rivieren van de stad door een bos volgt. Aan het einde van uw tour heeft u ook de mogelijkheid om een wijnproeverij te boeken bij de Martin Jund-wijnmakerij in het centrum van Colmar.

Vanuit Straatsburg: dagtour hoogtepunten van de Elzas

3. Vanuit Straatsburg: dagtour hoogtepunten van de Elzas

Je vertrekt 's ochtends uit Straatsburg en maakt de eerste tussenstop van de dag in Colmar. Ontdek de charme van de oude stad en bezoek het Pfisterhuis, de Koifhus, de St. Martinkerk en de pittoreske wijken van Klein Venetië. Ontdek het mooie dorp Eguisheim, omgeven door wijngaarden. Bewonder de smalle straten vol typische huizen versierd met kleurrijke bloemen.  Ga verder naar de vestingstad Riquewirh. Het dorp is omringd door wallen en is ondanks oorlogen intact gebleven. Zie de kleine straten, versterkte muren en 16de-eeuwse huizen, allen in architectonische harmonie. Je hebt vrije tijd om het stadje te verkennen en te lunchen. Na de lunch volg je de schilderachtige Elzaswijnroute . De 60 jaar oude route loopt tussen de Rijnvallei en de Vogezen en slingert over heuvelachtige pistes voor meer dan 170 kilometer. Bij kasteel Haut Koenigsbourg neemt je gids je mee op een tour van de machtige burcht die over de vallei uitkijkt. Het kasteel werd gebouwd in de 12de eeuw, en bezet een strategische positie om de wijn- en tarweroutes naar het noorden en de zoutroute vanuit het oosten te controleren.

Wijntour van een halve dag in de Elzas vanuit Colmar

4. Wijntour van een halve dag in de Elzas vanuit Colmar

Vertrek vanuit Colmar en reis per volledig uitgeruste minibus door de glooiende heuvels bedekt met wijnranken en middeleeuwse kasteelruïnes. Bewonder de charmante dorpjes met geplaveide straten en vakwerkhuizen versierd met bloembakken en felgekleurde vlaggen. Maak kennis met het maken van wijn in de regio bij 2 zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen, waar u enkele van de bekendste druivensoorten van de Elzas kunt proeven, zoals Riesling, Gewürztraminer of Sylvaner. Hoor over de stappen die nodig zijn om wijn te produceren, van de wijngaarden tot de vatkamer en de verouderingskelder. Vertrek met een beter begrip van een industrie die meer dan 150 miljoen flessen wijn per jaar produceert.

Colmar: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

5. Colmar: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Colmar in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen, en kan worden gebruikt als een geweldige teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Colmar te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij Église Saint-Martin met zijn prachtige gotische architectuur. Verken het Unterlinden Museum en bewonder de exposities. De Stadsschouwburg zal je verbazen met zijn architectuur en akoestiek. Ontdek dan Champ de Mars. Fontaine Roesselmann zal u betoveren in een centraal deel van Colmar. Ontdek waarom Colmar ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Bewonder de buitenkant van Eglise Protestante Saint-Matthieu en het Bartholdi-museum, het huis van de beroemde beeldhouwer-maker van het Vrijheidsbeeld in New York. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Van Colmar: Elzasser wijnproeverijtour van een hele dag

6. Van Colmar: Elzasser wijnproeverijtour van een hele dag

Vertrek 's ochtends uit Colmar en reis langs een deel van de kronkelende 170 kilometer lange Elzasser wijnroute aan de oostelijke uitlopers van de Vogezen. Bewonder de uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van de omgeving terwijl je door schilderachtige dorpjes en de golvende, met wijnranken begroeide heuvels van de regio loopt. Stop om te genieten van 3 verschillende wijnproeverijen bij typische wijnhuizen en proef Pinot Blanc, Sylvaner en Riesling-wijnen. Ervaar de enige Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)-regio in Frankrijk die voornamelijk cépagewijnen produceert van vergelijkbare druivenrassen als die gebruikt worden in Duitse wijn.

Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland

7. Vanuit Colmar: 3 dorpen in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland

Je 3-landenavontuur begint met ophaalservice bij je accommodatie in Colmar. Op weg naar Duitsland kom je langs het vestingsdorp Neuf-Brisach, een UNESCO World Heritage Site uit de late 17de eeuw. Vanaf daar rijd je naar Duitsland en bezoek je Freiburg, een van de schatten van de Duitse staat Baden-Württemberg. Kuier door de straten die zo uit een sprookje lijken te komen, en zie de kanaaltjes die dwars langs trottoirs stromen. Daarna ga je de grens weer over, dit keer naar Basel in Zwitserland. De Rijn verdeelt deze stad in 2 delen, die pittoreske bruggen, kronkelende steegjes, en prachtige kathedralen kent. Dwalend door de middeleeuwse stad Groot-Basel ga je op zoek naar de unieke culturele aspecten die haar onderscheiden van andere Zwitserse steden. Je dagtocht eindigt in misschien wel het meest charmante en mooie dorp in Frankrijk: Eguisheim. Het stadje ligt net ten zuiden van Colmar en loopt in concentrische cirkels rond een centraal plein. Met zijn dicht opeengepakte antieke huizen in fleurige tinten, leuke winkeltjes en een middeleeuws kasteel grijpt het dorpje terug naar vervlogen tijden zoals maar weinig plaatsen dat doen. Nadat je grensverleggende avontuur voorbij is, keer je terug naar je accommodatie in Colmar.

Elzas Middeleeuwse geschiedenis Dagtrip vanuit Straatsburg

8. Elzas Middeleeuwse geschiedenis Dagtrip vanuit Straatsburg

De tour begint met vertrek vanaf het busstation van Straatsburg en gaat naar de eerste halte van de dag, het historische kasteel Haut-Koenigsbourg. Bewonder bij aankomst de architectuur van het gebouw, leer meer over de mensen die hier ooit woonden en bewonder het prachtige uitzicht van het kasteel over het Zwarte Woud. Na het kasteel volgt de bus met open dak de beroemde Elzas-wijnroute en stopt onderweg bij een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen van de regio, Riquewihr. Breng wat vrije tijd door door de schilderachtige straten van het dorp, winkel in een plaatselijke winkel voor een souvenir of zoek een gezellig restaurant voor de lunch. De tour gaat verder naar Kaysersberg om de prachtige versterkte brug tussen de schilderachtige dorpsomgeving te bewonderen. Uw dagtocht eindigt met een bezoek aan Colmar, een unieke en innemende landstad, voor een ritje met de toeristentrein. Houd er rekening mee dat de toeristentrein niet in november rijdt. In plaats daarvan komt er vrije tijd in de stad.

Colmar: privéwandeling met gids door het stadscentrum

9. Colmar: privéwandeling met gids door het stadscentrum

Geniet van een gepersonaliseerde privéwandeling door het oude Colmar. Verken het rijke erfgoed en het zorgvuldig bewaard gebleven stadscentrum, waarvan de architectuur zich uitstrekt van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw. Je wandelt door "Petite Venise", een onmisbare wijk vol met traditionele vakwerkhuizen. Ga verder naar de wijk Tanneurs, die beroemd is om zijn grote huizen met witte gevels. Bewonder de collegiale kerk van Saint-Martin, waarvan de gotische architectuur en het opvallende kleurrijke pannendak magnifiek zijn. Bewonder de extravagante burgerhuizen die overal in de stad te vinden zijn. Het Adolfhuis, het oudste huis in Colmar, en het 17e-eeuwse renaissancegebouw Maison des Têtes zijn bezienswaardig. Je wordt vergezeld door een deskundige lokale gids die de geschiedenis van deze schilderachtige stad zal delen, van kleinere attracties tot de meest gerenommeerde bezienswaardigheden.

Colmar: toegangsticket voor het chocolademuseum

10. Colmar: toegangsticket voor het chocolademuseum

Ervaar meeslepende omgevingen, informatieve films, 3D-projecties, proeverijen en meer tijdens deze interactieve rondleiding door het chocolademuseum van Colmar. De reis begint in een tropisch bos waar je een kleine aap zult ontmoeten die cacaobonen eet en meer te weten komt over het oogsten van de cacaobomen. Als je het bos verlaat, ga je een Azteekse tempel binnen die de slangengod Quetzalcoatl onthult, die volgens de legende cacao op aarde introduceerde. Als je de volgende kamer binnenkomt, kraakt de vloer, de lampen bewegen, de ramen onthullen een azuurblauwe zee ... De scène speelt zich af in de 16e eeuw, op een Spaans schip, waar je de reis van cacao naar Europa zult ontdekken. Het is een eeuw later dat chocolade de grote Europese rechtbanken zal betreden en je zult deze reis volgen en de luxe apparatuur ontmoeten die ze hebben gemaakt om deze zeer speciale specerij, cacao genaamd, te drinken. Mis de originele smaken die ze destijds aanboden niet. Chocolade werd ook beschouwd als een medicijn en je zult alle overtuigingen en waarheden over de voordelen van cacao ontdekken. De tweede verdieping is gewijd aan de industrialisatie en aan alle chocolatiers die de Elzas tot de grootste chocoladeproducent in Frankrijk hebben gemaakt. Ontmoet vervolgens in de virtuele demonstratie 3 chocolatiers die hun recepten en alle trucs zullen presenteren die ze gebruiken om hun perfecte chocolaatjes te maken.

Topbezienswaardigheden in Colmar

Beschikbare activiteiten

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Colmar

Welke topattracties zijn een must-see in Colmar?

De topattracties in Colmar zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Colmar?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Eguisheim

Overzicht activiteiten in Colmar

Wil je alle activiteiten in Colmar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colmar

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 707 beoordelingen

We boekten een rondleiding door twee mooie steden buiten Colmar tijdens onze recente vakantie in de Elzas. Verrassend genoeg waren deze keer alleen mijn man en ik geboekt en dus hadden we een zeer privétour met Amalie, onze gids! Ze was ongelooflijk goed geïnformeerd over de geschiedenis van het gebied en de steden die we in het bijzonder bezochten. Omdat ze ook wijntours geeft, hebben we veel geleerd over de teelt en productie van de heerlijke wijnen van de regio. Amalie gaf ons wat tijd in de tweede stad om zelf te verkennen, waar we de kans hadden om van die geweldige wijn te genieten! Ten slotte reed ze ons door andere delen van het platteland om onderweg een aantal fantastische uitzichten over de heuvels en andere kleine steden te zien. Het was een uitzonderlijke rondreis!

Ik hield absoluut van deze tour. Onze gids Didier was leuk en zeer goed geïnformeerd over alle haltes. De vier dorpen zijn elk op hun eigen manier mooi en Didier leidde ons langs de beroemdste en meest historische bezienswaardigheden, maar liet ons het tempo bepalen en liet ons de goede fotospots voor de gram zien. Het lunchrestaurant was erg leuk en redelijk geprijsd. Wijnproeven was fantastisch en het wijnhuis liet ons een aantal fijne monsters van hun menu proberen. 8 uur gingen voorbij in een flits en ik kwam thuis met zoveel geweldige foto's. Beveel deze tour echt aan als je een vrije dag in Colmar hebt of op zoek bent naar een paar dorpen in de Elzas. Bedankt Didier

Onze gids JEAN was uiterst professioneel. Het maakte onze dag tot een eeuwige droom. We houden van de hele regio van de wijnroute die hij volgde. De gekozen plaatsen zullen nooit vergeten worden. Uitstekende wijnproeverij. GELUKKIGE VERJAARDAG !!!! WE ZULLEN DEZE DAG NOOIT VERGETEN. Angela en Elizabeth

Mijn vrouw en ik hebben enorm genoten van deze tour! Dit was een uitstekende manier om 4 prachtige dorpen te zien - zonder het gedoe om zelf te rijden. Sterk aanbevolen. Grote waarde.

Ik kan de rondleiding ten zeerste aanbevelen. De dorpjes zijn absoluut de moeite waard. Didier is een geweldige gids.