Datums kiezen

Ontdek het beste van
Colombia

Onze aanbevelingen voor Colombia

Vanuit Medellin: Guatape El Peñol met boot, ontbijt & lunch

1. Vanuit Medellin: Guatape El Peñol met boot, ontbijt & lunch

Ontdek de stad Guatapé tijdens een rondleiding vanuit Medellín en kom dankzij de verhalen van de gids meer te weten over deze kleurrijke stad. Stap aan boord van een rondvaartboot naar de adembenemende Piedra del Peñol, gevolgd door een lunch. Begin de ochtend met een ophaalservice vanaf je accommodatie in Medellín en reis naar de bruisende stad Guatapé. Verken samen met de gids de vele kleurrijke straten met de artistieke betegelde gevels en fascinerende geschiedenis. Stap vervolgens aan boord van een boot en vaar over het stuwmeer. Geniet van een panoramisch uitzicht over Casa Museo, La Cruz, Piedras del Marial, Piedra del Peñol en de ruïnes van het vakantiehuis van Pablo Escobar. Luister naar de verhalen van de gids over de bezienswaardigheden. Ga van boord en bezoek de imposante Piedra del Peñol. Verken de weelderige omgeving en maak gebruik van de vele mooie fotomomenten, vooral als je ervoor kiest om dit indrukwekkende monument te beklimmen. Kom daarna weer op krachten met een heerlijke lunch. Maak nog een stop bij het Plaza de Zocalos en bewonder de kleurrijke muurschilderingen en hoor meer over de geschiedenis erachter. Na afloop van de rondleiding word je weer teruggebracht naar de plek waar je bent opgehaald.

Medellin: Comuna 13 Geschiedenis & Graffiti Tour met Kabelbaan

2. Medellin: Comuna 13 Geschiedenis & Graffiti Tour met Kabelbaan

Ontdek de transformerende graffitikunst van Columna 13 tijdens een rondleiding in Medellin. Berijd de metro, klim met de metrokabel naar de huizen op de bergtop en neem de openbare bus naar de graffitiwijk voor een wandeling vol kunst, muziek, eten en vriendelijke buurtgevoelens. Begin bij het metrostation Poblado en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Spring op de metro om de kabelbaan van Medellin te bereiken met de metrokabel en rijd helemaal naar de bergtop. Geniet van het spectaculaire uitkijkpunt en leer meer over het transportsysteem van de stad. Ga verder met een bus naar de graffitiwijk waar je wandeltocht begint. Laat je gids je door de straten leiden vol expressieve kunst, waaronder graffiti, olieverfschilderijen en met graffiti bedrukte kleding. Ontmoet lekker eten, muziek en dansshows in deze traditionele wijk. Leer meer over de betekenis van de graffiti gemaakt door lokale kunstenaars en hoe dit gebied in de loop van de tijd is getransformeerd. Probeer wat traditioneel Colombiaans straatvoedsel voordat je naar een bar gaat met het beste uitzicht in de stad voor een drankje om je medereizigers te leren kennen.

Cartagena: Catamaran op de Rosario-eilanden met lunch en snorkelen

3. Cartagena: Catamaran op de Rosario-eilanden met lunch en snorkelen

Zeil vanuit Cartagena naar het nationale park Corales del Rosario y San Bernardo tijdens een dagvullende tour. De catamaran vertrekt vanaf de Muelle de la Bodeguita-pier, gelegen voor de ommuurde stad. Na een welkomstdrankje geniet je op de catamaran van je reis naar de Rosario-eilanden, zeilend met en zonder motor. Het schip heeft comfortabele stoelen en je kunt zowel in de zon als in de schaduw zitten. Er is een bar aan boord, zodat je tijdens de reis kunt genieten van verschillende frisdranken.  Beleef het paradijs als je aanlegt bij een idyllisch strand met turquoise water en wit zand, waar je kunt zwemmen en spelen met opblaasbaar speelgoed. Als je wil, kun je snorkelen en het fascinerende onderwaterleven bewonderen, vol met kleurrijke vissen en verschillende soorten koraal. Terwijl je terug zeilt naar Cartagena geniet je van een heerlijke lunch die door de bemanning zelf is klaargemaakt.

Medellín: De echte Pablo Escobar Tour

4. Medellín: De echte Pablo Escobar Tour

Tour is in het Engels. Begin je tour met een bezoek aan de plek van Escobar's voormalige huis, waar hij zijn familie verborg en vijanden bommen liet planten om hem te doden. Lees meer over de transformatie van deze site tot een herdenkingspark voor slachtoffers van de drugsoorlog in Colombia. Ga vervolgens naar "la cathedral", een gevangenis die Escobar voor zichzelf heeft gebouwd in een overeenkomst met de regering, waaruit hij later ontsnapte. Bezoek daarna het voetbalveld dat Escobar heeft gebouwd, bekend om zijn visionaire ontwerp, waar hij toespraken hield in een poging een uitstapje te maken naar de Colombiaanse politiek. Als klap op de vuurpijl begeef je je naar de begraafplaats, waar Escobar begraven ligt samen met zijn familie en andere leden van zijn bende, waaronder Griselda Blanco. Aan het einde van de dag verlaat u de tour met een beter begrip van de negatieve impact die Escobar had op het land en de levens van het Colombiaanse volk.

Medellin: Guatapé Tour, Lunch, Rondvaart, & Piedra del Peñol

5. Medellin: Guatapé Tour, Lunch, Rondvaart, & Piedra del Peñol

Ontdek Guatapé tijdens een dagtrip vanuit Medellín. Geniet van het uitzicht vanaf de top van Piedra del Penol, ontdek de omgeving van Zócalos tijdens een rondleiding, probeer traditionele, lokaal gemaakte Colombiaanse gerechten en geniet van een boottocht op het stuwmeer Penol-Guatapé. Geniet van de groene landschappen en glooiende heuvels en bergen terwijl je van Medellín naar Guatapé reist. Beklim 742 treden, op weg naar de top van de Piedra del Penol voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Verken de kleurrijke Zócalos van Guatapé tijdens een rondleiding door de badplaats. Geniet van een typisch Colombiaans gerecht, klaargemaakt door de inwoners van de kleine 'pueblo'. Maak een rondvaart over een groot deel van het hydro-elektrische stuwmeer van Penol-Guatapé en geniet van de prachtige omringende landschappen.

Medellin: tour door Comuna 13 met kabelbaanrit

6. Medellin: tour door Comuna 13 met kabelbaanrit

Ontdek de wijk Comuna 13 in Medellín tijdens een rondleiding met een local. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanuit een kabelbaan, kom meer te weten over de plaatselijke straatartiesten en ontdek hoe dit voorheen gevaarlijke gebied zich ontwikkeld heeft. Je ontmoet je gids in het metrostation waar je tour van start gaat. Klaar om Medellin als een local te ervaren? Allereerst kom je alles te weten over de stations en de belangrijkste punten in de stad. Ook ontdek je hoe het metrostelsel bijdroeg aan het nieuwe gezicht van Medellin. Bij aankomst op het overstapstation, stap je in de kabelbaan en ga je de heuvel op. Met een schitterend uitzicht luister je naar verhalen over de geschiedenis van de stad en haar bewogen verleden. Op de top maak je een korte rit met de bus naar de wijk Comuna 13. In Comuna 13 wordt het pas echt leuk. Hier vertelt je enthousiaste gids meer over deze wijk en haar bijzondere transformatie. Dit was ooit een van de gevaarlijkste buurten in Zuid-Amerika. Best bijzonder dus dat juist deze plek kon uitgroeien tot het symbool van het nieuwe Medellin. Je krijgt de tijd om de indrukwekkende straatkunst te bekijken en met de elektrische roltrappen naar het observatiedek te gaan, waar een prachtig uitzicht op je wacht. Gidsen en locals delen alle insiderweetjes over Medellin met je. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over de bibliotheek die ook dienstdoet als buurtcentrum. Het eindpunt van je tour is metrostation Poblado.

Bogota: Fietstour door de stad

7. Bogota: Fietstour door de stad

Zie de hoofdstad van Colombia uit een uniek perspectief tijdens deze fietsrondleiding door Bogota. Fiets naar traditionele voedselmarkten, een koffiefabriek, de stierenvechtersarena, het centrale kerkhof, het historische centrum en langs de vele pleinen, parken en wijken van Bogota. De precieze route hangt af van de dag, het weer, en of er speciale evenementen gaande zijn in de stad, maar je hebt altijd de garantie van een eclectische mix aan plezier en cultuur. Zie Bogota en Colombia door de ogen van een insider; ontmoet locals en bezoek plekjes die buiten de gebaande paden liggen. Het terrein is voornamelijk vlak, en er zijn meer dan genoeg pauzes onderweg, maar dit is een stadsrondleiding dus verwacht wat verkeer en zorg dat je een redelijke conditie hebt.

Cartagena: Eilandtour met meerdere stops en optionele bezoeken

8. Cartagena: Eilandtour met meerdere stops en optionele bezoeken

Let op: deze lijst biedt 4 opties, die allemaal beginnen of eindigen in Baru. De Baru Tour met 3 stops heeft 2 opties. Als slechts enkele opties worden weergegeven, zijn de andere uitverkocht. Kies wat het beste bij je past! 3-Stops Baru Tour (Standaard of VIP): Deze tour bevat twee opties: een standaard optie en de optie met lunch & drankjes. Beide zijn inclusief snorkelspullen. We ontmoeten elkaar in de buurt van het Historisch Centrum waar we aan boord gaan van een bus die ons naar Playa Blanca brengt, op 1 uur afstand. Bij aankomst word je per boot naar een koraalrif gebracht waar je kunt snorkelen. We bezoeken ook de nabijgelegen mangroven met lokale wilde dieren. Daarna gaan we naar Playa Tranquila om te ontspannen, zwemmen en luieren op het strand voor de rest van de dag. Voor degenen met de VIP optie: je ontvangt een welkomstcocktail, een biertje en een Caribische lunch. Voor degenen met de standaardoptie: houd er rekening mee dat de restaurants in Baru vereisen dat gasten ten minste één maaltijd en één drankje per persoon kopen (12 USD in totaal). Terugkeer naar Cartagena rond 17.00 uur. 7-stops eilandhoppen tour: Deze tour is snel en heeft de meeste stops. Lunch en snorkelspullen zijn inbegrepen. We ontmoeten elkaar in de buurt van het Historisch Centrum waar we aan boord gaan van een bus die ons naar Playa Blanca brengt, op 1 uur afstand. Bij aankomst vertrek je met een pendelboot die je door het pittoreske kanaal van verschillende eilanden brengt. Eerst ga je snorkelen bij een koraalrif in een plaats die bekend staat als Laguna en bezoek je mangroves met lokale wilde dieren. Daarna snorkel je bij het gezonken vliegtuig van Pablo Escobar, verken je Coral Island en ga je naar Playa Libre op een ander eiland voor een Caribische lunch. Daarna ga je verder naar Cholon Island en tot slot ontspan je op Baru Island tot je vertrekt. Rond 17.00 uur keer je terug naar Cartagena. 5-stops eilandhoppen met een volledige speedboottour: Deze tour is ontworpen voor een meer luxe ervaring, inclusief toegang tot een nieuwe strandclub. Lunch en snorkelspullen zijn inbegrepen. We ontmoeten elkaar bij het dok in het Historisch Centrum en gaan aan boord van de speedboot. Havenbelasting is inbegrepen. Bij aankomst in het kanaal van de eilanden beginnen we met zwemmen of snorkelen bij het gezonken vliegtuig van Pablo Escobar in de buurt van Rosario. Hoewel we dicht bij Rosario zijn, ligt onze focus op de onderwaterervaring. Daarna kun je verder zwemmen of snorkelen bij het koraalrif van Laguna. Verken vervolgens Coral Island. Vervolgens gaan we naar een ander eiland genaamd Playa Libre om te zonnebaden, zwemmen en lunchen met gratis toegang tot het strandbed. Onze laatste stop is een nieuwe strandclub in Baru, waar je kunt ontspannen en zwemmen in zee. Opmerking: De beschikbaarheid van strandbedden bij de strandclub is gebaseerd op verbruik; we raden je aan om het grootste deel van je uitgaven bij de strandclub te doen. Er zijn koelboxen aan boord voor het geval je snacks meeneemt. De boottocht kan hobbelig zijn, wat een probleem kan zijn voor mensen met eerdere blessures. Terugkeer naar Cartagena rond 16.00 uur.

Cartagena: historisch centrum en gedeelde wandeling door Getsemaní

9. Cartagena: historisch centrum en gedeelde wandeling door Getsemaní

Cartagena, een stad die betovert, heet je welkom voor de beste rondleiding door de prachtige en magische stad van het historische Cartagena vol verhalen, gezegden en fascinerende mythen over de muren, straten, kloosters en huizen van het ommuurde centrum en San Diego dat de stad overstijgt grenzen. Ontdek de geheimen, gewoonten en legendes van de traditie geërfd van de Spanjaarden en populair van onze Caribische rassenvermenging, waaronder Gabo (Nobelprijs voor Literatuur) ons vergezelt door zijn geschriften, zoals zijn boek "Honderd jaar eenzaamheid", een van de meest gelezen ter wereld. We starten, op het afgesproken tijdstip, de gedeelde tour in de Camellón de Los Mártires - Plaza de Cervantes, waar we meer te weten komen over de inheemse bevolking die vóór en tijdens de komst van de Spanjaarden was. We gaan naar de "Gouden Sleutel van Cartagena" of de klokkentoren die de Plaza del Ecuador binnengaat, vóór de Plaza del Esclavo, een opmaat om een deel van de slavernijroute door de straten Porto Carrero en Candilejo voort te zetten. Maar eerst verwelkomt Pedro de Heredía ons. We gaan verder naar de Portal de Los dulces, een symbool van vrouwelijke activiteit in tijden van slavernij en dat hun nakomelingen hun tradities nog steeds voortzetten. Het proces van commercialisering van koopwaar, inclusief dat van de tot slaaf gemaakte mensen, op het oude "Plaza de la Aduana", is van historisch belang geweest. Op "Plaza de la Aduana" zullen we belangrijke gebouwen zien, zoals het gemeentehuis. Natuurlijk is kunst geen onbekende op de tour, het Museum of Modern Art, een exponent van Caribische en Latijns-Amerikaanse kunst uit de jaren 50, het Goudmuseum opent zijn deuren met voorbeelden van inheemse stukken uit de Colombiaanse Caraïben en het Emerald Museum, stenen van mooi beschouwd als de mooiste ter wereld, gedragen door beroemdheden. Religie is aanwezig met San Pedro Claver, slaaf van de slaven, we zullen de architectuur van de kerk en het museumklooster zien dat zijn naam draagt en het hoofdkwartier van de mensenrechten is. Daarna gaan we naar het San Ignacio Bastion dat werd gebouwd om de "Bay of Souls" te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Tijdens deze tour zullen we de geschiedenis achter de muren van Cartagena zien. Hou je van de heldendaden van piraten en zeerovers? We tellen ze bij een bezoek aan een bastion, als voorbeeld van Spaanse militaire constructies en strategieën, gaan we verder naar Plaza Bolívar, ter ere van de voorloper van de onafhankelijkheid, een plek om ons op te frissen. Ken je de luiaards, de eekhoorns, de leguanen? Je zult ze zien in een van de belangrijkste longen van Cartagena, Centennial Park, voormalig treinstation, een overblijfsel van het tropische droge bos waar we ons verfrissen in de schaduw van prachtige bomen. We zullen genieten van een van de belangrijkste en meest kleurrijke culturele gangen van Getsemaní, vanwege de paraplu's (symbool van de advertentie), de graffiti en de unieke architectuur. Ten slotte gaan we de Callejón Ancho in, om het einde van de route bij Calle San Juan te bereiken op het geluid van salsa en de Afrikaanse champeta.

Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

10. Medellín: koffietour met proeverijen en lunch

Ga naar San Sebastián de Palmitas, op slechts 45 minuten van Medellín, om je unieke koffietour te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij het hotel, ga je op weg naar een koffieboerderij en luister je naar een korte geschiedenis over de oorsprong van de koffie en hoe deze voor het eerst naar Colombia werd gebracht. Grijp de kans om je te kleden in het typische kostuum van de paisa muilezeldrijver, inclusief hoed, poncho, paruma en de staart van een haan. Ga later naar een koffieplantage om de koffieoogst uit te voeren, het mengsel tot pulp te vermalen en ten slotte te drogen. Ga na deze activiteiten zitten voor een verfrissend drankje van musilago (koffiesap) en een thee gemaakt van de koffiepulp. Proef een typisch gerecht uit de regio gemaakt van banaan met honing en kaas. Luister naar je gids die enkele technieken uitlegt over het bereiden en drinken van koffie en een korte proeverij van verschillende soorten koffie en porties. Probeer later een typisch gerecht van de paisa muleteer bestaande uit rijst, yuca, rundergehakt, gekookt ei, worst en banaan. Probeer je koffie naar eigen smaak te bereiden met de informatie die je zojuist van je gids hebt geleerd. Tot slot krijg je een pak koffie cadeau en maak je kans om producten van de boerderij te kopen in de winkel. Als de optie wordt gekozen, ervaar dan ook een rit van 45 minuten te paard door de boerderij naar enkele uitkijkpunten. Alle instructies worden gegeven aan onervaren rijders.

Alle activiteiten

811 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Colombia

Andere activiteiten in Colombia

Wil je alle activiteiten in Colombia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colombia

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.684 beoordelingen

Allemaal heel goed. We hadden alleen een kleine vertraging omdat de oorspronkelijke gids niet aanwezig kon zijn, maar Lorena hielp ons en de tour was ongelooflijk.

Daniel is erg geïnteresseerd in zijn onderwerp en hij is erg interessant. Perfect om de stad te ontdekken

super leuke en interessante tour door Bogota met de gids Edu die alles weet over de stad. genoten

goed geregeld, leuke dag gepland. boottour was wel wat kort. (was maar 30 min)

het verhaal van de gids met de interactie van locals.