Colosseum
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Colosseum: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Colosseum
Bekijk alle 1052 tickets en tours

De geschiedenis van het Colosseum

Nergens anders passen oud en nieuw zo perfect samen in een stad. Beloof het ons: je verlaat Rome niet zonder het Colosseum te hebben bezocht. Al vanuit de verte zullen de grootte en de krachtige uitstraling van het Colosseum je versteld doen staan. Stap naar binnen, zo de historie in.

Wanneer is het gebouwd / Hoe oud is het theater?

Het amfitheater werd in het jaar 80 ingewijd met 100 dagen spelen en ceremonies. Het werd gebouwd onder keizers Vespasianus en Titus.

Gladiatoren en spelen

Het Colosseum werd gebouwd voor de sport: gladiatorengevechten, wilde-dierengevechten en andere spelen. De semi-ronde architectuur van het amfitheater bood plaats voor een grote hoeveelheid mensen: 50.000.

Feitjes

De laatste gladiatorengevechten vonden plaats in 435. De toegang was gratis voor Romeinen in de oudheid. De arena werd overspoeld om zeegevechten na te spelen.

Hoe heeft het Colosseum overleefd en hoe is het gebouwd?

In tegenstelling tot eerdere colossea uit de Romeinse geschiedenis is het Colosseum gebouwd van tijdsbestendig materiaal: cement voor de fundering, travertijn voor de zuilen en kalktuf voor de binnenkant.

Achter de schermen

Aardbevingen hebben de nodige schade toegebracht, maar het feit dat het meerendeel van het Colosseum nog staat is haast een archeologisch wonder. Je kunt een tour van de binnenkant boeken en lopen waar de gladiatoren ooit vochten: een must.

Colosseum: Onze tips

Toegang

Je kunt vooraf online een standaard ticket boeken en alle drie de monumenten in het gebied bezoeken: het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Openingstijden: van 8:30 tot een uur voor zonsondergang.

Tours

Als je meer wil dan naar binnen wandelen en een paar foto's maken, raden we je aan om tickets voor een tour te boeken met een kleine groep. Een expert vertelt je over de Romeinse geschiedenis, architectuur, sport en geeft daarbij interessante informatie over het Colosseum. Zo'n begeleide tour kun je combineren met een kaartje voor een tour van het Forum Romanum of de Palatijnheuvel, je slaat ook de wachtrij over. De ticketprijzen voor een tour verschillen.

Hoe kom je er?

De metrolijn B in Rome heeft een halte 'Colosseum' (2 haltes van Termini). Bij de uitgang van het station is het Colosseum en de entree niet te missen.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Het hele jaar door, zeven dagen per week geopend, de openingstijden zijn van 8:30 uur tot 18:15 uur. Gesloten op 25 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  Een eenvoudig toegangskaartje kost €12.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeer aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Metrostation 'Colosseo' het Colosseum zelf ligt direct bij de uitgang.
 • Extra tips
  Ga vroeg in de ochtend om de massa te ontlopen! Het Colosseum is in de buitenlucht - draag zonnebrand.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Fantastische begeleiding en snelle toegang.

Super. Wij kwamen door de VIP toegang op locaties waar je normaal niet komt. Zeer snelle toegang en een fantastische service.

Skip-the-line: begeleide VIP toegang tot het Colosseum Beoordeeld door Barry, 29-01-2017

Een perfect geregelde tour met duidelijke gids

Een mooie tour welke je zeker met een gids moet doen om alle info van het coloseum te krijgen. Wij hebben genoten.

Skip the Line: Colosseum en het Oude Rome wandeltour Beoordeeld door Dennis, 09-01-2017

Snel en vriendelijk naar binnen geholpen

We werden opgewacht door twee vriendelijke gidsen met goede uitleg, die ons snel naar binnen hielpen ook nog wat vertelden over het Colosseum. Ze waren erg behulpzaam en beantwoorden al onze vragen en hebben ook nog een mooie foto van ons gemaakt. Daarna ook nog met hetzelfde kaartje naar het forum Romanum. Het was allemaal zeer de moeite waard.

Skip-the-line: begeleide VIP toegang tot het Colosseum Beoordeeld door Marjoleine, 08-01-2017

Goed en duidelijk geregeld! Een toevoeging aan het bezoek!

Goed geregeld. Makkelijk te vinden verzamelpunt. Vervolgens via de gladiatoren ingang zo midden in het Coloseum. Dat waren die paar extra euro's waard. Aansluitend was er een duidelijk verzamelpunt om het Forum in te kunnen.

Tocht beantwoorde geheel aan onze verwachtingen

Prima gids Lex. Rustig , enthousiast, kennis van Rome. Hij past zich perfect aan aan de groep. We hadden een gezellig fietsgroepje, die ook allemaal lekker mee konden fietsen door het drukke verkeer en de kleine straatjes! We hebben veel gezien en veel geleerd over Rome!

Half-Day Panorama Tour van Rome door elektrische fiets Beoordeeld door Irene, 10-12-2016

Activiteiten in de buurt van Colosseum


Colosseum
4.4
Gebaseerd op 2.146 beoordelingen van GetYourGuide-klanten