Colosseum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De geschiedenis van het Colosseum

In geen andere stad lopen oud en nieuw zo mooi in elkaar over. En als je toch in Rome bent, ga dan niet weg zonder het Colosseum te hebben bezocht! Al vanuit de verte zullen de grootte en machtige uitstraling van het Colosseum je versteld doen staan. En als je naar binnen gaat, loop je zo de historie in.

 • Wanneer is het gebouwd?

  1. Wanneer is het gebouwd?

  Het amfitheater werd in het jaar 80 ingewijd met 100 dagen van spelen en ceremonies. Het werd gebouwd onder de keizers Vespasianus en Titus.

 • Gladiatoren en spelen

  2. Gladiatoren en spelen

  Het Colosseum werd gebouwd voor de sport: gladiatorengevechten, gevechten met wilde dieren en talloze andere spelen. De semi-ronde architectuur van het amfitheater bood plaats aan tot wel 50.000 toeschouwers.

 • Fun facts

  3. Fun facts

  De laatste gladiatorengevechten in dit grootste amfitheater ter wereld vonden plaats in het jaar 435. De toegang was gratis voor iedereen, en de arena werd soms zelfs overspoeld om zeegevechten na te spelen.

 • Hoe heeft het Colosseum overleefd?

  4. Hoe heeft het Colosseum overleefd?

  In tegenstelling tot eerdere Romeinse amfitheaters is het Colosseum gebouwd van tijdsbestendig materiaal: beton voor de fundering, travertijn voor de zuilen en een vulling van kalktuf en metselwerkbeton.

 • Achter de schermen

  5. Achter de schermen

  Aardbevingen hebben de nodige schade toegebracht, maar het feit dat het meerendeel van het Colosseum nog staat is haast een archeologisch wonder te noemen. Boek een tour door dit bouwwerk en loop rond waar de gladiatoren ooit vochten: een must!

Plan je bezoek

 • Toegang

  Je kunt vooraf online een standaard ticket boeken en alle drie de monumenten in het gebied bezoeken: het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Openingstijden: van 08:30 uur tot een uur voor zonsondergang.

 • Tours

  Als je meer wilt dan naar lukraak binnen lopen en een paar foto's maken, raden we je een rondleiding in een kleine groep aan. Dat deden wij ook, en het is het waard. Een expert vertelt je over de Romeinse geschiedenis, architectuur en sport, en deelt interessante informatie over het Colosseum terwijl je daar rondloopt. Dit kun je combineren met een tour door het Forum Romanum of de Palatijnheuvel, en hiermee mag je ook nog eens de wachtrijen overslaan!

 • Hoe kom je er?

  Het metrostation 'Colosseo' (2 haltes van Termini) ligt aan de blauwe lijn. Bij de uitgang van het station is het Colosseum niet te missen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het hele jaar door, zeven dagen per week geopend van 08:30 tot 18:15 uur. Gesloten op 25 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  Een eenvoudig entreeticket kost 12 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  Dat is zeer aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Metrostation 'Colosseo' - het Colosseum zelf ligt direct bij de uitgang.
 • Extra tips

  • Ga vroeg in de ochtend om de massa te ontlopen.

  • Het Colosseum is in de buitenlucht, draag dus zonnebrandcrème.

Sitemap Colosseum

Wil je alle activiteiten in Colosseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 85.894 beoordelingen

Massimo heeft drie uur lang uitleg gegeven over het Colosseum, Forum Romana en de benodigde achtergrond info. Ondergronds in het Colosseum geeft het een beter beeld van hoe het er destijds aan toe ging, maar hier hadden we zelf wat meer van verwacht. Verder prima tour!

onze gids Mirtska was fantastisch. een hele grote waterval aan informatie. Absoluut een aanrader om meer te weten te komen over de historie rondom Colosseum, Palatijn en Forum Romanum.

Our guide, Mrica, was Fantastic. He had so much to tell us, took all the time we needed and made history look alive with his vivid stories. Thanks so much

Een geweldige rondleiding gehad door Davide, erg interessant, met heel veel leuke wetenswaardigheden, die je anders nooit zou meekrijgen.

We hadden een hele vriendelijke en ervaren gids. Hij wist van begin tot einde te boeien.