Colosseum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De geschiedenis van het Colosseum

In geen andere stad lopen oud en nieuw zo mooi in elkaar over. En als je toch in Rome bent, ga dan niet weg zonder het Colosseum te hebben bezocht! Al vanuit de verte zullen de grootte en machtige uitstraling van het Colosseum je versteld doen staan. En als je naar binnen gaat, loop je zo de historie in.

 • Wanneer is het gebouwd?

  1. Wanneer is het gebouwd?

  Het amfitheater werd in het jaar 80 ingewijd met 100 dagen van spelen en ceremonies. Het werd gebouwd onder de keizers Vespasianus en Titus.

 • Gladiatoren en spelen

  2. Gladiatoren en spelen

  Het Colosseum werd gebouwd voor de sport: gladiatorengevechten, gevechten met wilde dieren en talloze andere spelen. De semi-ronde architectuur van het amfitheater bood plaats aan tot wel 50.000 toeschouwers.

 • Fun facts

  3. Fun facts

  De laatste gladiatorengevechten in dit grootste amfitheater ter wereld vonden plaats in het jaar 435. De toegang was gratis voor iedereen, en de arena werd soms zelfs overspoeld om zeegevechten na te spelen.

 • Hoe heeft het Colosseum overleefd?

  4. Hoe heeft het Colosseum overleefd?

  In tegenstelling tot eerdere Romeinse amfitheaters is het Colosseum gebouwd van tijdsbestendig materiaal: beton voor de fundering, travertijn voor de zuilen en een vulling van kalktuf en metselwerkbeton.

 • Achter de schermen

  5. Achter de schermen

  Aardbevingen hebben de nodige schade toegebracht, maar het feit dat het meerendeel van het Colosseum nog staat is haast een archeologisch wonder te noemen. Boek een tour door dit bouwwerk en loop rond waar de gladiatoren ooit vochten: een must!

Plan je bezoek

 • Toegang

  Je kunt vooraf online een standaard ticket boeken en alle drie de monumenten in het gebied bezoeken: het Colosseum, Forum Romanum en de Palatijnheuvel. Openingstijden: van 08:30 uur tot een uur voor zonsondergang.

 • Tours

  Als je meer wilt dan naar lukraak binnen lopen en een paar foto's maken, raden we je een rondleiding in een kleine groep aan. Dat deden wij ook, en het is het waard. Een expert vertelt je over de Romeinse geschiedenis, architectuur en sport, en deelt interessante informatie over het Colosseum terwijl je daar rondloopt. Dit kun je combineren met een tour door het Forum Romanum of de Palatijnheuvel, en hiermee mag je ook nog eens de wachtrijen overslaan!

 • Hoe kom je er?

  Het metrostation 'Colosseo' (2 haltes van Termini) ligt aan de blauwe lijn. Bij de uitgang van het station is het Colosseum niet te missen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het hele jaar door, zeven dagen per week geopend van 08:30 tot 18:15 uur. Gesloten op 25 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  Een eenvoudig entreeticket kost 12 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  Dat is zeer aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Metrostation 'Colosseo' - het Colosseum zelf ligt direct bij de uitgang.
 • Extra tips

  • Ga vroeg in de ochtend om de massa te ontlopen.

  • Het Colosseum is in de buitenlucht, draag dus zonnebrandcrème.

Sitemap Colosseum

Wil je alle activiteiten in Colosseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 85.894 beoordelingen

Fantastische tour door het Collosseum, de ondergrondse Collosseum, Forum Romanum enz. Ontzettend veel verteld op een interessante manier door onze gids Serena!

Geweldige manier om alle schoonheden van Rome in slechts één dag te bezoeken. Fantastische maar duidelijk vermoeiende ervaring?

Het was perfect, een geweldige ervaring! De groep was geweldig, we hebben zelfs vrienden gemaakt en zijn uit eten gegaan!

fantastisch om daar te lopen waar er jaren geleden van alles is gebeurd.

Makkelijke vooraf boeking op internet en goedkoper