Zuil van Phocas

Zuil van Phocas: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: toegangstickets Colosseum, Forum Romanum, Palatijn

1. Rome: toegangstickets Colosseum, Forum Romanum, Palatijn

Bewonder de overblijfselen van enkele van de grootste monumenten van de Romeinse Republiek met een toegangsbewijs voor het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Sla de lange ticketrij voor de kassa bij het Colosseum over en ga direct naar de ingang voor versnelde toegang voor de veiligheidscontrole. Eenmaal binnen in het Colosseum op de aangegeven tijd, herleef je de verhalen van keizers en gladiatoren. De bouw van het Colosseum, begonnen in 72 n. Chr. onder keizer Vespasianus en voltooid onder zijn zoon Titus in 80 n. Chr., was het grootste amfitheater ooit gebouwd. Stel je de felle gevechten tussen mens en beest voor terwijl je in de arena staat, die uit vier verdiepingen bestaat en ooit plaats bood aan 73.000 toeschouwers. Je ticket biedt ook toegang tot de Palatijn en het Forum Romanum, twee must sees voor iedereen die de 'Eeuwige Stad' bezoekt. Volgens de legende is dit de plaats waar Rome is ontstaan. Zie de ruïnes van de tempels in het keizerlijke Forum, het middelpunt van het politieke, sociale en economische leven in de stad tijdens de Keizerlijke Republiek. Beleef de oudste delen van Rome vanaf de belangrijkste van de 'Zeven Heuvels'.

Rome: voorrangstour Colosseum, Forum en Palatijn

2. Rome: voorrangstour Colosseum, Forum en Palatijn

Sla de rij over met een deskundige gids op deze rondleiding langs de hoogtepunten: het Colosseum, het Forum en de Palatijn. Hoor je gids duidelijk met de meegeleverde koptelefoons. Luister in je eigen taal met opties in het Engels, Frans en Duits.  Betreed het Rome Colosseum via de gladiatorenpoort direct de arena. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument in een 360° panoramisch uitzichtpunt. Stel je voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien met hulp van je enthousiaste gids. Bezoek het Forum en wandel rond verschillende belangrijke regeringsgebouwen van het oude Rome. Duik in het verleden op het Forum Magnum, dat ooit een levendige marktplaats was. Kom meer te weten over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe zij leefden. Ga de Palatijn op, een van de 7 heuvels van Rome. Ervaar de oudste plek in de stad, gelegen op 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

3. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Ontdek het Colosseum van Rome, het Forum en de Palatijn en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Sla de wachtrijen over en bezoek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum. Bekijk de Boog van Titus en de plaats waar Julius Caesar werd begraven. Begin je tour door het antieke Rome met voorrangstoegang bij het Colosseum. Luister naar een inleiding over het Colosseum en kom meer te weten over de ongelofelijke constructie van het gebouw, en waarom het tot op de dag van vandaag als een technisch wonder wordt beschouwd. Let op de Romeinse cijfers boven elke boog als je binnenkomt. Verken de eerste en tweede verdieping van het Colosseum terwijl je gids verhalen vertelt over de keizers, gladiatoren en beroemde gevechten, die het Colosseum tot het meest gevierde antieke monument in Rome maakten. Met je nieuw verworven expertise over de oude Romeinen, loop je door het Forum Romanum en de Palatijn. Loop langs de triomfboog van Constantijn en luister naar het verhaal van de geboorte van Rome en de legendarische tweeling Romulus en Remus. Eenmaal op het Forum Romanum passeer je de Boog van Titus, het Huis van de Vestaalse Maagden en de begraafplaats van Julius Caesar - alles op wat ooit een uitgestrekt moerasgebied was. Dan ga je verder naar de Palatijn, waar je de ruïnes van de keizerlijke paleizen ziet, het uitgestrekte terrein van waaruit de keizers over de stad regeerden.

Rome: rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

4. Rome: rondleiding Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Geniet van een intieme rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn met een lokale gids. Reis terug in de tijd naar het Romeinse tijdperk en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van het Colosseum. In het gezelschap van jouw lokale gids duik je in het mysterie dat de spelen in het Colosseum omringt en in de fascinerende verhalen van de beroemde gladiatoren die de menigte in vervoering brachten met hun brute gevechten. Vervolgens ga je verder naar het tweede deel van de rondleiding, de Palatijnse heuvel. Voordat Rome een stad werd, was het een cluster van afzonderlijke dorpen gebouwd op 7 heuvels. De centrale heuvel was de Palatijn. Tegenwoordig kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de hele stad en de ruïnes van verschillende Romeinse paleizen bewonderen. Jouw laatste stop is het Forum Romanum, het kloppende hart van het oude Rome. Hier wandel je in de voetsporen van de keizers en bewonder het prachtige uitzicht over het keizerlijke forum. Ontdek hoe het leven van de Romeinen in die tijd eruitzag in het politieke, sociale en economische centrum van de oude stad. Jouw tour eindigt bij het forum, waar je welkom bent om verder te verkennen of op weg te gaan voor een lokale hapje en drankje. Vraag je gids gerust om aanbevelingen over de beste plekken om te eten en te drinken in de omgeving.

Rome: Colosseum, Forum Romanum, rondleiding op de Palatijn

5. Rome: Colosseum, Forum Romanum, rondleiding op de Palatijn

Ga terug in de tijd naar de glorieuze dagen van het oude Rome tijdens een rondleiding met snelle toegang. Verken het Colosseum, de Boog van Constantijn, het Forum Romanum, de Boog van Titus, de Tempel van Romulus, de Tempel van Julius Caesar, het Senaatshuis, de Palatijn en het Stadion van Domitianus. Blaas langs de drukte en betreed het Colosseum met je gids. Terwijl je deze Romeinse structuur verkent, zal je gids de toon zetten voor hoe het bijwonen van een gladiatorenwedstrijd was. Ontdek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum, gebieden die waren gereserveerd voor de meest elite van Rome. Leer hoe het Colosseum werd gebouwd en de geschiedenis van de bloedige veldslagen die de oude Romeinse geschiedenis bepaalden. Breng een uur door in het Colosseum, dat perfect is voor gezinnen of voor degenen die in korte tijd het meeste terrein willen bestrijken. Volg vervolgens je gids naar Palatine Hill, de plek waar Romulus de stad zou hebben gesticht in 753 voor Christus Bewonder de weelderige paleizen die worden gekenmerkt door gedetailleerde artefacten en mozaïeken. Behalve dat ze de residentie waren van de meest elite van Rome, waren ze ook enorme schatkamers. Bekijk een stuk van een oud Romeins aquaduct. Ga ten slotte naar het Forum Romanum. Laat je rondleiden door wat de lokale bevolking 'het oude centrum van Rome' noemt. Ontdek het culturele centrum van het oude Rome waar alle actie plaatsvond, van senaatsvergaderingen tot poëzie-uitvoeringen en politieke protesten.

Rome: rondleiding Colosseum Arena, optie Forum & Palatijn

6. Rome: rondleiding Colosseum Arena, optie Forum & Palatijn

Ontdek de oorsprong van het Romeinse rijk tijdens een rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum. Leer de geschiedenis achter elke bocht en treed in de voetsporen van gladiatoren terwijl je de Arena Floor verkent. Begin voor het Colosseum en geniet van skip-the-line toegang via de ingang van de gladiatoren. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Colosseum Underground Dungeons, waar wilde beesten werden gehouden vóór de gladiatorenspelen. Volg je gids naar de Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome en de geboorteplaats van de stad. Wandel door het Forum Romanum, het kloppende hart van de wetgevende, juridische en politieke gebeurtenissen in Rome.

Rome: Colosseum-tour met toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn

7. Rome: Colosseum-tour met toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn

Begin uw begeleide wandeling buiten het prachtige Colosseum. Sla de lange wachtrijen over als je het indrukwekkende amfitheater binnengaat. Duik in de geschiedenis van het oude Rome, want je vermakelijke gids leert je alles over de Romeinse geschiedenis, architectuur en archeologische feiten. Neem de tijd om het bijna 2000 jaar oude monument in je eigen tempo te verkennen. Ga verder naar het Forum Romanum. Bekijk het historische gebied dat ooit het centrum was van alle politieke, sociale en economische leven in de 'Eeuwige Stad'. Verken de oude ruïnes in je eigen tijd. Bezoek de Palatijn, een van de oudste delen van de stad Rome, vermoedelijk de locatie van de grot, waar Romulus en Remus werden gevonden door de wolvin. Leg vanaf dit iconische punt prachtige panoramische foto's van het Colosseum en de stad zelf vast.

Rome: privé 2-daagse begeleide stadstour met hoogtepunten

8. Rome: privé 2-daagse begeleide stadstour met hoogtepunten

Breng 2 dagen door met het verkennen van Rome met een gids. Doe mee aan deze privétour om de populairste attracties van de Eeuwige Stad te zien, waaronder de Trevifontein, Piazza Navona, de Vaticaanse Musea en nog veel meer. Begin bij de Boog van Constantijn en begin een privé Colosseum-tour met een best beoordeelde lokale gids. Leer meer over de geschiedenis van dit geweldige monument, het geweld van de spelen en het leven van de gladiatoren. Maak een korte wandeling om de adembenemende ruïnes van het Forum Romanum te verkennen. Ga vervolgens naar de historische Capitolijnse heuvel en geniet van een pauze in een bar met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Stop voor een stevige lunch in een restaurant dat wordt aanbevolen door de gids, waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven. Bezoek na de lunch de Spaanse Trappen, de Trevifontein, Piazza Sant'Eustachio, Piazza Navona en Campo de'Fiori. Zie het Pantheon en de Tempel van Hadrianus. Wandel door het prachtige Piazza Farnese voor een gedenkwaardig einde van de eerste dag van uw tweedaagse privétour. Begin de tweede dag met een bezoek aan de Vaticaanse Musea, die een van de grootste kunstcollecties ter wereld hebben. Bezoek de binnenplaats van Belvedere, de Raphael-kamers en de Sixtijnse Kapel, een van de artistieke wonderen van de wereld. Luister naar verhalen over de compositie en het buitengewone leven van Michelangelo, waardoor je een beter begrip van de fresco's krijgt. Na de lunch in een traditioneel restaurant, vervolg je je Vaticaanse tour naar de Sint-Pietersbasiliek en bewonder je het genie van Bernini, die het plein en de immense zuilengalerij ontwierp. Luister naar verhalen en legendes van de pausen en kunstenaars die het Vaticaan hebben getransformeerd. Maak ten slotte een korte wandeling door Borgo Pio, het overgebleven middeleeuwse deel van de stad. Stop bij Castel Sant'Angelo, een imposant fort dat uitkijkt over de Tiber. Klim naar de top van het kasteel voor een spectaculair uitzicht op de rivier en het Vaticaan.

Het Forum Romanum: een meeslepende, zelfgeleide audiotour

9. Het Forum Romanum: een meeslepende, zelfgeleide audiotour

Let op: toegang tot het Forum is niet bij de prijs van deze audiotour inbegrepen. Je moet toegangskaarten apart kopen, en het is het beste om dit van tevoren te doen om teleurstelling te voorkomen. Het Forum Romanum is een schatkist vol geschiedenis. Het forum was lang een verzamelplaats voor de Romeinse stammen en evolueerde samen met de stad om de zetel van de regering te worden. Dit proces begon 2700 jaar geleden en duurde meer dan een millennium. Door de ups en downs van al die jaren werden gebouwen vernietigd en vervangen, waardoor het forum een tijdelijk eclectisch museum is geworden, waar artefacten uit de prehistorie te vinden zijn naast paleizen uit de Renaissance. Sluit je aan bij schrijver en historicus Michael Anderson bij het verbeelden van het verstrijken van de tijd hier, waar Caesar werd vermoord en Cicero toespraken hield die doorklinken tot in het heden. Hij zal je in contact brengen met de successen en mislukkingen van Rome, wat ook een manier is om contact te maken met de beschavingen die zijn cultuur hebben geërfd.

Rome: Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

10. Rome: Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Sla de wachtrij over bij het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn tijdens deze begeleide wandeling. Leer alles over de geschiedenis van deze iconische attracties in je deskundige gids. Bezoek het Colosseum, bewonder het enorme gebouw vanuit elke hoek, merk op waar het gebouw is afgebrokkeld door eerdere aardbevingen en treed in de voetsporen van de oude Romeinen. Loop naar de Palatijn en geniet van een adembenemend uitzicht op de ruïnes van bovenaf. Bij het betreden van de Palatijn zie je het Huis van Augustus en zie je een brede collectie fresco's die je een dieper inzicht geven in het oude Rome en zijn heersers. Verken het Forum Romanum, een plek die vroeger de locatie was van triomftochten en verkiezingen en de locatie voor openbare toespraken in het oude Rome. Bekijk de tempel van Romulus, een architectonisch wonder in het Forum Romanum. Luister naar fascinerende verhalen over deze sites van je gids.

Sitemap Zuil van Phocas

Wil je alle activiteiten in Zuil van Phocas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zuil van Phocas

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 30.477 beoordelingen

het maken van een reservering was heel eenvoudig en heeft ons veel tijd bespaard bij de ingang

Goed geregeld. Niks om aan te merken. Niet in de rij gestaan, dat was prima geregeld.

Groots, boeiend. Ook het bijgaande Palatijn en Forum is zeer interessant.

Duidelijke tickets en snelle toegang naar Colosseum, forum en Palatino.

Super fijne app. Helpt enorm in de planning van je city trip.