Belevingen in
Terreiro do Paço

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Terreiro do Paço: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Lisbon Card: 24, 48, of 72-uurs ticket

1. Lisbon Card: 24, 48, of 72-uurs ticket

Ontdek de stad Lissabon met de flexibele Lisbon Card. Geniet van onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en gratis toegang tot 37 musea en historische gebouwen. Profiteer van kortingen bij een breed scala aan attracties, vouchers voor verschillende winkels en een handige gids waarin wordt uitgelegd hoe je de kaart kunt gebruiken. Na het uitwisselen van je GetYourGuide voucher voor de magneetkaart, biedt de Lisbon Card onmiddellijk 24, 48, of 72 uur lang toegang tot het openbare vervoer. Te gebruiken op de Carris' metro, bussen, trams en bergtreinen en ook op CP treinen tussen Cais do Sodré en Cascais en treinen tussen Oriente, Rossio en Sintra.   Sla de wachtrijen over om het Jerónimos-klooster binnen te gaan en beklim de Toren van Belém. Krijg gratis toegang tot het National Azulejo Museum, het National Coach Museum, en meer. Bewonder prachtige paleizen, waaronder het Paleis van Mafra en het Nationaal paleis Ajuda. Rij met de beroemde Santa Justa Lift, en nog veel meer allemaal met één kaart.

...
Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

2. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

...
Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

3. Lissabon: 72-uurs hop on, hop off-ticket bus, tram & boot

Ontdek alle wijken van Lissabon met een combiticket voor bus, boot en tram, dat je tegelijkertijd toegang geeft tot het openbare vervoernetwerk. Verken de monumenten en musea in de ontelbare buurten van de stad met 3 verschillende dubbeldekker-bustours, een Yellow Boat-vaart en een rit met een historische tram. Tijdens de Belém-tour kun je de Manuelstijl van Lissabons pleinen en lanen bewonderen, en tijdens de bustour Modern Lissabon ontdek je de stijlvolle, moderne gebouwen. Reis terug naar de 'Tijd van de Ontdekkingsreizen' in Belém en Ajuda, en wandel door de traditionele buurten Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Maak een rit met het oudste vervoermiddel van Lissabon en stap op een tram die je naar Castelo São Jorge brengt. Je reist door historische buurten, zoals Mouraria en Graça. Vaar onder de 25 aprilbrug door en verder naar Belém aan boord van een Yellow Boat. Bewonder monumenten als de Torre de Belém en Padrão dos Descobrimentos vanuit een nieuw perspectief. Keer terug naar Terreiro do Paço voor een schitterend uitzicht op Lissabon, en stap uit en weer in waar en wanneer je maar wilt.

...
Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

4. Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

Klim aan boord van een luxe jacht voor een rondvaart van 1 of 2 uur vanaf de kust van Lissabon; je vertrekt van de Doca do Bom Sucesso in de buurt van de historische Toren van Belém. Vaar op de kalme wateren van de Taag, langs de sfeervolle wijken van de stad en bewonder haar maritieme- en visserstradities, en haar strategische belangen om Portugal te verdedigen tegen een aanvallen in minder vreedzame tijden. Je enthousiaste en ervaren schipper deelt zijn kennis met je over het varen over de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Taag; evenals de verhalen over Lissabon en de omliggende kustlijn. Je veiligheid is een topprioriteit te allen tijde. Zit lekker ontspannen aan boord van stijlvolle boten, die tussen de 7 en 18 meter lang zijn, en beschikken over sanitaire voorzieningen, een kitchenette, en een CD/MP3/radio audiosysteem om de soundtrack te bieden aan je ervaring. Kies uit een rondvaart in de ochtend van 1 uur, een rondvaart overdag van 2 uur, of een romantische rondvaart bij zonsondergang van 2 uur.

...
Lissabon: boottocht over de Taag met Yellow Boat

5. Lissabon: boottocht over de Taag met Yellow Boat

Geniet, tijdens deze boottocht over de rivier de Taag, van unieke uitzichten op Lissabon en de heuvels. De tocht begint in Cais do Sodré of in het stadscentrum van Lissabon en vaart onder de 25 de Abril-brug door, richting Belém, die tot de interessantste wijken in Lissabon behoort. Onderweg krijg je een aantal van de bekendste monumenten in Belém te zien, zoals de Toren van Belém en de Padrão dos Descobrimentos. Op de terugweg naar Cais do Sodré kun je het prachtige landschap rondom Lissabon bewonderen.

...
Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

6. Lissabon: 3-in-1-ticket hop on, hop off-bus & tram

Dit is dé manier om Lissabon goed te leren kennen. In 48 uur profiteer je van 3 dubbeldekkerroutes en een historische tramroute! De Belém-tour brengt je langs de belangrijkste pleinen, lanen en monumenten. Of maak de monumentale tour die je de moderne buurten van de stad laat zien. De Belém-tour laat je nader kennismaken met Belém en Ajuda. Dit is het belangrijkste herkenningspunt van Lissabon, bekend om zijn monumenten, musea en andere attracties. Tijdens de Heuvels-tramroute leer je de traditionele wijken van de stad kennen, zoals Alfama, Mouraria, Baixa, Chiado, Estrela en Lapa. Dit is een unieke kans om door Lissabon te rijden op een van de oudste vervoersmiddelen van de stad. Bezoek de oude wijken van Lissabon op de heuvel van het kasteel van Sint Joris, ga aan boord van een historische tram en ontdek enkele prachtige uitkijkpunten. Geniet van het adembenemende uitzicht in het unieke zonlicht van de stad met zijn one-of-a-kind architectuur.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de visserij in het nieuwe museum van het oosten, dat ooit een kabeljauwzaak was voor vis uit de Noordzee. Je kunt Beléms rijke historie aflezen aan z'n vele musea en monumenten, dus je zult er niet snel uitgekeken raken. Het Jerónimos-klooster, de Toren van Belém en Padrão dos Descobrimentos zijn enkele must sees. Op elke route kun je in- en uitstappen waar en wanneer je wilt!

...
Lissabon: boottocht over de rivier bij zonsondergang

7. Lissabon: boottocht over de rivier bij zonsondergang

Kort na het verlaten van de haven vaar je langs het schipvormige Padrão dos Descobrimentos, dat voor de Portugese wereldtentoonstelling in 1940 werd gebouwd, en langs de Torre de Belém, een iconisch monument van Lissabon. Op de retourtocht langs de noordelijke oever heb je uitzicht op het historische Lissabon met de Terreiro do Paço, de Cais do Sodré en de onlangs gerenoveerde waterkant en het electriciteitsmuseum. Op zuidelijke oever kun je de forten en gevangenissen zien, die werden gebruikt door het voormalige regime. De Ponte 25 de Abril zal je versteld doen staan en biedt uitzicht op de Cristo Rei. Bewonder de bezienswaardigheden van Lissabon die pas echt vanaf een boot te waarderen zijn, en proost op Lissabon's beroemde lichten. De rondvaart is inclusief een welkomstdrankje naar keuze: wijn, bier, champagne of vruchtensap.

...
Lissabon: volledige dagtour

8. Lissabon: volledige dagtour

Verken het beste van de stad Lissabon tijdens een dagtour. Leer meer over de levendige cultuur van de stad, bekijk belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij de lokale bevolking. Vertrek richting het beroemde plein Marquês de Pombal en bewonder het grootste park van Lissabon, Alto do Parque Eduardo VII. Bezoek de beroemdste avenue Avenida da Liberdade, die door Rossio, Praça do Comércio, Bairro Alto, Alfama en Castelo de São Jorge loopt. Ga naast de rivier de Taag en bezoek de iconische monumenten van het gebied van Belém, zoals de Torre de Belém en de Padrão dos Descobrimentos, inclusief de Mosteiro dos Jerónimos. Bewonder de prachtige architectuur van de kleurrijke stad voordat je stopt voor de lunch in een typisch restaurant. Ga naar de Expo en breng wat tijd door met een bezoek aan het Oceanarium van Lissabon en enkele van de meest emblematische musea.

...
Lissabon: toegangsticket Arco da Rua Augusta

9. Lissabon: toegangsticket Arco da Rua Augusta

Wanneer je Arco da Rua Augusta bezoekt, heb je toegang tot een uitkijkpunt met een 360 graden uitzicht over Lissabon en de omgeving. De Terreiro do Paço, het centrum van Pombaline, de kathedraal, het kasteel van St. Jorge en de Tejo-rivier zijn enkele van de iconische bezienswaardigheden die je vanaf de top van het gebouw met je toegangsbewijs kunt zien. Op het bovenste gedeelte van de boog zie je sculpturen van Célestin Anatole Calmels, waaronder Glory met de kroon op Genius en Valor. Lager zie je sculpturen van Vítor Bastos, die de historische figuren van Viriatus, Vasco da Gama, de Markies van Pombal en Nuno Álvares Pereira vertegenwoordigen.  In de boog, in de klokkamer, kom je meer te weten over de geschiedenis van deze triomfboog, vanaf het moment dat de bouw voor het eerst begon, na de aardbeving in 1755, tot de voltooiing ervan in 1875.

...
Lissabon: catamarancruise bij zonsondergang met welkomstdrankje

10. Lissabon: catamarancruise bij zonsondergang met welkomstdrankje

Vaar uit en bekijk de hoogtepunten van Lissabon langs de rivier tijdens deze cruise bij zonsondergang. Geniet van een heerlijk welkomstdrankje en kijk hoe de zon ondergaat over het Terreiro do Paço-plein, het Elektriciteitsmuseum en de Champalimaud Foundation. Stap aan boord van een boot en vaar de rivier de Taag af. Geniet van de oranje gloed van de zonsondergang op het water en de gebouwen. Voel de charme van de skyline met rode daken. Bekijk de stad terwijl de lichten 's avonds aangaan. Passeer de heldere gebouwen in Terreiro do Paço, het monument van Cristo Rei, de rode hangbrug van 25 april en het 16e-eeuwse fort, de toren van Belém. Bewonder het uitzicht op het MAAT Museum, het Elektriciteitsmuseum en de Champalimaud Foundation.

...

Sitemap Terreiro do Paço

Wil je alle activiteiten in Terreiro do Paço ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Terreiro do Paço

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.677 beoordelingen

Het werkte perfect, het is heel gemakkelijk met het openbaar vervoer en toegang tot sommige attracties! Het is de moeite waard!

Zeer mooie zeilboottocht, zeer interessante gids, waarmee u de stad vanuit een andere hoek kunt bekijken?

Even opgeschort om Lissabon op een andere manier te zien. Een zeer attente bemanning. Een genot !

We had an amazing time with 8 friends. We had a nice guide and a lovely sunset.

Zeer aangenaam en ontspannend, raad ik aan voor een late namiddag in Lissabon?