Concentratiekamp Płaszów

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Concentratiekamp Płaszów: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Schindler's Factory Museum & Plaszow Concentration Camp Tour

1. Schindler's Factory Museum & Plaszow Concentration Camp Tour

Begin je tour met een gratis ophaalservice vanaf een van de drie beschikbare vergaderlocaties. Hier krijg je de kans om je vriendelijke chauffeur / gids te ontmoeten. Na een korte meet-and-greet ga je op weg naar een van de meest historisch belangrijke locaties van Krakau, het voormalige concentratiekamp Plaszow. Bekijk de binnenkant van het op één na grootste concentratiekamp van de nazi's in Polen, waar niet alleen de Joodse, maar ook de Poolse, Hongaarse en Slowaakse bevolking werd uitgeroeid. Na je tijd in het concentratiekamp te hebben doorgebracht, ga je naar het Oscar Schindler Factory Museum. Wees getuige van overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en verruim uw begrip van het verlies dat het Joodse volk tijdens de oorlog heeft geleden. Na de rondleiding brengt uw gids u terug naar uw oorspronkelijke startlocatie.

Krakau: rondleiding door voormalig concentratiekamp Plaszow

2. Krakau: rondleiding door voormalig concentratiekamp Plaszow

Bezoek het voormalige concentratiekamp Krakau-Plashov, dat in 1940 werd geopend. Kom meer te weten over de donkere geschiedenis, hoe het begon als een dwangarbeidskamp en in 1941 werd omgebouwd tot een concentratiekamp. Betaal je respect bij de verschillende gedenktekens ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Kom meer te weten over de impact van de nazi-heerschappij in het gebied en hoe de deportatie van Joden uit het getto van Krakau, die in 1942 begon, plaatsvond. Bekijk de verschillende delen van het kamp en leer over de intensieve arbeid die wordt verricht in de steengroeve en militaire fabrieken. Krijg een diepgaand inzicht in hoe het kampleven was. Bespreek het leven van Oskar Schindler en hoor hoe het kamp werd afgebeeld in de film uit 1993, Schindler's List. Bezoek de replica van het kamp gebouwd onder leiding van Steven Spielberg in de Liban-steengroeve, zo'n honderd meter verderop.

Krakau: Oskar Schindler en Plaszow Tour met lunch

3. Krakau: Oskar Schindler en Plaszow Tour met lunch

Ontmoet je professionele gids en ga op een informatieve wandeltocht door Krakau. Kom meer te weten over Oskar Schindler, de Duitse ondernemer die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 Joodse mensen en slachtoffers van de Holocaust redde door gevangenen over te brengen naar zijn eigen fabrieken in Polen en Tsjechië. Leer van je deskundige gids over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Krakau, de persoonlijkheid van Oskar Schindler en het filmen van de beroemde kaskraker van Steven Spielbierg. Het eerste deel van de tour begint in de oude stad en gaat door de voormalige Joodse wijken van Kazimierz naar de wijk Podgorze in Krakau, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Plasjov stond bekend als een concentratiekamp en voorzag verschillende militaire fabrieken en een steengroeve van arbeidskrachten. Het kamp en het leven daarin worden getoond in de film "Schindler's List". Het gebied waar het kamp werd gehouden, bestaat nu uit beboste heuvels en velden, met één groot gedenkteken voor alle slachtoffers, opgericht in 1964.

Schindler's Factory, Ghetto en Plaszow Camp rondleiding

4. Schindler's Factory, Ghetto en Plaszow Camp rondleiding

Bezoek Schindler's Factory tijdens deze rondleiding. Deze tour is inclusief het toegangsbewijs, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van een kaartje op de dag. Leer meer over de geschiedenis van Schindler's Factory en de Joodse getto's vanuit je gids terwijl je het museum en de omgeving verkent. Bekijk interactieve tentoonstellingen in het museum Schindler's Factory en bezoek het voormalige concentratiekamp Kraków-Płaszów. Loop langs gebouwen waar duizenden ontheemde Joodse mensen woonden en stop bij de overgebleven stukken van de muur die het Joodse getto omringden.

Krakau: Joodse wijk, Wieliczka-zoutmijn en Auschwitz

5. Krakau: Joodse wijk, Wieliczka-zoutmijn en Auschwitz

Dag 1: Begin je tour met het verkennen van Kazimierz, de historische Joodse wijk van Krakau. Loop door artistieke straten met onafhankelijke galerieën en vintage modeboetieks. Leer meer over de geschiedenis en het erfgoed achter dit deel van de stad vanuit je gids. Na je wandeltocht stop je voor de lunch in een plaatselijk café. Ga vervolgens naar de Wieliczka-zoutmijn, een van de oudste mijnen ter wereld en een buitengewone plek vol geheimen en legendes. Wandel langs prachtige kamers, talloze gangen en zie majestueuze zoutsculpturen. Dag 2: Bezoek de emailfabriek van Oskar Schindler, waar nu twee musea zijn gevestigd: het Museum voor Hedendaagse Kunst en een filiaal van het Historisch Museum van de stad Krakau. Verbreed uw begrip van de geschiedenis van Krakau met de Tweede Wereldoorlog en het leven van Oskar Schindler. Na de rondleiding stop je voor de lunch in een plaatselijk café. Bezoek later op de middag het concentratiekamp Kraków-Płaszów. Kom meer te weten over de duistere geschiedenis en bekijk gedenktekens ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Begrijp de impact van de nazi-heerschappij in het gebied en hoe de deportatie van Joden uit het getto van Krakau, die begon in 1942, plaatsvond. Dag 3: Bezoek op de laatste dag van je tour Auschwitz, een voormalig nazi-concentratiekamp dat intact is gebleven als herinnering aan de misdaad tegen de menselijkheid. Het Auschwitz-museum omvat de ruïnes van crematoria, gaskamers, het perron en andere elementen uit het voormalige concentratiekamp. Krijg diepgaande inzichten over de Holocaust van je gids.

Krakau: Oskar Schindler & Płaszow Camp Tour met lunch

6. Krakau: Oskar Schindler & Płaszow Camp Tour met lunch

Loop door Krakau tijdens een begeleide groepsreis en ontdek het andere gezicht van bekende architecturale monumenten die verband houden met de tijd van de Duitse bezetting in Polen. Ontmoet uw deskundige gids in het Radisson Blu Hotel. Je navigeert vervolgens door de kromme straten en leert over dramatische wereldveranderende gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over de aanwezigheid van de beroemde Duitse industrieel Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 joden en slachtoffers van de Holocaust redde door gevangenen over te brengen naar zijn fabrieken in Polen en Tsjechië. Loop door de oude stad en passeer de voormalige Joodse wijken van Kazimierz terwijl je je een weg baant naar de wijk Podgórze, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Bezoek vervolgens de locaties van het voormalige concentratiekamp in Płaszow, dat is afgebeeld in de film Schindler's List van Steven Spielberg, en dat verschillende militaire fabrieken en een steengroeve van arbeiders heeft voorzien. Het gebied waar het kamp werd gehouden, bestaat nu uit dun beboste heuvels en velden, met een groot monument voor alle slachtoffers, opgericht in 1964, en verschillende kleinere. Deze tour is bedoeld voor de nieuwsgierige bezoeker die meer wil doen dan alleen maar aan de oppervlakte krabben.

Krakau: wandeltocht concentratiekamp Plaszow

7. Krakau: wandeltocht concentratiekamp Plaszow

Bezoek het concentratiekamp Krakau-Plashov, dat in 1940 werd geopend. Kom meer te weten over hoe het begon als een dwangarbeidskamp en in 1941 werd omgebouwd tot een concentratiekamp. Respecteer de verschillende gedenktekens ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Begrijp de impact van de nazi-heerschappij in het gebied en de deportatie van Joden uit het getto van Krakau, beginnend in 1942. Bekijk de verschillende delen van het kamp en leer over de intensieve arbeid die in de steengroeve en militaire fabrieken wordt uitgevoerd. Krijg een diepgaand inzicht in hoe het kampleven was. Bespreek het leven van Oskar Schindler en hoor hoe het kamp werd afgebeeld in de film 'Schindler's List' uit 1993. Bezoek de replica van het kamp gebouwd onder leiding van Steven Spielberg in de Liban-steengroeve, zo'n honderd meter verderop.

Krakau: rondvaart en rondleiding door voormalig concentratiekamp Płaszów

8. Krakau: rondvaart en rondleiding door voormalig concentratiekamp Płaszów

Ervaar de koninklijke stad vanaf de rivier vanaf het dek van een moderne catamaran en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Als je Wawel, kerken en andere monumenten passeert, hoor je informatie over hen via het moderne geluidssysteem van de boot en geniet je bij mooi weer van een prachtig uitzicht vanaf het open platform. Reis comfortabel op een verwarmd dek met leren banken op koude dagen. Ontmoet een deskundige gids en bezoek de site van het voormalige concentratiekamp Krakau-Płaszów. Leer de belangrijke geschiedenis van de site tijdens de oorlog en bekijk de stille monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Begrijp de invloed van de nazi-heerschappij in dit gebied terwijl de gids leert hoe de deportatie van Joden uit het getto van Krakau, die in 1942 begon, verliep. Loop door de verschillende delen van het kamp en leer hoe het leven in het kamp was en breng hulde aan de slachtoffers van de Holocaust.

Schindler's Factory, Joodse getto en rondleiding door Plaszow

9. Schindler's Factory, Joodse getto en rondleiding door Plaszow

Bezoek een van de belangrijkste musea in Krakau, Schindler's Factory Museum, met je professionele gids. Kom meer te weten over het verhaal van een Duitse ondernemer die tijdens de oorlog veel Joden hielp in de tentoonstelling Krakow Under Nazi Occupation. Bekijk het Joodse getto en de wijk Podgórze en delen van de onverwoestbare muur die het Joodse getto omringde. Ga langs huizen waar duizenden ontheemde Joodse mensen woonden, de apotheek Under the Eagle en het monument op het Heldenplein. Bezoek het concentratiekamp Plaszow in de zuidelijke buitenwijken van Krakau. Kom meer te weten over hoe Plaszow begon als een dwangarbeidskamp en in 1941 werd omgevormd tot een concentratiekamp. Bekijk de omgeving en het monument voor de slachtoffers. Ga naar de Liban Quarry, waar Steven Spielberg een kampreplica bouwde voor de film Schindler's List uit 1993.

Krakau: Schindler's Factory, Płaszów en Wieliczka Tour

10. Krakau: Schindler's Factory, Płaszów en Wieliczka Tour

Krijg diepgaand inzicht in de geschiedenis van Krakau met de Holocaust en het verhaal van Oskar Schindler tijdens deze tweedaagse rondleiding. Dag 1: Maak een wandeltocht naar enkele van de filmlocaties van de film 'Schindler's List' en leer meer over het verhaal van Oskar Schindler vanuit je gids. Na de rondleiding stop je voor de lunch in een plaatselijk café. Bezoek later op de middag het concentratiekamp Kraków-Płaszów. Kom meer te weten over de duistere geschiedenis en bekijk gedenktekens ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Begrijp de impact van de nazi-heerschappij in het gebied en hoe de deportatie van Joden uit het getto van Krakau, die begon in 1942, plaatsvond. Dag 2: Bezoek de emailfabriek van Oskar Schindler, waar nu twee musea zijn gevestigd: het Museum voor Hedendaagse Kunst en een filiaal van het Historisch Museum van de stad Krakau. Verbreed uw begrip van de geschiedenis van Krakau met de Tweede Wereldoorlog en het leven van Oskar Schindler. Na de rondleiding stop je voor de lunch in een plaatselijk café. Ga naar de Wieliczka-zoutmijn als laatste stop van je tweedaagse tour. Loop een van de oudste mijnen ter wereld binnen en een buitengewone plek vol geheimen en legendes. Wandel langs prachtige kamers, talloze gangen en zie majestueuze zoutsculpturen.

Sitemap Concentratiekamp Płaszów

Wil je alle activiteiten in Concentratiekamp Płaszów ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Concentratiekamp Płaszów

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 942 beoordelingen

Zeker de moeite waard!

Het was een indrukwekkende excursie. Wij hadden een hele goede gids die heel kundig was en veel kon vertellen en heel betrokken was. Er staat niet zoveel meer van het concentratiekamp maar ze zijn druk bezig dit weer op te bouwen en informatieborden neer te zetten. Wij hebben na het bezoek Shindlerslist nogmaals gekeken en de film krijgt een ander gevoel nu je er zelf bent geweest. Wij wisten niet van het bestaan van dit concentratiekamp en wij hebben er een hoop geleerd.

intensief maar interessant

goede gids die veel wist over "plaszow" en de getto. Hij ging zo op in het verhaal dat activiteit dit normaal 4u zou duren al gauw 6u duurde. Schindler was eerder een chronologische expositie van de bezetting van Krakow tijdens de oorlog. Zeker interessant en veel te zien, maar nogal een drukke bedoening. De individuele tickets waren uitverkocht dus dit vooraf regelen was zeker een goed idee.

Zeer indrukwekkend en zeker een aanrader!

Interessante en indrukwekkende tour. Onbegrijpelijk dat dit grote kamp eigenlijk vergeten wordt. Wij hadden een geweldige Engels talige gids. Alle lof voor hem. Hij had alle tijd voor ons en vertelde ons heel veel over de ghetto’s en het kamp. Tot slot nog het Schindler museum bezocht. Aanrader voor iedereen die naast Auschwitz ook een ander groot kamp wil bezoeken in Krakau.

het was werkeljk gewelig. een privetour voor ons gezin. De gids wist echt alles. Praatte duidelijk. Zorgde erg goed voor een zeer geslaagde tour. Deze raad ik echt iedereen aan. Dacht niet nog zoveel te kunnen leren over de 2de wereld oorlog. ook mijn meiden van 16 en 18 hingen aan zijn lippen.

Fantastisch

Ben heel tevreden dat de gids ons meegenomen heeft naar minder bekende plaatsen in de stad zoals o.a. the getto, zeer boeiende uitleg over gekregen; een echte aanrader ! De tickets voor het museum waren gekocht door de gids waardoor we niet moesten aanschuiven in de toch wel lange rij.