Datums kiezen

Ontdek het beste van
Conde de Guadalhorce Dam

Conde de Guadalhorce Dam: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Málaga: Dagtrip naar Caminito del Rey

1. Vanuit Málaga: Dagtrip naar Caminito del Rey

Verken de Caminito del Rey, ooit het gevaarlijkste pad ter wereld, tijdens een dagtrip met gids vanuit Málaga. Ervaar de schoonheid van de Gaitanes-kloof op dit pad dat in 2015 werd herbouwd tot een zeer veilig en toegankelijk wandelpad. Begin je avontuur op een gemakkelijk te bereiken trefpunt in het centrum van Málaga, waar je gidsen je zullen verwelkomen en al je vragen zullen beantwoorden. Stap aan boord van een ruime bus met airconditioning en geniet van het uitzicht op het platteland tijdens de transfer naar het beginpunt van de Caminito del Rey. We maken een korte stop van 30 minuten in een typisch wit Andalusisch stadje, Ardales. Hier kunnen we naar het toilet, koffie drinken of gewoon de mooie en traditionele straten en pleinen ontdekken. Het is een kans om een niet-toeristisch stadje te ontdekken. Kom aan bij Caminito del Rey en begin je spannende wandeling langs de kliffen door natuurlijke ravijnen. Leer de geschiedenis, evolutie en luister naar enkele anekdotes over dit unieke pad. Keer terug naar je trefpunt in Málaga met de bus na een ongelooflijke dag wandelen, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen.

Vanuit Málaga: Dagvullende tour Caminito del Rey

2. Vanuit Málaga: Dagvullende tour Caminito del Rey

Beleef een avontuur op El Caminito del Rey en wandel 100 meter boven de Guadalhorce rivier. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis en het belang van de Guadalhorce rivier op El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in de bus op weg naar de Conde de Guadalhorce Dam. Begin je wandeltour en ontdek hoe de dam het belangrijkste waterreservoir van Málaga is. Je gids vertelt je de geschiedenis van de Gaitanes kloof en hoe de Guadalhorce rivier de kloof heeft gevormd. Maak je klaar om je zenuwen te testen tijdens een hoogteavontuur langs El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de Guadalhorce rivier hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de noordelijke stuwmeren naar El Chorro en hoe het pad is aangelegd om het kanaal te onderhouden. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey omdat het werd ingewijd door koning Alfonso XIII.

Málaga: Caminito del Rey dagtocht met gids

3. Málaga: Caminito del Rey dagtocht met gids

Kies uw dichtstbijzijnde vertrekpunt vanaf de Costa del Sol en stap aan boord van een bus met airconditioning. Leun achterover en ontspan tijdens de reis naar Caminito del Rey. Sluit je aan bij je gids en geniet tijdens je rit van het uitzicht op de Sierra de Alcaparaín, sinaasappelboomplantages en Andalusische witte dorpjes. Maak een stop van 1 uur in het pittoreske stadje Ardales voordat je begint aan het Caminito del Rey-wandelpad. Leer onderweg meer over de geschiedenis en het belang van het pad. Ontdek het belang van het belangrijkste waterreservaat in deze provincie van Spanje, de Conde de Guadalhorce Dam. Bewonder het uitzicht op de rivier de Guadalhorce en loop over het pad over de kloof op dezelfde waterweg.

Málaga: Caminito del Rey rondleiding met gids

4. Málaga: Caminito del Rey rondleiding met gids

Laat de adrenaline maar stromen terwijl je over de Caminito del Rey loopt, en geniet van het uitzicht vanaf 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Kom meer te weten over de constructie van de loopbrug en de omgeving dankzij de verhalen van de gids. De wandeltocht begint bij de stuwdam Conde de Guadalhorce, het belangrijkste stuwmeer in de provincie Malaga. Dankzij de gids kom je meer te weten over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes. Deze kloof, uitgesleten door de rivier de Guadalhorce, ligt in het hart van de provincie. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed. Het loopt 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Stel je zenuwen op de proef tijdens dit avontuur op grote hoogte. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey ('Het Koningspaadje'), omdat het in gebruik is genomen door Koning Alfonso XIII. Ontdek het duizelingwekkende en historische pad tijdens deze tour.

Caminito del Rey: trektocht met wandelgids

5. Caminito del Rey: trektocht met wandelgids

Maak een wandeling over de Caminito del Rey, een wandelpad in één richting dat begint in Ardales en eindigt in Álora.Volg de gids terwijl hij vertelt over de geschiedenis van de loopbrug en de Desfiladero de Los Gaitanes Canyon. Wandel over de beroemde voetgangersbrug en bewonder de adembenemende landschappen. Deze wandeltocht begint bij de Conde de Guadalhorce Dam, een waterreservaat in Malaga. Tijdens de wandeling vertelt de gids je meer over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes Canyon, uitgeslepen door de rivier de Guadalhorce. Zie hoe bij de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro ook een pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Koningspad), ingehuldigd door koning Alfonso XIII. Maak kennis met een meer dan 3 kilometer lange loopbrug, gebouwd op de wanden van de Gaitanes-kloof (Desfiladero de los Gaitanes). Beleef prachtige plekken in de natuur van de provincie. Op sommige stukken bereikt de route hoogtes tot 101 meter. Hoewel het bekendste stuk van de route de voetgangersbrug is, is het totale traject van de Caminito del Rey 7,7 kilometer lang.

Ardales: Caminito del Rey privéwandeling

6. Ardales: Caminito del Rey privéwandeling

Caminito del Rey presenteert een verbluffend trekavontuur dat je adrenaline zeker zal laten pompen en je zal onderdompelen in enkele van de meest magische landschappen van Spanje. Begin aan een privéwandeltocht die een houten loopbrug volgt die aan de muren van deze prachtige kloof is vastgemaakt, met een gediplomeerde gids die voorop loopt. Begin de dag in het Kiosko-restaurant in Ardales en trek je uitrusting aan terwijl je gids een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis van de regio. Ga de kloof in en baan je langzaam een weg over het houten pad dat aan de steile rotswanden vastzit. Ga verder langs de Gaitanejos en Gaitanes-kloven en door de Hoyo-vallei, met voldoende tijd om te stoppen en van het uitzicht te genieten. Steek vervolgens een indrukwekkende hangbrug over. Aan het einde van de tocht stap je op een bus voor de terugreis van Alora naar Ardales (startpunt).

Andere activiteiten in Conde de Guadalhorce Dam

Wil je alle activiteiten in Conde de Guadalhorce Dam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Conde de Guadalhorce Dam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.431 beoordelingen

Op 80-jarige leeftijd was ik enigszins nerveus over deze reis, maar hoewel het een absoluut verbluffende wandeling is, is het vrij veilig en vereist het geen andere vaardigheden dan het vermogen om een paar kilometer lang een landelijke wandeling te maken met wat op en neer . De steilste klim is een paar houten treden aan het einde. De bus maakt onderweg een stop als je verfrissingen, toiletten etc. nodig hebt - maar er zijn ook toiletten als je de camino binnengaat (op mijn leeftijd mis je nooit een kans). Er zaten zeker zo'n 50 man in de bus, zeer vriendelijke gids, en we verdeelden ons in twee groepen voor de wandeling, ik zat in de groep met een gids van de camino-organisatie. We hadden allemaal kleine radio's, zodat we haar konden horen, ook al was ze ver achter ons. Ze was uitstekend, een schat aan informatie. Ik denk dat als hoogten je misselijk maken, het niet zo leuk zou zijn. Maar je kunt onmogelijk in de kloof vallen zonder over een barrière te klimmen.

Goed georganiseerd en informatief. We hadden een koptelefoon op met onze Engelse gids en we zagen twee treinen de tunnel in rijden, berggeiten en gieren cirkelden... waarschijnlijk in de hoop dat we een fout hadden gemaakt. Serieus, het pad is veilig met ongelooflijke uitzichten. Zo blij dat we deze tour hebben gedaan.

Uitstekende excursie. Leuke mix van bezoekers. Groep opgesplitst in kleinere groepen met Engelse en Spaanse opties. De wandeling was prachtig (en winderig). Warme kleding is zeker een goed idee.

Onze reis was een fantastische dag. We waren vooral blij dat de bus op tijd arriveerde. onze gids Adri was een geweldige en zeer behulpzame en vriendelijke gids.

De steun van de gidsen is zeer merkbaar, ze zijn warm en aangenaam!