Kies data

Congo Square

Congo Square: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

1. New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

Neem een begeleide wandeling om het historische French Quarter en St. Louis Cemetery No. 2 te verkennen. Leer meer over de geschiedenis van de Afro-Amerikanen, de plaatselijke cultuur van NOLA en hoor uit de eerste hand verhalen van voodoobeoefenaars van je gediplomeerde gids. Ontmoet je gids in het Louis Armstrong Park en ga op weg voor je voodoo-ervaring. Loop door de Tremé / Lafitte-buurt - de thuisbasis van jazz - terwijl je gids alles uitlegt over de voodoo-cultuur van New Orleans. Kom meer te weten over Marie Laveau, haar laatste rustplaats in St. Louis Cemetry nr. 1 - de oudste in de stad - en haar culturele belang voor New Orleans als toegewijde voodoo-leider, vroedvrouw en kruidkundige. Ga naar St. Louis Cemetery nr. 2 om te zien waar veel beroemde 19e- en 20e-eeuwse bewoners begraven liggen, zoals Claude Treme en Earl King. Bewonder de sfeervolle bovengrondse graven die de "Cities of the Dead" vormen, en bekijk de graven van opmerkelijke jazzmuzikanten, politici en soldaten waar ze werden begraven. Na het verkennen van de begraafplaats, leidt je gids je terug naar het oorspronkelijke ontmoetingspunt, waar je activiteit zal eindigen. Vanwege Covid-19 kunnen rondleidingen momenteel de begraafplaats niet betreden, maar je loopt langs en hoort over de geschiedenis van je gids.

New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

2. New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

Geniet van de sfeer in New Orleans tijdens deze begeleide fietstocht naar bezienswaardigheden in de stad, zoals Armstrong Park, Congo Square en een bovengrondse begraafplaats. Bewonder de architectuur in de Franse wijk en de historische wijk Faubourg Marigny. Ontmoet je gids op het centraal gelegen kantoor van de activiteitenaanbieder. Zorg voor een helm en een hoogwaardige fiets. Trek eropuit en ga op avontuur door de stad. Rijd naar het deel van de rivier de Mississippi dat uitkijkt op Jackson Square. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in de Franse wijk en leer over de rijke geschiedenis en ongelooflijke mensen die de cultuur van de stad hebben beïnvloed. Ervaar de charme van de wijk Faubourg Marigny, die dateert uit het begin van de 19e eeuw en de thuisbasis is van de beroemde Fransmanstraat. Vaar over Esplanade Avenue in de schaduw van oude eikenbomen met rijen van de prachtige huizen van de creoolse elite. Ga naar een bovengrondse begraafplaats en leer meer over de begrafenistradities van New Orleans. Rol rond in City Park, waar een van de grootste volwassen levende eiken ter wereld staat. Houd onderweg schildpadden en tropische vogels in de gaten. Maak een korte stop bij Cafe Du Monde in het park waar je de kans hebt om wereldberoemde beignets (gefrituurd gebak) te kopen. Ga verder langs de rustige Bayou van St. John. Geniet van een rustige rit door Armstrong Park naar Congo Square, het hart van de jazztradities van New Orleans. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

3. New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

Verken New Orleans op een leuke en milieuvriendelijke manier tijdens een fietstocht met een kleine groep die door de oudste en meest onderscheidende buurten van de Big Easy slingert. Fiets langs een vlakke en ontspannen route van de beroemde Franse wijk naar minder bezochte wijken zoals Esplanade Ridge, City Park en Bayou St. John, en leer onderweg over de rijke geschiedenis en moderne cultuur van de stad. Nadat je je op een fiets in de Franse wijk hebt aangepast, rijd je door deze legendarische buurt. Ga vervolgens voorbij de toeristische grenzen om meer van de stad te verkennen, volg de groene Esplanade Avenue naar de groene uitgestrektheid van het stadspark, bezoek St. Louis Cemetery nr. 3 en andere interessante locaties onderweg. Na een bezoek aan St. Louis Cemetery nr. 3, vaar je langs moerassige vergezichten in City Park. Je doorkruist Bayou St. John, een historische waterweg die werd gebruikt door indianen en Franse kolonisten, en ontdek waarom het zo belangrijk was voor de oprichting van de stad. Deze fietstocht omvat bezoeken aan de Franse wijk, Faubourg Marigny, Esplanade Avenue, St. Louis Cemetery nr. 3, City Park, Bayou St. John, Mid-City, de Lafitte Greenway, Louis Armstrong Park en Congo Square.

New Orleans: 2 uur durende Franse wijkgeschiedenis en voodoo-tour

4. New Orleans: 2 uur durende Franse wijkgeschiedenis en voodoo-tour

Volg je gelicentieerde gids, een meesterverteller, door de Franse wijk van New Orleans. Leer meer over het interessante verleden van de buurt en reis door de avontuurlijke geschiedenis terwijl je ontdekt wat de Franse wijk tot een van de meest unieke en vriendelijkste plekken in de Verenigde Staten maakt. Ontmoet je gids en begin met toeren op Congo Square, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van voodoo, de slavenhandel en de inheemse volkeren van New Orleans. Luister naar het verhaal van de beruchte Voodoo-priesteres, Marie Laveau, en bezoek de plek van haar voormalige huis. Stop daarna bij het historische gebouw van het Hooggerechtshof voor verhalen over politici uit Louisiana en rechtszaken zoals Huey P. Long, Edwin Edwards en Plessy vs. Fergusson. Leer tijdens je rondleiding over de muziek, het eten, de architectuur, de cultuur, de literaire geschiedenis en Bourbon Street van de stad. Je tour eindigt op Jackson Square, waar je nog meer van de architectuur van de stad kunt bewonderen en de St. Louis Cathedral, de Presbytère en de Cabildo kunt zien.

Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

5. Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

Onze muziektour door New Orleans begint net buiten de Franse wijk in het historische en prachtige Louis Armstrong Park in de wijk Tremé. In het park zullen we praten over de historische oorsprong van jazz en een van de jazzgrootheden, Armstrong zelf, bespreken. Beginnend onder de beroemde verlichte gewelfde ingang van het park, verkennen we het gebied dat oorspronkelijk bekend stond als Congo Square - een van de eerste locaties in de stad waar tot slaaf gemaakte mensen en vrije mensen van kleur mochten samenkomen en socialiseren. Je hoort over de oorsprong van jazz, het resultaat van een rijke mix van culturen in één stad, die West-Afrikaanse en Caribische klanken combineerde met Europese muzikale invloeden - waardoor we deze unieke Amerikaanse kunstvorm hebben gekregen. Vanaf hier gaan we naar de Vieux Carre, of de Franse wijk, en je hoort over de oorsprong en cultuur van jazz terwijl je je een weg baant door de oudste wijk van NOLA, terwijl je een aantal opmerkelijke historische locaties ziet. Je gids heeft die avond een speciale route voor je gekozen om ervoor te zorgen dat de beste muziek te horen is. Langs een mogelijke route delen we de geschiedenis van Bourbon Street en de residentiële en commerciële plaatsen waar blues- en jazzmedewerkers ongelooflijke muziek kwamen maken. We komen misschien langs Preservation Hall, een locatie die mensen van alle achtergronden samenbracht, zelfs in tijden van segregatie. Misschien zien we zelfs een straatmuzikant die optreedt op de historische Franse markt! Of je gids kan ervoor kiezen om naar de beroemde Frenchmen Street te gaan, de grootste concentratie van locaties voor livemuziek in de stad. Welk pad je ook kiest, je bevindt je op een geweldige jazz-/muziekplek en je gids neemt je mee naar binnen om te luisteren en te genieten van de lokale scene. Hoe dan ook, door bij een local te zijn, leer je alles over de buurt, hoe je het meeste uit je tijd hier kunt halen, en de muziekcultuur en hoe deze werkt in de clubs en locaties. En als klap op de vuurpijl ontvang je een cocktail van ons bij een van de haltes en ben je van harte welkom om extra drankjes te kopen wanneer en wanneer je maar wilt. In New Orleans is er altijd de mogelijkheid voor een verrassingselement. We zullen uitkijken naar geïmproviseerde straatoptredens, die de nacht altijd speciaal maken. Als (nou ja, laten we eerlijk zijn, wanneer!), je aan het einde van de tour nog steeds trek hebt in meer, zal je gids je de rest van je avond op andere geweldige aanbevelingen wijzen!

New Orleans: wandeltocht met gids door Voodoo-geschiedenis

6. New Orleans: wandeltocht met gids door Voodoo-geschiedenis

Elke nieuwkomer in New Orleans wil over voodoo leren. Gehuld in mysterie, aangedreven door trommels en bevolkt door enkele van de meest fascinerende en viriele godheden in de moderne theologie, is voodoo intrigerende buitenstaanders sinds het voor het eerst in New Orleans aankwam vanaf de dekken van slaven- en handelsschepen. Maar er is een probleem: voodoo is een diep verkeerd begrepen, belachelijk gefetisjeerde religie, een religie die door christenen en kolonisten in de geschiedenis van Louisiana opzettelijk als 'demonisch' is afgeschilderd. En zoveel populaire rondleidingen en boeken over dit onderwerp staan vol met leugens die onze voorouders hebben verteld, wat historici en beoefenaars super verdrietig maakt. Aangezien deze stad de thuisbasis was van koningin Marie Laveau zelf, kon HH niet werkeloos toekijken terwijl de geschiedenis van onze stad werd begraven onder BS. We hebben deze tour ontworpen om het record recht te zetten terwijl we de mashup van religies vieren die met elkaar zijn verweven om een moderne, stateside-versie van "voodoo" te creëren die je buiten de Crescent City niet kunt vinden. Je ontmoet je gids in Basin Street, op slechts een steenworp afstand van het beroemde graf dat naar verluidt de overblijfselen van Marie zelf bevat. Na een korte les over de verschillen tussen Haïtiaanse Voodoo, New Orleans Voodoo, Santeria en Hoodoo, worden gasten naar Congo Square geleid, de plaats van de talloze ceremonies en rituelen van Laveau. Vanaf deze heilige grond ga je naar Laveau's oude huis, de plek waar ze overdag haar kinderen opvoedde en 's nachts spirituele handelingen beoefende met een grote slang om haar nek. Zombie-kennis, pandemische geschiedenis en de wat ouderwetse propaganda wachten op je in Dauphine Street, waar je gids de waarheid zal onthullen over voodoo-poppen en traditionele Afro-Caribische geneeskunde. (Wat, leuk feit, vaak veel effectiever was dan de westerse geneeskunde.) Je gids zal de groep vervolgens voorstellen aan Sanite Dede, de vrouw die de weg vrijmaakte voor Marie Laveau, en de persoon die voodoo zo populair maakte in de stad dat het volledig uit de Franse wijk moest worden verbannen. Je leert ook over geheime liefdesaffaires, gedocumenteerde wonderen, radicale genezingen, het oproepen van geesten, schokkende raciale misdaden en het allereerste begin van de afschaffingsbeweging, allemaal door de lens van voorouderverering en 'magie' in America's Most Haunted City.

New Orleans: Heart of the City Bike Tour

7. New Orleans: Heart of the City Bike Tour

Tijdens deze kleine fietstocht met het hart van de stad, volg de koloniale geschiedenis van New Orleans en zijn culturele schatten. Spring op een professioneel onderhouden fiets en ga op pad met een gids en een groep van niet meer dan 10 om de beroemdste buurten van de stad te verkennen. Fiets door de vlakke, legendarische straten van de Franse wijk, Faubourg Treme en andere historische gebieden terwijl je meer leert over de geschiedenis van New Orleans vanuit je deskundige gids. Fiets in een rustig tempo langs de oevers van de rivier de Mississippi en door de oudste delen van New Orleans. Vaar door Louis Armstrong Park en Congo Square naar de legendarische St. Louis begraafplaats nr. 2. Stop onderweg om te horen over het erfgoed van New Orleans, vooral de ontwikkeling van jazz en de kleurrijke innovators die het hebben gecreëerd.

New Orleans: op apps gebaseerd moordmysteriespel met audiogids

8. New Orleans: op apps gebaseerd moordmysteriespel met audiogids

Dwaal door de straten van New Orleans terwijl je een leuk moordmysteriespel op je telefoon speelt en ontdek onderweg de bezienswaardigheden van de stad. Zie Bourbon Street, de kathedraal van St. Louis, Louis Armstrong Park en nog veel meer. Download de app, kies je route en ga als solodetective, met een partner of als groep op pad om aan de slag te gaan. Volg de aanwijzingen op je telefoon terwijl je naar verschillende locaties op de spelkaart reist en dompel jezelf onder in een verhaal vol intriges. Laat je innerlijke gumshoe los en kruip in de huid van een pas afgestudeerde van de Detective Academy. Er is een moord gepleegd in New Orleans en jij moet de misdaad oplossen. Het is jouw taak om elk van de 10 locaties op de kaart te bezoeken, het bewijsmateriaal te verzamelen, de moordenaar te identificeren en een arrestatiebevel uit te vaardigen. Kies een wandelroute in Downtown New Orleans, geschikt voor groepen tot 4 personen, of kies voor een autoroute in het noorden of zuiden van de stad. Speel het spel op elk moment en beweeg in je eigen tempo, neem een pauze wanneer dat nodig is en ga verder zodra je er klaar voor bent.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen

Overzicht activiteiten in Congo Square

Wil je alle activiteiten in Congo Square ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.