Dingen om te doen Conwy

Conwy: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

1. Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

Verlaat de muziekstad Liverpool voor een tocht van 90 minuten met uitleg naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Vervolgens is het tijd voor de ommuurde stad Conwy, die in 1283 werd gebouwd met een fabelachtige omwalling van 1.200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman Richard de technicus, werd gebouwd. Ga daarna naar Nationaal Park Snowdonia over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden met een halte bij de zogenaamde 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis Betws-Y-Coed in het bos. Krijg tot slot de gelegenheid voor een unieke ervaring bij het Pontcysyllte-aquaduct, dat in 1797 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Laat je vermaken en informeren door je ervaren gids en chauffeur tijdens de tocht.

Vanuit Manchester: Noord-Wales, Snowdonia en Chester

2. Vanuit Manchester: Noord-Wales, Snowdonia en Chester

Je vertrekt 's ochtends uit Manchester en gaat rechtstreeks naar de grens van Wales. De eerste tussenstop van de dag is Conwy, een van de mooiste havenstadjes in de wereld. Zie een kasteel aan de zee, 's werelds kleinste huis, en veel leuke restaurants waar je de beste fish and chips eet. Rijd over de kronkelende, schilderachtige wegen van het Snowdonia National Park totdat je aankomt in Betws-Y-Coed. Dit schilderachtige stadje staat bekend als de toegangspoort tot Snowdonia en is beroemd om zijn dennebomen en gezellige cafés. Chester is de volgende tussenstop. Dit is één van de meest historische steden van Engeland, met meer dan genoeg te doen. Ga direct naar de oude kathedraal en leer over diens opmerkelijke verleden.

Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

3. Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

Verlaat de bruisende stad Manchester en rij 90 minuten met commentaar naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Vervolgens is het tijd voor de ommuurde stad Conwy, die in 1283 werd gebouwd met een fabelachtige omwalling van 1200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman Richard de technicus, werd gebouwd. Ga naar Nationaal Park Snowdonia over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden met een halte bij de 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis Betws-Y-Coed in het bos. Krijg tot slot de gelegenheid voor een unieke ervaring bij het Pontcysyllte-aquaduct, dat in 1797 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Laat je vermaken en informeren door je ervaren gids en chauffeur.

Van Llandudno: Portmeirion, Snowdonia & Castle Tour

4. Van Llandudno: Portmeirion, Snowdonia & Castle Tour

Maak een ritje over de Great Orme Road, de langste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk, met spectaculaire kliffen, dieren in het wild en uitzicht op de Ierse Zee en Anglesey. Verken het oude en middeleeuwse kasteelstadje Conwy en bewonder de dominante en torenhoge muren van het kasteel, waarvan de prachtige torens hoog boven de prachtige riviermonding uitsteken. Bewonder dit juweeltje aan de oever van de riviermonding en ingebouwd in de kasteelmuren is het kleinste huis van Groot-Brittannië. Met uitgestrekte armen kun je beide kanten aanraken. Bezoek de beroemde hangbrug van Conwy, de allereerste in zijn soort, gebouwd in 1819. Geniet van een wandeling van 45 minuten door het dorp Caernarfon en vaar langs de buitenkant van dit spectaculaire en immense kasteel. Volg een rondleiding door Portmeirion, een kleurrijk betoverend kleurrijk dorp in Italiaanse stijl als geen ander. Op de Riviera geïnspireerde huizen, siertuin en campanile zijn een prachtige plek van waanzin als geen ander in een majestueuze omgeving. Reis door Snowdonia National Park en zijn spectaculaire autoroutes. Pauzeer bij verschillende uitkijkpunten, getuige van grote meren, rivieren en uitzichten op Mount Snowdonia Summits. Stop bij het 360° ontzagwekkende uitzichtpunt van de vallei beneden en zijn meren. Bekijk de majestueuze Swallow-watervallen, waar het water van Snowdonia in een diepe kloof over de rotspartijen stroomt. Stop bij Tu-Hwnt-I'r Bont, een van Snowdonia's meest gefotografeerde en geschilderde afbeeldingen. Maak een mooie rit door Conwy Valley en de traditionele Welshe dorpjes op weg terug naar Llandudno.

Van Liverpool: Sightseeingtour langs de kust van Noord-Wales

5. Van Liverpool: Sightseeingtour langs de kust van Noord-Wales

Reis comfortabel met airconditioning vanuit de haven van Liverpool terwijl u onder uw schip doorvaart terwijl u de rivier de Mersey oversteekt. Deze volledig vertelde dagtour reist door het gebied dat bekend staat als de Wirral voordat je de grens oversteekt naar Wales, waar je je eerste glimp van een kasteel of twee zult zien terwijl je je weg baant naar Conwy. Aangekomen in Conwy, heb je vrije tijd om deze prachtige en populaire stad te verkennen, misschien ga je naar het kasteel en luister je naar de stemmen van het verleden in de smalle trappen die naar de top van de torentjes leiden. Of maak een wandeling over de verdedigingsmuur van de stad om een ander beeld te krijgen van een van de mooiste voorbeelden van een middeleeuws kasteel waar ook ter wereld. Ga verder en ga naar het Nationaal Park dat bekend staat als Snowdonia, waar je je benen kunt strekken en trek krijgt in de lunch terwijl je de vallei inloopt. Misschien zelfs een korte wandeling maken naar waar het water over de rotsen stroomt die gevoed worden door het meer hoog in de bergen? Lunchtijd in Betws-Y-Coed biedt een aantal keuzes, van fastfood tot bediening aan tafel en pubmaaltijden (voor die stiekeme pint Welsh Beer!). Maak een korte wandeling om de kleine 14e-eeuwse kapel te bezoeken die naam gaf aan de stad, omringd door een klein bos. Sommige bomen zijn meer dan 1000 jaar oud! Ten slotte moet je een beetje moed vinden als je door de lucht loopt bij het Pontcysyllte-aquaduct, ook wel bekend als "de stroom in de lucht". Dit prachtige stuk industriële techniek werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd en doorkruist de kloof die duizenden jaren geleden door de Dee River werd uitgesneden. Eindelijk word je terug naar de haven gebracht, je hoofd vol met de verhalen die je de hele dag hebt gehoord en de geheugenkaarten van je camera volgepropt met foto's waar je de komende jaren met veel plezier op terugkijkt.

Van Llandudno: Snowdonia & de Drie Kastelen Tour

6. Van Llandudno: Snowdonia & de Drie Kastelen Tour

Dompel jezelf onder in de cultuur, het erfgoed en de geschiedenis van Wales tijdens een onvergetelijke dagtrip met bezienswaardigheden. Bezoek tal van attracties in de omgeving, waaronder Snowdonia National Park, Caernarfon Castle en Conwy Town and Castle, allemaal vanuit het comfort van een minibus. Begin uw dag met een rit over de Great Orme Road, met een spectaculair uitzicht op kliffen, dieren in het wild en de Ierse Zee en Anglesey. Je eerste stop is misschien wel het hoogtepunt van je dag: maak een rondleiding door de oude stad en het kasteel van Conwy. Loop over de kasteelmuren, wandel langs de monding van de Conwy, bekijk enkele oude Tudor-huizen en bezoek traditionele Welshe kunst- en ambachtswinkels. In de stad zie je ook het mooiste overgebleven herenhuis uit het Elizabethaanse tijdperk dat overal in Groot-Brittannië te vinden is, evenals het kleinste huis van Groot-Brittannië en 's werelds eerste hangbrug gebouwd in 1819. Rijd langs de prachtige kustlijn van Noord-Wales voordat je de bergen ingaat. Bezoek de felle vuurspuwende Welshe draak die het Snowdonia National Park en Welsh bewaakt tegen indringers, verborgen tussen de bomen Rijd vervolgens de gletsjer Nant Ffrancon Pass en Roman Road in, en Ogwen Valley in het hart van Snowdonia National Park, waar u kunt genieten van het uitzicht op de meren, bergdorpen en het torenhoge Snowdonia-gebergte. Stop bij Llyn Ogwen en leer de geschiedenis van een fascinerende vondst aan de oevers van de meren uit de 5e eeuw. Geniet van het 360 ° panoramische en spectaculaire uitzicht op Snowdonia Viewpoint. Misschien wel het mooiste uitzicht in Wales. Hier zal je gids onderweg wat lokale geschiedenis, Welshe mythen en legendes met je delen, inclusief een rit langs de beroemde Pen Y Pass. Het adembenemende Llanberis en Padarn Park National Slate Museum is de enige stop en ligt in een van de meest spectaculaire landschappen in Noord-Wales. De leisteenindustrie was een van de belangrijkste economische motoren van Wales. Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een verscheidenheid aan lezingen en demonstraties om je een echt inzicht te geven in de ontberingen van het vorige leven in de steengroeve. Bewonder de spectaculaire omgeving van de ruïnes van het kasteel van Dolbadarn door het bos naar de poort van Snowdonia om meer te weten te komen over het fascinerende verleden. Bezoek ten slotte Caernarfon Village en Castle. Maak een wandeling rond dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar het startpunt.

Privétour Snowdonia, Bodnant-tuinen en kastelen

7. Privétour Snowdonia, Bodnant-tuinen en kastelen

Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Wales tijdens deze dagtour. Breng samen met een deskundige gids de dag door met het verkennen van de locaties die dit land hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek Bodnant Garden, Snowdonia National Park, watervallen, kastelen en meer. Begin bij de parel van de Welshe badplaatsen en bekijk de prachtige baai van Llandudno en zijn Victoriaanse architectuurerfgoed. Rijd over de Great Orme Road, de langste in zijn soort in het VK, op zoek naar de wereldberoemde Kashmiri-geiten. Bewonder de etalage van spectaculaire kliffen, dieren in het wild en verhoogde uitzichten op de Ierse Zee en Anglesey. Ga naar het oude middeleeuwse kasteelstadje Conwy om de dominante en torenhoge muren van het kasteel te bekijken, waarvan de prachtige torens hoog boven de prachtige riviermonding uitsteken. Bewonder het kleinste huis van Groot-Brittannië, een klein juweeltje aan de oever van de riviermonding en ingebouwd in de kasteelmuren. Met uitgestrekte armen kun je beide kanten aanraken. Loop over de eerste hangbrug ter wereld, gebouwd in 1819 Bezoek de wereldberoemde botanische tuinen van Bodnant, de vaste prijswinnaar van het VK met intieme hoekjes, uitgestrekte gazons, grote terrassen en groene bossen. Maak opnieuw verbinding met de natuur terwijl je de 80 hectare aan formele terrassen op de heuvels, rivieroevers, bossen en weiden verkent. De droom van een tuinier en een paradijs voor geliefden, er zijn veel dingen om van te houden in de Bodnant Garden. Bezoek later het ongeëvenaarde ontzagwekkende Snowdonia National Park en zijn spectaculaire, ruige, aangelegde autoroutes. Stop bij uitkijkpunten en bekijk grote meren zoals Mymbyr, Gwynant en Padarn. Ontdek gletsjervalleien, rivieren, Mount Snowdon waar we stoppen bij de 360 panoramische uitkijkpost en andere omliggende toppen. Rijd over de spectaculaire route van Pen-y-Pass, een van de meest spectaculaire ritten van Wales. Bezoek vervolgens het National Slate Museum. De leisteenindustrie was een van de belangrijkste economische motoren van Wales. Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een verscheidenheid aan lezingen en demonstraties om je echt inzicht te geven in de ontberingen van het vorige leven in de steengroeve. Stop bij het dorp Llanberis en Padarn County Park, gelegen in een van de meest spectaculaire landschappen in Noord-Wales. Ga naar de spectaculaire omgeving van de kasteelruïnes van Dolbadarn door het bos naar de poort van Snowdonia om meer te weten te komen over het fascinerende verleden. Bezoek de dramatische locatie van de Menai-brug en de prachtige locatie langs de rechte stukken. Sluit de dag af met een aangename rit langs de kustlijn en keer terug naar Llandudno

Van Manchester: driedaagse tour door Snowdonia, Wales en Chester

8. Van Manchester: driedaagse tour door Snowdonia, Wales en Chester

Dag 1: Manchester naar de grens met Wales Vertrek vanuit Manchester per bus voor je eerste stop van de dag, Conwy. Verken de stad en zijn bekroonde, pittoreske haven. Bekijk een kasteel aan de zee, het 's werelds kleinste huis', en traditionele restaurants met de beste fish and chips. Reis naar het Llanberis Slate Museum, nadat je de zeelucht hebt opgenomen en leer over de geschiedenis van de op één na grootste leisteenmijn ter wereld. Doorgaan naar Beddgelert, bekend als het 'mooiste' dorp in Snowdonia. Bewonder de prachtige architectuur van de stenen huizen en boogbruggen. Reis door het hart van Snowdonia als de avond komt en arriveer bij uw overnachting in Aberystwyth. Dag 2: Aberystwyth naar New Quay Vertrek 's ochtends vanuit Aberystwyth naar de kleurrijke badplaats New Quay. Geniet van een ontspannende wandeling langs het pittoreske strand of pak een ijsje. Bezoek Laugharne en bewonder de torenhoge burcht van dit dorp. Ga verder richting Carreg Cennen, een imposant fort dat op een heuvel ligt, genesteld in het Brecon Beacons National Park. Dwaal over de wallen en ervaar een prachtig uitzicht op het omliggende natuurlijke landschap. Baan je een weg naar Newton House, een vorstelijk gebouw met een rijke tuin, unieke architectuur en beroemde spookverhalen, voordat je later op de avond terugkeert naar Aberystwyth. Dag 3: Harlech Castle en Chester Kijk hoe de bergen van Snowdonia voorbij vliegen terwijl je je een weg baant naar Harlech Castle, een van de meest populaire kastelen in het Verenigd Koninkrijk. Grijp de kans om het uitzicht op zee te bewonderen en meer te weten te komen over zijn door oorlog verscheurde geschiedenis. Stop voor de lunch in het dorpje Betws-Y-Coed voordat je op reis gaat naar Chester, een van de meest historische steden van Engeland. Ga naar de kathedraal, herbouwd in de gotische stijl vanaf 1250. Kom aan het begin van de avond terug in Manchester.

"Scenic Anglesey & Ancient Relics" - privé- / groepsreis

9. "Scenic Anglesey & Ancient Relics" - privé- / groepsreis

Vertrek vanaf het treinstation van Llandudno en klim aan boord van een comfortabele minibus. We passeren het mooie dorp Conwy, genesteld naast de monding, en vangen een glimp op van dit iconische wonder van een kasteel. Bryn Celli Ddu - Bezoek deze opmerkelijke en mysterieuze structuur op een eiland dat rijk is aan prehistorische overblijfselen. Met een indrukwekkend neolithisch graf met kamers en gedeeltelijk gerestaureerde toegangspassage en heuvel, op de plaats van een voormalig henge-monument dat werd gebouwd om de overblijfselen van de voorouders te beschermen en te respecteren. St Cwyfan's Church - Ook bekend als "Church In The Sea". Gelegen op een klein getijdeneiland is de prachtige omgeving van deze 12e-eeuwse middeleeuwse kerk. Barclodiad y Gawres Burial Chamber - The Giantess's Apronful (in het Engels) ligt een atmosferische tombe met zeldzame voorbeelden van prehistorische kunst, die een indringende blik in het leven van onze oude voorouders onthullen. South Stack - Gelegen op een spectaculaire locatie. Deze vuurtoren fungeert als markering voor het kustverkeer voor het eiland. Spectaculaire landschappen, steile kliffen en geologie en een RSPB-bezoekerscentrum. Llanfair PG - Het iconische Welshe dorp Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantysiliogogogoch, ooit het dorp met de langste naam ter wereld. Het dorp heeft echter nog steeds enkele records, en ons bezoek zal helpen om alles te onthullen! We helpen je zelfs om het uit te spreken! Beaumaris Village - Beaumaris is een boeiende badplaats, met zijn mix van middeleeuwse, Georgische, Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur. Geniet van een wandeling door de stad, slenter langs de kust, geniet van de pier en het uitzicht over de Menai Strait en Snowdonia en ga dan verder door de charmante straatjes met hun pittoreske huisjes, vele geschilderd in zachte pastelkleuren. U kunt ook een bezoek brengen aan en wandelen over het terrein van het prachtige en unieke kasteel. Het 4e en laatste kasteel van King Edwards Ring Of Iron Build. Menai Bridge - Via een korte wandeling gaan we onder de wereldberoemde Menai Suspension Bridge door. Ontworpen om wegverkeer tussen het eiland Anglesey en het vasteland van Wales te vervoeren. De brug was de grootste ter wereld van zijn tijd en werd voltooid in 1826 en is een monumentaal bouwwerk. Kust van Noord-Wales - Ontspan en geniet van de schilderachtige kustrit langs Noord-Wales, met uitzicht op bergen, kustgebieden en lange zandstranden

Sitemap Conwy

Wil je alle activiteiten in Conwy ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Conwy

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 137 beoordelingen

De dagtour was geweldig om bergen, heuvels en platteland te bekijken. Stoppen om historische bezienswaardigheden van de pas te bekijken en het kustgebied van de Ierse zee te bekijken, zijn uitzichten die u moet zien. De gids was zeer behulpzaam en begreep me spraak- en mobiliteitsproblemen. Zal terugkeren, de tour was een goede prijs voor een dagtocht.

Fantastic daytrip loaded with anecdotes, history and mythological stories during the drive and plenty of time per stop in Conwy, Snowdonia and Chester. During our trip we even had time for a few photo-stops to take pictures of the beautiful landscape. Absolutely loved it! Can certainly recommend it!

Busybus geweldig comfortabel, chauffeursgids en verteller was uitstekend, zij Shelley was interessant en slim zou op elk moment met haar meegaan, zelfs op een dag van 37% en je tours aanbevelen aan iedereen. De meest plezierige Wales is het bekijken waard, bedankt

Onze gids Stuart was uitstekend! Stuart nam onze groep mee op een prachtige reis naar Snowdonia en verschillende mooie Welshe steden. Hij maakte fantastische foto's van onze groep. Het landschap was fantastisch en Stuart was deskundig en maakte de reis leuk!

Het was geweldig. We moeten zoveel nieuwe dingen leren. De selectie van locaties was briljant. Ik heb genoten, ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen.