Córdoba
Tours

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Onze aanbevelingen voor Córdoba

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

Geniet van een unieke ervaring in een gebouw vol geschiedenis. Het Andalusische paard en flamenco verenigd in het historische centrum van de stad Cordoba. De perfectie van klassieke dressuur, cowboydressuur en middelbare school, versmolten met flamenco met een danseres die de bewegingen van het paard begeleidt. Met een geschatte duur van 70 minuten laten we u onze paarden zien, gemaakt en geboren om met de zon te lopen, te schitteren met hun schoonheid, te verbazen met hun elegantie. En wat is een betere setting dan de Koninklijke Stallen van Cordoba, gecreëerd in de zestiende eeuw voor de realisatie van een droom.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

Ontdek het fort annex paleis van de katholieke koningen tijdens een rondleiding door het Alcazar van Cordoba. Gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis, is het Alcazar getuige geweest van tientallen historische gebeurtenissen van groot belang. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die hier in 1486 Fernando en Isabel ontmoette. Kom meer te weten over zijn tijd als hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door opmerkelijke kamers, zoals de Salón de los Mosaicos (Hall of Mosaics). Bekijk de gekanteelde torens en de Patio Morisco-baden met hun Moorse motieven. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht op de tuinen. Maak vervolgens een wandeling door de aangelegde tuinen om elementen zoals zwembaden, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Córdoba: Entreebewijs voor de tuinen en patio's van het Viana-paleis

Córdoba: Entreebewijs voor de tuinen en patio's van het Viana-paleis

Bezoek de patio's en tuinen van paleis Viana, een officieel nationaal monument en het 'museum van de binnenplaatsen' in de beroemde Spaanse stad van de binnenplaatsen - Córdoba. Ontdek de buitenkant van dit vorstelijke adellijke huis met twaalf binnenplaatsen, verschillende bouwstijlen en vijf eeuwen geschiedenis.  Leer over de verschillende historische periodes en eigenaars die het paleis heeft gekend, en hoe deze zijn huidige uitzicht hebben gevormd. Verken de omgeving van het complex en bekijk verschillende thema's op elke binnenplaats, zoals Romeins, middeleeuws, Renaissance en Moors.  Geniet ook van de sinaasappelbomen, fonteinen, bogen en lokale flora. Wandel door de prachtige tuinen, die bijna de helft van de ruimte van het pand in beslag nemen, die je zullen doen vergeten dat je je midden in een stad bevindt. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om het historische paleis zelf te betreden met tickets voor het interieur van het paleis die ter plaatse kunnen worden gekocht.

Córdoba: ticket flamencoshow met drankjes

Córdoba: ticket flamencoshow met drankjes

Geniet van gepassioneerde flamenco die bestaat uit een weergave van verschillende stijlen van deze vurige en traditionele show uitgevoerd door zeven artiesten, waarvan er drie nationale flamencowinnaars zijn. Bewonder de snelheid en vaardigheden van de artiesten gedurende 1 uur en 20 minuten. Raak betoverd door de beweging en rauwe emotie van de artiesten en geniet van deskundige demonstraties van flamencostijlen zoals baile, cante en guitarra. Klap mee op het ritme van live gitaarmuziek en geniet tijdens het optreden van de melodieuze tonen van Spaanse zangers. Nip aan een drankje dat bij het ticket is inbegrepen (wijn, bier, sangria, frisdrank, water...) en geniet van de heerlijke ham, kaas en Iberische tapas die je desgewenst kunt bestellen.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kies uit een tour met of zonder retourvervoer van en naar Córdoba in een busje met airconditioning. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far gebouwd op de plek van drie eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en bezoek de buitenkant van de Salón Rico, waar kalief Abd-ar-Rahman III gasten zou ontvangen. Leer meer over de eerste Umayyad-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in archeologische geschiedenis.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

196 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Córdoba

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Córdoba?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Córdoba op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Córdoba

Activiteiten in Córdoba

Rondleidingen in Spanje

Wat te doen in Spanje

Andere activiteiten in Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.