Kies data

Dingen om te doen Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Córdoba: De beste dingen die je niet wil missen

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

1. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

2. Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Córdoba: voorrangsticket Mezquita

3. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

Cordoba: tour moskee, synagoge & Joodse Wijk met tickets

4. Cordoba: tour moskee, synagoge & Joodse Wijk met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

5. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

6. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

7. Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur, en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Je kunt kiezen voor een tour met of zonder vervoer van en naar Córdoba in een busje met airconditioning.  Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far dat is gebouwd op de plaats van drie eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en breng een bezoek aan de Salón Rico, waar de kalief Abd-ar-Rahman III zijn gasten zou ontvangen.  Kom meer te weten over de eerste Oemayyaden-kalief van Al-Andalus, Abderraman III.Profiteer van de expertise van een officiële gids, gespecialiseerd in de archeologische geschiedenis.

Córdoba: rondleiding van 2 uur langs authentieke patio's

8. Córdoba: rondleiding van 2 uur langs authentieke patio's

Ontdek de hofjes van Córdoba, in het Spaans bekend als patio's, een belangrijke bezienswaardigheid van Córdoba. Kom meer te weten over de oorsprong van de patio's tijdens een 2 uur durende rondleiding door de buurt Alcazar Viejo, en bezoek het interieur van goed bewaarde huizen. Ervaar de lokale manier van leven in dit gedeelte van de oude stad. Betreed 5 privé-hofjes waar de eigenaren je meer vertellen over de decoratieve details, en hoe ze voor de bloemen zorgen. Kom meer te weten over het patiofestival dat elk jaar in mei wordt gehouden. De patio's zijn in 2012 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hoewel ze het hele jaar door mooi zijn, zijn de maanden maart, april of mei de beste tijd om ze te bezoeken.

Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

9. Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

De kalief van Umayyad Córdoba, Abd al-Rahman III, gaf in het begin van de 10e eeuw opdracht tot de bouw van de paleisstad Madinat al-Zahra, wat in het Arabisch "briljante stad" betekent. Gelegen op ongeveer 8 km van de stad Córdoba, werd deze verbazingwekkende verzameling sierlijke gebouwen en monumenten door de kalief gebouwd als machtssymbool voor zijn vijanden. Ze dienden ook als officiële overheidsgebouwen. Tijdens je bezoek aan deze adembenemende locatie kun je kiezen uit 2 opties: een rondleiding met of zonder toeristenbus. Begeleide rondleiding (met de bus): Spring aan boord van de toeristenbus en begeef je naar het centrum van de vorstelijke stad. Daar aangekomen bezoek je het indrukwekkende bezoekerscentrum voordat je naar het noorden gaat om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen. Begeleide rondleiding (zonder bus): Begin met een bezoek aan het indrukwekkende bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de fascinerende Moorse geschiedenis van Spanje en een korte film bekijkt over hoe deze historische stad er uitzag in de 10e eeuw. Daarna ga je naar het noorden om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen.

Córdoba: rondleiding door de patio's

10. Córdoba: rondleiding door de patio's

Bewonder de prachtige patio's van Córdoba en ontdek waarom UNESCO ze heeft opgenomen op hun lijst met immaterieel erfgoed van de mensheid voor de mei-vieringen met uitbundige bloemen in de stad. Zie een selectie van 7 of 8 binnenplaatsen en krijg inzicht in hoe ze zich hebben ontwikkeld. Reis terug naar hun oorsprong toen Córdoba deel uitmaakte van het Romeinse rijk als de hoofdstad van de provincie Hispania Baetica. Bewonder de verschillende soorten patio's en vang de geur van zoet geurende bloemen op. Luister naar verhalen over hoe de patio's een plek van vriendschap werden, waar mensen planten en bomen voorstelden om de huizen koel en beschut te houden tegen het warme klimaat van Andalusië.

Beschikbare activiteiten

132 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Veelgestelde vragen over Córdoba

Welke topattracties zijn een must-see in Córdoba?

Andere activiteiten in Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 16.177 beoordelingen

Twee heel goede gidsen die onze aandacht geboeid hielden. Op een prettige manier leerden we veel van José in de moskee en Rafaël op onze tocht erbuiten. De stad is een hoogtepunt en de deskundige en prettige gidsen versterkten dat. Dank jullie wel.

Prachtige oude moskee, nu Katholieke kerk maar wel met intact laten van alle oude elementen. Inmens groot, en prachtig door de honderden bogen en vele kapelen. In een woord schitterend!!!

Het was gemakkelijk om de Mezquita binnen te komen. Het interieur is geweldig - een samenvloeiing van Moorse en katholieke architectuur. Uren doorgebracht met ontzag voor alles binnenin.

Het paleis is fantastisch in superlatieven

Geschiedenis, verhalen, kunst, architectuur alles in één. De organisatie van de wachtrijen is waardeloos. Dat hier geen betere organisatie voor is.

Een prachtige versmelting van religieuze stijlen en symboliek. Zo zou de wereld buiten ook moeten zijn.