Belevingen in
Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandiose architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Córdoba: De beste dingen die je niet wil missen

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

1. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

...
Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

2. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

...
Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

3. Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een in kunstgeschiedenis geschoolde gids. Hoor meer over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken de opeenvolgende uitbreidingen in de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland tijdens het kalifaat van Umayyad van Córdoba. Hoor meer over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

...
Córdoba: voorrangsticket Mezquita

4. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

...
Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

5. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

...
Córdoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

6. Córdoba: Medina Azahara rondleiding van 3 uur

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kom meer te weten over de eerste Oemayyaden-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far dat is gebouwd op de plaats van 3 eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en breng een bezoek aan de Salón Rico, waar de kalief Abd-ar-Rahman III zijn gasten zou ontvangen.  Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in de archeologische geschiedenis.

...
Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

7. Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

De kalief van Umayyad Córdoba, Abd al-Rahman III, gaf in het begin van de 10e eeuw opdracht tot de bouw van de paleisstad Madinat al-Zahra, wat in het Arabisch "briljante stad" betekent. Gelegen op ongeveer 8 km van de stad Córdoba, werd deze verbazingwekkende verzameling sierlijke gebouwen en monumenten door de kalief gebouwd als machtssymbool voor zijn vijanden. Ze dienden ook als officiële overheidsgebouwen. Tijdens je bezoek aan deze adembenemende locatie kun je kiezen uit 2 opties: een rondleiding met of zonder toeristenbus. Begeleide rondleiding (met de bus): Spring aan boord van de toeristenbus en begeef je naar het centrum van de vorstelijke stad. Daar aangekomen bezoek je het indrukwekkende bezoekerscentrum voordat je naar het noorden gaat om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen. Begeleide rondleiding (zonder bus): Begin met een bezoek aan het indrukwekkende bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de fascinerende Moorse geschiedenis van Spanje en een korte film bekijkt over hoe deze historische stad er uitzag in de 10e eeuw. Daarna ga je naar het noorden om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen.

...
Córdoba: complete tour van 4 uur

8. Córdoba: complete tour van 4 uur

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

...
Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

9. Córdoba: rondleiding joodse wijk en Mezquita

Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding tot de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos genaamd. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument probleemloos te betreden. Volg je gids terwijl ze je rond de moskee leiden. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Neem vervolgens deel aan een wandeltocht door de historische Joodse wijk, een must als je in Córdoba bent. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de ontwikkeling van de stad zal bespreken. Slenter over de ambachtsmarkt El Zoco, het pittoreske Plaza del Cardenal Salazar en de smalle Calleja de la Luna. Bekijk de souk, de kapel van Sint-Bartholomeus en het standbeeld van een van de belangrijkste denkers ter wereld: Maimónides. Ga ook naar binnen in de synagoge, een van de best bewaarde synagogen in Spanje.

...
Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

10. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

...

Plan je bezoek

 • Voetbalgek

  Cordoba FC is de lokale voetbalclub. Doe een beetje research over het team als je makkelijk vrienden wil maken!

 • Wanneer gaan?

  Het weer is het hele jaar door aangenaam, maar in augustus kan het wel heel heet worden. Je kunt een paar dagen blijven om het Spaanse leven te ervaren, maar veel mensen bezoeken de stad ook als dagtrip vanuit Granada, Madrid of Sevilla.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en de herfst zijn ideaal. Het weer is warm maar aangenaam, en perfect voor een wandeling of fietstocht door de stad.

Sitemap Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.526 beoordelingen

Hele leuke fietstocht met toffe gids! We waren te laat door verkeersproblemen, maar gids bleef geduldig wachten. Misschien is het wel handig om te vermelden bij de boeking dat er aan het vertrekpunt geen parkeergelegenheid is en ineens te verwijzen naar parking vlakbij.

Leuke en interessante trip, met gids Manuel die met zijn uitgebreide kennis het nog extra boeiend maakte.

Het was een hele mooie rondleiding met een goede gids! Goed verstaanbaar en een schat aan informatie.

Een prachtige bezienswaardigheid, met een gids die vol overgave alles duidelijk verteld.

Zeer bevlogen gidsen! Heel veel info gehad, was super interessant!