Belevingen in
Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Córdoba: De beste dingen die je niet wil missen

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

1. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Córdoba: moskee, Joodse wijk & synagoge met ticket

2. Córdoba: moskee, Joodse wijk & synagoge met ticket

Ga mee op een rondleiding door Córdoba met voorrangstoegang tot de grote moskee-kathedraal. Volg je gids door de historische Joodse wijk en stap de indrukwekkende synagoge binnen. Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Bewonder de gebedsruimte, de mihrab en de beroemde rood-witte bogen, en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Vervolgens maak je een wandeling door de historische Joodse wijk, een must in Córdoba. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de ontwikkeling van de stad zal bespreken. Slenter over de ambachtsmarkt El Zoco, het pittoreske Plaza del Cardenal Salazar en de smalle Calleja de la Luna. Bekijk de souk, de kapel van Sint Bartholomeus, en het standbeeld van een van de belangrijkste denkers in de wereld: Maimónides. Ga ook naar de synagoge, een van de best bewaarde synagogen in Spanje.

Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

3. Córdoba: rondleiding door de Mezquita zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een in kunstgeschiedenis geschoolde gids. Hoor meer over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken de opeenvolgende uitbreidingen in de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland tijdens het kalifaat van Umayyad van Córdoba. Hoor meer over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Córdoba: voorrangsticket Mezquita

4. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

5. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

6. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

Cordoba: Medina Azahara bij nacht

7. Cordoba: Medina Azahara bij nacht

Medina Azahara is een belangrijke archeologische vindplaats, gelegen op 8 kilometer van het centrum van Cordoba. Tijdens deze ervaring kun je de geschiedenis van deze weelderige stad verkennen, die in de 10e eeuw door Abderraman III werd gebouwd. Nadat je in dit historische gebied bent aangekomen, wacht je gids op je bij de hoofdingang van de archeologische vindplaats om je onder te dompelen in de geschiedenis van de 10e eeuw. Je zult de overblijfselen van paleizen, grote ingangen en tuinen ontdekken, terwijl je de verhalen, geheimen en wonderen leert die erin verborgen zijn. U kunt genieten van uw bezoek met de verlichte stad en een van de grootste juwelen van Córdoba ontdekken tijdens een begeleide tour van 2 uur.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

8. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

9. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

10. Cordoba: rondleiding Joodse wijk en moskee-kathedraal

Verken de geschiedenis van Cordoba tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling langs de belangrijkste monumenten. De rondleiding is beschikbaar in het Spaans, Engels en Frans en vertrekt vanaf het Monument voor de geliefden in het historische hart van de stad. Bezoek de synagoge, waar de hoofdingang rijkelijk versierd is met Mudejar-pleisterwerk, en 3 kleine balkons die een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die deel uitmaken van de historische Joodse wijk, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden te bewonderen. Beëindig je tour bij de Grote Moskee-kathedraal van Cordoba, waar de mix van architecturale stijlen 9 eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te zien. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken gemaakt van marmer. Aan het einde van de tour, om ongeveer 14.30 uur, zal je gids je graag wijzen in de richting van lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven.

Sitemap Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.004 beoordelingen

In een korte tijd lekker fietsen langs alle hoogtepunten van de stad, met leuke uitleg van de gids (nederlander, die bijna alle talen spreekt) ondanks de 40 C goed te doen ook door het windje agv fietsen

Klein groepje en een enthousiaste gids, Rebecca was fantastisch en vertelde met passie en humor in uitstekend Engels over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

Zeer goed ingericht - kleine groep per tijdsspanne - goed georganiseerd - massage was perfect - vriendelijk personeel

Enthousiaste gids die je op 1u30 heel wat heeft bijgebracht. We kregen een volledig beeld van begin tot nu.

De Mezquita mag je echt niet missen; heel bijzonder!