Cordoba
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Cordoba

Cordoba: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Cordoba

Córdoba: 7 topattracties en bezienswaardigheden

In Córdoba zie je het adembenemende resultaat van een mix tussen Spaanse, islamitische en klassiek Romeinse architectuur. De temperatuur is er hoog, de stad is dus ideaal voor een lentebezoek. Hier alvast een voorproefje van wat hoogtepunten.

Mezquita

Mezquita

Dit is de beroemdste bezienswaardigheid in Córdoba, wees er dus vroeg bij als je de drukte wil ontlopen. Het interieur met al zijn bogen is zeer indrukwekkend.

Alcazar van Córdoba

Alcazar van Córdoba

Dit mooie Spaanse kasteel heeft prachtig onderhouden tuinen met glimmende vijvers en een Moors badhuis. Voor €4,50 verken je het landgoed en paleis.

Romeinse brug van Córdoba

Romeinse brug van Córdoba

Deze brug over rivier Guadalquivir werd al in de 1e eeuw voor Christus gebouwd en is een indrukwekkend staaltje Romeinse bouwkunde.

Torre de Calahorra

Torre de Calahorra

Deze poort in het historisch centrum werd gebouwd om de Romeinse brug te beschermen. Voor €4,50 krijg je toegang tot het museum, waar je meer leert over de stadsgeschiedenis.

Romeinse tempel van Córdoba

Romeinse tempel van Córdoba

De bouw van de tempel begon onder Keizer Claudius en duurde zo'n veertig jaar. Ooit was het marmeren gebouw de grootste tempel in het Rijk.

San Pedro

San Pedro

De basiliek ligt aan een mooi plein in de wijk met dezelfde naam. Er zijn goede restaurants in de buurt en het gebied bruist in de avond.

Palacio de la Merced

Palacio de la Merced

Dit weelderige gebouw in barokstijl is een prachtig stuk architectuur en zeker een bezoek waard. Mis ook de tuinen niet!

Plan je bezoek aan Cordoba

Voetbalgek

Cordoba FC is de lokale voetbalclub. Doe een beetje research over het team als je makkelijk vrienden wil maken!

Wanneer gaan?

Het weer is het hele jaar door aangenaam, maar in augustus kan het wel heel heet worden. Je kunt een paar dagen blijven om het Spaanse leven te ervaren, maar veel mensen bezoeken de stad ook als dagtrip vanuit Granada, Madrid of Sevilla.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en de herfst zijn ideaal. Het weer is warm maar aangenaam, en perfect voor een wandeling of fietstocht door de stad.

Activiteiten in Cordoba

De must-see bezienswaardigheden in Cordoba

Steden in Spanje

Sitemap Cordoba

Wil je alle activiteiten in Cordoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cordoba

De moskee/kathedraal was bijzonder mooi de uitleg snel en te kort

Ik vond de prijs € 56 te hoog voor het gebodene, als ik de entree prijs, 2 x € 10,= er aftrek betaalden wij getweeën € 36,= voor de rondleiding. Er liepen minstens 50 man in de groep mee en alles ging zo snel dat het af en toe niet te volgen was, De prijs / kwaliteitsverhouding was zoek en veel te hoog en de verhouding zoek. Ik had ook duidelijk het idee dat andere deelnemers veel minder betaald hebben. Ik ben niet meer van plan van uw organisatie gebruik te maken. Ik voel mij bekocht.

professionele gids, vertelde uitgebreid over wat te zien was.

Bij de tour door Alcazar en de tuinen, had wat mij betreft wat meer tijd in het paleis en minder in de tuinen doorgebracht kunnen worden. De gids was erg goed, sprak goed Engels en gaf uitgebreid antwoord op vragen. Het was fijn dat er na de tour, die zelfs langer duurde dan gepland, de mogelijkheid geboden werd, om op je gemak nog even rond te lopen in de moskee, om alle mooie indrukken te laten bezinken. Dat laatste miste ik in het Alhambra.

Dit prachtige gebouw hadden we niet willen missen!

Prima rondleiding in het Engels. Gelukkig waren we op tijd, we moesten wel even goed op zoek naar de gids, die niet precies bij de toren stond....De dame die ons rondleidde vond zichzelf wel vaak erg grappig. Weinig tijd om tussendoor even goed te kijken. Achteraf kon dat wel, maar dan ga je niet meer helemaal teruglopen.

Córdoba: rondleiding Mezquita Beoordeeld door Marca, 05/06/2019

Geen betere manier om C. te leren kennen, echt geweldige rondleiding.

Absoluut doen. Beide gidsen waren TOP. James (maar dan in het Spaans) voor heel boeiende en gezellige rondleiding in de stad en daarna een vrouwelijke gids die door haar enthousiasme en kennis de Mezquita geheel tot leven wist te brengen. Van onze rondreis door Andalusië was dit een hoogtepunt.

Córdoba: complete tour van 4 uur Beoordeeld door E, 04/23/2019

Prima rondleiding waardoor het bezoek een hele andere dimentie krijgt

Leuke gids die heeeeel veel vertelde op een rustige en duidelijke manier. Een hele mooie en duidelijke rondleiding in een absoluut geweldig monument met een complexe en idiote historie. Als je hier alleen maar wat rondloopt heb je geen idee waar je naar kijkt.