Datums kiezen

Ontdek het beste van
Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Onze aanbevelingen voor Córdoba

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

1. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

2. Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

Ervaar de moskee-kathedraal van Cordoba in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een fascinerende, zelfgeleide audiotour op je smartphone (als je de optie kiest met de audiogids Moskee-kathedraal). Ontvang uw ticket per e-mail, download vóór uw bezoek de app en de audiotour op uw telefoon en reis terug in de tijd om de glorie van de moskee-kathedraal van Cordoba te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende buitenkant van de ingang van de Mezquita en blijf Puerta del Perdón ontdekken voordat je naar binnen gaat om gefascineerd te raken door de unieke schatten door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes over dit bouwjuweel te leren. De inhoud van de tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte, originele verhalen die uw bezoek boeiend en informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment, voor of na uw bezoek, worden gebruikt. Wals in Cordoba met een zelfgeleide audiotour op je telefoon, ontworpen door een erkende expert. Luister naar fascinerende verhalen gebaseerd op een bekroond vertelconcept en krijg geweldige inzichten in de meest iconische bezienswaardigheden van Cordoba. Begin je tour vanaf de Grote Moskee van Cordoba en blijf het Alcazar van de christelijke vorsten ontmoeten, maak kennis met de minaret van San Juan de los Caballeros en raak gefascineerd door het Palacio de los Páez de Castillejo Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te verwerven in de adembenemende moskee-kathedraal van Cordoba en op een geheel originele manier met je omgeving om te gaan.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

3. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

4. Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

Geniet van een unieke ervaring in een gebouw vol geschiedenis. Het Andalusische paard en flamenco verenigd in het historische centrum van de stad Cordoba. De perfectie van klassieke dressuur, cowboydressuur en middelbare school, versmolten met flamenco met een danseres die de bewegingen van het paard begeleidt. Met een geschatte duur van 70 minuten laten we u onze paarden zien, gemaakt en geboren om met de zon te lopen, te schitteren met hun schoonheid, te verbazen met hun elegantie. En wat is een betere setting dan de Koninklijke Stallen van Cordoba, gecreëerd in de zestiende eeuw voor de realisatie van een droom.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

5. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

6. Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

Ontdek het fort annex paleis van de katholieke koningen tijdens een rondleiding door het Alcazar van Cordoba. Gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis, is het Alcazar getuige geweest van tientallen historische gebeurtenissen van groot belang. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die hier in 1486 Fernando en Isabel ontmoette. Kom meer te weten over zijn tijd als hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door opmerkelijke kamers, zoals de Salón de los Mosaicos (Hall of Mosaics). Bekijk de gekanteelde torens en de Patio Morisco-baden met hun Moorse motieven. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht op de tuinen. Maak vervolgens een wandeling door de aangelegde tuinen om elementen zoals zwembaden, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

7. Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

8. Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kies uit een tour met of zonder retourvervoer van en naar Córdoba in een busje met airconditioning. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far gebouwd op de plek van drie eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en bezoek de buitenkant van de Salón Rico, waar kalief Abd-ar-Rahman III gasten zou ontvangen. Leer meer over de eerste Umayyad-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in archeologische geschiedenis.

Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

9. Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

Ga mee op een dagtour naar Córdoba en Carmona vanuit Sevilla. Geniet van een dagtocht met gids en verken de Mezquita, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en hoor van je gids alles over het historische centrum van Carmona. Bekijk de moskee-kathedraal van Córdoba en bewonder het prachtige Andalusische platteland. Vertrek in de ochtend vanuit Sevilla en rijd naar Córdoba. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Stop in Carmona, gebouwd op een heuvelrug die uitkijkt over de centrale vlakte van Andalusië, en geniet van het prachtige uitzicht. Dan gaat de tocht verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, katholieken en andere beschavingen.De stad werd in 1984 uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. Je ziet onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. In de moskee kun je gebruikmaken van een complete audiogids in een taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd om te lunchen of te winkelen.

Authentieke patio's van Cordoba: rondleiding van 2 uur met tickets

10. Authentieke patio's van Cordoba: rondleiding van 2 uur met tickets

Ontdek de hofjes van Córdoba, in het Spaans bekend als patio's, een belangrijke bezienswaardigheid van Córdoba. Kom meer te weten over de oorsprong van de patio's tijdens een 2 uur durende rondleiding door de buurt Alcazar Viejo, en bezoek het interieur van goed bewaarde huizen. Ervaar de lokale manier van leven in dit gedeelte van de oude stad. Betreed 5 privé-hofjes waar de eigenaren je meer vertellen over de decoratieve details, en hoe ze voor de bloemen zorgen. Kom meer te weten over het patiofestival dat elk jaar in mei wordt gehouden. De patio's zijn in 2012 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hoewel ze het hele jaar door mooi zijn, zijn de maanden maart, april of mei de beste tijd om ze te bezoeken. Tijdens het patiofestival (1e helft van mei) bezoeken we de Patio's in de wijken San Francisco en Santiago. Deze wijken zijn erg populair in Cordoba en je vindt er een aantal van de beste patio's van het festival.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Córdoba

Alle activiteiten

195 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Córdoba

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Córdoba?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Koninklijk Paleis van Sevilla

Andere activiteiten in Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6
(17.284 beoordelingen)

"Chema was een geweldige gids! Hij hield ons gedurende de hele vier uur durende tour verslaafd aan zijn fascinerende verhalen. Hij kent zijn zaken door en door en slaagde erin een aantal hilarische papa-grappen binnen te sluipen waar we om moesten giechelen. Absoluut een aanrader om op tournee te gaan met hem voor een leuke en informatieve ervaring!"

Erg goed! Ondanks de regen en kou waren de bezochte plaatsen te zien. De moskee is een juweeltje. Geen enkele foto of iets anders kan de schoonheid ervan weerspiegelen. Je moet het zien. Alles is een bezoek waard. De tour is goed voorbereid. María, onze gids heeft ons veel interessante informatie gegeven.

De gids Gloria wist veel, super compleet en zeer interessant bezoek. Je moet met kracht komen, want het is de hele ochtend, maar het is het waard. Applaus voor Gloria, ze was totaal toegewijd en je kon zien dat ze ervan genoot.

Chema was een uitzonderlijke gids: inclusief, deskundig, grappig, professioneel en supervriendelijk. Fascinerende rondleiding.

Chema was zeer informatief en punctueel. Zeer goed geïnformeerd over het gebied.