Ontdek het beste van
Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Onze aanbevelingen voor Córdoba

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

1. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

2. Cordoba: E-ticket Moskee-Kathedraal met optionele audiogids

Ervaar de Cordoba Moskee-Kathedraal in je eigen tempo met een e-ticket en een fascinerende zelf-rondleiding op je smartphone (als je kiest voor de optie met de Moskee-Kathedraal audiogids). Ontvang je ticket per e-mail, download de app en de audiotour op je telefoon voor je bezoek en reis terug in de tijd om de glorie van de Cordoba Moskee-Kathedraal te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende buitenkant van de ingang van de Mezquita en ga verder met het ontdekken van Puerta del Perdón voordat je naar binnen gaat om gefascineerd te raken door de unieke schatten door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes over dit bouwjuweel te leren. De inhoud van de tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen die je bezoek boeiend en informatief maken. De audiotour kan herhaaldelijk worden gebruikt, op elk moment, voor of na je bezoek. Wals door Cordoba met een audiogids op je telefoon, ontworpen door een erkende expert. Luister naar fascinerende verhalen gebaseerd op een bekroond storytelling concept en krijg geweldige inzichten in de meest iconische bezienswaardigheden van Cordoba. Begin je tour bij de Grote Moskee van Cordoba en ga verder naar het Alcazar van de Christelijke Monarchen, maak kennis met de San Juan de los Caballeros minaret en laat je fascineren door het Palacio de los Páez de Castillejo. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te krijgen in de adembenemende Cordoba Moskee-Kathedraal en je op een originele manier te verhouden tot je omgeving.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

3. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

4. Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

Geniet van een unieke ervaring in een gebouw vol geschiedenis. Het Andalusische paard en flamenco verenigd in het historische centrum van de stad Cordoba. De perfectie van klassieke dressuur, cowboydressuur en middelbare school, versmolten met flamenco met een danseres die de bewegingen van het paard begeleidt. Met een geschatte duur van 70 minuten laten we u onze paarden zien, gemaakt en geboren om met de zon te lopen, te schitteren met hun schoonheid, te verbazen met hun elegantie. En wat is een betere setting dan de Koninklijke Stallen van Cordoba, gecreëerd in de zestiende eeuw voor de realisatie van een droom.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

5. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

6. Cordoba: rondleiding door Alcazar en ticket zonder wachtrij

Ontdek het fort annex paleis van de katholieke koningen tijdens een rondleiding door het Alcazar van Cordoba. Gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis, is het Alcazar getuige geweest van tientallen historische gebeurtenissen van groot belang. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die hier in 1486 Fernando en Isabel ontmoette. Kom meer te weten over zijn tijd als hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door opmerkelijke kamers, zoals de Salón de los Mosaicos (Hall of Mosaics). Bekijk de gekanteelde torens en de Patio Morisco-baden met hun Moorse motieven. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht op de tuinen. Maak vervolgens een wandeling door de aangelegde tuinen om elementen zoals zwembaden, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

7. Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: Entreebewijs voor de tuinen en patio's van het Viana-paleis

8. Córdoba: Entreebewijs voor de tuinen en patio's van het Viana-paleis

Bezoek de patio's en tuinen van paleis Viana, een officieel nationaal monument en het 'museum van de binnenplaatsen' in de beroemde Spaanse stad van de binnenplaatsen - Córdoba. Ontdek de buitenkant van dit vorstelijke adellijke huis met twaalf binnenplaatsen, verschillende bouwstijlen en vijf eeuwen geschiedenis.  Leer over de verschillende historische periodes en eigenaars die het paleis heeft gekend, en hoe deze zijn huidige uitzicht hebben gevormd. Verken de omgeving van het complex en bekijk verschillende thema's op elke binnenplaats, zoals Romeins, middeleeuws, Renaissance en Moors.  Geniet ook van de sinaasappelbomen, fonteinen, bogen en lokale flora. Wandel door de prachtige tuinen, die bijna de helft van de ruimte van het pand in beslag nemen, die je zullen doen vergeten dat je je midden in een stad bevindt. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om het historische paleis zelf te betreden met tickets voor het interieur van het paleis die ter plaatse kunnen worden gekocht.

Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

9. Córdoba: rondleiding van 3 uur Medina Azahara

Verken het enorme middeleeuwse paleis van de Medina Azahara de Córdoba tijdens een rondleiding van 3 uur en reis terug in de tijd naar de dagen van het kalifaat en Al-Andalus. Kies uit een tour met of zonder retourvervoer van en naar Córdoba in een busje met airconditioning. Bezoek de belangrijkste delen van het complex, zoals het grote huis van Ja'far gebouwd op de plek van drie eerdere huizen. Bewonder de overblijfselen van de Pórtico de Medina Azahara en bezoek de buitenkant van de Salón Rico, waar kalief Abd-ar-Rahman III gasten zou ontvangen. Leer meer over de eerste Umayyad-kalief van Al-Andalus, Abderraman III. Profiteer van de expertise van een officiële gids die gespecialiseerd is in archeologische geschiedenis.

Authentieke patio's van Cordoba: rondleiding van 2 uur met tickets

10. Authentieke patio's van Cordoba: rondleiding van 2 uur met tickets

Ontdek de hofjes van Córdoba, in het Spaans bekend als patio's, een belangrijke bezienswaardigheid van Córdoba. Kom meer te weten over de oorsprong van de patio's tijdens een 2 uur durende rondleiding door de buurt Alcazar Viejo, en bezoek het interieur van goed bewaarde huizen. Ervaar de lokale manier van leven in dit gedeelte van de oude stad. Betreed 5 privé-hofjes waar de eigenaren je meer vertellen over de decoratieve details, en hoe ze voor de bloemen zorgen. Kom meer te weten over het patiofestival dat elk jaar in mei wordt gehouden. De patio's zijn in 2012 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hoewel ze het hele jaar door mooi zijn, zijn de maanden maart, april of mei de beste tijd om ze te bezoeken. Tijdens het patiofestival (1e helft van mei) bezoeken we de Patio's in de wijken San Francisco en Santiago. Deze wijken zijn erg populair in Cordoba en je vindt er een aantal van de beste patio's van het festival.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Córdoba

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Córdoba

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Córdoba?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Koninklijk Paleis van Sevilla

Andere activiteiten in Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6
(17.284 beoordelingen)

Fatima was een zeer fijne gids die non-stop verteld heeft. Zonder haar uitleg was het een andere beleving geweest. Het was een fijne groepsgrootte, je kon vragen stellen zoveel als je wilde.

Je wandelt van de ene patio naar de ander. Een oase van rust en tijdens je wandeling wordt je meegenomen in de geschiedenis van deze prachtige plek. Doen!!

Een echte aanrader! Je waant je helemaal in de Arabische sferen. Heerlijke massage. Echt even helemaal ontspannen. Echt een must do!!!

Super goeie gids. Heel mooi verstaanbaar Spaans voor ons als belgen. Gids historisch goed omlegd. Kom niet beter!

Heel goede gids, voor wie ban bloemen houdt een super wandeling in Cordoba.