De populairste activiteiten van Córdoba

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

1. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

2. Córdoba: tour Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Cordoba: e-ticket moskee-kathedraal met audiotour

3. Cordoba: e-ticket moskee-kathedraal met audiotour

Ervaar de moskee-kathedraal van Cordoba in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een fascinerende zelfgeleide audiotour op je smartphone. Ontvang je ticket per e-mail, download voorafgaand aan je bezoek de app en de audiotour op je telefoon en reis terug in de tijd om de glorie van de Cordoba-moskee-kathedraal te ervaren. Zet je koptelefoon op en ontdek de adembenemende buitenkant van de ingang van de Mezquita en ga verder met het ontdekken van Puerta del Perdón voordat je naar binnen gaat om gefascineerd te raken door zijn verbazingwekkende schatten door de kracht van verhalen vertellen en historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes over dit bouwjuweel leren. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een niet te missen kans om waardevol inzicht te krijgen in de adembenemende moskee-kathedraal van Cordoba en op een geheel originele manier in verband te staan met uw omgeving.

Cordoba: tour moskee, synagoge & Joodse Wijk met tickets

4. Cordoba: tour moskee, synagoge & Joodse Wijk met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

5. Cordoba: toegangsbewijs paardensportshow Caballerizas Reales

Geniet van een unieke ervaring in een gebouw vol geschiedenis. Het Andalusische paard en flamenco verenigd in het historische centrum van de stad Cordoba. De perfectie van klassieke dressuur, cowboydressuur en middelbare school, versmolten met flamenco met een danseres die de bewegingen van het paard begeleidt. Met een geschatte duur van 70 minuten laten we u onze paarden zien, gemaakt en geboren om met de zon te lopen, te schitteren met hun schoonheid, te verbazen met hun elegantie. En wat is een betere setting dan de Koninklijke Stallen van Cordoba, gecreëerd in de zestiende eeuw voor de realisatie van een droom.

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

6. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Córdoba: ticket flamencoshow met drankjes

7. Córdoba: ticket flamencoshow met drankjes

Geniet van gepassioneerde flamenco die bestaat uit een weergave van verschillende stijlen van deze vurige en traditionele show uitgevoerd door zeven artiesten, waarvan er drie nationale flamencowinnaars zijn. Bewonder de snelheid en vaardigheden van de artiesten gedurende 1 uur en 20 minuten. Raak betoverd door de beweging en rauwe emotie van de artiesten en geniet van deskundige demonstraties van flamencostijlen zoals baile, cante en guitarra. Klap mee op het ritme van live gitaarmuziek en geniet tijdens het optreden van de melodieuze tonen van Spaanse zangers. Nip aan een drankje dat bij het ticket is inbegrepen (wijn, bier, sangria, frisdrank, water...) en geniet van de heerlijke ham, kaas en Iberische tapas die je desgewenst kunt bestellen.

Córdoba: entreeticket Hammam Al Ándalus en optionele massage

8. Córdoba: entreeticket Hammam Al Ándalus en optionele massage

Hamams zien water als het meest essentiële onderdeel van het leven en de spiritualiteit van de mensen die ons voorgingen. De hamam staat tegenwoordig vooral voor een onderbreking van de routine, een plek waar je even kunt snappen aan de drukte van alledag. De thermen hebben verschillende ruimtes die verschillende ervaringen bieden: absolute ontspanning in de hete kamer en stimulatie in de koude. Daarna ga je verder naar de warme kamer, dit is altijd de grootste ruimte. Na het stoombad is je huid klaar voor een optionele massage. Geniet van een ontspannende massage met essentiële oliën die de huid zacht maken en zorgen voor een aangenaam gevoel van weldaad. Selecteer de exclusieve massage-optie om ook een traditionele Kessa te krijgen, die plaatsvindt op een warme steen en de huid zuivert en exfolieert met een kessa-handschoen.

Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

9. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

10. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Córdoba
Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Topactiviteiten

Córdoba: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

192 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 12

Voor ieder wat wils

In de buurt van Córdoba

Meer zien

Veelgestelde vragen over Córdoba

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Córdoba?

Andere activiteiten in Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.284 beoordelingen

Het heeft echt toegevoegde waarde om de kathedraal te bezoeken met een gids! Onze gids Olivia sprak duidelijk Engels en gaf een prettige hoeveelheid informatie op een ontspannen & vermakelijke manier. Eerlijk is eerlijk ik vind het niet goedkoop maar toch zou ik opnieuw voor een gids kiezen.

Fatima was our guide. She did a very good job .We enjoyed her interested and professional way of taling about historische facts and the way of Architecture works in the Mezquita.

De gids Joachim wist veel te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de Mesquita moskee/kathedraal en het vervolg binnen de diverse geloofsstromingen door de eeuwen heen.

Hele mooie dag ondanks alle regen maar 2 super aardige gidsen. Rafa het Joodse gedeelte was super interessant en bracht het leuk De moskee kathedraal is gewoon AMaZing !!

Geweldig! Hadden alle tijd en aandacht van de begeleider die over voldoende kennis beschikt voor de uitleg van de bezienswaardigheden. Aanrader