Dingen om te doen Córdoba

Maak een reis naar de Middeleeuwen, ontdek grandioze architectuur, bloemrijke patio's en heerlijke tapas.

Córdoba: De beste dingen die je niet wil missen

Córdoba: voorrangsticket Mezquita

1. Córdoba: voorrangsticket Mezquita

Betreed de Mezquita, de kathedraal van Córdoba, de grootste moskee in het islamitische westen en een unieke tempel in zowel de islamitische als de christelijke wereld. Bewonder de bouwstijlen uit de gotische, renaissance- en barokperiode en ontdek waarom dit huis van aanbidding in 1984 tot erfgoed werd uitgeroepen. Verken de op een na grootste moskee ter wereld, met een oppervlakte van 23.400 vierkante meter. Let op de duidelijke verschuiving in ontwerpen, aangezien de moskee bijna 500 jaar na de eerste bouw werd ingewijd als kathedraal. Wandel door de binnenplaats, Patio de los Naranjos, en voel de rust van het liefdevol onderhouden groen. Bezoek de gebedsruimte, de mihrab en de Rojiblancos-bogen. Voeg een audiogids toe om meer te weten te komen over de uitgebreide en turbulente geschiedenis.

Córdoba: kaartjes Mezquita-kathedraal met audiogids

2. Córdoba: kaartjes Mezquita-kathedraal met audiogids

Verken het terrein van de Mezquite-kathedraal, de moskee-kathedraal van Córdoba, met een digitaal ticket en audiogids. Krijg toegang tot de Patio de los Naranjos en het sierlijke interieur om te zien waarom mensen van alle religies zich aangetrokken voelen tot dit UNESCO-werelderfgoed. Gebruik uw downloadbare audiogids om de verborgen symboliek in de moskee-kathedraal te ontdekken en uw begrip van de Andalusische kunst en de moslim-christelijke relaties in Spanje te verdiepen. Sla de wachtrij over om meer tijd te besteden aan een wandeling door de enorme zalen en de ongerepte Patio de los Naranjos. Bekijk de Alminar-klokkentoren die ooit een minaret was en de prachtig gedetailleerde koninklijke kapel om de unieke mix van renaissance- en moslimarchitectuur te waarderen. Pauzeer bij de heilige Mihrab en het koor van de hoofdkapel voor een wonderlijke ervaring van de Andalusische cultuur en geschiedenis.

Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

3. Córdoba: rondleiding met gids Mezquita, zonder wachtrij

Kom meer te weten over het kalifaat van Abd al-Rahman in de 8e eeuw tijdens een rondleiding door de Mezquita van Córdoba met een kunsthistorische gids. Luister naar de verhalen over de verschillende verbouwingen die het monument heeft ondergaan: van de oude basiliek van San Vicente uit de tijd van de Spaanse visigoten tot de oude moskee die door Abd al-Rahman werd gebouwd om de grote moskeeën van het oosten te evenaren. Verken uitbreidingen uit de tijd van Almanzor, heerser van het islamitische Iberisch schiereiland onder het Umayyadkalifaat van Córdoba. Kom meer te weten over de herovering van Córdoba door de christelijke legers van Fernando III, waarna de moskee tot een kathedraal werd omgebouwd. Bewonder de bouwkundige hoogstandjes, zoals de dubbele bogen die het gebouw zo hoog maken en voor die tijd revolutionair waren.

Cordoba: Medina Azahara: rondleiding van 3 uur

4. Cordoba: Medina Azahara: rondleiding van 3 uur

Reis met de groep vanuit Cordoba of ontmoet de groep rechtstreeks bij de Medina Azahara, afhankelijk van welke optie je hebt gekozen. Op de archeologische vindplaats leer je over de historische context van de stad en zie je elke hoek en hoek die bezocht kan worden. Deze unieke plek vol legendes zal je helpen begrijpen waarom Medina Azahara de Shining City werd genoemd. Na dit bezoek gaat u verder naar het bezoekerscentrum, waar u het museum kunt zien met meer dan 160 originele stukken Medina Azahara. Je gids zal je vergezellen en je de belangrijkste elementen laten zien. Het bezoek wordt afgesloten met een video waarin de stad wordt voorgesteld zoals in de 10e eeuw.

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

5. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar

Begin je tour door Córdoba op Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van het Sefardische Jodenkwartier. Zo ontdek je er een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Daarna ga je naar de soek. Het gebouw doet denken aan de 18e-eeuwse Arabische bazaars of typische Córdobaanse ambachtsmarkten. Vervolgens neem je een kijkje bij de middeleeuwse Synagoge van Córdoba, gebouwd in de 14e eeuw. Krijg een idee van hoe mensen ooit leefden in de 12e-eeuwse stad bij Casa Andalusí. Verken daarna het Jodenkwartier en laat je gids je meer vertellen over Al-Andalus en Córdoba. Betreed de Doña Leonor-baden  van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door de Alcazar van de katholieke vorsten krijgt. Bekijk de officiële verblijfplaatsen van de christelijke koningen en kom meer te weten over de vele geheimen ervan. Krijg een adembenemend uitzicht over de stad en zijn betoverende tuinen. Bewonder tot slot de verbluffend mooie Mezquita (de moskee-kathedraal van Córdoba).

Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

6. Córdoba: rondleiding Mezquita zonder wachtrij voor de kassa

Ontmoet eerst je ervaren gids, die een grondige kennis heeft van de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Kom meer te weten over het ontwerp en waarom het monument een van de belangrijkste gebouwen binnen de islamitische architectuur is. Bewonder de gebedshal, de Mihrab en de beroemde rood-witte bogen. Kom meer te weten over de bouw van de Mezquita in de 8e eeuw. Luister naar je gids die je vertelt over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur.

Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

7. Córdoba: rondleiding door de Medina Azahara

De kalief van Umayyad Córdoba, Abd al-Rahman III, gaf in het begin van de 10e eeuw opdracht tot de bouw van de paleisstad Madinat al-Zahra, wat in het Arabisch "briljante stad" betekent. Gelegen op ongeveer 8 km van de stad Córdoba, werd deze verbazingwekkende verzameling sierlijke gebouwen en monumenten door de kalief gebouwd als machtssymbool voor zijn vijanden. Ze dienden ook als officiële overheidsgebouwen. Tijdens je bezoek aan deze adembenemende locatie kun je kiezen uit 2 opties: een rondleiding met of zonder toeristenbus. Begeleide rondleiding (met de bus): Spring aan boord van de toeristenbus en begeef je naar het centrum van de vorstelijke stad. Daar aangekomen bezoek je het indrukwekkende bezoekerscentrum voordat je naar het noorden gaat om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen. Begeleide rondleiding (zonder bus): Begin met een bezoek aan het indrukwekkende bezoekerscentrum, waar je meer te weten komt over de fascinerende Moorse geschiedenis van Spanje en een korte film bekijkt over hoe deze historische stad er uitzag in de 10e eeuw. Daarna ga je naar het noorden om de belangrijkste delen van de stad één voor één te verkennen.

Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

8. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

9. Cordoba: tour Mezquita, synagoge en Judería met tickets

Verken de Mezquita van Córdoba, één van de meest bezochte monumenten in Spanje. De constructie begon in de 8e eeuw en werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze rondleiding van 2 uur ga je het interieur verkennen, met de talloze zuilen met dubbele bogen, de maqsura, de mihrab en het indrukwekkende koor bij de grote koepel. In de 13e eeuw werd de moskee onder Ferdinand III omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast verken je de historische Judería van de stad. Gelegen in de buurt van de moskee-kathedraal, het is één van de meest bezochte gebieden in Cordoba. Je bekijkt de synagoge, de joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

10. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Veelgestelde vragen over Córdoba

Welke topattracties zijn een must-see in Córdoba?

Sitemap Córdoba

Wil je alle activiteiten in Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.004 beoordelingen

Christina is een topgids! Ze weet enorm veel en vertelt heel enthousiast. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van de stad en haar monumenten. Blij dat we een tour met een gids gekozen hebben!

Een leuke zeer enthousiaste leuke gids die in t Engels ons alles wist te vertellen, we waren aan haar lippen gekluisterd.

Uitstekend middel om Cordoba te zien om daarna de high lights te pakken.

De Mezquita mag je echt niet missen als je in Cordoba bent.

geen wachttijd bij loket, op de slottijd gewoon naar binnen