Kies data

Coricancha

Coricancha: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco Tourist Ticket en Sacred Valley Site Pass

1. Cusco Tourist Ticket en Sacred Valley Site Pass

Het Cusco Tourist Ticket is een must-have als je Cusco en Cusco Region in Sacred Valley bezoekt. Kies tussen verschillende circuits voor een toegang van 1, 2 of 10 dagen tot de belangrijkste toeristische attracties, verdeeld tussen: Circuit I, 1-daagse pas: Ticket bevat toegang in de volgende archeologische vindplaatsen in Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik voor 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken. Circuit II, 2-daagse pas: Ticket bevat toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Circuit III, 10-daagse pas: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Met dit ticket geniet u van toegang tot het Archeologisch Park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca-monument, Qosqo Native Art Center, Museum van Hedendaagse Kunst, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Populair Kunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 dagen waarin je alle genoemde attracties kunt bezoeken.

Cusco: stadstour met hoogtepunten van 6 uur

2. Cusco: stadstour met hoogtepunten van 6 uur

Ontdek de fascinerende historische stad Cusco tijdens deze 6-uur durende tour door de stad en de omliggende gebieden. Geniet van de unieke architectuur van de stad, een mix van Inca- en Spaanse invloeden. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, begin je je tour bij de Tempel van de Zon, ook wel bekend als Qoricancha, de meest beroemde tempel van het Inca-rijk. Je wordt dan buiten de stad gereden om belangrijke Inca-locaties te bezoeken, waaronder het fort van Sacsayhuaman, Quenqo, Pucapucara en de baden van Tambomachay. Je gids vertelt je de spannende geschiedenis van deze oude sites terwijl je de verhalen achter de ruïnes leert. De tour eindigt rond 19:00 uur, met drop-off op de Plaza Regocijo in het centrum van Cusco.

Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

3. Cusco: privérondleiding door de stad en bezoek aan Saksaywaman met transfer

Deze privétour geeft je de beste introductie tot Cusco en Perú, we verschijnen in je hotel of accommodatie op het moment dat je kiest, waarna onze deskundige gids en chauffeur je naar Sacsayhuaman brengen. Sacsayhuaman is de belangrijkste archeologische vindplaats rondom de stad Cusco, dit is een zeer goed voorbeeld van inca-architectuur en egeniering. dan ga je met het busje naar de tempel van het water, tambomachay, zeer indrukwekkende waterfonteinen. In de buurt van deze tempel hebben we ook een oud inca-fort genaamd Puca Pukara, we zullen ook dit oude fort verkennen. Op onze terugweg naar de stad zullen we Q'enqo verkennen, een templo voor de Puma en zullen we ook zien hoe de Inca's vroeger momificeerden voor hun mensen. Zodra we terugkeren naar de stad Cusco, zullen we de kathedraal van Cusco verkennen die meer dan 2000 kilo zilver en meer dan 1500 kilo goud bevat met veel espectaculars-schilderijen uit de koloniale tijd. Ten slotte bezoeken we de zonnetempel "Koricancha", slechts 2 blokken verwijderd van het centrale plein van Cusco. Dit alles zal gebeuren met ons deskundig team.

Cusco: stadstour van een halve dag

4. Cusco: stadstour van een halve dag

Begin uw tour met ophalen bij uw Cusco-hotel. Tijdens deze reis van een halve dag stop je bij de Qenqo-tempel, een natuurlijke rotsformatie die een ceremonieel centrum werd. Zie Puca Pucara, een site met militaire ruïnes en de overblijfselen van wachtposten, trappen, straten, huizen en binnenplaatsen. Ga door naar Sacsayhuaman, waarvan chroniqueurs denken dat het een heiligdom van zonne-energie was, gebouwd door de laatste dynastieën van de Inca's. Deze tempel werd gebouwd met grote blokken kalksteen om de stad te beschermen tegen de aanvallen van indringers uit het oosten of Antis. Bezoek ten slotte Tambomachay, 9 kilometer buiten de stad, bekend als de baden van de Inca's vanwege de vorm van de waterbron. Deze site kan ook een tempel zijn geweest gewijd aan de cultus van water en zuivering. Met vertrek in de namiddag heb je ook de kans om de Basiliek Kathedraal en de tempel van Coricancha te bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De perfecte architectuur en stenen constructie van de tempel weerspiegelen het feit dat het de belangrijkste tempel van het Inca-rijk was.

Cusco: historische wandeltocht en marktbezoek

5. Cusco: historische wandeltocht en marktbezoek

Ontdek de historische bezienswaardigheden van Cusco met een gids die in de stad is geboren en krijg een idee van hoe het is om daar te wonen. Luister naar verhalen en historische feiten over lokale hoogtepunten en bewonder de koloniale gebouwen en unieke Inca-monumenten uit de pre-Spaanse tijd. Geniet van een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de stad voordat je op weg bent naar de San Pedro-markt. Kom alles te weten over de regionale producten die te koop zijn terwijl u de sfeer opsnuift. Ga verder naar de Inca-tempel van Coricancha, gewijd aan de zonnegod Inti en grotendeels verwoest na de 16e eeuw om het naburige klooster van Santo Domingo te bouwen. Bezoek het klooster voordat je een wandeling maakt van de ambachtelijke wijk San Blas naar de prachtig bewaard gebleven straat van Hatun Rumiyoc die oorspronkelijk naar de Antisuyu-wijk van het Inca-rijk leidde. Ga verder naar Plaza de Armas om de kathedraal te bezoeken en bewonder de meesterwerken van de koloniale architectuur.

Cusco: privérondleiding door de stad en reis naar archeologische vindplaatsen

6. Cusco: privérondleiding door de stad en reis naar archeologische vindplaatsen

Geniet van een rondleiding door deze charmante stad en verken archeologische vindplaatsen. Leer de ongelooflijke geschiedenis van het rijk terwijl je gaat met een professionele lokale gids. Begin je avontuur met een bezoek aan het Santo Domingo-klooster, een groot renaissance-barokcomplex, dat werd gebouwd boven de Inca Coricancha-tempel. Bekijk de fundamenten van deze oude tempel, ooit gebruikt om de zon te aanbidden. Ga verder naar de kathedraal, het meest imposante monument van het centrale plein. Hoor de geschiedenis en anekdotes van de stad vanuit je gids terwijl je loopt. Geniet van een mooie rit naar de heuvels boven Cusco om de overblijfselen van het fort van Sacsayhuaman te bezoeken. Geniet hier van het adembenemende panoramische uitzicht op Cusco en verken de ruïnes van de tempel en het amfitheater van Qenqo, waar wordt aangenomen dat de Inca's landbouwrituelen uitvoerden. Kom ten slotte aan bij Puka Pukara of 'Rode vesting', een militair complex van de Inca's. Bewonder hier de indrukwekkende aquaducten, muren en torens.

Van Cusco: City Tour, Maras en Machu Picchu 3-daagse tour

7. Van Cusco: City Tour, Maras en Machu Picchu 3-daagse tour

Dag 1: stadstour door Cusco   Nadat je tussen 13:10 en 13:25 uur bent opgehaald bij je hotel, bezoek je de kathedraal van Cusco, gevolgd door de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, Qorikancha. Stap dan aan boord van het transport en ontdek oude ruïnes in Sacsayhuamán, Qenqo, Puka Pukara en Tambomachay, geniet van verhalen en uitleg op elk punt. Keer rond 19.30 uur terug naar Cusco en ga op eigen gelegenheid terug naar je accommodatie. Dag 2: Maras en Salineras Vertrek met een pick-up van je hotel tussen 08:25 en 08:55 uur en ga dan op weg naar Maras in de Heilige Vallei in het zuidoosten van Peru, beroemd om zijn zoutmijnen en moerassen. Gelegen op een uur van Cusco, geniet van een uitleg van de stad voordat je naar een kwelder gaat waar je ook uitzicht hebt op de besneeuwde en heilige bergen. Keer rond 15.00 uur terug naar Cusco wanneer je wordt afgezet bij of in de buurt van je hotel. Dag 3: de hele dag Machupicchu Op deze dag wordt u in de vroege ochtend rond 03.30 uur opgehaald bij uw hotel en naar Ollantaytambo gebracht, waar u om 06.10 uur op de trein stapt. Na een reis van 1,5 uur arriveer je rond 08.00 uur wanneer je gids op je wacht en je tijd hebt voor het ontbijt. dan kon ik op de consettur-bus stappen (24 dollar tellen we niet mee). Stap vervolgens met behulp van je gids in de bus om naar Machu Picchu te reizen, waar je tijd hebt om foto's te maken en de wonderlijke natuur en de Inca-stad te waarderen. Keer dan op eigen gelegenheid terug naar Aguas Calientes, waar u tijd zou moeten hebben voor de lunch, rekening houdend met het feit dat uw trein terug naar Ollantaytambo om 18.20 uur vertrekt. Bij aankomst staat het gedeelde toeristenvervoer op je te wachten om je om 22.00 uur terug te brengen naar Cusco. waar de tour eindigt bij het wanchaq-station.

Cusco: privérondleiding door de stad met markt en archeologische vindplaatsen

8. Cusco: privérondleiding door de stad met markt en archeologische vindplaatsen

Geniet van een privérondleiding door deze charmante stad, de hoofdstad van het Inca-rijk. De tour begint met een bezoek aan het Santo Domingo-klooster, een groot renaissance-barokcomplex, dat werd gebouwd over de Inca Coricancha-tempel. Het was een van de belangrijkste tempels gewijd aan de aanbidding van de zon, en de fundamenten zijn nog steeds prominent aanwezig aan de voet van het klooster. Volgens oude kronieken was de tempel bedekt met bladgoud. Bezoek vervolgens de kathedraal op het centrale plein en de San Pedro-markt. Ga naar de heuvels boven Cusco om de overblijfselen van het fort van Sacsayhuaman te bezoeken, waarvan de imposante wallen een prachtig panoramisch uitzicht over Cusco bieden, en de ruïnes van de tempel en het amfitheater van Qenqo, waar men denkt dat de Inca's landbouwrituelen uitvoerden. Bewonder Qenqo en bezoek vervolgens Puka Pukara ('Rode fort' in Quechua), een Inca-militair complex op een prominente heuvel. Bezoek ten slotte Tambomachay. Keer daarna terug naar uw hotel.

Van Cusco: wandelen 8 dagen Salkantay Trek naar Machu Picchu

9. Van Cusco: wandelen 8 dagen Salkantay Trek naar Machu Picchu

Dag 1: Cusco Navel of the World naar Museo Inka Y Koricancha. Deze ochtend wordt gereserveerd voor rust of vrije tijd. Bezoek 's middags het Inka Museum, dat de thuisbasis is van duizenden jaren Andes-cultuur. Maak hier meer kennis met de oorsprong en het begin van de Andes-beschavingen. Vervolg de tour naar de tempel van Koricancha, de beroemde Zonnetempel van Qosqo, die het toppunt van organisatie, architectuur en religie van de Inka-beschaving was en nog steeds is. Tijdens de bouw hadden ze al de grootste vooruitgang van hun tijd geboekt. Deze tempel was mogelijk de exacte weergave van de Navel of the World en daarom het centrum van de wereld, zoals gedicteerd door de pre-Spaanse Andes-kosmovisie. Verblijf in het 3-sterren Cusco Tandapata Boutique Hotel of vergelijkbaar. Dag 2: Chinchero naar de zoutmijnen van Maras en Moray. Word rond 8:00 uur opgehaald en ga naar Moray. De rit duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten en is absoluut prachtig. Je rijdt door de met sneeuw bedekte toppen van de Andes en door weelderige gele tarwevelden, langs enkele dorpen. Eindelijk kom je bij de fascinerende weergave van terrassen in Moray. Moray heeft drie amfitheaterachtige terrassen gemaakt door de Inca's. Deze terrassen, die diep in de aarde zijn uitgehouwen in een komvorm, werden verondersteld te worden gebruikt om de optimale omstandigheden voor het verbouwen van gewassen te bepalen. Als je klaar bent met het verkennen van Moray, ga je naar de zoutmijnen van Maras, op ongeveer 3,2 km afstand. Dit dorp staat bekend als een voormalig zoutproducerend centrum waarvan wordt gedacht dat het dateert uit de pre-Inca-tijd. Er zijn meer dan 3.000 zoutpoelen uitgehouwen in de berghelling, die dagelijks worden gevuld met een klein stroompje water. De laatste plaats om te bezoeken is Chinchero. Bewonder hier de goed bewaard gebleven Inka-muren van het centrale plein en de vele altaren. Bezoek de prachtige koloniale kerk, die uniek is met zijn interieurkunst en beeldspraak. Ga verder en neem deel aan een prachtige introductie en leerervaring van de kunst van Andes-textiel. Maak de hele middag kennis met de wijsheid van Andes-weefsels zoals die al lang voor de Inka-tijd werd gehandhaafd. Als je klaar bent, ga je op tijd terug naar de stad om op eigen gelegenheid te lunchen. Verblijf in het 3-sterren Cusco Tandapata Boutique Hotel of vergelijkbaar. Dag 3: Cusco naar Molleptat naar Soraypampa Trek. Vertrek vanuit Cusco ongeveer tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Een bus brengt je om ongeveer 8.00 uur naar de stad Mollepata op 2.900 meter boven zeeniveau. Stop voor last-minute benodigdheden, beenstrekken en het gebruik van de toiletten. Ga verder naar het startpunt van de trek, Sayapata. Maak kennis met het ondersteunend personeel, die de uitrusting op paarden en muilezels zal laden. Begin rond 09:00 uur aan de wandeling richting Soraypampa op 3.850 meter boven zeeniveau. Geniet tijdens de reis van een panoramisch uitzicht op de majestueuze Salkantay, andere met sneeuw bedekte bergen en de vallei van de rivier de Apurimac. Om ongeveer 13:00 uur, neem een Peruaanse lunch. Ga dan verder met wandelen in de richting van Humantay Lake, wat ongeveer 3 uur duurt. Dit is een prachtig meer in de bergen. Keer terug naar het kamp, waar het diner en je tent voor je klaar staan. Dag 4: Soray Pampa naar Challway. Tegenwoordig zal de natuur drastisch veranderen van droge landschappen naar besneeuwde toppen en tropische gebieden. Na een voedzaam ontbijt begint het moeilijkste deel van de trektocht. Rond 7.00 uur zijn en wandelen naar een plaats genaamd Pampas Salkantay. Ga naar de linkerkant van de besneeuwde toppen van Umantay, gelegen naast de Apu Salkantay. Rond het middaguur bereikt u het hoogste punt op 4.600 meter boven zeeniveau. Geniet van een spectaculair uitzicht op de bergen en de imposante besneeuwde toppen van de Salkantay op 6.264 meter boven de zeespiegel, die bekend staat als het op een na hoogste punt van de regio Cusco. Rond 13:00 uur lunch je in het gebied genaamd Huayracmachay. Na een trektocht van ongeveer 3 uur arriveert u bij uw kamp in Challway op 2.920 meter boven zeeniveau. Om ongeveer 19:00 uur recupereer je van de trektocht en eet je het avondeten. Dag 5: Challway naar La Playa naar Lucmabamba. Begin rond 07:00 uur aan je trektocht en geniet van de prachtige zonsopgang. Loop ongeveer 5 uur in de richting van Playa Sahuayaco en zie tijdens deze periode een stad genaamd Collpabamba, ook wel het Forest Cloudy Brow genoemd, waar watervallen, fruitbomen, gevarieerde flora en vogels kunnen worden waargenomen. Als je geluk hebt, kun je de beroemde vogel, de Cock of the Rocks, observeren, de nationale vogel van Peru. Eenmaal bij Playa Sahuayaco luncht u en wandelt u vervolgens een paar uur verder naar Lucmabamba, uw laatste camping en het begin van de Inca Trail van Llacta Pata. Dag 6: Lucmabamba naar Llaptapata naar waterkrachtcentrale naar Aguas Calientes. Begin rond 8:00 uur aan de geleidelijke wandeling van ongeveer 2 uur. Bereik Llapta Pata, een prachtige archeologische vindplaats met verbindingen naar de Inca-locaties Machupicchu en Sayacmarka. Heb voldoende tijd om deze Inca-site te verkennen. Begin vervolgens aan uw afdaling naar de waterkrachtcentrale, die ongeveer 1,5 uur duurt. Een aangename wandeling van 3 uur brengt je naar Aguas Calientes, waar je zal overnachten in het Aguas Calientes Hatun Samay Hotel of een soortgelijk hostel. Ga samen uit eten in een van de vele restaurants. Dag 7: Aguas Calientes naar Machu Picchu naar Cusco. Sta vandaag heel vroeg op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen en betreed het terrein zodra het opengaat. Er zal een rondleiding van 2-3 uur door de site zijn om u enkele van de belangrijkste locaties, altaren en constructies te laten zien. Je leert over de geschiedenis van deze geweldige plek en de mensen die hier ooit hebben gewoond. Als je daarna de vergunning hebt om de berg Huayna Picchu of Machu Picchu te beklimmen, kun je dat nu doen. In de middag vertrekt je trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo, waarna je met de bus verder gaat naar Cusco. Verblijf in het 3-sterren Cusco Tandapata Boutique Hotel of vergelijkbaar. Dag 8: Vrije dag en vlieg naar Lima. Je hebt de ochtend om te ontspannen en vrije tijd door te brengen met het verkennen van Cusco. In de middag neemt u de transfer naar de luchthaven voor uw vertrekvlucht naar Lima.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

10. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Coricancha

Wil je alle activiteiten in Coricancha ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.