Cork
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Cork

Bekijk alle tours en activiteiten in Cork

Top 10 hoogtepunten in Cork

Cork is bekend om haar prachtige heuvels waarvan de Ierse geschiedenis in haar valleien huist. Dit dorpje is ideaal voor de wandelaars onder ons. De heuvellandschappen van Cork, gekenmerkt door de vele schilderachtige bruggetjes, bezorgen de bezoekers een grootse ervaring- hoe klein de stad ook zijn mag.

Cork City Gaol

De Cork City Gaol was vroeger een gevangenis en wordt tegenwoordig gebruikt als museum. De gevangenis was beroemd om 'de grote ontsnapping' die plaatsvond in de jaren twintig. Vandaag de dag kun je aan de hand van mannequins leren over de geschiedenis van deze plek.

Kerk van St. Anne

De kerk van St. Anne staat op een grote heuvel, met uitzicht over rivier de Lee. Luister naar het klokkenluiden, dat je overigens ook zelf mag doen en dat bekend is geworden door het lied ''The Bells of Shandon'' van Francis Silvester.

Kasteel Blackrock

Blackrock Castle is een kasteel uit de 16e eeuw waar nu een bezoekerscentrum en observatiepost in zit. Dit kasteel in Cork is tevens de locatie van een uitgebreid restaurant met veel gerechten (ook vegetarisch).

Engelse markt

In het Verenigd Koninkrijk zijn overdekte markten een traditie. Zoek niet verder dan 'Cork's Englisch Market' als je de organische producten van lokale boeren wilt proeven.

Kasteel Blarney

Blarney Castleis één van de mooiste pronkstukken uit Ierland en werd gebouwd door de enige echte Cormac Macarthy. Volgens de legende moet je 'the Blarney stone' kussen, oftewel de steen van welbespraaktheid, als je nooit meer met je mond vol tanden wilt zitten.

Blarney Stone

De beroemde Blarney-steen vind je op de top van het Blarney kasteel. De steen is van kalksteen uit het Carboon, één kus erop en je zal kunnen praten als Brugman; althans, dat zeggen ze.

Saint Fin Barre's Kathedraal

Saint Fin Barre's kathedraal is gebouwd in 1863 in de Victoriaanse en Franse stijl, die zeer geliefd werd door architect William Burges. Zondagsdiensten zijn twee keer in de ochtend, één keer in de avond.

Spike Island, County Cork

Spike Island, per boot te bereiken, zou de locatie worden van een nieuwe gevangenis. In plaats hiervan is de plek omgetoverd tot historische attractie. Het eiland is praktisch gesitueerd en werd vaak gebruikt om de stad te verdedigen. Je kunt een begeleide tour over het eiland nemen.

St. Patrick's Street

Deze tweevoudige winnaar van 'Ireland's Best Shopping Street', werd in 2004 nieuw leven ingeblazen. Hier op St. Patrick's street vind je typische Ierse merken. Liefkozend word de straat ook wel 'Pana' genoemd en het dateert uit de 18e eeuw.

Fitzgerald Park

Na een volle dag op pad de bezienswaardigheden langs zul je vast behoefte hebben aan dit bezoekje aan Fitzgerald Park. Als je nog energie over hebt kun je ook het skatepark in, de beeldentuin of een kijkje nemen bij de vijver met lelies.

Cork: Plan uw bezoek

Wanneer moet je gaan

De zomer is de populairste tijd om naar Ierland te gaan. In de herfst en lente regent het vaak, maar is het landschap dus ook in verandering! Winters zijn er koud, de prijzen zijn dan wel veel lager.

Waar verblijf je

Wij zouden aanraden om in de buurt van het Fitzgerald park te zitten. Het park grenst aan de Cork Museum en Riverview Café en je kan zowel van het nachtleven genieten als van een wandelingetje door het gras.

Vervoer in de stad

Vanaf andere steden in Ierland naar Cork reizen is makkelijk via de grote snelwegen. In de stad zelf kun je rekenen op de bussen, taxi's en je eigen voeten. Het openbaar vervoer wordt over het algemeen gerund door Irish Rail.

Tips & informatie

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +353
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer warmt in april tot mei op en vinden ook populaire evenementen als het Cork Choral Festival plaats, bezoekers komen hiervoor uit de hele wereld. De zomer is ideaal door warmere dagen en minder regen.

Activiteiten in Cork

Sitemap Cork

Wil je alle activiteiten in Cork ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Cork
4.2
Gebaseerd op 50 beoordelingen van GetYourGuide-klanten