Cork

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Cork: de beste attracties

Top 10 hoogtepunten in Cork

Cork is bekend om haar prachtige heuvels waarvan de Ierse geschiedenis in haar valleien huist. Dit dorpje is ideaal voor de wandelaars onder ons. De heuvellandschappen van Cork, gekenmerkt door de vele schilderachtige bruggetjes, bezorgen de bezoekers een grootse ervaring- hoe klein de stad ook zijn mag.

 • Cork City Gaol

  1. Cork City Gaol

  De Cork City Gaol was vroeger een gevangenis en wordt tegenwoordig gebruikt als museum. De gevangenis was beroemd om 'de grote ontsnapping' die plaatsvond in de jaren twintig. Vandaag de dag kun je aan de hand van mannequins leren over de geschiedenis van deze plek.

 • Kerk van St. Anne

  2. Kerk van St. Anne

  De kerk van St. Anne staat op een grote heuvel, met uitzicht over rivier de Lee. Luister naar het klokkenluiden, dat je overigens ook zelf mag doen en dat bekend is geworden door het lied ''The Bells of Shandon'' van Francis Silvester.

 • Kasteel Blackrock

  3. Kasteel Blackrock

  Blackrock Castle is een kasteel uit de 16e eeuw waar nu een bezoekerscentrum en observatiepost in zit. Dit kasteel in Cork is tevens de locatie van een uitgebreid restaurant met veel gerechten (ook vegetarisch).

 • Engelse markt

  4. Engelse markt

  In het Verenigd Koninkrijk zijn overdekte markten een traditie. Zoek niet verder dan 'Cork's Englisch Market' als je de organische producten van lokale boeren wilt proeven.

 • Kasteel Blarney

  5. Kasteel Blarney

  Blarney Castleis één van de mooiste pronkstukken uit Ierland en werd gebouwd door de enige echte Cormac Macarthy. Volgens de legende moet je 'the Blarney stone' kussen, oftewel de steen van welbespraaktheid, als je nooit meer met je mond vol tanden wilt zitten.

 • Blarney Stone

  6. Blarney Stone

  De beroemde Blarney-steen vind je op de top van het Blarney kasteel. De steen is van kalksteen uit het Carboon, één kus erop en je zal kunnen praten als Brugman; althans, dat zeggen ze.

 • Saint Fin Barre's Kathedraal

  7. Saint Fin Barre's Kathedraal

  Saint Fin Barre's kathedraal is gebouwd in 1863 in de Victoriaanse en Franse stijl, die zeer geliefd werd door architect William Burges. Zondagsdiensten zijn twee keer in de ochtend, één keer in de avond.

 • 8. Spike Island, County Cork

  Spike Island, per boot te bereiken, zou de locatie worden van een nieuwe gevangenis. In plaats hiervan is de plek omgetoverd tot historische attractie. Het eiland is praktisch gesitueerd en werd vaak gebruikt om de stad te verdedigen. Je kunt een begeleide tour over het eiland nemen.

 • St. Patrick's Street

  9. St. Patrick's Street

  Deze tweevoudige winnaar van 'Ireland's Best Shopping Street', werd in 2004 nieuw leven ingeblazen. Hier op St. Patrick's street vind je typische Ierse merken. Liefkozend word de straat ook wel 'Pana' genoemd en het dateert uit de 18e eeuw.

 • 10. Fitzgerald Park

  Na een volle dag op pad de bezienswaardigheden langs zul je vast behoefte hebben aan dit bezoekje aan Fitzgerald Park. Als je nog energie over hebt kun je ook het skatepark in, de beeldentuin of een kijkje nemen bij de vijver met lelies.

Plan je bezoek

 • Wanneer moet je gaan

  De zomer is de populairste tijd om naar Ierland te gaan. In de herfst en lente regent het vaak, maar is het landschap dus ook in verandering! Winters zijn er koud, de prijzen zijn dan wel veel lager.

 • Waar verblijf je

  Wij zouden aanraden om in de buurt van het Fitzgerald park te zitten. Het park grenst aan de Cork Museum en Riverview Café en je kan zowel van het nachtleven genieten als van een wandelingetje door het gras.

 • Vervoer in de stad

  Vanaf andere steden in Ierland naar Cork reizen is makkelijk via de grote snelwegen. In de stad zelf kun je rekenen op de bussen, taxi's en je eigen voeten. Het openbaar vervoer wordt over het algemeen gerund door Irish Rail.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +353
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer warmt in april tot mei op en vinden ook populaire evenementen als het Cork Choral Festival plaats, bezoekers komen hiervoor uit de hele wereld. De zomer is ideaal door warmere dagen en minder regen.

Other Sightseeing Options in Cork

Want to discover all there is to do in Cork? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Cork

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 775 beoordelingen

We hebben een geweldige dag gehad...Thanks to John Kelly

Onze tourguide heeft ons vele prachtige en historische plekjes laten zien tijdens deze tocht. Hij heeft zich echt ingezet om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen. Het weer werkte ook mee waardoor deze dag een zonnige tint heeft gekregen.

Amazing tour! I loved every single minute of it. The tour guide was excellent. Funny and a great driver. Would do it al over again if I could.

prachtige tour met interessante en humoristische verhalen van de chauffeur/gids John.