Datums kiezen

Ontdek het beste van
Corredera Square

Corredera Square: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

1. Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

Maak een dagtrip per bus van Malaga naar Cordoba. Verken de Moskee-Kathedraal van Córdoba, een Unesco-werelderfgoedlocatie en een van de meest bezochte monumenten van Spanje, met toegangsbewijzen inbegrepen. Wandel door de charmante straatjes van de Joodse wijk tijdens een wandeltour en bewonder de oude synagoge. Steek de Romeinse brug over, beroemd als decor voor het tv-programma Game of Thrones. Volg je gids op een 1 uur durende wandeling door een goed bewaard gebleven historische wijk van de Kalifaatstad, de Joodse wijk van Cordoba. Wandel door de beroemde straat Calleja de las Flores, ook wel bekend als de Zakdoeksteeg. Loop langs de Synagoge van Cordoba, de enige synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Ga verder naar een van de belangrijkste pleinen in het midden van de Joodse wijk, Plaza Maimónides. Bekijk het karakteristieke bronzen standbeeld van Maimónides, ter ere van deze beroemde Cordobische Joodse filosoof en arts. Ga vervolgens naar de Patio de los Naranjos voor een rondleiding door de Grote Moskee-Kathedraal van Córdoba, een van de meest gevierde monumenten van Spanje. Leer hoe het weelderige gebedshuis oorspronkelijk werd gebouwd als moskee in de 8e eeuw en later werd omgebouwd tot kathedraal. Later krijg je wat vrije tijd om door het historische centrum van de stad te wandelen. Bekijk belangrijke monumenten zoals het Alcazar van de christelijke vorsten, het Plaza de la Corredera en de Patios de San Basilio. Probeer de lokale gastronomie zoals flamenquines (gefrituurde varkensrolletjes) of salmorejo (koude tomatensoep). Tenslotte ontmoet je je gids op het afgesproken tijdstip om aan de terugreis naar Malaga te beginnen.

Van Málaga: Rondreis naar Cordoba

2. Van Málaga: Rondreis naar Cordoba

We halen je op met onze gids op de gekozen tijd en plaats om de bustour te beginnen. excursie naar Cordoba in je eigen tempo vanuit Málaga. Tijdens de bustour geniet je van de reis langs Málaga en de Costa del Sol terwijl onze gids je alles vertelt over anekdotes en bezienswaardigheden van de stad Cordoba die 4 keer is genomineerd als Unesco-werelderfgoedlocatie. Eenmaal in Cordoba heb je 5 uur de tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Cordoba op je eigen tempo te bekijken. Verdwaal op de beroemdste plekken van de Joodse wijk, de Calleja de las Flores. Laat je fotograferen in het smalste straatje van de stad, de Zakdoeksteeg, en bezoek de binnenkant van de Synagoge van Cordoba. De enige synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Snuif de geur van sinaasappelbloesem op buiten Cordoba's beroemdste monument, de Patio de los Naranjos in de Moskee-Kathedraal van Cordoba. Maak ook van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met het Alcazar van de christelijke vorsten, het Plaza de la Correderath via de Romeinse brugDe stad is beroemd als decor voor de beroemde serie Game of Thrones en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de andere kant van de Guadalquivir, bezoek de Calahorra toren of bekijk Andalusische patio's in de wijk San Basilio en proef de typische gastronomie van Córdoba, zoals flamenquines of salmorejo andaluz (Andalusische gazpacho). Op het door onze gids aangegeven tijdstip ontmoeten we elkaar weer om terug te gaan naar dezelfde plaats waar we je hebben opgehaald.

Córdoba: rondleiding door de stad per Tuk-Tuk

3. Córdoba: rondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Verken de stad Códoba vanuit een uniek perspectief op een tuk-tuk. Ga zitten en ontspan terwijl je gids je naar de must-see plekken van de stad brengt. Stop op uw gemak voor foto's en luister naar uw gids die de geschiedenis van de stad uitlegt. Begin uw tour op Tendillas Square, waar uw gids op de tuk-tuk wacht . Maak het u gemakkelijk aan boord en begin uw reis door Córdoba. Verplaats van het centrum van de stad naar de historische gebieden. Tijdens de rondleiding vertelt uw gids u over de monumenten die u passeert en kan hij bezienswaardigheden aanbevelen die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken. Geniet van deze historische stad, de thuisbasis van vier UNESCO Werelderfgoedlocaties, waaronder het stadscentrum en de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie. Rijd naar de iconische Romeinse brug en de Joodse wijk van de stad. Neem pauzes buiten de monumenten om foto's van de gebouwen te maken of laat je gids foto's maken van jou met je vrienden en familie voor het adembenemende uitzicht. Vraag uw gids of er delen van de stad zijn die u het liefst zou willen bezoeken of volg de zorgvuldig uitgestippelde route van uw gids om hun beste aanbevelingen van plaatsen om langs te gaan in de stad.

Van Costa del Sol: Dagtrip naar Cordoba Vrije tijd

4. Van Costa del Sol: Dagtrip naar Cordoba Vrije tijd

We halen je met onze gids op met de bus op de gekozen tijd en plaats om de excursie naar Córdoba te beginnen. Tijdens de bustour geniet je van de reis door Málaga en de Costa del Sol terwijl onze gids je anekdotes vertelt over de stad Córdoba, 4 keer genomineerd als Unesco-werelderfgoedlocatie. Eenmaal in Córdoba krijg je 5 uur de tijd om in je eigen tempo de belangrijkste bezienswaardigheden van Córdoba te bekijken. Verdwaal in de beroemdste hoekjes van de Joodse wijk, Calleja de las Flores. Maak een foto in het smalste straatje van de stad, de Calleja del pañuela, bezoek het interieur van de Synagoge van Córdoba, de enige Synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Bezoek het beroemdste monument van Córdoba, de Patio de los Naranjos en adem de citrusgeur in. Maak niet alleen van de gelegenheid gebruik om het Alcázar de los Reyes Cristianos en het Plaza de la Corredera te bezichtigen, maar steek ook de Romeinse brug over, die bekend staat als decor voor de beroemde serie Game of Thrones, en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de andere kant van de Guadalquivir, bezoek de Torre de la Calahorra of bekijk Andalusische patio's in de wijk San Basilio en proef de typische Cordovaanse gastronomie zoals flamenquines of Andalusische salmorejo. Op de door onze gids aangegeven tijd ontmoeten we elkaar weer om terug te keren naar dezelfde verzamelplaats. Uiteindelijk zullen we op de door de gids aangegeven tijd en plaats terugkeren naar de Costa del Sol.

Ronde van Córdoba van de drie culturen

5. Ronde van Córdoba van de drie culturen

Deze rondleiding door 'Córdoba van de drie culturen' is ideaal om te doen op de eerste dag dat u de stad bezoekt, omdat u zo een overzicht krijgt van de rijkdom die Córdoba in al zijn aspecten koestert. We zullen ons verdiepen in het joodse, Arabische en christelijke verleden van Córdoba, een groot deel van de straten, muren en buurten bezoeken die door een officiële gids tot werelderfgoed zijn verklaard, en we zullen ook enkele van de beroemdste personages leren kennen , de smaken van de gastronomie van Cordoba en de gewoonten en tradities die het diepst geworteld zijn in de stad.

Cordoba: Moskee en Alcazar privétour met tickets

6. Cordoba: Moskee en Alcazar privétour met tickets

Een monumentale en stedelijke route waarin u de strategische en bevoorrechte enclave Cordoba zult zien. Het beroemde Alcazar van de christelijke koningen van Cordoba ligt tussen de grote moskee, de joodse wijk en de wijk San Basilio. Onderweg kom je magische hoekjes tegen. De toren van de kathedraal die uitsteekt tussen de smalle straatjes van de Joodse wijk, de Castiliaanse stijl van de Plaza de la Corredera, uniek in Andalusië of de ruïnes van een tempel gewijd aan de mythologische goden in de tijd van keizer Claudius.

Córdoba: privétour met hoogtepunten op de fiets met persoonlijke gids

7. Córdoba: privétour met hoogtepunten op de fiets met persoonlijke gids

Een privé fietstocht door Córdoba met gids is een leuke manier om deze prachtige stad vanuit Andalusië te ontdekken. Cordoba was een van de belangrijkste steden van Europa en heeft een van de grootste moskeeën ter wereld. Tijdens deze privétour ontdek je deze prachtige stad met je eigen groep. Uiteraard geef je het tempo aan en heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de ervaren gids. We nemen je mee naar de verborgen straatjes, mooie pleinen en andere lokale plekken die niet in de boeken staan. Ga op pad met een privégids en geniet op een exclusieve manier van Cordoba. Mocht je tijdens de route iets willen aanpassen, dan is dat geen probleem. Je kunt het gewoon aan de gids vragen aan het begin van de tour en wij zullen de tour aanpassen. Je gaat op pad met je eigen gezelschap, zodat je zelf kunt bepalen wat je wilt zien. In overleg kun je ook het tijdstip kiezen waarop je wilt starten. Het is dus echt een rondreis op maat! Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat je met een unieke ervaring naar huis gaat. Tijdens deze privé fietstocht ziet u het Corredera-plein, San Basilio, de Romeinse brug, patio's, de moskee-kathedraal (Mezquita-Catedral), de kerk San Lorenzo, de kerk Santa Marina, het Palacio de Viana, de koninklijke stallen van Córdoba, het standbeeld van Manolete, en het Alcazar van de Cristian Monarchs.

Hardlooptocht Córdoba

8. Hardlooptocht Córdoba

Hardlopen is geen mode, het is een levensstijl. We zijn ons ervan bewust, daarom hebben we deze activiteit zo ontworpen dat je de stad op een andere manier leert kennen. We hebben toerisme en sport samengevoegd zodat jij Córdoba kunt ontdekken als een echte hardloper uit Córdoba, durf jij? Maak ruimte in je bagage en vergeet je sneakers en sportkleding niet! De panoramische tour gaat door het historische centrum van Córdoba, IN 1994 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het wordt een comfortabele, plezierige, leuke race aangepast aan de groep. Denk aan je camera om foto's te maken van de ongelooflijke plaatsen die we gaan bezoeken en neem een mooie herinnering mee. Deze activiteit is vanwege zijn kenmerken niet aangepast aan mensen met beperkte mobiliteit en kinderen onder de 12 jaar. Route: Plaza de las Tendillas, Cristo de los Faroles, monument van de Cuidadores de los Patios "La Regadera", Manolete Monument, Sta. Jachthavenkerk, Viana-paleis, Orive-tuinen, Romeinse tempel, Plaza de la Corredera, Plaza del Potro, Compás de San Francisco, Archeologisch museum, Calleja de las Flores, Joodse wijk, Maimonides-beeldhouwwerk, Puerta de Almodóvar, Averroes-beeldhouwwerk, wijk San Basilio (het is typerend voor de patio's van Cordoba, we zullen een ander monument zien van de verzorgers "de grootvader met de kleinzoon"), Puerta de Sevilla, Ribera, Sotos de la Albolafia, Noria y Molinos, Calle del Pañuelo, Cruz del Rastro, Miraflores Brug, Calahorra-toren, Romeinse brug en Puerta del Puente.

Andere activiteiten in Corredera Square

Wil je alle activiteiten in Corredera Square bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.