Corridoio Vasariano

Corridoio Vasariano: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

1. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: Pontevecchio-brug en City Sights Rafting Cruise

2. Florence: Pontevecchio-brug en City Sights Rafting Cruise

Bewonder de iconische historische bezienswaardigheden van Florence vanuit een ander perspectief: op een vlot op de rivier de Arno. Luister naar je gids die je verhalen vertelt over elke locatie terwijl je gemakkelijk over het vredige water van de rivier glijdt. Geef je adrenaline een boost met een snelle afdaling van de San Niccolò-waterglijbaan en bekijk de prachtige Pontevecchio-brug eronder. Volg de rivier de Arno door de stad, onder de vier belangrijkste historische bruggen door. Geniet van de rust en stilte van de rivier en bekijk het stadscentrum van Florence en zijn ongelooflijke architectuur vanuit een uniek en ontspannend perspectief. Zweef langs bezienswaardigheden zoals de Nationale Bibliotheek, de Galleria degli Uffizi, Pontevecchio, de Santa Trinita-brug met Ammannati's sculpturen en nog veel meer. Geniet van een spannende afdaling langs de dam van San Niccolò voordat je onder de pittoreske bogen van de Pontevecchio-brug aankomt. Neem de tijd om de beroemde Vasari Corridor en de ateliers van de goudsmeden van onderaf te bewonderen.

Vanuit Rome: begeleide wandeling door Florence met treinkaartje

3. Vanuit Rome: begeleide wandeling door Florence met treinkaartje

Bezoek Florence met een onafhankelijke dagtrip met de hogesnelheidstrein vanuit Rome. Vertrek 's ochtends vanaf het treinstation Roma Termini en in slechts 2 uur bereikt u het hart van Florence, de stad van de Renaissance! Bereik je lokale professionele gids en begin je uitgebreide wandeltocht, waarbij je de meest iconische bezienswaardigheden van Renaissance en Middeleeuws Florence ontdekt. Verken eerst de Medici-wijk, met de oude San Lorenzo-kerk en de Medici-kapellen. Op een steenworp afstand vindt u de Duomo, met de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de iconische koepel van Brunelleschi, de elegante klokkentoren van Giotto en de prachtige Romaanse doopkapel van San Giovanni, met zijn gouden "Porta del Paradiso". Loop langs de kerk van Orsanmichele, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst, voordat u naar Piazza Signoria gaat, een van de mooiste pleinen ter wereld en het politieke centrum van de stad en met zijn majestueuze Palazzo Vecchio. Je komt dan aan tot aan de pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence, en je eindigt deze geweldige wandeling terwijl je de beroemde juweliers bewondert! Neem dan een pauze en geniet van een heerlijke Toscaanse lunch in een typisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd, anders vrije tijd voor lunch). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt genieten van uw vrije tijd door te gaan winkelen en unieke kunstambachten te ontdekken in de talrijke Florentijnse ambachtelijke winkels, lokale producten te proeven in een van de restaurants op de eerste verdieping van de Centrale Markt of gewoon aan tafel te zitten in een historisch café op Piazza della Repubblica voordat u terugkeert naar Rome.

Florence: Accademia, Galleria degli Uffizi en wandeltocht

4. Florence: Accademia, Galleria degli Uffizi en wandeltocht

Ontdek tijdens deze wandeltocht veel van de culturele hoogtepunten van Florence en twee van de beroemdste musea van Europa. Geniet van skip-the-line toegang tot beide musea om uw kostbare tijd in de stad niet te verspillen. Bewonder in de Galleria degli Uffizi talloze portretten van de Medici-familie door Bronzino, een ongelooflijke vertolking van Madonna en het kind door Lippi en de beroemdste schilderijen uit de Renaissance, waaronder Primavera en De geboorte van Venus door Botticelli. Geniet van een uitleg van de schilderijen en kunstenaars van je professionele gids. Begin vervolgens uw wandeltocht door de stad op het San Marcoplein. Leer meer over de geschiedenis van de stad en de turbulente relaties tussen Florentijnse families terwijl je door het hart van Florence wandelt. Bekijk de iconische Duomo, Piazza Della Repubblica, Piazza Della Signoria, Palazzo Vecchio en de mysterieuze Vasari Corridor. Ga om te eindigen naar de Galleria dell'Accademia, de thuisbasis van de beroemde David en een van de must-see musea in Florence. Bekijk tal van werken van kunstenaars zoals Michelangelo, Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio, Sandro Botticelli en Andrea del Sarto.

Florence: hoogtepunten van de stad en privétour door David

5. Florence: hoogtepunten van de stad en privétour door David

Haal het meeste uit uw tijd in Florence met een rondleiding van 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten. Ontmoet je gids in je hotel in Florence en verken het Piazza della Republica, waar oorspronkelijk het oude Forum Romanum was. Loop naar Piazza della Signoria, het politieke hart van de stad en luister naar de geschiedenis van de Florentijnse Republiek, de Medici-familie en het Palazzo Vecchio. Bewonder de sculpturen die dit plein tot een van de beroemdste ter wereld maken. Ga naar de Ponte Vecchio en bewonder de sieraden, en hoor de unieke geschiedenis van de Vasari Corridor, die erboven loopt. Kom aan bij het Palazzo Pitti, ooit de privéwoning van de groothertogen en bewonder de pracht ervan. Vervolg je wandeling door de Oltrarno, de Boheemse wijk van Florence vol artiesten, workshops en leuke cafés. Steek de Ponte Santa Trinita over en stop voor een prachtige foto van de Ponte Vecchio vanaf deze kant. Ga verder over de Via Tornabuoni, de modeontwerperstraat waar u versteld zult staan van de prachtige ramen. Ga door de binnenplaats van Palazzo Strozzi en bewonder de essentie van de Renaissance-architectuur. Vervolg uw wandeling naar de Duomo en bewonder de kathedraal, de koepel van Brunelleschi en de doopkapel. De rijen bij de ingang van de kathedraal kunnen erg lang zijn en er is geen manier om ze over te slaan, dus de gids zal op dit moment samen met u beslissen wat u wilt doen, afhankelijk van de tijd die u tot uw beschikking heeft. Loop naar de Accademia en geniet van skip-the-line toegang om de originele David en de gevangenen van Michelangelo te zien. Je gids vertelt je over de geheimen van de beelden en het leven van Michelangelo. De tour eindigt buiten het Accademia Museum.

Florence: de Medici Legacy-wandeltocht

6. Florence: de Medici Legacy-wandeltocht

Ontdek de erfenis en het verhaal achter de Medici-familie tijdens hun bijna 200 jaar als onderdeel van het Groothertogdom. Loop door Florence en zie iconische sites die verband houden met hun prominente tijd van macht. Bezoek Palazzo Pitti, Vasari Corridor, Palazzo Vecchio en meer. Ontmoet elkaar voor het koninklijke herenhuis van de familie, Palazzo Pitti, om je reis door de geschiedenis van deze machtige familie te beginnen, waaraan Florence veel van zijn bekendheid te danken heeft. Ga vanaf de buitenkant verder naar de Vasari Corridor. Deze locatie werd ingehuldigd tijdens het huwelijk tussen Francesco I de' Medici en Joanna van Oostenrijk. Geniet van het uitzicht vanaf de Ponte Vecchio-brug, steek het Uffizi-galerijplein over en leer meer over het oudste museum ter wereld. Sluit ten slotte de tour af in Palazzo Vecchio. Stap binnen en bewonder de zalen en monumentale appartementen.

Van Venetië: dagtrip naar Florence met de trein met wandeltocht

7. Van Venetië: dagtrip naar Florence met de trein met wandeltocht

Bezoek Florence met een comfortabele dagtrip vanuit Venetië. Vertrek 's ochtends vanaf het treinstation Venezia Santa Lucia en in slechts 2 uur bereikt u het hart van Florence, de stad van de Renaissance! Bereik uw lokale professionele gids en start een uitgebreide wandeltocht, waarbij u de meest iconische bezienswaardigheden van Renaissance en Middeleeuws Florence ontdekt. Je verkent eerst de Medici-wijk, met de oude San Lorenzo-kerk, bewondert de schoonheid van het monumentale complex van de Duomo, met de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de iconische koepel van Brunelleschi, de elegante klokkentoren van Giotto en de prachtige romaanse doopkapel van San Giovanni. De tour gaat vervolgens door de karakteristieke straten van de middeleeuwse wijk waar u ook de imposante kerk van Orsanmichele kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. U wordt naar de pittoreske Stromarkt geleid: vergeet niet over de neus van de beroemde "porcellino" (varkentje) te wrijven. Verderop bevindt u zich op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld waar u gefascineerd zult zijn door de prachtige fontein van Neptunus met het imposante marmeren standbeeld van Ammannati en door de sculpturale meesterwerken van de Loggia dei Lanzi. Het majestueuze Palazzo Vecchio domineert het plein voordat je aankomt bij de romantische en pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence. Neem daarna een pauze en geniet van een heerlijke Toscaanse lunch in een typisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd, anders vrije tijd voor lunch). De rest van de dag is ter vrije besteding: u kunt in uw vrije tijd gaan winkelen en unieke kunstambachten ontdekken in de talrijke Florentijnse ambachtswinkels, lokale producten proeven in een van de restaurants op de eerste verdieping van de Centrale Markt of gewoon zit aan de tafel van een historisch café op Piazza della Repubblica.

Florence: 2 uur wandeltocht de Medici

8. Florence: 2 uur wandeltocht de Medici

Volg de fascinerende geschiedenis van de Medici-dynastie tijdens een 2-uur durende wandeltocht door Florence en verneem hoe zij hun rijkdom en macht gebruikten om de kunst te betuttelen en de basis te leggen voor de Italiaanse Renaissance. Je luistert naar anekdotes over hun intriges, machtsstrijd, verraad en ongelooflijke vooruitziende blik. Bewonder hun voormalige paleizen en bezoek straten en pleinen waar leden van het gezin woonden. Wandel door dezelfde smalle straatjes die ze gebruikten om langs monumentale monumenten te lopen, zoals het Palazzo Medici Riccardi in de wijk San Lorenzo. Je neemt een kijkje in de kerk waar ze hun mausoleum bouwden en bouwden aan de Medici-kapellen in de Basilica di San Lorenzo. Bewonder de prachtige koepel van Brunelleschi. Ga verder naar het Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria, waar Cosimo I de' Medici in mei 1540 zijn officiële stoel verliet en de veiligheid van de macht van de Medici aangeeft. Je volgt de route van de Vasari Corridor van buitenaf en komt meer te weten over de verhoogde doorgang waardoor de Groothertogen tussen het Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti konden bewegen zonder door de burgers te worden gezien. Na het bezoek aan het Palazzo Pitti en de prachtige Boboli-tuinen kun je de laatste residentie van de Medici-familie bekijken.

Florence: Renaissance stadswandeling

9. Florence: Renaissance stadswandeling

Begin op de binnenplaats van de Uffizi-galerij en de Piazza della Signoria, de thuisbasis van het prestigieuze Palazzo Vecchio. Staar omhoog naar de Loggia dei Lanzi, bewonder deze bewonderenswaardige kunstwerken terwijl u leert over hun geschiedenis. Volg smalle steegjes naar het beroemde plein van Santa Croce. De kerk hier, een kleinere versie van de iconische Duomo van Florence, is de laatste rustplaats van vele illustere Italiaanse historische figuren zoals Dante Alighieri en Michelangelo. Steek het externe pad van de Vasari Corridor over naar Ponte Vecchio, een schilderachtige brug met charmante goudsmidswinkels. Ontdek vervolgens de meest authentieke wijken van Florence: beroemd om hun ambachtelijke winkels en hun oude torenhuizen, de wijk Oltrarno en de wijken S. Frediano en Santo Spirito hebben een internationale flair vermengd met lokale tradities die inzicht bieden in de levendige lokale scene van Florence. Ga vanaf Ponte Santa Trinita naar Via Tornabuoni en slenter over Piazza della Repubblica voordat je oog in oog komt te staan met de iconische kathedraal van Florence, Santa Maria del Fiore.

Florence: Ponte Vecchio Rafting-ervaring met aperitief

10. Florence: Ponte Vecchio Rafting-ervaring met aperitief

Ervaar de stad vanuit een ander perspectief tijdens een raftingbootavontuur door de rivier de Arno. Peddel langs het centrale deel van de Arno aan boord van een opblaasbare boot. Kijk verder dan de talrijke renaissancemonumenten en geniet van romantische landschappen. Ontdek de aantrekkelijke vissershut, S.Niccolò, en bewonder de oude brug Ponte Vecchio die onder zijn uitstekende bogen doorloopt. Laat u rustig meevoeren door de beek en geniet van snacks en lokale Toscaanse wijnen tijdens het aperitief op de rivier. Vergeet niet om onvergetelijke foto's te maken van de fantastische uitzichten.

Sitemap Corridoio Vasariano

Wil je alle activiteiten in Corridoio Vasariano ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corridoio Vasariano

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 327 beoordelingen

De gids (Valentina) wist ontzettend veel en sprak heel goed Duits en Engels. Ze vertelde heel boeiend. Rondleiding was erg interessant. Eigenlijk dacht ik geboekt te hebben voor een bezoek aan de Vasari Corridor. Dat bleek aan de BUITENKANT van deze gang te zijn. Dat was een teleurstelling en voor mij bij het boeken van deze rondleiding onduidelijk. De corridor is gesloten ivm veiligheid en wordt getestaureerd.

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!