Belevingen in
Corsica

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Corsica: De beste dingen die je niet wil missen

Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

1. Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

Ontdek de wonderen van de Golf van Porto, een buitengewoon natuurlijk gebied dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze ervaring is bedoeld voor volwassenen en kinderen en is veilig en altijd onder toezicht van ervaren en competente medewerkers. Je zeilt eerst naar het Scandolareservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een zeebed. Het Scandolareservaat ligt in het noorden van de Golf van Porto en is in 1975 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het bevat imposante kliffen en meer dan 30 plantensoorten. Vervolgens maak je een tussenstop in Girolata, een klein dorpje aan de rand van een prachtige baai. Het is een pittoresk dorpje dat alleen bereikbaar is over zee of via een klein pad van ongeveer 4 kilometer. Ten slotte bezoek je de kreken van Pianas, een droomachtige plaats gevuld met prachtige kleuren. Aan het einde van de activiteit zeil je terug naar het beginpunt.

...
Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

2. Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

Bewonder de bezienswaardigheden aan de noordkust van Ajaccio tijdens een boottocht van 3 uur, zoals het huis van Tini Rossi, de Griekse kapel, de zeebegraafplaats en de citadel. Bewonder de toren van Parata en de Îles Sanguinaires (een Natura 2000-gebied) vanaf het water. Tijdens de tour vertelt je gids je interessante feiten over de baai van Ajaccio en de geschiedenis van de stad. Neem een pauze op het eiland Mezumare. Het is het grootste eiland in de archipel van Sanguinaires en alleen per boot te bereiken. Het is de thuisbasis van zeldzame diersoorten. Ga zwemmen na een pauze van 1 uur of maak een wandeling naar de vuurtoren en semafoor Alphonse Daudet. Zie de ruïnes van de Lazaretto. Hier moesten de koraalvissers hun quarantainetijd doorbrengen na hun terugkeer uit Afrika.

...
Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

3. Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

Bekijk de zonsondergang vanaf een van Corsica's beste zonsonderganglocaties tijdens deze boottocht vanuit Ajaccio. Krijg de kans om de grootste van de Sanguinaires-eilanden, Mezzu Mare, te verkennen en aan boord te genieten van een glas wijn en vleeswaren. Stap aan boord van uw speedboot in Ajaccio en vaar naar Mezzu Mare, waar u een uur aanmeert. Verken het eiland te voet en bezoek een 19e-eeuwse vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de hele archipel of neem een duik in het kristalheldere water. Bij uw terugkeer naar de boot, gaat u zitten aan een heerlijke charcuterie-proeverij, geserveerd met Corsicaanse roséwijn. Ontspan terwijl de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. Geniet ten slotte van een laatste duik in het warme water van de zee voordat je terugkeert naar de haven.

...
Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

4. Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio op een eendaagse boottocht door de Golf van Porto en het Scandola-natuurreservaat dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Je leert één van de laatste mediterrane gebieden kennen die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, waar je visarenden en slechtvalken in hun natuurlijke omgeving ziet. Het natuurreservaat is in 1975 opgezet en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Je stopt in het kustplaatsje Girolata en hebt 2 uur lang de tijd om het afgelegen dorp te verkennen. Je kunt er en een leuk restaurant opzoeken voor de lunch of picknicken op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. In de middag vaar je verder naar de Calanche de Piana om een uitzonderlijk landschap van roze granieten rotsen te ontdekken. Dit schouwspel werd door de eeuwen heen gevormd door temperatuursveranderingen, stevige winden en zeenevel. Verken de geologische diversiteit van de rotsen en hun oorspronkelijke locatie, die de omgeving heel bijzonder maken.

...
Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

5. Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

Je ontdekt de spectaculaire landschappen van de  zuidkust van Corsica aan boord van een rondvaartboot uit Ajaccio tijdens een dagexcursie naar de gemeente Bonifacio en haar legendarische rotsformaties. Gelegen direct aan de Middellandse Zee en gescheiden van Sardinië door de Straat van Bonifacio, staat de gemeente bekend om zijn idyllische stranden en torenhoge kliffen. Je vaart naar de Golf van Valinco voor een adembenemend uitzicht op de kust. Bekijk de beroemde leeuwvormige rots van Roccapina en meer. Je komt onderweg meer te weten over de geschiedenis van Corsica en zijn tradities. Kom dicht bij de uitgehouwen Trap van Koning Aragon, volgens de legende gemaakt in één nacht door de troepen van Alfonso V, tijdens de onsuccesvolle belegering van Bonifacio in 1420. Je bewondert de zeegrotten in de vorm van de hoed van Napoleon en de karakteristiek uitgeslepen rotsformatie Grain de Sable. Bij aankomst in Bonifacio heb je 4 uur de tijd om vrij rond te lopen en een mooie lunchplek te vinden. Je reist met de minitrein op eigen gemak heen en weer tussen de haven en de citadel in de bovenstad.

...
Ajaccio Vision Tour vanuit Ajaccio met bus met open dak

6. Ajaccio Vision Tour vanuit Ajaccio met bus met open dak

Geniet van een 360-graden uitzicht over de keizerlijke stad met een bus met open dak. Vertrek vanaf de Square Foch, rijd langs het De Gaulle-plein met het standbeeld van Napoleon met zijn vier broers. Vaar vervolgens over het Austerlitz-plein en bekijk het Casone-monument gewijd aan Napoleon I. Vervolg uw ontdekkingstocht langs de kustweg van de Sanguinaires om te genieten van de prachtige uitzichten over de baai van Ajaccio. Kom aan op het Parata-punt voor een stop van 20-30 minuten en waardeer het uitzonderlijke panorama over de archipel.

...
Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

7. Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

Je tour begint bij het Office de Tourisme in het stadscentrum. Daar kun je je moderne huurfiets, een Peugeot e-bike met een Bosch-motor, ophalen. Ontdek Napoleontische bezienswaardigheden, verken de oude stad, zie de Sanguinaires-eilanden en de prachtige baai van Capo di Feno. Langs de binnenlandse route Saint Antoine fiets je terug naar het Office de Tourisme. In slechts 3,5 uur kun je tal van bezienswaardigheden van het eiland ontdekken. Deze omvatten het huis waar  Napoleon werd geboren en zijn jeugd doorbracht. Bezoek buiten het centrum de Genuese toren van Parata en geniet van het uitstekende uitzicht op de Sanguinaires-archipel. Ga op weg naar de prachtige stranden van de  Grand Capo en Petit Capo.

...
4x4 Agriates Woestijn- en strandexcursie vanaf Calvi

8. 4x4 Agriates Woestijn- en strandexcursie vanaf Calvi

Ontdek de Agriates-woestijn tijdens deze 4x4-excursie. Bekijk de unieke fauna en flora van het gebied, evenals enkele ongewone plekken zoals grotten, holbewonersschuilplaatsen, verlaten dorpen en schapenschuren. Nadat je bent opgehaald bij Calvi, ga je naar de woestijn in een voertuig met airconditioning. Hoor interessante feiten en verhalen over het eiland van je gidsen terwijl je verkent. Bewonder in de woestijn de diverse natuurlijke landschappen, weelderige vegetatie en let op de vele soorten vogels, vlinders en zeldzame planten. Stop 4 uur bij een van de mooiste en wildste stranden van Corsica: Ghignu. Zwem in het heldere turquoise water of ontspan aan de zuivere kusten.

...
Ajaccio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

9. Ajaccio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

Wees één met de natuur tijdens deze begeleide boottocht door de Scandola- en Capo Rosso-reservaten. Zwem in blauwe wateren en ontdek natuurlijke grotten en majestueuze kliffen. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het eiland Cargalo en ga je verder door de kathedraalbreuk. Zwem in turquoise wateren terwijl uw voorgerecht van vleeswaren en roséwijn uit Corsica wordt bereid. Kom 's middags aan in Girolata, een klein vissersdorpje gebouwd rond een 18e-eeuws fort dat alleen over zee bereikbaar is. De boot vaart om 14.00 uur weer richting de Golf van Porto voor nog een zwempauze in Anse Ficaghjola, een dorp met uitzicht op een strand. Ga vervolgens naar de Calanques van Piana, een geologisch juweel met kliffen en grotten. Bij het bereiken van het natuurlijke zwembad van Capo Rosso, duik in het kristalheldere water. Geniet van een laatste duik in de Cala di Pala-baai, waar u ook van duikplanken van verschillende hoogtes kunt springen. Je gaat door met je onvergetelijke boottocht tot je terugkeer, waardoor je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

...
Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

10. Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Calanques de Piana in de Golf van Porto per stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanques de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, dichtbij het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven de zee uit stijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde winden en het sproeien van de zee. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en vogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

...

Sitemap Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.029 beoordelingen

Leuke activiteit, we waren beetje vroeger op de afspraak wat geen enkel probleem was om te starten alsook kregen we leuke informatie voor een eventuele fietsroute. Top service met andere woorden, wij zijn fan!

Erg leuke excursie. Belang van een kleine boot die bezoeken aan kleine grotten mogelijk maakt. Snelle boot met wat sensaties in krappe bochten !!!!!!!!!!!

Prachtige tocht langs de rotsen en over het open water! Fantastisch om deze natuur vanaf de andere kant te bekijken!

Mooie excursie met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en uitleg van de gids bovenaan.

Zeer goede bootkapitein. Zeer mooie rondleiding. Sterk aanbevolen.