De populairste activiteiten van Corsica

Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

1. Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorp Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar op een milieuvriendelijke hybride boot in stilte over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen via zee toegankelijk is en strikt wordt beschermd. Bekijk de kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Kom meer te weten over de ecologie van het reservaat dankzij de toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Geef je tour een upgrade met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder het prachtige roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze is ontstaan door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Vanuit Ajaccio: Boottocht Sanguinaires eilanden met aperitief

2. Vanuit Ajaccio: Boottocht Sanguinaires eilanden met aperitief

Ontdek de mooiste plekjes van Corsica tijdens een boottocht vanuit Ajaccio of Porticcio. Stap aan boord van een semi-rigide speedboot met een gekwalificeerde kapitein. Bekijk de zonsondergang boven de archipel van de Sanguinaires-eilanden, geniet van een zwempauze en geniet van wat wijn en een aperitief aan boord. Vertrek vanuit Ajaccio en bereik de Sanguinaires-eilanden in 30 minuten. Leg ongeveer 1 uur aan bij Grande Sanguinaire. Bezoek de vuurtoren te voet en geniet van het uitzicht van 360 graden vanaf de top. Neem daarna een zwempauze in het kristalheldere water. Geniet bij terugkomst van een charcuterieproeverij en roséwijn bereid door uw kapitein. Luister naar de klanken van Corsicaanse polyfonieën terwijl je het mediterrane landschap om je heen in je opneemt. Breng wat meer tijd door met ontspannen in het warme, kristalheldere water en keer dan terug naar Ajaccio of Porticcio.

Sagone/Cargèse: Scandola Reservaat & Girolata Varen Dagtocht

3. Sagone/Cargèse: Scandola Reservaat & Girolata Varen Dagtocht

Verken de verborgen wonderen van de Corsicaanse kust die alleen over zee bereikbaar zijn tijdens een dagtocht per speedboot. Bezoek het natuurreservaat Scandola, een UNESCO-werelderfgoed, geniet van vrije tijd om door Girolata te dwalen en bekijk de natuurlijke zwembaden van Calanques de Piana. Begin uw cruise in Sagone of Cargèse, afhankelijk van de optie die u selecteert. Stap aan boord van een 12-persoons speedboot en vaar naar het beroemde Scandola-natuurreservaat. Terwijl je door het reservaat vaart, leer je over de grillige kliffen en rode rotsformaties die je ziet vanuit je gids. Na het verlaten van het reservaat, maak je een wandeling van 30 minuten door het kleine dorpje Girolata, dat alleen toegankelijk is vanaf de zee. Geniet van de zon op het zandstrand, ga zwemmen of snuffel rond in de winkels. Nadat u klaar bent, gaat u aan boord van de boot en gaat u verder naar de Calanques de Piana. Spring in het heldere water voor een verfrissende duik in de Calanques de Piano voordat je door de prachtige grotten van Capo Rosso vaart. Keer terug naar Sagone of Cargèse langs de rode kliffen van Corsica.

Van Bonifacio: Bonifacio National Park Dagtrip varen

4. Van Bonifacio: Bonifacio National Park Dagtrip varen

Verken het Bonifacio National Park tijdens deze speedboottocht vanuit Bonifacio. Geniet van het uitzicht op de Genuese toren van Capicciolu, de Lavezzi-eilanden en de baai van Fazzio. Neem een duik in kristalhelder water en verken de zeebodem van een geheim strand met de meegeleverde snorkelspullen. Ontmoet je gids in de winkel van de activiteitenaanbieder in Bonifacio. Spring aan boord van een 10 meter lange, halfstijve boot die speciaal is ontworpen voor excursies op zee. Vertrek vanuit Santa Manza en voel de zeebries op je weg langs de Genuese toren van Capicciolu en de prachtige stranden van Cala Longa. Bewonder de Lavezzi-eilanden, de lagune van Piantarella en de punt van Sperone op het uiterste zuidpunt van Corsica. Passeer de kliffen van Bonifacio en voel je een piraat als je de zeegrotten in de baai van Fazzio betreedt. Koel af terwijl je de zeebodem observeert op een verborgen strand met hoogwaardige snorkeluitrusting. Keer terug naar uw startpunt aan het einde van uw excursie.

Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

5. Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Calanches de Piana in de Golf van Porto met een stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanches de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, niet ver van het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven zeeniveau uitstijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen heen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde wind en opspattend zeewater. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en zeevogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

Cargèse: Scandola, Girolata en Piana Middagboottocht

6. Cargèse: Scandola, Girolata en Piana Middagboottocht

Ontdek de westkust van Corsica tussen Cargese en Scandola vanaf een comfortabele passagiersboot. Geniet van de intense kleuren van de middag op de rode rotsen, het blauwe water en het groene maquis. Begin vanuit de haven van Cargese voor een ongelooflijke reis. Bewonder, zodra u de haven verlaat, de Omigna-toren, die enkele jaren geleden volledig is gerenoveerd. Ga dan naar Arone en zijn lange zandstrand. Begin met het ontdekken van de kleine grot aan het begin van de Capo Rosso, wanneer de rots van kleur verandert. Langs de kust is het water zo helder dat je de zeebodem kunt waarderen door transparantie. Betreed de baai van de monniksrob, ook wel het "zwembad" genoemd vanwege het zo blauwe en heldere water. Bewonder de enorme nesten van de visarend, een beschermde diersoort. Ga door de boog van Capo Rosso en ga verder naar het reservaat van Scandola, bij de Golf van Porto. Betreed het reservaat van Scandola en ga de breuken in het hart van de rots in. Bewonder het landschap gemaakt van vulkanisch gesteente. Luister naar de opmerkingen van de kapitein over de geologische formaties en de geschiedenis van de site en laat je fantasie de vrije loop voor de vreemde vorm van de steen. Navigeer door de wateren van het reservaat en ontdek het eiland Gargalo, het uiterste westpunt van Corsica. Bereik de Golf van Elbo en probeer de tandbaars te zien die vaak in de breuklijnen wordt aangetroffen, zoals de oblades en vele andere soorten. Geniet van de glinsterende glinstering van de zon op de zee aan de voet van de kliffen. Maak een pauze van 40 minuten aan land in het verrassende dorpje Girolata. Profiteer van een wandeling naar het oude fort of rust gewoon uit op het zand van het strand. Girolata is heel klein en authentiek omdat het alleen bereikbaar is per boot of via een voetpad. Neem de weg terug en geniet van de prachtige kleuren van de eindmiddag, het beste moment van de dag voor foto's. Bekijk bij terugkomst Capo Senino en ervaar de ontdekking van de rode rots van de Calanques de Piana met de kleuren van de zonsondergang. Geniet van de aankomst in Cargese, verlicht bij het vallen van de avond.

Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

7. Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

Haal in de APPEBIKE SHOP in de haven van Charles Ornano uw hoogwaardige e-bike op, uitgerust met een Bosch-motor. Met behulp van de e-bike kunt u de Napoleontische bezienswaardigheden, de oude stad, de Sanguinaires-eilanden en de prachtige baai van Capo di Feno bezoeken. In slechts drie en een half uur kun je veel plekken op het eiland ontdekken, waaronder het huis van Bonaparte waar Napoleon werd geboren en zijn jeugd doorbracht. Buiten het centrum kunt u de Parata Genuese toren bezoeken voor een geweldig panoramisch uitzicht op de Sanguinaires-eilanden en vervolgens doorgaan naar de prachtige stranden van Grand Capo en Petit Capo. Minimale lengte voor fietsers: 1M55 (5,1 voet)

Ajaccio: Napoleons grotervaring met Corsicaanse maaltijd

8. Ajaccio: Napoleons grotervaring met Corsicaanse maaltijd

De grot van Napoleon biedt u exclusief het leven van Napoleon Bonaparte vanaf zijn jeugd in Ajaccio tot zijn hoogtepunt. Beleef deze unieke ervaring in een atypische setting in een 18e-eeuwse sfeer. een meertalige ontdekking. Je hebt twee opties: De ontdekkingsformule met een drankje naar keuze - Eenmalige prijs € 15 per persoon - gratis tot 7 jaar De volledige formule met Corsicaanse maaltijd en drankjes inbegrepen - Prijzen per persoon: volwassene € 45 - kinderen van 8 tot 12 jaar € 28 - gratis tot 7 jaar (zie bijgevoegde details): Rond een Corsicaanse maaltijd (inclusief drankjes). Een authentieke smaakbeleving De spuntinu vertegenwoordigt traditioneel de maaltijd van de Corsicanen en dit al eeuwenlang een gezellig moment van delen. Onze Corsicaanse maaltijd: Welkomstaperitief Uien en snijbiet donuts Corsicaanse charcuterie (ham, worst, coppa, lonzu) assortiment Corsicaanse kazen en vijgenmarmelade walnoten salade traditioneel boerenbrood seizoensdessert 20 cl wijn of 25 cl bier (volwassene) of 33 cl frisdrank waterschaal koffie Kinderen (tot 12 jaar): hetzelfde lichtmenu seizoensdessert 33 cl frisdrank Mogelijkheid om de snack aan te passen (religies, allergieën, vegetariërs, enz.). Kamer met airconditioning. Kom en ontdek de grot van Napoleon in het hart van de oude stad van Ajaccio, vlakbij het museum, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte - 4 rue saint Charles - 20000 Ajaccio

Van Sagone of Cargèse: Scandola Reserve-boottocht

9. Van Sagone of Cargèse: Scandola Reserve-boottocht

Ontdek de wonderen van de Corsicaanse kust die alleen over zee bereikbaar is. Bezoek het natuurreservaat Scandola en heb vrije tijd in Girolata. Stap aan boord van een schip met 73 zitplaatsen en maak een excursie van een halve dag naar het beroemde Scandola-natuurreservaat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar verhelderend commentaar over het reservaat van een lokale gids. Stop 2 uur of 30 minuten, afhankelijk van de optie die je boekt, in het kleine dorpje Girolata en geniet van vrije tijd om te verkennen. Eet een lunch in een lokaal restaurant of neem je eigen eten mee voor een picknick met een prachtig uitzicht. Zak van de zon op het warme zand, zwem en struin door de unieke winkels in het dorp. Na uw stop gaat de boottocht verder naar Calanques de Piana voordat u terugkeert naar Sagone en Cargèse.

Cargèse: begeleide boottocht naar Scandola met stop bij Girolata

10. Cargèse: begeleide boottocht naar Scandola met stop bij Girolata

Ontdek het Scandola-reservaat en kom tot rust ver van de drukte van de stad midden in de natuur! Stap aan boord van een comfortabele passagiersboot met 49 zitplaatsen (schaduw en toiletten aan boord) die door de smalste doorgangen van de Golf van Porto kan navigeren! Begin de tour in de richting van de Pointe d'Omigna om de prachtige Genuese toren te zien, gemaakt van graniet met veldspaatkristallen en zijn rotsachtige omgeving, voordat je naar het opmerkelijke strand van Arone gaat. Ga door de boog van Capo Rosso en bezoek de grotten van de site. Maak foto's van de karakteristieke rode rots van het eiland van de schoonheid. Bewonder de vreemde vormen van de rotsen en luister naar de opmerkingen van de bemanning om de geschiedenis van de plaats te leren kennen. Geniet van het mooie en heldere water in de baaien, vooral de baai van de monniksrobben. Ga verder en steek de Golf van Porto over naar het reservaat van Scandola, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Bewonder de vulkanische rotsen, overblijfselen van de vulkaan die eeuwen geleden instortte. Geniet van de manier waarop de piloot je meeneemt in nauwe doorgangen en breuken. Bekijk de visarenden die nestelen op de rots. Ontmoet de wilde geiten, de tandbaars die rond de fouten leeft en vele andere soorten. Maak rond het middaguur een pauze van 2 uur in Girolata, waar u kunt genieten van de schaduwrijke terrassen van de restaurants en cafés of van het strand van het dorp. Terug op de boot passeert u Capo Senino en gaat u richting de beroemde Calanques de Piana voordat u terugkeert naar de haven van Cargèse.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Corsica
De geboorteplek van Napoleon heeft een prachtig landschap, van turquoise stranden tot imposante bergtoppen.

Alle activiteiten

66 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Corsica

Meer zien

Veelgestelde vragen over Corsica

Wat zijn de topattracties van Corsica?

Andere activiteiten in Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.116 beoordelingen

Prachtige ervaring om Corsica vanaf het water te bewonderen. En ooooo wat is het mooi. Nog een beetje spectaculair ook met een bloedgang over het water. Mooie combinatie. Gids was een geschikte vent met humor en kennis wel alleen in het Frans. Maar je bent dan ook in Frankrijk.

Zeer leuke activiteit Het personeel was erg aardig en attent, de commentatoren waren aangenaam om naar te luisteren en vol humor. Het landschap is adembenemend.

De zeereis en de ontdekking van de Sanguinaires-eilanden waren perfect, een zeer goede sfeer op de boot, niets te zeggen! Dankjewel!

Zeer aangename wandeling Prachtige site De klim naar de vuurtoren en het uitzicht vanaf daar is prachtig

Super trip op zee, met commentaar. heel mooi Nico.