Kies data
Dingen om te doen

Corsica

De geboorteplek van Napoleon heeft een prachtig landschap, van turquoise stranden tot imposante bergtoppen.

Corsica: De beste dingen die je niet wil missen

Corsica: vaar naar Scandola en Calanche de Piana vanaf Porto

1. Corsica: vaar naar Scandola en Calanche de Piana vanaf Porto

Vertrek uit Porto en verken het natuurreservaat Scandola, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de laatste mediterrane enclaves die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, zoals visarenden en slechtvalken. Het natuurreservaat is in 1975 opgezet en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Vaar door het reservaat vol zeedieren en -vogels op een half-vaste boot met 12 zitplaatsen. Pauzeer in het afgelegen kustdorpje Girolata en bewonder de prachtige omgeving, omgeven door de zee. In de winter is het dorpje uitgestorven en wonen er maar 15 mensen. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. Daarna ga je naar de Calanche de Piana, en ontdek je een prachtige omgeving met roze granietrotsen die door de eeuwen heen zijn gevormd door temperatuurveranderingen, sterke wind en zeewater. Verken de geologische diversiteit van de rotsen en hun oorspronkelijke locatie, die de omgeving heel bijzonder maken. Spring in het kristalheldere water voor een verkoelende duik in een natuurzwembad!

Porto: milieuvriendelijke boottocht Scandola-natuureservaat

2. Porto: milieuvriendelijke boottocht Scandola-natuureservaat

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorpje Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar in stilte op een milieuvriendelijke hybride boot over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van toegang tot de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met het aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen toegankelijk is via de zee en strikt wordt beschermd. Bekijk kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Leer meer over de ecologie van het reservaat dankzij de live toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Upgrade je beleving met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder een prachtig roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze ontstaan is door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

3. Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

Bewonder de bezienswaardigheden aan de noordkust van Ajaccio tijdens een boottocht van 3 uur, zoals het huis van Tini Rossi, de Griekse kapel, de zeebegraafplaats en de citadel. Bewonder de toren van Parata en de Îles Sanguinaires (een Natura 2000-gebied) vanaf het water. Tijdens de tour vertelt je gids je interessante feiten over de baai van Ajaccio en de geschiedenis van de stad. Neem een pauze op het eiland Mezumare. Het is het grootste eiland in de archipel van Sanguinaires en alleen per boot te bereiken. Het is de thuisbasis van zeldzame diersoorten. Ga zwemmen na een pauze van 1 uur of maak een wandeling naar de vuurtoren en semafoor Alphonse Daudet. Zie de ruïnes van de Lazaretto. Hier moesten de koraalvissers hun quarantainetijd doorbrengen na hun terugkeer uit Afrika.

Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagtocht per boot

4. Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagtocht per boot

Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio op een eendaagse boottocht door de Golf van Porto en het Scandola-natuurreservaat dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Je leert één van de laatste mediterrane gebieden kennen die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, waar je visarenden en slechtvalken in hun natuurlijke omgeving ziet. Het natuurreservaat is in 1975 opgezet en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Je stopt in het kustplaatsje Girolata en hebt 2 uur lang de tijd om het afgelegen dorp te verkennen. Je kunt er en een leuk restaurant opzoeken voor de lunch of picknicken op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. In de middag vaar je verder naar de Calanche de Piana om een uitzonderlijk landschap van roze granieten rotsen te ontdekken. Dit schouwspel werd door de eeuwen heen gevormd door temperatuursveranderingen, stevige winden en zeenevel. Verken de geologische diversiteit van de rotsen en hun oorspronkelijke locatie, die de omgeving heel bijzonder maken.

Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

5. Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

Ontdek de wonderen van de Golf van Porto, een buitengewoon natuurlijk gebied dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze ervaring is bedoeld voor volwassenen en kinderen en is veilig en altijd onder toezicht van ervaren en competente medewerkers. Je zeilt eerst naar het Scandolareservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een zeebed. Het Scandolareservaat ligt in het noorden van de Golf van Porto en is in 1975 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het bevat imposante kliffen en meer dan 30 plantensoorten. Vervolgens maak je een tussenstop in Girolata, een klein dorpje aan de rand van een prachtige baai. Het is een pittoresk dorpje dat alleen bereikbaar is over zee of via een klein pad van ongeveer 4 kilometer. Ten slotte bezoek je de kreken van Pianas, een droomachtige plaats gevuld met prachtige kleuren. Aan het einde van de activiteit zeil je terug naar het beginpunt.

Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

6. Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

Bekijk de zonsondergang vanaf een van Corsica's beste zonsonderganglocaties tijdens deze boottocht vanuit Ajaccio. Krijg de kans om de grootste van de Sanguinaires-eilanden, Mezzu Mare, te verkennen en aan boord te genieten van een glas wijn en vleeswaren. Stap aan boord van uw speedboot in Ajaccio en vaar naar Mezzu Mare, waar u een uur aanmeert. Verken het eiland te voet en bezoek een 19e-eeuwse vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de hele archipel of neem een duik in het kristalheldere water. Bij uw terugkeer naar de boot, gaat u zitten aan een heerlijke charcuterie-proeverij, geserveerd met Corsicaanse roséwijn. Ontspan terwijl de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. Geniet ten slotte van een laatste duik in het warme water van de zee voordat je terugkeert naar de haven.

Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

7. Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

Laat u meeslepen door de magie van het strand en de berglandschappen in Porto Orta. Stort je op een hybride rondvaartboot die speciaal is ontworpen om flora en fauna te beschermen. De elektrische voortstuwing maakt het mogelijk om in beschermde gebieden te navigeren zonder vervuilende emissies of geluidsoverlast. Kies voor een excursie in de turquoise wateren van Calanche de Piana en Capo Rosso en hun indrukwekkende panorama's, of kies ervoor om naar het Scandola-natuurreservaat en het paradijselijke dorp Girolata te zeilen, waar u een duik kunt nemen in het kristalheldere water. Of selecteer de complete rondreis door de Golf van Porto, waar u de mooiste wilde en beschermde gebieden van het Isle of Beauty zult ontdekken.

Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

8. Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Calanques de Piana in de Golf van Porto per stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanques de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, dichtbij het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven de zee uit stijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde winden en het sproeien van de zee. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en vogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

Ajaccio/Porticcio: Sanguinaires Sunset Cruise & wijnproeverij

9. Ajaccio/Porticcio: Sanguinaires Sunset Cruise & wijnproeverij

Tijdens deze 3 uur durende boottocht zie je bezienswaardigheden langs de noordkust van Ajaccio, waaronder het Tino Rossi-huis, de Griekse kapel, de Marin-begraafplaats en de Citadel. Je komt net op tijd aan op de Sanguinaires-eilanden om de zonsondergang vanaf de boot te bewonderen. Geniet van een Corsicaanse wijnproeverij met commentaar van een sommelier en een lokale wijnboer. U ontdekt er witte, rode en rose wijnen uit de regio van Ajaccio. Trakteer uzelf op een buffet met typische en lokale producten, zoals Corsicaanse ham, kaas, snijbiettaart en zoete kaasbeignets, terwijl u luistert naar de gitaren van lokale muzikanten.

Van Ajaccio of Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

10. Van Ajaccio of Porticcio: Sanguinaires Islands Sunset Tour

Bezoek aan de baai van Ajaccio. Tussenstop op het hoofdeiland Iles Sanguinaires Mezzu Mare. Proeverij van Corsicaanse wijn en charcuterie bij zonsondergang met commentaar van de kapitein op de legendes van de Iles Sanguinaires-archipel. Geniet van een semi-rigide vaartuig van het Narwal-type met 12 passagiers Gebruikt door het leger en de politie, maar ook door drugssmokkelaars vanwege zijn snelheid en vooral zijn robuustheid, is dit schip met een V-romp speciaal ontworpen voor alle weersomstandigheden een echte 4X4 van de zeeën!!! Het zal sensatiezoekers bekoren en de meer voorzichtige geruststellen dankzij zijn buitengewone passage op zee en zijn ongelooflijke comfort. Dankzij de afmeting van 12 m kunt u ook uitglijden waar grotere boten niet kunnen passeren.

Topactiviteiten

Sitemap Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.793 beoordelingen

Prachtige ervaring om Corsica vanaf het water te bewonderen. En ooooo wat is het mooi. Nog een beetje spectaculair ook met een bloedgang over het water. Mooie combinatie. Gids was een geschikte vent met humor en kennis wel alleen in het Frans. Maar je bent dan ook in Frankrijk.

Zeer leuke activiteit Het personeel was erg aardig en attent, de commentatoren waren aangenaam om naar te luisteren en vol humor. Het landschap is adembenemend.

Alles oorlog in Ordnung waren sehr zufrieden und können die Tour weiterempfehlen

Compleet bezoek. Erg aangenaam. Goed zicht en schaduw als je hoog bent

Super trip op zee, met commentaar. heel mooi Nico.